TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Właśnie trwa mecz sparingowy Wisły z 6-ligowym niemieckim klubem 1. FC Germania Egestorf / Langreder - 30 min. i 2:0 dla Wisły - 3 min. Garguła i 30 min. Etamane.
      Skład wyjściowy: Jovanić, Czikosz, Marcelo, Kowalski, Diaz, Małecki, Jirsak, Garguła, Brożek Piotr, Etamane i Boguski.

Redyplomowany napisał(a):

Hmm to by się zgadzało, od 3 lat robimy więcej w pucharach niż Wy. Chyba stąd macie wieksze ciśnienie na nas (i swoją drogą my na Was), niż na Legie. Dodatkowo na własne życzenie przegraliście MP, wiec tym bardziej nie jestem zdziwiony.
      U nas w Krakowie takich jak Ty nazywamy "kibicami sukcesu". :)

Jak dla mnie Wisła mogłaby zajmować środek tabeli, a nawet i spaść ligę niżej, bylebym tylko przychodząc na mecz widział na boisku walkę, a nie tak jak w tym sezonie brak ambicji i chęci, a później tradycyjnie przed kamerami przeprosiny Skorży i piłkarzy, by w następnym ważnym meczu znów pokazać to samo - mam nadzieję, że się to pod wodzą Kasperczaka zmieni.

A co do samej niechęci do Was, to raczej chodzi o to co kiedyś dziób napisał u Was w temacie odnośnie poznańskich kibiców. ;]
    • KozaX napisał(a):

Właśnie trwa mecz sparingowy Wisły z 6-ligowym niemieckim klubem 1. FC Germania Egestorf / Langreder - 30 min. i 2:0 dla Wisły - 3 min. Garguła i 30 min. Etamane.
      Skład wyjściowy: Jovanić, Czikosz, Marcelo, Kowalski, Diaz, Małecki, Jirsak, Garguła, Brożek Piotr, Etamane i Boguski.

Hmm to by się zgadzało, od 3 lat robimy więcej w pucharach niż Wy. Chyba stąd macie wieksze ciśnienie na nas (i swoją drogą my na Was), niż na Legie. Dodatkowo na własne życzenie przegraliście MP, wiec tym bardziej nie jestem zdziwiony.
      U nas w Krakowie takich jak Ty nazywamy "kibicami sukcesu". :)

Jak dla mnie Wisła mogłaby zajmować środek tabeli, a nawet i spaść ligę niżej, bylebym tylko przychodząc na mecz widział na boisku walkę, a nie tak jak w tym sezonie brak ambicji i chęci, a później tradycyjnie przed kamerami przeprosiny Skorży i piłkarzy, by w następnym ważnym meczu znów pokazać to samo - mam nadzieję, że się to pod wodzą Kasperczaka zmieni.

A co do samej niechęci do Was, to raczej chodzi o to co kiedyś dziób napisał u Was w temacie odnośnie poznańskich kibiców. ;]

Chyba sie nie rozumiemy. Nie mówiłem tutaj o piknikach, którzy przychodzą na mecze z Legią, Wisłą, pucharowe, i tak jak to było ostatnio na Zagłębie, tylko o ciśnieniu które mamy i my i Wy, na siebie nawzajem. Nic o mnie nie wiesz, więc skąd stwierdzenie, że jestem ''kibicem sukcesu''? Jestem ciekaw, gdzie byś był gdyby Wisła grała w 2 lidze. Pewnie w kapciach przed telewizorem, a na slowa ''Wisła Krakow'' obracalbys sie dupą.

A co też takiego dziób napisał o kibicach Lecha? Bo cos czuje, że ktoś znów ma jakieś kompleksy. ;] Z resztą, przyzwyczailiście nas do tego.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Redyplomowany ().

• KozaX napisał(a):

A według mnie przydałby się napastnik z dobrego zdarzenia oraz rozgrywający... i w sumie tak jak pisał ThoR boczny pomocnik.

Dokładnie. Potrzebny jest wysunięty napastnik (ten Etamane dziś 2 bramki strzelił, ale przy obu tylko nogę dołożył).
      Co do środkowego pomocnika... myślę, że zdrowy Garguła z Jirsakiem na rezerwie powinni wystarczyć, ALE... wielką niewiadomą jest postawa Łukasza po tej kontuzji, nie wiadomo czy wróci do swojej formy. Dlatego sądzę, że na jego miejsce przymieżany jest Milinkovic (chociaż niektórzy twierdzą, że jest to boczny pomocnik) oraz pewnie wielu innych, których nazwisk nie znamy ;)

PS
      Na ten moment 5:0; strzelcy bramek:
      • Łukasz Garguła
      • Paolo Etame Etamane
      • Paolo Etame Etamane
      • Maciej Żurawski
      • Paweł Brożek

e: 6:0 :D Nawet Łobo sobie sieknął 8-)

e2:
      Na testach holenderski pomocnik. Ciekawe CV
      wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=23387

Do Barsinghausen dotarł dziś holenderski pomocnik Kemy Agustien, którego testować będzie Wisła. W przeciwieństwie do innych graczy, którzy do tej pory sprawdzani byli przez "Białą Gwiazdę" piłkarz ten ma dość ciekawe CV. Agustien ma na swoim koncie dwanaście występów w reprezentacji Holandii do lat 20. Wystąpił również w sześciu meczach i zdobył dwie bramki w barwach kadry do lat 21.

Patryk Małecki i 7:0 ;P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez *ThoR* ().

• Kar(L)ik napisał(a):

co do Lecha kto nazywał pojedynki Lech-Legia derbami polski :P Dla Legii jest to wyłącznie mecz ważny, ale nie derby Polski :P

Macie jakiś taki mecz, który nazywacie derbami Polski? Legia - Widzew?

U nas w Krk takim mianem określa się mecze Wisły z Legią, ale u Was może być inaczej, w Poznaniu inaczej, w Łodzi inaczej, itp. ;)

e:
      8-0 - Erik Czikosz ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().

• Widzisz, taki Redyplomowany jest idealnym przykładem takiego kibica. A pomyśleć że jeszcze kilka lat temu to były pojedyncze przypadki, szybko w piórka obrośli.
      A szkoda, bo to taki fajny klubik.

A kiedy jakiś sparing z bardziej wymagającym rywalem?
      Ja tam bym się o Łukasza formę nie martwił. Oby tylko kontuzji znowu nie było, ale limit pecha to już chyba wyczerpał.
    • *ThoR* napisał(a):

Kar(L)ik napisał(a):

co do Lecha kto nazywał pojedynki Lech-Legia derbami polski :P Dla Legii jest to wyłącznie mecz ważny, ale nie derby Polski :P

Macie jakiś taki mecz, który nazywacie derbami Polski? Legia - Widzew?

U nas w Krk takim mianem określa się mecze Wisły z Legią, ale u Was może być inaczej, w Poznaniu inaczej, w Łodzi inaczej, itp. ;)

dla mnie nie ma derbów Polski :) wszystko bardziej zaczerpnięte z espanii z rywalizacji Realu z Barsą.

Derby Polski na to miano nie zasługuje obecnie żaden mecz :)

tym bardziej każdy ,,ważny" mecz jest nudny jak flaki z olejem.

edit. tak w ogóle sorry za zaśmiecanie topicu.
      Menelinho

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Wisła Kraków - 1. FC Germania Egestorf / Langreder 8:0 (3:0)

1:0 Łukasz Garguła 3 min
      2:0 Paolo Etame Etamane 30 min
      3:0 Paolo Etame Etamane 43 min
      4:0 Maciej Żurawski 49 min
      5:0 Paweł Brożek 65 min
      6:0 Wojciech Łobodziński 70 min
      7:0 Patryk Małecki 75 min
      8:0 Erik Czikosz 82 min

I połowa: Jovanić - Czikosz, Marcelo, Kowalski, Diaz - Małecki, Jirsak, Garguła, Brożek Piotr - Etamane, Boguski;
      II połowa: Jovanić - Czikosz, Marcelo, Bunoza, Singlar - Łobodziński, Mączyński, Soares, Małecki - Brożek, Żurawski.

Ogólnie to był raczej trening, a nie sparing, więc nie ma się czym podniecać - Wisła cały czas siedziała na ich połowie.

dziób napisał(a):

A kiedy jakiś sparing z bardziej wymagającym rywalem?
      8 lipca o godzinie 18:00 z Hannoverem 96 - tak jak ThoR napisał.
      Będzie to mecz charytatywny - dochód ze sprzedaży biletów przeznaczony zostanie na rzecz Fundacji Roberta Enke. Bilety w cenie 10 i 15 euro.

dziób napisał(a):

Widzisz, taki Redyplomowany jest idealnym przykładem takiego kibica. A pomyśleć że jeszcze kilka lat temu to były pojedyncze przypadki, szybko w piórka obrośli.
      W każdym klubie który odnośni sukcesy są tacy kibice - Lech teraz na fali to mają wysyp takich.
      Nawet ta głupia sytuacja z rzeźbami po fecie - dla nich rzecz normalna, a pamiętam jak na Wiśle raz jacyś idioci namalowali po którejś fecie herb na sukiennicach - reakcja kibiców i klubu była natychmiastowa - winnych zgnojono za dewastacje zabytku, a herb znikł ze sukiennic jeszcze w tym samym tygodniu.

Jestem ciekaw, gdzie byś był gdyby Wisła grała w 2 lidze. Pewnie w kapciach przed telewizorem, a na slowa ''Wisła Krakow'' obracalbys sie dupą.
      Na Wisłę zacząłem chodzić przed "erą Cupiała", a wtedy jeżeli pamiętasz (ale myślę, że nie pamiętasz) Wisła od prawie każdego dostawała bęcki.
    • W każdym klubie który odnośni sukcesy są tacy kibice - Lech teraz na fali to mają wysyp takich.
      Nawet ta głupia sytuacja z rzeźbami po fecie - dla nich rzecz normalna, a pamiętam jak na Wiśle raz jacyś idioci namalowali po którejś fecie herb na sukiennicach - reakcja kibiców i klubu była natychmiastowa - winnych zgnojono za dewastacje zabytku, a herb znikł ze sukiennic jeszcze w tym samym tygodniu.

Kibicuje Lechowi, od momentu, kiedy spadal do 2 ligi, wiec jeśli chcesz mówić o mnie jako o kibicu sukcesu to powinieneś mocno uderzyć sie w czoło. Choć nie wiem czy to pomoże.
      To, że u Was tępią normalne reakcje i emorcjonalne zachowania to nie znaczy, że wszędzie ma tak być. My zdobylismy Mistrzostwo po długich latach oczekiwań, wiec takie szkody były nieodzowne. Jak już wspomniałem, w tej jednej sprawie zachowujecie się, jak TVNy albo inne Onety i szukacie sensacji tam, gdzie jej nie ma. Poza tym wszystkie szkody pokryli kibice, wiec nie wiem w czym problem? Jak dla mnie temat jest zamknięty.
    • To już niemalże pewne:
      Warunki transferu Marcelo do PSV ustalone
      wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=23396

Wszystko wskazuje na to, że brazylijski obrońca Wisły Marcelo w nowym sezonie będzie występował w PSV Eindhoven. Nasz klub na oficjalnej stronie internetowej poinformował, że ustalił warunki transferu zawodnika.

Szkoda, że odchodzi... ale to było niemalże pewne, że już nie zostanie. Wypromował się już wystarczająco. Pożytek jest taki, że dużo zarobimy na nim, ale te pieniądze trzeba będzie dobrze wykorzystać i kupić jeszcze jednego środkowego obrońcę.

• Patryk Małecki w poniedziałek stawi się na posiedzeniu zarządu Wisły Kraków i poniesie konsekwencje odmowy gry w meczu sparingowym z Hannover 96 (2:4).

Wymiar kary za ten wybryk będzie zależał od postawy niepokornego zawodnika.

Informowaliśmy wczoraj, że Małecki w przerwie meczu z Hannoverem odmówił wyjścia na boisko. W ten sposób zaprotestował przeciwko nie wystawieniu go w podstawowym składzie. Miał za złe trenerowi Henrykowi Kasperczakowi, że nie gra od początku.(...)

Czwartkowy protest Małeckiego tak zbulwersował trenera, że ten kilkanaście minut po końcowym gwizdku zabrał głos. - Nie wiem, co mu strzeliło do głowy. Jak się obraził, to zobaczymy - skomentował Kasperczak. Klub szybko przejął sprawę. Do godzin nocnych i wczoraj do południa trwały konsultacje telefoniczne. Innych być nie mogło, bo prezes Bogdan Basałaj przebywał w Krakowie, a w Niemczech władze Wisły nieformalnie reprezentował tylko skaut Zdzisław Kapka. O tym, jak rozwiązać problem, dyskutowali również członkowie rady drużyny: kapitan Radosław Sobolewski, Paweł Brożek i Cleber.

Patryka Małeckiego czeka rozmowa dyscyplinująca z szefostwem Wisły. Warto nadmienić, że podobną miał niedawno z selekcjonerem Franciszkiem Smudą.

Trenera kadry doszły słuchy, że Małecki, delikatnie rzecz ujmując, nie prowadzi się jak należy. Piłkarza próżno było szukać w stolicy na posezonowym wręczeniu medali za wywalczenie przez Wisłę wicemistrzostwa Polski. Powodem było ponoć przedłużenie się świętowania srebrnego medalu... Smuda zapowiedział piłkarzowi, że jeśli jeszcze raz usłyszy o niesuborydynacji 22-latka to kadrę będzie on oglądać, ale w telewizji. Wydaje się, że po wybryku w Niemczech Małecki na jakiś czas (a nie jest wykluczone, że w ogóle) reprezentację ma z głowy.

No ma chłopak nasrane w głowie.
      Kilka tygodni w młodej ekstraklasie dobrze by gwiazdorowi zrobiła.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dziób ().

• Zabawne. Nic nie osiągnął, a zachowuje się gorzej niż Smolarek po wyjeździe do Hiszpanii. Ktoś bardzo źle reaguje na zainteresowanie mediów, przecież on nawet nie jest dobrym zawodnikiem.
      Ile razy oglądałem mecze Wisły to tracił piłki bezsensownym dryblingiem albo nie wykorzystywał 100%-entowych sytuacji.
    • Małeckiemu zaczęło odbijać już jakiś czas temu.
      Strzelił kilka goli, zadebiutował w pierwszej reprezentacji i sodówa odbiła.
      Pamiętacie już po debiucie w reprezentacji był mecz el. z Holandią w młodzieżówce,
      do karnego wyznaczony był chyba Rybus, a Patryczek jak w piaskownicy odebrał piłkę Rybusowi

Żenada......
    • Hannover 96 - Wisła Kraków 4:2 (2:0)

1:0 Jan Schlaudraff 27 min
      2:0 Jan Schlaudraff 33 min
      3:0 Moritz Stoppelkamp 52 min
      3:1 Rafał Boguski 65 min
      4:1 Mikael Forssell (karny) 75 min
      4:2 Piotr Brożek 86 min

Skład: Jovanić - Czikosz, Kowalski, Cleber, Diaz (72 min - Bunoza) - Łobodziński, Sobolewski (76 Mączyński), Garguła (46 min - Jirsak), Brożek Piotr - Brożek Paweł (59 mn - Agustien), Żurawski (46 min - Boguski)

> > > Wisła - Hannover 96: skrót meczu < < <

dziób napisał(a):

No ma chłopak nasrane w głowie.
      Oj ma i to bardzo... plotki takie o nim chodzą po Krakowie, że głowa boli - zresztą sam go nieraz widziałem w jedynym spod Krakowskich klubów.
      On chyba dalej myśli, że będzie mu wszystko wolno jak za czasów Skorży - pyskowanie do trenera w trakcie meczu i kolesiostwo.
      Ogólnie to chłopak widać, że ma talent i coś tam potrafi, ale straszna żyła z niego jest... jak się nie utemperuje to nic nie osiągnie.
      Martwi mnie stanowisko SKWK w jego sprawie i najazdy na Kasperczaka - > > > kilk < < <.

> > > Przeprosiny Patryka Małeckiego < < <
    • przeczytałem i jestem zszokowany

czemu Kasperczak jest niby winny
      może Małecki nie pasuje mu do koncepji
      po co mu zawodnik którego trzeba jeszcze prosić czy raczy może wyjść dziś na boisko

historia zna już przypadki że nawet najlepsi zawodnicy zespołu musieli odejść po konflikcie z trenerem
      a ""Mały'' wcale sobie swoim zachowaniem nie ułatwił drogi do pierwszej ''11''
      zaryzykuje stwierdzenie że w większości meczy będzie dublerem Brożka, Żurawskiego albo Boguskiego
    • apropo stanowiska SKWK odnośnie odpału Małeckiego

albo napisał to jakiś znajomy Małeckiego
      ktoś zapatrzony kompletnie w tego pseudopiłkarzyka
      albo kompletny kretyn :}
      proste i logiczne
    • Black Grucha napisał(a):

apropo stanowiska SKWK odnośnie odpału Małeckiego

albo napisał to jakiś znajomy Małeckiego
      ktoś zapatrzony kompletnie w tego pseudopiłkarzyka
      albo kompletny kretyn :}
      proste i logiczne
      Dokładnie to jest tak - SKWK stoi murem za Skorżą oraz jego pupilami i jest nastawiona anty do Kasperczaka.
      Dzieje się tak, gdyż Skorża potrafił dbać o PR - przeprosiny, obiecanki-cacanki, chwalenie kibiców itd. (zresztą zaraz po objęciu stanowiska trenera w Legii też rzucił jakimś tekstem, że zawsze o tej pracy marzył czy coś w tym stylu). A Małecki, Brożkowie i reszta to wiadomo - imprezy, imprezy i jeszcze raz imprezy w wiślackich klubach.
      W ogóle to po odejściu Skorży z klubu kibice się podzieli na dwie grupy - SKWK i TSWD, ale nie jest to jakiś rozłam czy coś, tylko dwie grupy z innymi poglądami.

Co do dalszych transferów to rzekomo mają być dopiero po przejściu Litwinów - postępowanie jest asekuracyjne w tej sprawie, bo każdy w klubie wie, że Cupiał drugi raz przekroczenia budżetu o 30% nie wybaczy. ;)

Dziś o 20tej KFK Szawle vs. Wisła Kraków - mecz transmitowany będzie przez kanał otwarty Polsatu oraz Polsat Futbol.
    • KFK Szawle - Wisła Kraków 0:2 (0:0)

0:1 Paweł Brożek 77 min
      0:2 Piotr Brożek 79 min

Skład: Milan Jovanić - Erik Czikosz, Cleber Guedes de Lima, Mateusz Kowalski, Junior Diaz - Patryk Małecki (63 min - Maciej Żurawski), Łukasz Garguła (70 min - Tomas Jirsak), Radosław Sobolewski, Piotr Brożek - Rafał Boguski, Paweł Brożek

Galeria zdjęć > > > przed < < < i > > > meczowa < < <.

Mecz wyglądał słabo, a nawet bardzo słabo i wątpię czy ktoś niebędący kibicem Wisły zdołał go obejrzeć do końca.
      Małecki zawiódł, gdyż myślałem, że po tej zadymie zagra mecz życia, a można go było zobaczyć jak znowu wiatraczki robi.
      O obronie i bramkarzu na szczęście nic nie można napisać, bo praktycznie nie było zagrożenia naszej bramki.
      Na plus jedynie Jirsak, bo mial udzial przy obu golach.
      Zobaczymy czy za tydzień będzie lepiej.

Jeżeli przejdziemy Litwinów to kolejnym naszym przeciwnikiem będzie zwycięzca spotkania Qarabağ Ağdam (Azerbejdżan) - Portadown F&AC (Irlandia Północna).

I taka mała ciekawostka:
      Wyznaczony na zawody delegat UEFA nie wyraził zgody na zorganizowanie na stadionie minuty ciszy ani grę piłkarzy Wisły z czarnymi opaskami.
    • Redyplomowany napisał(a):

Nie wiem, czy dostaliście całą trybune, ale jeśli tak to szkoda, że były puste miejsca na sektorze. Niemniej jednak 2:0 to już spora zaliczka.
      Dostaliśmy 500 wejściówek które wykorzystaliśmy w pełni .O ile wiem to SKWK ubiegała się o większą ilośc lecz Litwini się nie zgodzili..(mieli w pamięci wyczyny "fanów" Legi w Wilnie )
    • Kar(L)ik napisał(a):

Niestety noże, maczety były powodem wydalenie grupy kibiców Wisły.
      Nie rozumiem... tzn. wyrzucili nas ze stadionu? Doszło do jakichś zamieszek tam?

Z racji dużego zainteresowania ( zamówień było na 770 biletów ) i przekazania Wiśle Kraków 500 biletów - zmuszeni jesteśmy dokonać ograniczeń na liście wyjazdowej wg. następującego klucza:
      - bilety otrzymują osoby ,które jako pierwsze przesyłały zamówienia na adres mailowy i udają się na Litwę transportem zorganizowanym ( autokary, busy )
      - pozostała ilość biletów zostanie przekazana osobom ,które jadą własnym środkiem transportu wg. kolejności zgłoszeń - tak ustalono z klubem Wisła Kraków S.A.