Niedługo może jeszcze Kosowskiego ściągnął
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().
Wspomnieliśmy kilkadziesiąt minut temu o szykowanej niespodziance transferowej na pozycję napastnika. Możemy już potwierdzić - nowym graczem Wisły ma zostać Maciej Żurawski.
Rozmowy z byłym graczem "Białej Gwiazdy" toczyły się od dłuższego czasu i powinny zostać sfinalizowane już jutro, później zaś nastąpi ogłoszenie nowego transferu i wyjazd "Żurawia" do Barsinghausen, gdzie od poniedziałku trenować będą wiślacy.
33-letni Maciej Żurawski grał w Wiśle w latach 2000-2005. Zdobył z nią m.in. cztery mistrzostwa Polski i dwa tytuły króla strzelców. Wspólnie z Tomaszem Frankowskim i Marcinem Kuźbą decydowali o sile ataku "Białej Gwiazdy", także wtedy gdy Wisła eliminowała w Pucharze UEFA zespoły Parmy, Schalke a później jak równy z równym walczyła z rzymskim Lazio.
Odszedł z Wisły po zakończeniu sezonu 2004/05 za niespełna 3 mln euro do Celtiku Glasgow, z którym zdobył trzy tytuły mistrzowskie. W ostatnim sezonie w Szkocji wystąpił zaledwie pięciokrotnie w rundzie jesiennej i odszedł do greckiej Larissy. Spędził tam półtora roku i podpisał roczny kontrakt z Omonią Nikozja. W 23 meczach ligowych zdobył osiem goli a Omonia zdobyła mistrzostwo kraju, jednak cypryjski klub nie zdecydował się na przedłużenie umowy z polskim napastnikiem.
A co to? Koniec transferów Wisły?**PIMP** napisał(a):
Ja bym czul sie oszukany na miejscu kibicow Wisly - mial przyjsc napastnik z Lazio Rzym, a w zamian za to przyjdzie Maciek, ktory najlepsze lata ma juz dawno za soba
33-letni Maciej Żurawski
Tak samo Cléber 36 lat, Głowacki 31 lat, Frankowski 36 lat... nie wspominając o prawie 38-letnim Zanettim i 31-letnim Milito z Interu, którzy zdobyli LM.Redyplomowany napisał(a):
Nie mam pytań. Drużyna emerytów i rencistów.
Przebywająca na zgrupowaniu w Niemczech, Wisła Kraków przegrała swój pierwszy mecz sparingowy z Dynamem Drezno 0:2. Pogromcy Białej Gwiazdy to dwunasta drużyna ostatniego sezonu niemieckiej III ligi.
Kar(L)ik napisał(a):
jeśli na podstawie sparingów oceniasz zespoły to pozostaje bić brawo.
Dookoła murawy... asfaltowa jezdnia.
wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=23372
Czytałem relację tekstową z tego meczu i według niej Wisła była o wiele lepszym zespołem w tym meczu.*ThoR* napisał(a):
Co do "0-2" to tak jak napisał Yamato: niby to tylko sparing, ale niesmak pozostaje - nie można sobie pozwalać na takie wpadki niezależnie od etapu przygotowań czy nieobecności kilku kluczowych zawodników.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Lord Kargul ().
Wisła zaproponowała Makinwie świetne jak na polską ligę warunki finansowe, jednak piłkarz nie przystał na nie. Oznacza to, że Nigeryjczyk nie przejdzie do drużyny Białej Gwiazdy.
Nowym obrońcą Wisły zostanie Słowak Erik Czikosz. Zawodnik ten przeszedł właśnie testy medyczne i jeszcze dziś wyjedzie do Barsinghausen, gdzie od wtorku trenują piłkarze Wisły - poinformowała oficjalna strona naszego klubu.
Yamato Damashi napisał(a):
Nie zapomnij, że minęło trochę czasu od zakończenia ostatnich meczy więc mogła mu się przytrafić kontuzja, choroba, cokolwiek. Na zachodzie to niedopuszczalne żeby przeprowadzić transfer bez badań. Koniec kropka.
Nie mówię, że to skreśla ich kompletnie, ale przychodzi mi do głowy taki przykład. Polonia ściągnęła za grube pieniądze jakiegoś Hiszpana albo Meksykanina, jest w czołówce jeśli chodzi o zarobki, a gra w Młodej Ekstraklasie.
Okazał się niewypałem, a nikt nawet nie raczył się przeprowadzić testów. To nie jest Bóg wie co, to standard. Takie szczegóły i 'pewniaki' doprowadziły Nas do tego miejsca w którym aktualnie stoimy.
Nie chcę obrażać Wisły, ale to naprawdę było amatorskie.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().
Yamato Damashi napisał(a):
Nie zapomnij, że minęło trochę czasu od zakończenia ostatnich meczy więc mogła mu się przytrafić kontuzja, choroba, cokolwiek. Na zachodzie to niedopuszczalne żeby przeprowadzić transfer bez badań. Koniec kropka.
Nie mówię, że to skreśla ich kompletnie, ale przychodzi mi do głowy taki przykład. Polonia ściągnęła za grube pieniądze jakiegoś Hiszpana albo Meksykanina, jest w czołówce jeśli chodzi o zarobki, a gra w Młodej Ekstraklasie.
Okazał się niewypałem, a nikt nawet nie raczył się przeprowadzić testów. To nie jest Bóg wie co, to standard. Takie szczegóły i 'pewniaki' doprowadziły Nas do tego miejsca w którym aktualnie stoimy.
Nie chcę obrażać Wisły, ale to naprawdę było amatorskie.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().
Miał dostawać 300 tysięcy euro rocznie z tego co wiem, ale Grecy nas przebili.*ThoR* napisał(a):
Skoro chciał tak dużo to nie dziwię się, że go nie mamy. Larissę na pewno stać na więcej. Żałować go nie będę.
Wisła się dogadała z Koszycami, ale nie może się dogadać z samym piłkarzem w sprawie kontraktu.*ThoR* napisał(a):
Ciekawe co z tym Milinkoviciem... podobno wszystko było już kilka dni temu ustalone, tymczasem póki co nic oficjalnie nie wiadomo.
- Erik Cikos byłby czwarty, może piąty wśród prawych obrońców w lidze słowackiej - twierdzi Martin Rybar ze "Denník Sport" w rozmowie z Futbolnews.pl o testowanym przez Wisłę Kraków graczu. Przypomina, że zawodnik znalazł się dwukrotnie w najlepszej jedenastce kolejki w ubiegłym sezonie.
- To dla nas spora niespodzianka, że piłkarz trafi do Wisły. Nie słyszałem o zainteresowaniu zagranicznych klubów jego osobą. Podejrzewałem, że po spadku Petrżalki odejdzie do Slovana Bratysława, bo to obiecujący młody gracz - twierdzi Ribar.
Dziennikarz uważa, że obrońca był jednym z najlepszych graczy Petrżalki. - To bardzo solidny piłkarz. Dobry w defensywie, ale angażujący się w akcje ofensywne. Jego cechą charakterystyczną jest szybkość - podkreśla.
Ribar twierdzi, że na razie nie ma mowy, aby zawodnik nawet ocierał się o reprezentację Słowacji, która dobrze wypadła na mistrzostwach świata. - To piłkarz młodego pokolenia, który na razie grywa w młodzieżówce. O dorosłej kadrze nikt jeszcze nie mówi - zaznacza.
Gordan Bunoza na testach medycznych!
wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci…za_na_testach_medycznych/
Gordan ma 195 cm wzrostu i waży 85 kilogramów. Jest środkowym obrońcą, który występował w takich klubach jak m.in. Austria Kärnten i Hrvatski Dragovoljac. W 2009 roku przeszedł do innej chorwackiej drużyny NK Karlovac. Bunoza rozegrał w Karlovacu 27 meczów, zdobył jedna bramkę. Drużyna Bunozy – beniaminek ligi, zajęła na koniec sezonu 5. miejsce w bośniackiej Prva NHL, będąc przy okazji jednym z zespołów, które straciły najmniej goli w lidze.
Pozostaje znaleźć:
- solidnego środkowego obrońcę
- kogoś kto mógłby powalczyć z P. Brożkiem o miejsce "na szpicy"
- bocznego pomocnika (alternatywa dla Kiro i Łobo)
Wisła się dogadała z Koszycami, ale nie może się dogadać z samym piłkarzem w sprawie kontraktu.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().
To wszystko zasługa Basałaja.*ThoR* napisał(a):
KozaX nasz klub się przebudził!
15 lipca wyjazd na Litwę, a 22 rewanż w Krakowie (nie wiadomo jeszcze na 100% czy przy R22). Cena biletu 10 euro i przejazd zorganizowany mniej więcej 200 zł, czyli razem około 250 zł.. O transmisji póki nic nie wiem... ale pewnie będzie.dziób napisał(a):
Kiedy pierwszy mecz w LE i czy będzie transmisja? U siebie czy wyjazd?
Tego raczej nie wie nikt - odkąd Basałaj pojawił się w klubie o transferach dowiadujemy się w ten sam dzień, albo kto ma jakieś wtyki to z wyprzedzeniem jedno-dwudniowym. Ale tak jak pisałem w poprzednim poście - jest plan restrukturyzacji klubu od podstaw nawet kosztem pucharów i mistrzostwa. Kasperczak w przeciwieństwie do Skorży preferuje ofensywny futbol, więc kij tam wie kogo mają na celowniku.dziób napisał(a):
Kogo tam jeszcze chcecie sprowadzić? Kogo wam brakuje?
Przyznam szczerze, że odkąd pamiętam wśród kibiców Wisły zawsze było największe ciśnienie na kibiców Legii... od dwóch-trzech lat sytuacja się zmieniła na niekorzyść poznańskiego BALONA.dziób napisał(a):
Śmieszne te wasze argumenty, aż szkoda z wami dyskutować, a można by zaciąć was jedną sprawą.
KozaX napisał(a):
Przyznam szczerze, że odkąd pamiętam wśród kibiców Wisły zawsze było największe ciśnienie na kibiców Legii... od dwóch-trzech lat sytuacja się zmieniła na niekorzyść poznańskiego BALONA.dziób napisał(a):
Śmieszne te wasze argumenty, aż szkoda z wami dyskutować, a można by zaciąć was jedną sprawą.
24 gości