TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Barney89 napisał(a):

A jakie są kolejne sparingi Wisły ?
      Dziś o 16nastej grają z Szachtarem Donieck. ;)

Spotykają się drużyny, które jako jedyne pokonały w tamtym sezonie Barcelonę. :D

Barney89 napisał(a):

A coś widzę że w Wisełce niestety nie będzie wielkich transferów myślałem że ktoś przyjdzie ale czekam dalej :)

Podczas zgrupowania w Turcji nie pojawią się już nowi zawodnicy. Maciej Skorża skupi swoją uwagę na piłkarzach, którzy już są w trakcie testów.
      Najbliżej transferu do Wisły jest ponoć Bratislav Punosevac. Właśnie w celu rozpoczęcia negocjacji tego wzmocnienia do Turcji udał się dyrektor wykonawczy Jakub Jarosz. Wiele wskazuje też na to, że jeśli kontrakt z tureckim klubem rozwiąże Stjepan Poljak, podpisze półroczną umowę z naszym klubem.
    • Dzisiaj porażka z Szachtarem Donieck.
      Wisła Kraków - Szachtar Donieck 0:3 (0:1)
      0:1 Ilsinho 20 min
      0:2 Ołeksij Haj 78 min
      0:3 Ołeksander Hładki 87 min

Żółte kartki:
      Ba (Wisła) - Huebschman (Szachtar)
      Czerwona kartka: Małecki (Wisła, 32 min)

Wisła: Mariusz Pawełek - Pablo Alvarez (64 min - Mateusz Kowalski), Cleber (81 min - Łukasz Burliga), Marcelo, Piotr Brożek (64 min - Mariusz Jop) - Patryk Małecki (32 min - Krzysztof Mączyński), Issa Ba, Junior Diaz (73 min - Kamil Rado), Tomas Jirsak (46 min - Stjepan Poljak), Andraż Kirm - Bratislav Punoszevac

(wislakrakow.com)
    • Padaka.Nie oczekiwałem nawęt wygranej w meczu z szachtarem ale przegrac 0;3 ... i z czym tu do Europy..Stadion ładny nam powstaje oby tylko do jego otwarcia drużyna nabrała charakteru i zaczeła pokazywać godny futbol ..Bo inaczej nie wiem kto bedzie chodzil ogladac taka kopanine
    • Incinerate napisał(a):

Padaka.Nie oczekiwałem nawęt wygranej w meczu z szachtarem ale przegrac 0;3 ... i z czym tu do Europy..Stadion ładny nam powstaje oby tylko do jego otwarcia drużyna nabrała charakteru i zaczeła pokazywać godny futbol ..Bo inaczej nie wiem kto bedzie chodzil ogladac taka kopanine

prawdziwi fanatycy, którzy kibicują drużynie bez względu na wyniki
    • Info z oficjalnej ;)
      „Z grupy testowanych zawodników najbliżej naszej drużyny jest Issa Ba” – poinformował po ostatnim treningu w Antalyi trener Skorża.

„Definitywne decyzje będą podejmowane w najbliższych dniach” – dodaje szkoleniowiec Białej Gwiazdy.

„Issa jest typem zawodnika środka pola, który potrafi dobrze rozegrać piłkę i jest dobry w odbiorze. Jest to taki zawodnik, którego gra może nie jest jakaś bardzo efektowna, ale jest bardzo pożyteczna dla drużyny . Wykonuje dużą pracę w środku pola” – ocenia senegalskiego pomocnika trener Skorża.

M. Górski
      Biuro Prasowe Wisły Kraków

(wisla.krakow.pl)
    • Obronce czy Pomocnika Wisle udalo sie sporowadzic za darmo ale z Bramkarzem gorzej :/ Pawelek czasami ma dobre mecze ale to za malo :/
      Moony : Posiadane: 9 Dane: 10 Zniszczone: 0
      Best Staty Miejsce: TOP 235 Badania: TOP 207 Flota: TOP 129
      Best Ataki Solo: 507,70 % ACS: 1042,95 %
      Łącznie w 4 Starciach Tytanów 2119,07 %
      Zniszczone GSy: 10
    • Z tymi bramkarzami to tragedia... nie dość, że oddaliśmy Cebanu, to na dodatek nikt nie przyszedł na jego miejsce (no chyba, że liczyć Juszczyka, ale to mija się z celem 8-/ zawsze będę go kojarzył z tą bramką, którą sobie wrzucił w meczu z Legią, no chyba, że błyśnie formą ^^ ).
    • trudno mi uwierzyć, by Wisły nie było stać na jakieś konkretne wzmocnienia.
      a tych cały czas brak. no może w ostatnim czasie Marcelo, czy Kirm (ale on jakoś lepiej gra w reprezentacji :x)
      nie ma bramkarza, pomocnika, i wciąż brak napastników. wszędzie tylko spekulacje, jakieś wyssane z palca "fakty" wypisywanie w mediach..

chciałbym się aby Wisła zaczęła grać i wyglądać przynajmniej tak jak za czasów Kasperczaka

co do Juszczyka. kto wie co z niego będzie. nie wiem czy na dzień dzisiejszy można bronić gorzej niż Pawełek.
    • Nie rozumiem, dlaczego wszyscy uważają Pawełka za bardzo słabego bramkarze. Nie jest on jakimś super asem, ale nie jest też największym leszczem w zespole. Po prostu solidny zawodnik :) Chłop ma trochę pecha i problemów ze skupieniem, jednak z rundy na rundę jest coraz lepiej. Uważam, że ostatnia runda była dość przyzwoita, jedyny taki wyraźny jego błąd to ten gol z meczu z Zagłębiem Lubin.

Juszczyk z całą pewnością jest słabszy, a Cebanu... Cóż, lubiłem czytać jego wpisy do bloga, ale słabszy od Pawełka był na pewno.

Obecnie bardziej niż bramkarzem, należy się martwić brakiem napastników. Reszta pozycji jest bardzo silnie obsadzone, a na napadzie brakuje zmienników. Bo o ile trio Brożek-Boguski-Małecki jest klasą samą w sobie, to w przypadku absencji któregoś z nich zaczyna się robić niebezpiecznie pusto...

Cóż... Do końca okienka trzy tygodnie, wszystkim życzę cierpliwości :)

EDIT przy okazji:

Marek Wilczek nie jest już prezesem Wisły
      Wisła Kraków poinformowała na swojej stronie internetowej o odwołaniu prezesa zarządu Marka Wilczka. Tymczasowo funkcję tą będzie pełnił Ireneusz Reszczyński, ostatnio członek rady nadzorczej Wisły Kraków S.A.

Marek Wilczek w dalszym ciągu będzie pracował w Wiśle, jednak na innym stanowisku. Funkcję prezesa pełnił od końca czerwca 2007 roku, kiedy to zastąpił Mariusza Helera, który podał się do dymisji.

"Rada Nadzorcza dziękuje panu Markowi Wilczkowi za prawie trzy lata sprawowania stanowiska prezesa zarządu Wisły Kraków SA." - czytamy na oficjalnej stronie klubu.

Za wislakrakow.com

Ciekawe dlaczego...
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Wybaczcie, że tym razem o koszu w tym temacie, ale dla kilku postów raczej nie ma sensu zakładać nowego ;P

Już w najbliższą środę koszykarki Wisły zmierzą się z MiZo Pecs w decydującym meczu o awans do 1/4 finału. Koszykarki potrzebują naszego wsparcia.
      Na prawdę warto się pojawić - atmosfera jest niepowtarzalna, nawet jeśli ktoś nie lubi koszykówki powinien się zjawić dla Wisły :evil:
      Wielkimi krokami zbliża się trzecie decydujące spotkanie koszykarek Wisły Kraków z węgierskim MiZo Pecs. Stawką tego meczu jest awans do 1/4 Finału Euroligi Kobiet czyli koszykarskiej Ligi Mistrzów.

Ze wstępnych informacji jakie do nas dotarły na mecz do Krakowa wybiera się dwukrotnie większa liczba fanów MiZo niż to miało miejsce 2 lutego. Węgrzy awizują obecnie przyjazd blisko 200 fanów. Tak więc zapowiada się kolejna arcyciekawa rywalizacja na trybunach gdyż fani z Pecsu pokazali, że potrafią bardzo dobrze dopingować swój zespół.

Na wysokości zadania stanąć więc musi Armia Białej Gwiazdy!!! Reprezentantów niebiesko-biało-czerwonych barw gorąco zachęcamy by w najbliższą środę zapełnili halę do ostatniego wolnego miejsca. Apelujemy o żywiołowy i głośny doping, który w tym meczu tak bardzo będzie potrzebny naszej drużynie.

Pamiętajmy: Wszyscy na czerwono!

(skwk.pl)

Informacje:
      Środa (10.02.2010)
      godzina 18:00 (bilety na Młyn od 16:30 za 5 zł)
      Obowiązek do Młyna w czerwonej koszulce

temat na forum - link

e:

i jeszcze 2 fotki tak na zachętę :P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez *ThoR* ().

• No tak, tylko zauważ ile ludzi może pomieścić nasza "hala" ;P pokuszę się o stwierdzenie, że ostatnio było Nas z 3x ponad oficjalną "pojemność" a do tego sporo ludzi chciało wejść, ale już się nie dało ;)

Ostatnio sam jedyne co widzialem na meczu to taki fajny duzy betonowy filar, ale petarda ma byc z kazdego miejsca w hali!

Wypowiedz z forum kibiców ;P

PS zresztą ten filmik co dałeś pokazuje porównywalną, jeśli nie mniejszą liczbę kibiców co u nas (aczkolwiek wygląda to tak jakby pokazywana była połowa sektora, nie jestem pewny). dodam, że inicjatywa jest wspaniała nie spodziewałbym się oprawy na turnieju 11 latków! gz!
    • chyba Lech i Wisla zostana pokrzywdzeni przez nowa ustawe o grach hazardowych - My juz wycofalismy logo Naszego sponsora z koszulek i pewnie caly kontrakt i kasa z nim zwiazana przepadnie ;(

jesli maja walczyc z hazardem to niech walcza ale wg. mnie zaklady buchmacherskie nie sa szkodliwe dla panstwa
    • Prawda jest taka, że wprowadzili coś co zaszkodzi bardziej niż pomoże, żeby pokazać, że niby coś robią...

Co do hali to Wisełka jest już w 1/4 finału. Wczoraj niesamowite emocje, zwroty akcji i zwycięstwo :D

No, a jeśli chodzi o piłkę to podpisaliśmy kontrakt z Issa Ba. Trwa on tylko 3,5 miesiąca z opcją przedłużenia na 2 lata.
      I jest to fajne rozwiązanie, bo jeśli się nie sprawdzi (np. jak Beto) to szybko się go pozbędziemy, a jeśli sprawdzi to przedłużymy :P
    • Zapraszam do zapoznania się z linkiem.
      portalkibica.pl/aktualnosci/czesi-krakowskie-pieklo.html
      Młyn stworzony przez krakowskich kibiców należał do największych w historii – kibice śpiewali i podskakiwali nie tylko na trybunach, ale też za nimi. Łącznie w nieprzerwanym dopingu uczestniczyło ok. 1000 osób, a nieraz udawało się poderwać do zabawy całą halę, nawet gości w loży VIP.

ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

Czesi nazwali to co się u nas działo "Krakowskim Piekłem".

A wracając do piłki :P:P

Pozyskanie Georgi Hristova wygląda na doskonały ruch transferowy do tego spekulacje na temat zakupu Stephena Makinwy... hmmm coś nie pasuje mi to do wizytówki kiepskiej polityki transferowej :)

SZOK, Mistrz Polski działa na rynku :D

Jutro inauguracja spodziewam się zwycięstwa, lecz po trudnym meczu.
    • Podobnie jak wy spodziewam się bardzo trudnej przeprawy dla Wisły.
      Ale wypada wierzyć w zwycięstwo :D

GKS 0-1 Wisła
      gol: Kirm

Ciekawe czy trafię :P:P

e: wyniku nie trafiłem już to wiadomo... teraz trzeba walczyć żeby nie przegrać ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().

• dzieki Wiselko za to co sie stalo, bo przez to liga bedzie jeszcze ciekawsza :E

jeszcze jutro zeby Lech poradzil sobie w Warszawie i bedzie dobrze

ogolnie dosyc brutalny mecz gdzie bylo duzo fauli - pilkarze GKSu widac lepiej byli przygotowani kondycyjnie do tego spotkania
    • Taaa, liga będzie ciekawsza :P
      W sumie wolałbym nieciekawą ligę ze zdecydowaną przewagą Wisły, ale zaczęło się fatalnie...

"Czy wygrywasz, czy nie..."

Dzisiaj mecz-porażka. Ale na upartego patrząc zabrakło szczęścia i remis a nawet 3 punkty by były. Jednak najbardziej boli styl, a raczej jego brak.
      Najgorszy na boisku dziś Diaz, chociaż Pawełek też niezłe cuda odwalał... przynajmniej gola nie zawinił...

Za to doskonale pokazał się Ba, który w krótkim czasie zrobił więcej niż cała reszta.
      Hristov przeciętnie, ale są nadzieje.
    • Jaka skisła jest słaba.... Jak można mając bądź co bądź dobrych grajków być tak słabym???? Obyście w ogóle do pucharów się nie dostali bo dostaniecie jakiś zespół z andory i będzie pozamiatane...echhhh

A jutro nasz Kolejorz jedzie i wygrywa!!!
    • 1TrEsOr1 napisał(a):

Jaka skisła jest słaba.... Jak można mając bądź co bądź dobrych grajków być tak słabym???? Obyście w ogóle do pucharów się nie dostali bo dostaniecie jakiś zespół z andory i będzie pozamiatane...echhhh

wlasnie z takich ludzi, a raczej dzieci najbardziej nie moge - jak nie na onecie to forum ogame... 8-/

w tym momencie wstyd mi, ze jestes kibiciem Lecha, bo blaznisz sie takimi tekstami, a przy okazji wszystkich prawdziwych kibicow...

wybaczcie mi za niego
    • Wiesz co jak masz wylewać swoje flustracje to lepiej wcale się nie wypowiadaj bo twoja "opinia" na nikim wrażenia nie zrobi a świadczy tylko o twoim braku kultury.

Edit; nikt nie powinien oceniać kibiców danego klubu na podstawie jednego trola
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().

• **PIMP** napisał(a):

1TrEsOr1 napisał(a):

Jaka skisła jest słaba.... Jak można mając bądź co bądź dobrych grajków być tak słabym???? Obyście w ogóle do pucharów się nie dostali bo dostaniecie jakiś zespół z andory i będzie pozamiatane...echhhh

wlasnie z takich ludzi, a raczej dzieci najbardziej nie moge - jak nie na onecie to forum ogame... 8-/

w tym momencie wstyd mi, ze jestes kibiciem Lecha, bo blaznisz sie takimi tekstami, a przy okazji wszystkich prawdziwych kibicow...

wybaczcie mi za niego
      hymmmm ciekawe... Rozumiem że to co napisałem nie jest prawdą??? Czy napisałem ze mają słabych grajków ??? NIE czy napsiałem ze maja głupich kibiców ???? NIE a to ze Skisła jest słaba i na arenie międzynarodowej sie kompromituje to już inna sprawa to raz dwa ty nawet z Poznania nie jesteś więc się nie bulwersuj tak. Trzy od dziecka to sobie możesz własnych kolegów nazywać. Jest demokracja mogę mówić co chce a jednocześnie nie obraziłem w moim poprzednim poście nikogo tylko przekręciłem nazwę (tak dobrze zauważyłeś pewnie myślisz jak on to zrobił nie? ) i podałem fakt o poziomie jaki reprezentuje ten marny klubik(oooooo patrz tu jest obraza)

Pozdro dla ciebie i weź odejdź od kompa (bo za dużo na nim siedzisz) i idź na mecz sorryyy dojedź na mecz.

/Upominam za prowokowanie do flame'u.
      Możesz oczywiście wyrazić swoje zdanie o Wiśle Kraków,ale rób to w sposób kulturalny i nie prowokuj,złośliwie przekręcając nazwę klubu.
      *sisko