Byc moze trener z Holandii upatrzyl sobie juz kogos z tamtejszej ligi i wcale nie musi sie to tak zle skonczyc. Za malo czasu zeby bylo widac "reke" nowego trenera. Mecz moim zdaniem slaby i nie odzwierciedla wynik tego co sie dzialo na boisku - CHAOS
TS Wisła Kraków.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Jak zwykle Wisła ma wiele szczęścia....
ZNając życie pewnie cały sezon taki będzie, że gra będzie na poziomie 3 ligi a wisła będzie liderem do przedostatniej kolejki do 90 minuty:)Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Nourdin Boukhari został nowym zawodnikiem Wisły Kraków. Piłkarz
został wypożyczony na rok z tureckiego klubu Kasimpasa S.K. -
poinformował oficjalny serwis internetowy Białej Gwiazdy.
-
Nourdin Boukhari jest nowym zawodnikiem Białej Gwiazdy. Piłkarz został wypożyczony na rok z tureckiego klubu Kasimpaşa S.K.
Nourdin Boukhari jest Marokańczykiem, ale posiada także paszport holenderski. Urodził się 30 czerwca 1980 roku w Rotterdamie. Mierzy 184 cm wzrostu, gra na pozycji lewego pomocnika. Od lipca 1999 roku grał dla Sparty Rotterdam, a 9 lutego 2000 roku zadebiutował w Eredivisie w meczu wyjazdowym z AZ Alkmaar. W pierwszym sezonie gry w Sparcie Boukhari wystąpił w 17 meczach tej drużyny i zdobył trzy gole.
W drużynie z Rotterdamu pomocnik spędził trzy sezony, zagrał w 76 meczach i strzelił 13 goli. Następnym przystankiem Nourdina Boukhariego był Ajax Amsterdam. W zespole 29-krotnego mistrza Holandii zagrał w 22 meczach, zdobył 6 goli i wywalczył wicemistrzostwo kraju. W sezonie 2002/2003 Boukhari zadebiutował również w Lidze Mistrzów, w której zagrał 4 razy. Ajax, prowadzony przez Ronalda Koemana i z Crisitianem Chivu, Rafaelem van der Vaartem, Wesleyem Sneijderem, Zlatanem Ibrahimoviciem w składzie, dotarł wówczas do ćwierćfinału tych rozgrywek.
W sezonie 2003/2004 Nourdin Boukhari został wypożyczony do NAC Breda, gdzie zagrał w 30 meczach i strzelił 5 bramek. Po roku piłkarz wrócił do Ajaksu. Spędził tam kolejne dwa sezony, w trakcie których zaliczył 51 występów (9 bramek) w lidze, 13 meczów w Lidze Mistrzów oraz 2 w Pucharze UEFA. Swoją pierwszą bramkę w Champions League Boukhari zdobył 2 listopada 2005 roku w meczu fazy grupowej Ajaksu z FC Thun, wygranym przez Holendrów 4:2.
Następnie Boukhari przeszedł do francuskiego FC Nantes (9 meczów, 2 bramki), grał też w AZ Alkmaar (18 meczów, 1 bramka) i potem ponownie w Sparcie Rotterdam (32 mecze, 8 bramek). W sezonie 2008/2009 wrócił do NAC Breda (17 meczów, 5 bramek), a ostatnio reprezentował barwy tureckiej drużyny Kasimpaşa S.K.
Boukhari to również reprezentant Maroka. W kadrze zadebiutował w 2001 roku. Łącznie w reprezentacji swojego kraju rozegrał 14 spotkań i zdobył 2 gole.
Nowy zawodnik krakowskiej Wisły będzie grał z numerem 74 na koszulce.
Tutaj filmik na YT z nim - > > > CLICK < < <
dragonartur napisał(a):
Jak zwykle Wisła ma wiele szczęścia....
ZNając życie pewnie cały sezon taki będzie, że gra będzie na poziomie 3 ligi a Wisła będzie liderem do przedostatniej kolejki do 90 minuty:)
Poza tym wypadałoby pisać nazwę klubu z wielkiej litery. -
jednak po odejściu 3 podstawowych obrońców: Głowacki, Marcelo, Diaz, włodarze Wisły powinni skupić się raczej na kupowaniu obrońców. wszak nie ma też już Singlara, Alvareza... Cleber w przerwie zimowej też już zawiesza buty na kołek...
zostają z obrońców:
Bunoza, Kowalski, Chávez, Brożek, Cikos.. 5 obrońców - z czego 4 musi grać oO
no zobaczymy.
a Pawłowi Brożkowi gratulujemy córeczki. -
Towarzystko z Resovią...
Resovia - Wisła Kraków 1:2 (0:1)
0:1 Rios 37 min
0:2 Jirsak 71 min
1:2 Pontus 87 min
Wisła: Milan Jovanić (46. Mariusz Pawełek) - Michał Nalepa, Osman Chavez, Cleber Guedes de Lima, Piotr Brożek - Dragan Paljić, Tomas Jirsak, Nourdin Boukhari (46. Kamil Rado), Michał Chrapek - Andres Rios (46. Kamil Jeleń), Maciej Żurawski
...oraz dzień później z Koszarawą
Koszarawa Żywiec – Wisła Kraków 2:9 (1:4)
0:1 Paweł Brożek 14’
0:2 Boguski 18’
0:3 Boguski 28’
0:4 Jeleń 32’
1:4 Stolarczyk 35’
2:4 Gołębiowski 48’
2:5 Małecki 50’
2:6 Paweł Brożek 58’
2:7 Paweł Brożek 76’
2:8 Boukhari 78’
2:9 Pawłowski 90’
Wisła Kraków: Pawełek – Stanek, Cyzio, Kowalski, Cygal (55’ Chrapek) – Małecki, Rado (75’ Ligienza), Garguła, Jeleń (55’ Boukhari)– Boguski (80’ Pawłowski), Paweł Brożek
Czerwona kartka: Małecki (Wisła)
Była okazja do przetestowania zawodników, trener wie już o nich coś więcej i o to w tym wszystkim chodzi.
A już za 4 dni mecz, który pokaże nam w jakim miejscu jesteśmy. Niby wynik kwestią drugorzędną (ważniejsze budowanie zespołu), ale bardzo chciałbym żebyśmy zainkasowali tam 3 punkciki. -
tortoise napisał(a):
jednak po odejściu 3 podstawowych obrońców: Głowacki, Marcelo, Diaz, włodarze Wisły powinni skupić się raczej na kupowaniu obrońców.
Dziś o 20tej mecz z Jagiellonią Białystok (hit kolejki) - ciekaw jestem bardzo tego meczu. Na stan obecny to chyba będzie nasz najtrudniejszy wyjazd w tym sezonie (nie licząc meczu z GKS Bełchatów i Polonią Warszawa).
Mamy bardzo duże problemy w obronie (kontuzja Brożka) i jeszcze niezbyt dobrze przepracowane dwa tygodnie w tej formacji ze względu na powołania do Reprezentacji.
Ale jestem optymistycznie nastawiony, obym tylko nie obudził się z kubłem zimnej wody na głowie.
I tak jeszcze o Panu M. ...
W końcu, zamiast powtarzać nieprawdziwe i jednostronne opinie z jakimi mieliśmy ostatnio do czynienia w mediach, kibice mogli osobiście przekonać się, jak po przebudowie wygląda stadion Wisły przy ul. Reymonta. Cieszą mnie głosy, że krytyka była grubo przesadzona, a Kraków zyskał obiekt, na którym można bez wstydu rozgrywać międzynarodowe mecze. Mnie osobiście zachwyciła akustyka na stadionie. Niecierpliwie czekam też na to, by klub zagospodarował przestrzenie, które będzie miał do dyspozycji. No i oczywiście na listopad, kiedy to kibice zasiądą na wszystkich czterech trybunach.
Przy okazji meczu Polska-Australia pojawiało się często pytanie, czy nie sensowniej było poczekać jeszcze dwa miesiące i zaprezentować stadion w stu procentach gotowy. Jak może Państwo pamiętają, od samego początku przebudowy stadionu obiecywałem kibicom Wisły, że na Reymonta będą się odbywać rozgrywki tak długo, jak to tylko będzie możliwe. Właśnie dlatego, chociaż trwała budowa dwóch pierwszych trybun – północnej i południowej, drużyna Wisły nie musiała korzystać z obcych boisk. Stadion musieliśmy zamknąć dopiero wtedy, gdy rozpoczęły się prace związane z obniżeniem murawy boiska oraz budową trybun wschodniej i zachodniej. Teraz obiekt przy Reymonta jest praktycznie gotowy. Prace, które trwają przy budowie trybuny zachodniej nie wykluczają rozgrywania meczów. Dotrzymałem więc danego słowa i zadecydowałem, by udostępnić go zawodnikom i kibicom natychmiast, gdy będzie to możliwe.
To na czerwono mnie najbardziej rozbawiło - mam nadzieje, że za te "dotrzymanie słowa" nigdy już nie będzie prezydentem Krakowa.
Co najlepsze Majchrowski oglądał mecz z Australia z drugiego rzędu krzesełek > > > KLIK < < <, bo z pierwszego... nie widać całego boiska.
Co do innych, bardziej normalnych, opinii na temat stadionu: > 1 <, > 2 < i jeszcze > 3 <. -
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 2:1 (2:1)
0:1 Paweł Brożek 4 min
1:1 Kamil Grosicki 5 min
2:1 Tomasz Frankowski (k) 43 min
Skład: Pawełek - Czikosz, Bunoza, Cleber, Paljić - Wilk (66. Kirm), Sobolewski - Rios (76. Kurto), Żurawski, Boguski (55. Małecki) - Paweł Brożek
Galerie meczowe: > > > 1 < < < i > > > 2 < < <.
Wisła Kraków - Korona Kielce 2:2 (1:0)
1:0 Paweł Brożek 44 min
1:1 Aleksandar Vuković 48 min
2:1 Cezary Wilk 73 min
2:2 Andrzej Niedzielan 83 min
Skład: Jovanić - Czikosz, Cleber, Bunoza, Paljić - Rios (63. Kirm), Wilk (89. Małecki), Sobolewski, Boukhari (83. Boguski), Żurawski - Brożek Paweł
Galerie meczowe: > > > 1 < < <, > > > 2 < < <, > > > 3 < < < i > > > 4 < < <.
Dolcan Ząbki - Wisła Kraków 0:1 (0:1) - Puchar Polski
0:1 Paweł Brożek 10 min
Skład: Pawełek - Kowalski, Chavez, Bunoza, Paljić - Kirm, Jirsak, Sobolewski (66 min - Wilk), Garguła (79 min - Boguski), Małecki - Paweł Brożek (46 min - Rios)
Co do komentarza do tych meczów to gra wygląda u nas coraz ładniej, szkoda tylko, że nie idą za tym wyniki jakie byśmy chcieli.
Mecz z Koroną pod względem kibicowskim - MIAZGA! -
W dwóch ostatnich meczach mamy porażkę i remis więc teraz tylko trzeba kolekcjonować zwycięstwa szczególnie że gra wygląda co raz lepiej.Bardzo dobre wrażenie robi Rios który musi w końcu zacząć strzelać by potwierdzić fakt że takiego napastnika w Polsce jeszcze nie było.Bardzo dobrze na lewej obronie pogrywa serb Paljić który debiutuje na tej pozycji.Bardzo udany debiut zaliczył Nourdin Boukhari któremu brakło chyba tylko bramki do pełni szczęścia.
Ogólnie martwi mnie że to obcokrajowcy zaczynają decydować o stylu gry Wisły bo to tylko źle świadczy o naszej piłce...ale jak tylko maszyna Maaskanta się rozpędzi na pewno będziemy się cieszyć nie tylko ze zwycięstw ale też ze stylu w jaki zostaną odniesione
Kameruński piłkarz, Serge Branco, związał się kontraktem z Wisłą Kraków. Zawodnik po pozytywnym przejściu testów zarówno piłkarskich jak i medycznych podpisał umowę, która obowiązywać będzie przez rok.
„Jestem szczęśliwy, ponieważ podpisałem dziś kontrakt z Wisłą. Od kilku dni rozmawialiśmy o umowie, przeszedłem testy medyczne. Jestem zadowolony, gdyż będę mógł grać i walczyć z drużyną o zwycięstwa” – powiedział tuż po podpisaniu umowy piłkarz.
Serge Branco to złoty medalista olimpijski z reprezentacją Kamerunu z Igrzysk w Sydney. Przed przejściem do Wisły grał w ligach niemieckiej, angielskiej, rosyjskiej i greckiej. Może grać na bokach obrony bądź jak defensywny pomocnik. „Trener wie, że mogę występować na wszystkich tych pozycjach i nie jest do dla mnie problemem. Dla mnie ważne jest, żeby być na boisku. Nie ma znaczenia, jaka to będzie pozycja” – zapewnił nowy zawodnik Białej Gwiazdy.
Aby Serge mógł zadebiutować w barwach Wisły, potrzebny jest jego certyfikat, który do Krakowa ma przesłać jego poprzedni klub, Levadiakos. „Nie wiem, kiedy przyjdzie certyfikat. To nie moja działka, ja mam zajmować się grą w piłkę. Muszę czekać, a osoby, które są odpowiedzialne za formalności, na pewno się tym zajmą” – powiedział Serge i dodał, że ma nadzieję, że do niedzieli uda się zgromadzić wszystkie potrzebne dokumenty.
Świetnie że na bokach obrony jest więcej konkurencji zważywszy że mamy problemy z defensywąPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Skawua Resurrection ().
-
GKS Bełchatów - Wisła Kraków 1:1 (0:0)
1:0 Maciej Małkowski 60 min.
1:1 Rafał Boguski 81 min. (karny)
Skład: Mariusz Pawełek - Erik Czikosz (46 Serge Branco), Osman Chavez, Cleber, Dragan Paljić - Cezary Wilk (74 Rafał Boguski), Radosław Sobolewski - Andres Rios (46 Patryk Małecki), Maciej Żurawski, Nourdin Boukhari - Paweł Brożek
Galeria meczowa: > > > 1 < < <.
Mecz w porównaniu z dwoma poprzednimi słaby - Czikosz, Żurawski i Pawełek to istna tragedia. Zresztą pozostali też niczym szczególnym się nie wyróżniali poza małymi wyjątkami.
Jednak jakby nie było cieszy wywieziony punkt z trudnego dla Wisły terenu (09/08 porażka 1-0, 08/07 remis 0-0, 07/06 remis 0-0).
Skład powoli zaczyna się krystalizować, a przed nami kolejny mecz ze słabo spisującym się Śląskiem 1-szego października w piątek - tutaj musi być zwycięstwo. -
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 0:0
Skład: Pawełek - Branco, Kowalski, Bunoza, Paljić - Sobolewski, Wilk (46. Jirsak) - Małecki, Żurawski (78. Boguski), Boukhari (46. Kirm) - Paweł Brożek
> > > Galeria < < <
Górnik Zabrze - Wisła Kraków 1:0 (0:0)
1:0 Aleksander Kwiek 83 min
Skład: Mariusz Pawełek - Serge Branco, Gordan Bunoza, Cleber Guedes de Lima, Piotr Brożek - Patryk Małecki (82 min - Wojciech Łobodziński), Radosław Sobolewski, Łukasz Garguła, Nourdin Boukhari (87 min - Maciej Żurawski), Dragan Paljić - Paweł Brożek (74 min - Andres Rios)
> > > Galeria 1 < < < i > > > Galeria 2 < < <.
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 5:2 (1:1)
0:1 Krzysztof Bąk 11 min
1:1 Patryk Małecki 30 min
2:1 Radosław Sobolewski 47 min
3:1 Paweł Brożek 67 min (k)
4:1 Andraz Kirm 69 min
4:2 Tomasz Dawidowski 82 min
5:2 Andraz Kirm 83 min
Skład: Pawełek - Czikosz, Chavez, Bunoza, Paljić - Małecki, Sobolewski, Garguła (79. Rios), Boukhari (61. Wilk), Kirm - Paweł Brożek (88. Żurawski)
> > > Galeria 1 < < <, > > > Galeria 2 < < < i > > > Galeria 3 < < <.
> > > Bramki < < < i > > > Radość PIĄTEGO STOPNIA < < <.
Następna potyczka z poznańską Amiką w niedzielę. Jak zagramy tak jak w drugiej połowie z Lechią to zwycięstwo murowane. -
Dzięki wydatnej pomocy sędziego Wisła zdobyła 3pkt taka prawda.Menelinho
-
No ale jednak była przewaga 3 goli, więc nawet jakby sędzie nie uznał jednej czy nawet dwóch to wygrana by i tak byłaHyperion ON
dragonartur napisał(a):
No ale jednak była przewaga 3 goli, więc nawet jakby sędzie nie uznał jednej czy nawet dwóch to wygrana by i tak była
A właśnie, że nie sędzia nie podyktował karnego przy stanie 0-1 jak by było 0-2 to Wiśle bardzo ciężko było by się podnieść tym bardziej, że swoją grą nie zachwyca.Menelinho -
Już się zaczeło że Wisła to tylko dzięki sędziemu wygrywa a ile razy sędziowie waszym zespołom pomogli to już się nie pamięta.
Zwycięstwo cieszy teraz tylko Kuchenkorza trza pokonać -
Stwierdziłem tylko fakt. Jeśli oglądałeś mecz to chyba widziałeś zagranie Bunozy i co najlepsze sędzia, który był w odległości +/- 10 metrów od zaistniałem sytuacji. Przy stanie 0-2 mecz mógłby tak kolorowo się nie skończyć jak wskazuje na to wyniki końcowy.Menelinho
-
No wiesz mógł z czystym sumieniem sędzia karnego podyktować ale zdarzają się i bardziej ewidentne sytuacje a karnych nima przecież to polska liga jest że sędzia stoi blisko to nie znaczy ze chce mu się patrzeć naprawdę proponuje darować sobie teorie spiskowe bo można od tego oszaleć
-
Jak już wcześniej napisałem to nie żadna teoria spiskowa tylko stwierdzenie faktu jaki miał miejsc.Menelinho
-
Nie 1 karny, a 2 powinny być podyktowane dla Lechii, no ale to już przeszłośću15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
KozaX napisał(a):
Następna potyczka z poznańską Amiką w niedzielę. Jak zagramy tak jak w drugiej połowie z Lechią to zwycięstwo murowane.
To milicja pojawi sie w Poznaniu?
do Modka - jak starasz sie czyscic to rob to z glowa... -
Cezarcfc napisał(a):
Już się zaczeło że Wisła to tylko dzięki sędziemu wygrywa a ile razy sędziowie waszym zespołom pomogli to już się nie pamięta.
Zwycięstwo cieszy teraz tylko Kuchenkorza trza pokonać
Chodzi o to że Legia w końcu[b] zaczęła wygrywać więc można się popyszczyć do Wisły.My gramy pięknie a Wam sędzia musi pomagać.Też mogę być złośliwy. -
durne gadanie
jak zwykle zresztą
sędziowie czasami pomagają - czasami szkodzą
ale zazwyczaj dlatego że po prostu SĄ KIEPSCY
i tyle na ten temat
a czy Legia jest na fali okaże się w niedzielę
choć dotychczasowe 3 zwycięstwa pod rząd budzą nadzieję -
Ja powiem tak, mam nadzieje ze ten wynik meczu z Lechia Gdansk, to fajtycznie dobry progrnostyk przed nastepnymi jakze waznymi meczami Wislakow. Trzymam kciuki, gorzej juz byc na pewno nie moze, lepiej jednak jak najbardziej. I juz jest lepiej
-
Kar(L)ik napisał(a):
A właśnie, że nie sędzia nie podyktował karnego przy stanie 0-1 jak by było 0-2 to Wiśle bardzo ciężko było by się podnieść tym bardziej, że swoją grą nie zachwyca.
Gdyby Lechia nie zmarnowała 3-4 setek w pierwszej połowie to by było 4/5:1 dla Gdańszczan po 45ciu minutach.
We wtorkowym PP z Widzewem Stefański drukował przeciwko nam kilka razy, a mimo tego przeszliśmy dalej... takie dyskusje są bez sensu. -
Braawo dla Was, bo wykupiliscie wszystkie mozliwe wejsciowki na Bulgarska. Zobaczymy jak Wisla bawi sie na wyjazdach.
-
Gdyby Lechia nie zmarnowała 3-4 setek w pierwszej połowie to by było 4/5:1 dla Gdańszczan po 45ciu minutach.
Gdyby babka miała wąsy to by dziadkiem była. Troche takie marne twoje te tłumaczenie, że gdyby ktos strzelił sety..... Gdyby Barca, Chelsea, Arsenal czy Real, które mają po 15/20 strzałów wykorzystały 100%-owe sytuacje to by wygrywały po 10;0
Ciekawie zapowiada się meczyk z Lechem, dwie drużyny, którym w tym sezonie nie idzie.... Wiślacy jeszcze w tak złej sytuacji nie są ale Lech jak przegra to juz katastrofa.Hyperion ON
**PIMP** napisał(a):
Braawo dla Was, bo wykupiliscie wszystkie mozliwe wejsciowki na Bulgarska. Zobaczymy jak Wisla bawi sie na wyjazdach.
z ciekawości
ile biletów dostali? -
Black Grucha napisał(a):
**PIMP** napisał(a):
z ciekawości
ile biletów dostali?
2037 -
dragonartur napisał(a):
Gdyby babka miała wąsy to by dziadkiem była. Troche takie marne twoje te tłumaczenie, że gdyby ktos strzelił sety..... Gdyby Barca, Chelsea, Arsenal czy Real, które mają po 15/20 strzałów wykorzystały 100%-owe sytuacje to by wygrywały po 10;0
Napisałem na końcu, że takie dyskusje są bez sensu, ale niektórzy muszą ciągnąć dalej.
I tak by the way - dziś młoda Wisła Kraków rozjechała poznaniaków 4:1 i tym samym umocniła się na drugiej pozycji w tabeli zaraz za Legią. -
**PIMP** napisał(a):
Black Grucha napisał(a):
**PIMP** napisał(a):
z ciekawości
ile biletów dostali?
2037
Nie ilość swiadczy o ekipie wyjazdowej, a to jak zachowują się na trybunach.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 22
22 gości