Po spalonych i co z tego to przecież polska liga i poziom sędziowania dopasowany do rozgrywek. Ja tam się ciesze że szczęście(sędziowiie) dopisało. Teraz ważne tylko żeby nie stracić głupio punktów. I mistrzostwo zostanie tam gdzie jego miejsce.
TS Wisła Kraków.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Jaja jak berety. Teraz zupełnie innej wartości nabrało zwycięstwo Legii w Kielcach.
Mnóstwo szczęścia w drugiej połowie miała Korona. No i końcówka ligi jeszcze bardziej nabrała rumieńców. Ojj będzie się działo. -
Dla formalności:
Wisła Kraków - Korona Kielce 0:1 (0:1)
0:1 Jacek Kiełb 9 min
Żółta kartka: Sobolewski (Wisła),
Wisła Kraków: Marcin Juszczyk - Piotr Brożek, Marcelo, Arkadiusz Głowacki, Pablo Alvarez - Patryk Małecki, Junior Diaz (46 min - Issa Ba), Radosław Sobolewski, Andraż Kirm (61 min - Wojciech Łobodziński) - Rafał Boguski, Paweł Brożek
Po prostu dramat
Teraz do końca musimy wygrywać... z Legią na wyjeździe też... -
Tragedia. Nie wiem jak można umoczyć w meczu z drużyną z drugiej połowy tabeli na teoretycznie własnym stadionie i to w momencie gdy każdy mecz może być decydujący. A wygrać z Legią na wyjeździe będzie cholernie trudno bo nawet jak Wisła grała zdecydowanie lepiej to były tam problemy.
-
Poznan dziekuje za jeszcze bardziej dramatyczna koncowke w Ekstraklasie
Wiedzialem, ze gdzies stracicie punkty ale nie obstawilbym, ze stanie sie to z Korna
Dzisiaj niech padnie remis w "szlagierze" i bedzie pieknie -
0:1 Dla Korony , Wisła traci głupio punkty , a Legia I Lech coraz bardziej się zbliżają
-
Legia to rzeczywiście się zbliżyła
Cóż do końca sezonu musimy być bezbłędni, a szanse na to są niewielkie (szczególnie biorąc pod uwagę meczyk w Wwa).
Ale wszystko jest możliwe -
Nierozumiem tej podniety pt. , kto wygra lige ? Lech ,Wisla czy pioron wie kto jeszcze . Co z tego,skoro w Europie dostana lomot ( Jak zawsze ). To przykre ,ale nasza liga to zwykla amatorszczyzna... Nie ma ani gwiazd ,ani utalentowanej mlodziezy a mecze ... no coz,jesli ktos pooglada lige hiszpanska,wloska czy francuzka to chyba pomysli ,ze to musi byc inny sport A najgorzsze ,ze nie widac szans na poprawe w najblizszej przyszlosci.Szkolenie mlodziezy ? To chyba zart... Rozsadniejsi i inteligentniejsi prezesi ? Hmmm (gdyby np. Cupial od kad objal klub zamiast kupowac miernych biegaczy,ktorzy w waznych meczach strzelaja 50 m nad bramka - pozdrawiam Zurawia ! - postawilby ostro na mlodziez - szkolki,boiska,osrodki treningowe,trenerzy,etc. - to mysle ,ze obecnie wisla stala by DUZO wyzej)... Zmiana w PZPN ? Haha,juz widze lesnych dziadkow rezygnujacych ze swoich niezasluzonych pensji... I tak dalej i tak dalej... Smutne to,ale prawdziwe. Futbolowo nic nieznaczymy i jeszcze dlugo nie bedziemy ( jesli kiedys...)."Zazdrość jest deklaracją niższości."
Napoleon -
Jestem kibicem Wisły Kraków. Na ten moment nie interesuje mnie co będzie potem. Interesuje mnie w tym momencie tylko Mistrzostwo Polski dla mojej ukochanej Wisełki. A potem choćby i koniec świata. Może to nie jest dobre podejście. Może powinienem się zastanawiać "co potem". Ale nie potrafię. Mogę oglądać La Ligę, Premiership, cokolwiek, ale nigdy nie będę czuł takich emocji jak podczas meczu mojej Wisełki, chociażby przeciwko Hetmanowi Zamość. Nawet jeśli jest to zwykła kopanina, gdzie piłkarze nie umieją wymienić kilku prostych podań z pierwszej piłki. Tak po prostu jest
-
Jak poinformowała oficjalna strona internetowa Wisły
Kraków, Mariusz Pawełek przejdzie w środę zabieg artroskopii kolana.
Jest to wynik kontuzji, której bramkarz doznał podczas starcia z
Siergiejem Kriwcem w trakcie meczu z Lechem Poznań.
Konieczność przeprowadzenia zabiegu oznacza, że 29-letni golkiper nie
stanie już między słupkami bramki Wisły w tym sezonie. W trzech
ostatnich meczach obecnych rozgrywek pierwszym bramkarzem będzie Marcin
Juszczyk.
-
O to Wisła jest poważnie osłabiona do tego mecz z Legią
-
Masz rację po raz kolejny "nasze szanse zmalały"
Z drugiej strony jest to życiowa szansa dla Marcina - może z niej skorzysta?
Rok temu nieoczekiwanie błysnął Łobo, teraz kolej na kogoś innego -
Chyba nie powiecie mi że strata Pawełka to osłabienie?
bo zaraz spadnę z krzesła
Czy Juszczyk, czy Pawełek
i tak macie na bramce kabaret -
Nie gadaj Pawełek jest chociaż "ograny", a Juszczyk nie. No i bądź co bądź to Pawełek wybronił korzystny rezultat z Lechem.
-
hahaha Wisła wygra mistrzostwo i znowu odpadnie w 1 lub 2 rundzie z jakimiś mongołami i na co wam wygrać ekstraklasę a nie potraficie grac w ELM
-
Co prawda Mongolia leży w Azji , ale prawdą jest również to że Wisła znów odpadnie w przedbiegach. Z taką grą nici z gry w Europejskich Pucharach ...
żeby tym piłkarzom zależało tak jak tamtym z czasów Kasperczaka, żeby wkładali tyle serca w gre jak wtedy, to może by coś z tego było . -
Tyle, ze wtedy wlasciciel mial wizje kupowac najlepszych Polakow w Naszej lidze i wkladal w to sporo kasy. A teraz jaka jest polityka Wisly chyba kazdy wie .
-
No niestety kasa w Wiśle się skończyła. Cupiał znudził się widać niepowodzeniami i nie chce zainwestować kasy co jest szczególnie głupie biorąc pod uwagę że teraz do Ligi mistrzów dostać się dużo łatwiej a tam kaski dają całkiem sporo. Zobaczym jak to będzie po otwarciu nowego stadionu. Może pójdzie po rozum do głowy.
-
*ThoR*
O tym wlasnie mowie! Wiesz w czym jestesmy gorsi ( tak,gorsi) od niemcow ? Oni prowadza wszelka polityke z perspektywa na lata,my na dzisiaj.Z taka mentalnosci nie zajdzie sie daleko,ani futbolowo ani ekonomicznie .
Moze nie jestem ,az takim wielkim fanem , ale tez duzo bardziej emocjonuje sie meczem Wisla-Levadia czy Polska-Slowacja ,co finalem Champion League. Problem w tym ,ze ja chce sie emocjonowac meczami o ,,cos,, , meczami w ,,czyms,, , a nie meczami o nic w ,,trzeciej,, lidze europejskiej...
Cezarcfc
Ja mysle poprostu,ze Cupial zrozumial ,ze z polskimi pilkarzami nigdzie sie nie zajdzie.W wiekszosci to lenie i moczymordy bez krzty ambicji ,sikajacy w starciu z utytulowanymi rywalami. Ile ta Wiselka miala juz wpadek z duzo biedniejszymi klubami ? Valarenga Oslo, Tbilisi cos tam, Levadia ...
Racja,dostac sie jest teraz duzo latwiej ( dzieki Ci Platini ! ) ,co nie zmienia faktu ,ze trzeba jednak ,,cos,, grac . To nie moze byc ,,futbol,, a la liga ( polska).
Wiselka z Parmy,Shalke i Lazio by sie dostala bez problemy,ba mogla by i w tej lidze mistrzow walczyc o wyjscie z grupy,ale chyba pan Cupial zrozumial ,ze stworzenie w polsce takiego zespolu graniczy z cudem.A szkoda ,bo stawiajac mocno (jak juz wczesniej wspomnialem) na mlodziez mozna by miec ,po kilku latach, takich zespol co rok.I do tego ile kasy z transferow takich talentow by przybywalo. Ale niestety nic z tego.To jest wlasnie to ,,polska,, spontanicznosc ,wszystko ma byc na dzis."Zazdrość jest deklaracją niższości."
NapoleonPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bagin :D ().
-
Bagin napisał(a):
*ThoR*
O tym wlasnie mowie! Wiesz w czym jestesmy gorsi ( tak,gorsi) od niemcow ? Oni prowadza wszelka polityke z perspektywa na lata,my na dzisiaj.Z taka mentalnosci nie zajdzie sie daleko,ani futbolowo ani ekonomicznie .
Moze nie jestem ,az takim wielkim fanem , ale tez duzo bardziej emocjonuje sie meczem Wisla-Levadia czy Polska-Slowacja ,co finalem Champion League. Problem w tym ,ze ja chce sie emocjonowac meczami o ,,cos,, , meczami w ,,czyms,, , a nie meczami o nic w ,,trzeciej,, lidze europejskiej...
Jasna sprawa, tylko co zmieni fakt, że ja będę patrzył w przyszłość? Żadnej "władzy" w swoich rękach nie mam więc jako kibic mam prawo korzystać z tego co jest, nawet jeśli jest to krótkowzroczne I nie widzę powodu żeby się nie cieszyć z Mistrza 2010 dlatego, że za kilka tygodni najprawdopodobniej odpadniemy z walki o LM bądź LE. -
Ludzie,ktorzy dzisiaj decyduja o takich rzeczach nie sa supermenami z Kryptonu To sa ludzie ktorzy xx lat wczesniej tez byli mlodzianami chodzacymi na stadion i kibicujacymi swoim druzynom.Z obecnej generacji mlodocianych kibicow tez pewnie wyrosnie kilka przyszlych ,,biznesmenow,,. Dobrze by bylo wiec jakby tymi madrymi wzorcami nasiakli juz za mlodu (przynajmniej jesli chodzi o futbol,bo w biznesie jesli ktos ma majatek warty xxx milionow, chcac czy nie chcac dziala i mysli perspektywiczne-dlaczego tak trudno ta cierpliwosc przelozyc na futbol,panowie ? ).
Mistrz ligi ,ktory potem odpada w kwalifikacjach europejskich pucharow ukazuje dwie mozliwosci:
a)zostal mistrzem niezasluzenie,a sama liga ma godniejszych reprezentantow (w polskiej lidze ta opcja racze odpada,skoro wszystkie druzyny graja piach)
b)poziom tej ligi to zachodni poziom podworkowy,to znaczy,liga jest gowno warta i zwyciestwo w niej tak samo (polska liga <chlip>)"Zazdrość jest deklaracją niższości."
Napoleon -
Zaraz zacznie się mecz Legia-Wisła.Myślę że Wisła sobie poradzi,ale nie obraziłbym się jakby był remis.
O 18:30 Gra Lech z Polonią jak wygra być może już dziś będzie liderem.
Stawiam 2-0 do Wisły -
Wisła dzisiaj raczej straci punkty. Walczą 2 słabe drużyny, ale jednak Legia w tym sezonie spisuje się lepiej Wisła ma najsłabszą drużynę
od kilku lat, kompromitacja jeśli taka drużyna zostanie mistrzem. Chociaż w ogóle to cała liga to kompromitacja -
Brawo dla Wisly! Przyjechali do Warszawy i bez problemu wygrywaja 0-3. Gra Legii to totalna tragedia i mam nadzieje, ze nie skoncza sezonu na 4 miejscu, bo to dla nich zwykla strata czasu w eliminacjach do LE . Do tego "kibice", ktorych rownie dobrze moglo nie byc na trybunach - roznicy by wielkiej nie bylo...
-
Piękny mecz a właściwie to wynik bo na boisku była jedna drużyna i pare pachołków do omijania. Brożek w końcu zagrał tak jak powinien i efekty są choć mogło być i 6-0 żeby nie próba zdobycia efektownej bramki , chyba niepotrzebne podanie i "niechęć" Boguskiego do zdobycia gola. Legia praktycznie w tym meczu nie grała tylko asystowała. Co do kibiców to żal komentować.
Mistrzostwo się przybliżyło i to bardzo tylko teraz nie zmarnować tego( po meczu z Koroną nic nie jest pewne).Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().
-
Legia totalna katastrofa
Brawo dla Wisły +3 pkt,teraz zostało czekać na mecz Lech-Polonia
Stawiam 4-1 dla Lecha -
Koko napisał(a):
Wisła dzisiaj raczej straci punkty. Walczą 2 słabe drużyny, ale jednak Legia w tym sezonie spisuje się lepiej Wisła ma najsłabszą drużynę
od kilku lat, kompromitacja jeśli taka drużyna zostanie mistrzem. Chociaż w ogóle to cała liga to kompromitacja
Pozdro Hutnik :lol: :lol: :lol:
Kibicom zgromadzonym przy Łazienkowskiej pozostało jedynie wznosić szydercze okrzyki pod adresem swoich piłkarzy - "mistrz, mistrz, Legia mistrz".
S. Białas: Różnica między Wisłą i Legią jest taka jaką widzieliśmy.
Teraz po prostu NIE WOLNO tego zmarnować.
A teraz pora na dalsze *świętowanie* Oby jako "przedsmak". -
Ja to pisałem obiektywnie, do piłkarzy Wisły żadnych uprzedzeń nie mam myliłem się co do Wisły, Brożek zagrał prawidłowo, chociaż mógł ukłuć więcej, przynajmniej pokazał się skautom obecnym na Łazienkowskiej Czas najwyższy, żeby wyfrunął, można go opchnąć za kilka milionów w złotych ( choć co najwyżej to mógłby sobie poradzić na Cyprze ).
Boguski - normalnie jak widziałem jego sytuacje to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Ogólnie gra jakaś super widowiskowa nie była, choć powinno być z 8 bramek minimum.
Bez wzmocnień Europy nie zwojujecie. Juszczyk, dziwiłem się, że legioniści nie strzelali z daleka. Dzisiaj jego występ na plus, w końcu Piłkarzom Wisły życzę powodzenia i więcej gry zespołowej, pozdro! -
szczyt frajerstwa ,tracić bramke w takim pomencie .. Wygrana jak najbardziej powinna być dla Wisły ,cóz taka piłka ,w Poznaniu pewnie radość ,zobaczymy co przyniesie ostatnia kolejka .Nadzieja umiera ostatnia
-
Samobój w ostatniej minucie, Jop się nie popisał, jak wyglądała ta bramka bo nie widziałem?
A już wszystkie media mówiły, że Kraków patrzy z góry na resztę polski
gratki Lechu
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 13
13 gości