Obawiam sie jedynie, ze szukanie bramkarza znowu bedzie traktowane jako zlo konieczne. Czyli w ostatniej chwili sciaganie na oboz 10 dryblasow z lapanki (czyt youtube), zamiast obserwowania kogos przynajmniej dwie rundy. Tez nigdy nie bylem wielkim zwolennikiem Pawelka, nie raz leciala z mych ust "wiazanka" po jego "swietnych" interwencjach... Ale jak maja sciagnac za 100 czy 200k euro bramkarza, ktory nie bedzie od niego lepszy, to wole, zeby wydali to na szkolenie mlodziezy, a bronil Pawelek, ktory jest juz pare lat w klubie. Bo wole zwiazanego z klubem (nie wazne juz w jakim stopniu identyfikuje sie z klubem Mariusz, dla mnie wystarczajaco jak na kogos, kto przyszedl do Wisly z innego klubu) Polaka, niz grajacego na takim samym poziomie obcokrajowca.
TS Wisła Kraków.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Polonia Warszawa - Wisła Kraków 0:1 (0:1)
0:1 Dariusz Pietrasiak 18 min (sam.)
Żółte kartki: Mierzejewski, Gołębiewski (Polonia) - Bunoza, Jirsak, Małecki, Paljić, Sobolewski (Wisła)
Polonia: Sebastian Przyrowski - Jakub Tosik, Dariusz Pietrasiak, Łukasz Skrzyński, Tomasz Brzyski - Adrian Mierzejewski, Łukasz Piątek (78. Patryk Rachwał) , Andreu Mayoral, Łukasz Trałka (64. Daniel Gołębiewski), Bruno Coutinho (46. Janusz Gancarczyk) - Artur Sobiech
Wisła: Mariusz Pawełek - Erik Czikosz, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Patryk Małecki (88. Wojciech Łobodziński), Radosław Sobolewski, Tomas Jirsak (65. Cezary Wilk), Łukasz Garguła (75. Piotr Brożek), Andraz Kirm - Paweł Brożek
Sędzia: Daniel Stefański (Bydgoszcz)
Widzów: 5000
Ważne 3 punkty. Dużo szczęścia, mogliśmy nawet przegrać. Akurat nie przy bramce, bo i tak za plecami Pietrasiaka czekał Brożek więc gol na 99,9% by był.
Jaga gubi punkty, za tydzień trzeba wygrać, Śląsk pomoże, i wyrównamy się punktami -
oby, oby chociaz my tez mamy dosc ciezki wyjazd. i martwi mnie troche dzisiejsza postawa, mimo wszystko mecz byl na styku i jeslibysmy zremisowali, to nie mialbym do nikogo pretensji. dzieki bramce moglo sie nam latwiej grac, ale duzo bylo glupich strat, wiec wcale latwiej nie bylo. swoja droga, trener ciekawie opowiadal pozniej w studiu C+. widac, ze ma pomysl na druzyne, wiec moze cos z tego bedzie, jesli wladze wykaza cierpliwosc. a co do poruszanego wczesniej przeze mnie Pawelka... to mi juz wszystko jedno... myslalem, ze sie przelamal, a tu znowu kilka bledow, ktore dobra druzyna (jw team, to jeszcze nie dobra druzyna) od razu by wykorzystala.
-
!Pete napisał(a):
oby, oby chociaz my tez mamy dosc ciezki wyjazd. i martwi mnie troche dzisiejsza postawa, mimo wszystko mecz byl na styku i jeslibysmy zremisowali, to nie mialbym do nikogo pretensji. dzieki bramce moglo sie nam latwiej grac, ale duzo bylo glupich strat, wiec wcale latwiej nie bylo. swoja droga, trener ciekawie opowiadal pozniej w studiu C+. widac, ze ma pomysl na druzyne, wiec moze cos z tego bedzie, jesli wladze wykaza cierpliwosc. a co do poruszanego wczesniej przeze mnie Pawelka... to mi juz wszystko jedno... myslalem, ze sie przelamal, a tu znowu kilka bledow, ktore dobra druzyna (jw team, to jeszcze nie dobra druzyna) od razu by wykorzystala.
Moim zdaniem zagrał bardzo dobry mecz Pojedyncze błędy tłumaczę stanem murawy, a raczej tego na czym grali
Dziś gra Młoda Wisła o 12, na Reymonta. Wejście na sektor G za darmo.
Fajnie chłopaki grają, warto zobaczyć. -
Co do wygranego meczu z Polonią Warszawa to tak jak pisałem, mecz był trudny i można powiedzieć, że fartem wygrany (kolejne 1:0 przy Konwiktorskiej i po raz kolejny po samobójczym trafieniu ).
Ale cieszą trzy punkty i gra zawodników - wreszcie można ich oglądać.
Głupio zarobione żółtko dla Sobola, aż się nie chciało mi wierzyć, by mógł za takie coś chwycić.
Teraz kolejny ciężki mecz wyjazdowy w Gdyni - Arka jeszcze nie przegrała u siebie, ale jak to mówią, kiedyś musi być ten pierwszy raz.
I kolejna charytatywna akcja Wiślaków: > Szlachetna Paczka <
*ThoR* napisał(a):
Dziś gra Młoda Wisła o 12, na Reymonta. Wejście na sektor G za darmo.
I tak by the way... chyba każdy czytał o KOMPLEKSIE WIELKIEJ WISŁY jaki zaprezentowały na meczu hokeja nasze sąsiadki zza Błoń. -
Dlatego cieszę się, że oni istnieją. Zawsze jak humorek gorszy to można się pośmiać
Nie ma takiej drugiej ekipy w Polsce
ciach
Dziś o 17:00 spotkanie z piłkarzami, a o 19:30 koszykówka kobiet Euroliga (wstęp 5 zł).
/ Linki prowadziły do treści wulgarnych, co jest zabronione w regulaminie.
Upominam.
*siskoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().
-
W związku z odwołaniem 16. kolejki Ekstraklasy, która miała zostać rozegrana w dniach 3-5 grudnia, Ekstraklasa SA zmodyfikowała terminarz rundy wiosennej.
Spotkania 16. kolejki odbędą się w ostatni weekend lutego. Pozostałe kolejki automatycznie zostaną przesunięte o tydzień, jednak 26. kolejka rozegrana zostanie w środku tygodnia, dzięki czemu rozgrywki zakończą się w ostatni weekend maja.
Tu są linki do artykułu ze zdjęciami oraz wideo ze spotkania z pilarzami Białej Gwiazdy - > Click < i > Click <.
Boukhari jak zwykle dawał ostro po berecie.
/ Linki prowadziły do treści wulgarnych, co jest zabronione w regulaminie.
Upominam.
*sisko -
KozaX napisał(a):
Przecież to jest HYMN NARODOWY według Twoich przyjaciół po szalu.
To nie są jego przyjaciele po szalu
Inna sprawa, że nie podoba mi się to, iż wszędzie można coś napisać tylko nie na tym forum - ale cóż takie zasady.
Dobrze, że odwołali to ligę, w takich warunkach byłby to bezsens. Mam nadzieję, że jakoś wzmocnimy się przez najbliższe miesiące.
Spotkanie z piłkarzami całkiem fajnie wypadło -
Piłkarze Białej Gwiazdy z powodu pogody nie mogli rozegrać ostatniego ligowego meczu w tym roku, zorganizowali więc swoje rozgrywki.
Piątek był dniem ostatniego treningu przed zimową przerwą. Cała drużyna ruszyła do Skotnik, gdzie rozegrała mini turniej. Wiślacy poprzez losowanie zostali podzieleni na cztery 6-osobowe zespoły.
Składy drużyn:
* Żółci – Wojciech Łobodziński, Gordan Bunoza, Radosław Sobolewski, Daniel Brud, Mateusz Kowalski i Grzegorz Kurdziel jako bramkarz
* Niebiescy – Andrzej Bahr, Kazimierz Moskal, Łukasz Burliga, Piotr Brożek, Dragan Paljić i Milan Jovanić
* Pomarańczowi – Robert Maaskant, Paweł Brożek, Łukasz Garguła, Nourdin Boukhari, Andres Rios i Filip Kurto
* Czerwoni –Maciej Żurawski, Andraż Kirm, Cezary Wilk, Tomas Jirsak, Patryk Małecki i Mariusz Pawełek.
Każda drużyna miała swojego „grającego trenera”, którym był jeden z piłkarzy, natomiast obecny sztab szkoleniowy tym razem ograniczył się tylko do grania. „Łobo” prowadził Żółtych, Dragan Paljić Niebieskich, dowódcą Pomarańczowych został Nourdin Boukhari, a Czerwonych – Patryk Małecki. Wcześniej rozgrzewkę prowadziło dwóch innych szkoleniowców: Piotr Brożek i Andres Rios.
Turniej składał się z dwóch rund, w której każdy grał z każdym, a mecze trwały po 5 minut. Najpierw do boju ruszyli Żółci i Niebiescy. Minimalnie lepsi okazali się ci drudzy, wygrywając 1:0. Następnie Pomarańczowi grali z Czerwonymi. Dwie bramki dla swojej drużyny zdobył Andraż Kirm. Gola kontaktowego strzelił Paweł Brożek. Pomarańczowi w końcówce mogli wyrównać, ale jak to określił trener Maaskant: „Było 150 podań i żaden nie strzelił!”. W trzecim spotkaniu po raz kolejni Żółci musieli uznać wyższość przeciwnika, którym tym razem byli Czerwoni.
Po pierwszej rundzie na czoło stawki wysunęła się drużyna Czerwonych, która miała komplet punktów. Na końcu byli Żółci, którzy przegrali wszystkie trzy mecze i na dodatek nie zdobyli ani jednej bramki. W drugiej rundzie do odrabiania strat ruszyli Pomarańczowi, dla których bramki zaczął strzelać Andres Rios. W drugim pojedynku zawodnicy trenera Boukhariego pokonali 4:2 drużynę trenera Małeckiego, jednak porażki w dwóch pierwszych meczach zadecydowały o tym, że to rywale cieszyli się z końcowego triumfu. Czerwoni w sześciu mini meczach odnieśli 5 zwycięstw, ale kto wie, jak by się potoczyły ich losy, gdyby sędzia Jarosław Krzoska podyktował rzut karny dla Niebieskich w spotkaniu przegranym 0:1 właśnie ze zwycięzcami turnieju. Z decyzją arbitra nie mógł pogodzić się Piotr Brożek, który stwierdził: „I tak jesteśmy mentalnymi zwycięzcami!”.
Drugie miejsce przypadło Pomarańczowym. Na dodatek najskuteczniejszym strzelcem zawodów był piłkarz tej drużyny – Andres Rios, który trafił do siatki przeciwników 5 razy. Trzeci byli Niebiescy, a miejsce czwarte przypadło Żółtym, którzy co prawda przegrali wszystkie 6 spotkań, ale zdołali strzelić jedną bramkę.
Miniturniejem piłkarze Wisły Kraków pożegnali się z rundą jesienną. Do treningów wracają w przyszłym roku – 17 stycznia.
Czyli spekulacji transferowych czas zacząć!
*ThoR* napisał(a):
// Edit: Usunąłem powtórzenie.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KozaX ().
-
KozaX napisał(a):
*ThoR* napisał(a):
Nie, sisko równy gość
Turniej świetna rzecz. Podobają mi się takie inicjatywy, zawsze lepiej się poznają, lepsza atmosfera w drużynie.
Tak jak napisałeś: Spekulacje transferowe czas zacząć! -
Oby na spekulacjach się nie skończyło bo Wisła potrzebuje wzmocnień.
A co do sprawy z ''hymnem'' to osoba za to odpowiedzialna powinna pujśc siedzieć. -
osobiscie bym chetnie zobaczyl jakas nowa twarz na skrzydle (chyba, ze kupia bocznego obronca i Dragan przejdzie do pomocy), kogos na srodku obrony.... no i napastnika ale najchetniej to bym zobaczyl jakiegos wychowanka przebijajacego sie szturmem do pierwszego skladu...... pomarzyc zawsze mozna
a co do hymnu: bydlo zawsze bedzie bydlem. -
*ThoR* napisał(a):
Tak jak napisałeś: Spekulacje transferowe czas zacząć!
Zeszłe okienko pokazało, że prawie nic się sprawdziło z tego co gazety wypisywały (oprócz Onyszki, ale z nim wiadomo jak było).
!Pete napisał(a):
osobiscie bym chetnie zobaczyl jakas nowa twarz na skrzydle (chyba, ze kupia bocznego obronca i Dragan przejdzie do pomocy), kogos na srodku obrony.... no i napastnika ale najchetniej to bym zobaczyl jakiegos wychowanka przebijajacego sie szturmem do pierwszego skladu...... pomarzyc zawsze mozna
Ci nowi co przyszli w zeszłym okienku grają coraz lepiej, więc tragedii nie ma.
Mam nadzieję tylko, że Rios się odblokuje i zacznie grać tak jak powinien, bo widać, że facet ma umiejętności - Żurawski też jak przechodził do nas z dawnego Lecha to przez rok się aklimatyzował. -
slyszalem, ze Rios nie gra, bo jest za drogi
-
!Pete napisał(a):
slyszalem, ze Rios nie gra, bo jest za drogi
Rios (według mnie oczywiście) ma problemy z adaptacją i aklimatyzacją, nie może się wkomponować w skład i nieraz robi głupie straty, takie na przykład jak w meczu z Jagiellonią, gdzie kiwając się stracił piłkę na własnej połowie i o mało nie doszło do sytuacji sam na sam z Pawełkiem.
Cena za niego nie jest aż tak duża - za samego Marcelo dostaliśmy 3,5kk euro.
Ale być może masz rację, bo nie potrafię stwierdzić co siedzi Basałajowi i reszcie w głowie, tylko trochę głupie mi się wydaje wypożyczanie zawodnika, by siedział na ławce. -
moze i ps, nie pamietam skad to wiem.
A co do jego formy.... Nie wygladal tak zle na poczatku rundy (patrzac przez pryzmat innych zawodnikow), wiec tak na logike, teraz powinien grac jeszcze lepiej (w koncu poznal zespol). Wiec cena moze tu odgrywac role. zwlaszcza, ze ostatnimi laty Wisla prowadzi polityke transferowa a'la Odra Wodzislaw. Tanio pozyskac - drogo sprzedac. Wiec nie wiadomo, czy jego cena bedzie wystarczajaco dobra, zeby pozniej na nim zarobic. Licze, ze jak bedzie otwarty caly stadion, to wplywy z biletow pozwola klubowi czesciowo na lepsze zakupy, a z drugiej strony na lepszy skauting i prace z mlodzieza.
A skoro juz o stadionie.... Jaki jest termin oddania trybun? Wiem, ze tocza sie prace (nie wiem czy na obydwu, czy tylko na C; ale to juz chwile temu czytalem :P), ale umknelo mi kiedy bedzie mozna tam normalnie zasiasc. Oczywiscie wstepnie, bo znajac zycie to moze sie to zmienic jeszcze kilka razy.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez !Pete ().
-
!Pete napisał(a):
A co do jego formy.... Nie wygladal tak zle na poczatku rundy (patrzac przez pryzmat innych zawodnikow), wiec tak na logike, teraz powinien grac jeszcze lepiej (w koncu poznal zespol). Wiec cena moze tu odgrywac role. zwlaszcza, ze ostatnimi laty Wisla prowadzi polityke transferowa a'la Odra Wodzislaw. Tanio pozyskac - drogo sprzedac. Wiec nie wiadomo, czy jego cena bedzie wystarczajaco dobra, zeby pozniej na nim zarobic. Licze, ze jak bedzie otwarty caly stadion, to wplywy z biletow pozwola klubowi czesciowo na lepsze zakupy, a z drugiej strony na lepszy skauting i prace z mlodzieza.
Jeżeli się u nas nie odnajdzie, to lepiej go puścić, bo szkoda, by się taki zawodnik u nas zmarnował.
Co do skautingu, to Basałaj mówił wiele razy, że na Wiśle z tym jest tragedia i polepszenie go jest jednym z priorytetów jakie przed sobą postawił.
!Pete napisał(a):
A skoro juz o stadionie.... Jaki jest termin oddania trybun? Wiem, ze tocza sie prace (nie wiem czy na obydwu, czy tylko na C; ale to juz chwile temu czytalem :P), ale umknelo mi kiedy bedzie mozna tam normalnie zasiasc. Oczywiscie wstepnie, bo znajac zycie to moze sie to zmienic jeszcze kilka razy.
A Basałaj chce zrobić wiślackie muzeum na/w stadionie - Wisła atrakcyjna dla turystów.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KozaX ().
-
Chyba najdłużej budowany stadion w Polsce Oby w przyszłym sezonie można było przyjechać do sektora gości.
pÓjdzieMenelinho -
No coz, nie pozostaje nic innego jak trzymac kciuki... bo licze na to, ze bede mogl sobie pojsc na meczyk (badz kilka) i znajde normalne miejsce do ogladania... w tej chwili niestety w weekendy jestem zazwyczaj zajety, wiec ogladanie kazdego meczu odpada, a wiec karnetu tez nie kupuje.
@Karlik
pal licho, ze dlugo. jakby dlugo budowali fajny stadion, to by bylo ok. ale moim zdaniem, to co u nas koncza w tej chwili robic, to architektoniczny brzydal i do tego z masa niedorobek. wszyscy wiedza czemu, ale nic sie z tym nie da zrobic. licze, ze przynajmniej zaplecze bedzie jako tako zrobione. -
KozaX napisał(a):
*ThoR* napisał(a):
Tak jak napisałeś: Spekulacje transferowe czas zacząć!
Zeszłe okienko pokazało, że prawie nic się sprawdziło z tego co gazety wypisywały (oprócz Onyszki, ale z nim wiadomo jak było).
Ja tam sobie lubię "pospekulować"
Co do Riosa wydaje mi się, że to jakaś aklimatyzacja czy coś. Czekam co pokaże na wiosnę. -
!Pete napisał(a):
No coz, nie pozostaje nic innego jak trzymac kciuki... bo licze na to, ze bede mogl sobie pojsc na meczyk (badz kilka) i znajde normalne miejsce do ogladania... w tej chwili niestety w weekendy jestem zazwyczaj zajety, wiec ogladanie kazdego meczu odpada, a wiec karnetu tez nie kupuje.
Ale na mecze które nie są hitem zawsze są bilety.
*ThoR* napisał(a):
Tylko pamiętaj o tym, że Basałaj ma to do siebie, iż nie chwali się w mediach przyszłymi transferami - co mi zresztą się bardzo podoba.
Na forum TWSD są dwie osoby, które coś tam wiedzą, ale nie mają konkretnych informacji. -
KozaX napisał(a):
*ThoR* napisał(a):
Tylko pamiętaj o tym, że Basałaj ma to do siebie, iż nie chwali się w mediach przyszłymi transferami - co mi zresztą się bardzo podoba.
Na forum TWSD są dwie osoby, które coś tam wiedzą, ale nie mają konkretnych informacji.
I bardzo dobrze, że się nie chwali - nie mam zamiaru wiedzieć co się stanie przed czasem, ale lubię całą to "otoczkę".
Tych dwóch na TWSD niewiele może pisać, dlatego przenieśli się na swoje własne forum -
*ThoR* napisał(a):
Tych dwóch na TWSD niewiele może pisać, dlatego przenieśli się na swoje własne forum
Już się pisze, że na celowniku jest Lisowski, Dudu, Bonin, Sotirović, Hernani i Robak. -
Coś cisza w temacie...
... a na hali zabawa trwa!
img149.imageshack.us/img149/3433/img0835copy.jpg
Wesołych Świąt!
/ fotka Ci uciekła, a szkoda
sisko
/poprawiłemPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez *ThoR* ().
-
Wielka wyprz w Wisle? Patrzac na to ilu pilkarzy macie w klubie na wypozyczeniu to troche sklad sie posypie.
-
No ale4 mln za Braci Brożków to kasa już konkretna. Można pokusić się o kogoś w miare dobrego.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
dragonartur napisał(a):
No ale4 mln za Braci Brożków to kasa już konkretna. Można pokusić się o kogoś w miare dobrego.
2 jesli juz -
2 mln? mi sie zdaje, że 4 mln. Już nie pamiętam co w TV mówili ale na posługiwałem się tyM;
ak informowała turecka prasa, cena za braci bliźniaków została ustalona na 4 miliony euro.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
"Kto szuka ten znajdzie bardziej wiarygodne info"
-
Turcy mieliby zapłacić za bliźniaków 4 mln euro. Według informacji tureckiego wydania branżowego portalu transfermarkt.com kupno napastnika to wydatek równy 2,5 mln euro.
Mniejsza o to ile zapłacą za Brożków, tak czy inaczej odchodzą piłkarze, którzy zrobili dużo dobrego dla klubu i ciężko będzie znaleźć kogoś na ich zastępstwo.
178 meczów ligowych od 2001 roku rozegrał w Wiśle Paweł Brożek. Strzelił 81 goli. Jego brat Piotr odpowiednio 156 występów i 11 bramekHyperion ON
Nick: NotoriousTT
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0