heh no ja tez nie moglem sie powstrzymac i kupilem bilet, jakby nie patrzec, jedna z nielicznych okazji do dopingu w przerwie zimowej
TS Wisła Kraków.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Ciekawe czy pojedzie kadra 1 zespołu Żeby się tylko nie okazało, że "juniorów" Wisła wystawi
Dzisiaj rozlosowane zostały grupy turnieju halowego Remes Cup Ekstra 2010. Wisła wraz z Arką Gdynia i Górnikiem Zabrze trafiła do grupy A.
W grupie B zagrają Lech Poznań, Legia Warszawa i Jagiellonia Białystok.
(wislakrakow.com) -
jakby nie patrzec Wisla przynajmniej na papierze ma latwiejsza grupe (chociaz na dobra sprawe to Arka wygrala rok temu turniej). Ciekawie, ciekawie - ja jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze uda nam sie wyjsc z grupy i zagramy byc moze z Wisla w finale
-
Masz rację, Lech ma trudniejszą grupę - Legia zawsze groźna no i Jaga, która moim zdaniem na hali pokaże się z bardzo dobrej strony (szczególnie jeśli wystąpi Franek ;P).
Wisła z Arką, Górnikiem... hmm powinniśmy celować w awans z 1 miejsca
Tyle, że ranking w piłce na zielonej trawce w sumie nic do rzeczy, oglądałem niedawno podobny turniej z Niemiec (na EuroSport2 był) i wygrała bodajże 4-ligowa drużyna -
jesli takie grupy były by, ale na trawie, to ok Lech ma trudniej, ale hala żadzi sie swoimi prawami, co pokazala Arka wygrywajac rok temu
-
Wisła to
najlepszy klub
świata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Entuzjasta
Btw:
Wraz z drużyną Macieja Skorży po raz pierwszy ćwiczył Issa Ba. 29-letni Senegalczyk, który w latach 2006-2009 był zawodnikiem Auxerre, najprawdopodobniej pojedzie z drużyną na zgrupowanie do Turcji. Jest środkowym pomocnikiem, ma za sobą grę w reprezentacji Senegalu. Uczestniczył m.in. w Pucharze Narodów Afryki 2006.
Na ocenę jego przydatności trzeba poczekać co najmniej kilka dni. Maciej Skorża przyznał, że nie miał jeszcze okazji widzieć tego zawodnika na żywo w akcji. Najpierw Ba musi nadrobić zaległości treningowe - obecnie pozostaje bez klubu (w tym sezonie zaliczył tylko epizod w hiszpańskim trzecioligowcu Terrassa FC). O tym, czy przyda się Maciejowi Skorży będzie starał się przekonać podczas zgrupowania w Turcji.
(wislakrakow.com)
W sumie ciekawe co z niego będzie. Z jednej strony obawiam się "powtórki z Beto", w sumie nie przypadkowo nie zagrzał miejsca w trzecioligowcu
Jest do wzięcia z darmo co pasuje do polityki 'transferowej' Wisły
Się okaże. -
No i proszę:
13-osobowa ekipa będzie reprezentować Wisłę na turnieju halowym Remes Cup 2010, który w piątek odbędzie się w Poznaniu. W drużynie na próżno jednak szukać zawodników żelaznego pierwszego składu Wisły.
Drużyna Wisły na Remes Cup: Filip Kurto, Łukasz Jarosiński - Łukasz Burliga, Michał Czekaj, Michał Chrapek, Bartosz Kozieł, Issa Ba, Wojciech Łobodziński, Piotr Ćwielong, Tomas Jirsak, Artur Rado, Mateusz Kowalski, Krzysztof Mączyński
(wislakrakow.com)
A więc sprawdziły się moje przewidywania
Zobaczymy ile warty ten Issa Ba, osobiście w niego wątpię, a oprócz tego Łobodziński, Ćwielong, Jirsak i juniorzy;)
e: Podobno Mączyński jest świetny na 'hali', się okaże Żeby nie było nadal typuję tryumf WisłyPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez *ThoR* ().
-
liczę na dobry występ Wiślaków
WISŁA !!!! -
No niestety nie wygraliśmy
1 mecz z Górnikiem to porażka totalna - Wisły nie było na boisku.
2 mecz z Arką remis, ale można było wygrać.
3 mecz z Legią ważne, że zwycięstwo. Całkiem ładnie zagrali, nawet Łobo bramę sieknął.
Ogólnie spoko, oprócz Wisły to kibicowałem Jadze, więc szkoda, że Arka wygrała, ale też zasłużyli - bezsprzecznie 2 najlepsze drużyny.
Zawiodłem się na organizacji ze strony dopingu ("jeżdżenie" po Wiśle i Legii przy każdej okazji i nie chodzi o przyśpiewkę "każdy to powie...", bo to zrozumiałe - w końcu to zgoda Lecha, ale raczej o "jazda z...", "Wisła to stara..." itp.), ale tego można się było spodziewać po gospodarzach.
Issa Ba całkiem fajnie zagrał szczególnie w meczu z Legią - kilka ładnych podań mu wyszło, pozytywne jest to, że nie grał egoistycznie.
e: na potwierdzenie moich słów
W trakcie całego turnieju Wisła była praktycznie jedyną lżoną drużyną przez trybuny. Kilka obraźliwych słów usłyszeli też legioniści, ale miało to miejsce w trakcie meczu z gospodarzami - Lechem i po części wynikało z przebiegu gry. Warto na takie aspekty zwracać uwagę przyjmując zaproszenie na podobne imprezy, nawet jeśli ich ogólny odbiór jest pozytywny.
(wislakrakow.com)Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().
-
Thor, nie sraj. Jak my przyjezdzamy do KRK to tez po nas jedziecie równo, to jest standard na trybunach. Chyba nie myslisz ze bedziemy Wam dopingowac? Przejżyj na oczy, to nie koncert zyczen, gdzie kazdy ma szacunek to kibica innej (wrogiej) drużyny.
Warto na takie aspekty zwracać uwagę przyjmując zaproszenie na podobne imprezy, nawet jeśli ich ogólny odbiór jest pozytywny.
Jak dla mnie to mozecie siedziec u siebie, jest masa innych zespolów, ktore chetnie w RC zagrają. -
Wypadało by rozróżnić mecz ligowy/pucharowy Lech - Wisła/Wisła - Lech od turnieju, który jest organizowany dla zabawy
Gdyby to było tylko podczas rywalizacji Wisły z Lechem to nic bym nie pisał, bo to tak jak napisałeś standard.
Czysta logika: zaprasza się znane marki w PL futbolu (W, L) dla podniesienia prestiżu turnieju, a potem się ich "lży". Fajnie :lol:
Chyba nie myslisz ze bedziemy Wam dopingowac?
Mam nadzieje, że taki dzień nigdy nie nadejdzie -
*ThoR* napisał(a):
Wypadało by rozróżnić mecz ligowy/pucharowy Lech - Wisła/Wisła - Lech od turnieju, który jest organizowany dla zabawy
Gdyby to było tylko podczas rywalizacji Wisły z Lechem to nic bym nie pisał, bo to tak jak napisałeś standard.
Czysta logika: zaprasza się znane marki w PL futbolu (W, L) dla podniesienia prestiżu turnieju, a potem się ich "lży". Fajnie :lol:
Chyba nie myslisz ze bedziemy Wam dopingowac?
Mam nadzieje, że taki dzień nigdy nie nadejdzie
Turniej organizowany był przez firme Remes. Nie przez klub, Wiare Lecha czy inne. To nie my (kibice) czy tez klub decydowalismy o tym, kto w nim zagra, wiec nie dziw sie naszego zachowania. Nie zapomnimy o naszej nienawisci do Was, nawet podczas turnieju ''dla zabawy''. Sami zorganizujcie podobny turniej, zobaczymy czy wtedy Wy powstrzymacie się od bluzgów pod naszym adresem. -
Co do ostatniego zdania, sądzę, że tak (o ile nie było by bezpośredniego starcia)
Nieważne, ani ja nie przekonam Ciebie, ani Ty mnie do własnych argumentów.
Tymczasem transfery:
Rezerwowy bramkarz Wisły, Ilie Cebanu zaliczył poważny sportowy awans, podpisując kontrakt z mistrzem Rosji, Rubinem Kazań. Faktu zawarcie umowy nie potwierdza jeszcze klub, z którym Ilie trenował ostatnio w Turcji.
(wislakrakow.com)
Szkoda, że odchodzi, jak dla mnie całkiem porządny bramkarz
Piotr Ćwielong został dziś zawodnikiem Śląska Wrocław. Napastnik Wisły przechodzi do wrocławskiego klubu na zasadzie definitywnego transferu - poinformowała oficjalna strona naszego klubu.
(wislakrakow.com)
A tego już nie szkoda, Ćwielong dostał kilka szans (za wiele jak dla mnie) na potwierdzenie swojej przydatności. Za słaby na klub Mistrza Polski.
No to czekam kogo Wisła kupi w miejsce Ćwielonga, bo że kupi jestem w 90% pewny. Mówi się o Carlo Costly'm oraz Dawidzie Nowaku. -
Mauro Cantoro w Odrze Wodzisław!
Dziś o godzinie 11 ma zostać podpisany kontrakt pomiędzy Mauro Cantoro a Odrą Wodzisław. Argentyński pomocnik z polskim paszportem, którego umowa z Wisłą upłynęła wraz z końcem zeszłego roku ma wiosną grać w wodzisławskim klubie.
(wislakrakow.com)
Osobiście cieszę się, że został w Polsce. Ciekawe czy pomoże Odrze w utrzymaniu? -
Odrze to nic nie pomoże
-
Oni co roku mają spadać, ale jakimś dziwnym sposobem zawsze się utrzymują
Może szczęście ich nie opuści -
zobaczycie ze wiosna będzie odry i znów utrzyma się w ekstraklasie
a na jesień będą mówić ze walczą o europejskie puchary -
*ThoR* napisał(a):
No to czekam kogo Wisła kupi w miejsce Ćwielonga, bo że kupi jestem w 90% pewny. Mówi się o Carlo Costly'm oraz Dawidzie Nowaku.
No i proszę:
Carlos Costly przechodzi z PGE/GKS Bełchatów do Wisły Kraków - to będzie hit transferowy na naszym rynku! Honduranin uzgodnił już warunki kontraktu z "Białą Gwiazdą". Krakowski klub nie czekał długo ze znalezieniem następcy sprzedanego do Śląska Wrocław Piotra Ćwielonga. Mistrzowie Polski zapłacą za Costly'ego około 200 tys. euro, bo właśnie tyle otrzymali od Śląska za sprzedaż Ćwielonga. Bełchatowianie na większe wpływy za Carlosa nie mają co liczyć, gdyż w czerwcu wygasa mu kontrakt.
(interia.pl)
To jeszcze nic pewnego, ale mam nadzieję, że Mistrz Polski pozyska Costly'ego Po cichu liczyłem, że to on przyjdzie, a nie Dawid Nowak.
Na oficjalnej stronie żadnego info jeszcze nie ma, więc trzeba się wstrzymać z celebrowaniem -
Ja nie wiem co Ty chcesz tu celebrowac, kupiliscie za grosze odpad z Bełchatowa. To tak jakbyscie od nas Rengifo kupili... Swoja drogą, to ponoc Belchatów ma takie dlugi ze wszyscy są na sprzedaz, popyt na Nowaka bedzie jak na PS 3 w dniu premiery
-
Teraz możes go nazywać "odpadem z Bełchatowa", ale jeszcze trochę i okaże się że to czołowy (jeśli nie najlepszy) snajper Ekstraklasy.
W Bełchatowie miał przebłyski dobrej gry, ale brakowało motywacji, bo drużyna odnosiła mierne wyniki. Swoją wartość cały czas pokazuje w reprezentacji, z resztą dzięki bramkom, które strzelił w eliminacjach Honduras zagra w MŚ.
Jeśli trafi do Wisły to rozwinie skrzydła
A to, że za grosze to bardzo dobrze, po co kupować drogo jeśli można taniej Hmmm?
I mam nadzieję, że Wisła w rywalizacji o Nowaka nie będzie uczestniczyć, bo to zgubny zakup. -
Jeszcze ściągniemy Dawida Nowaka do Wisły z Belchatowa i tylko Nam bramkarz do szczęscia bedzie potrzebny
Do postu wyżej
Czemu zakup Nowaka wg Ciebie bedzie nietrafiony ??Moony : Posiadane: 9 Dane: 10 Zniszczone: 0
Best Staty Miejsce: TOP 235 Badania: TOP 207 Flota: TOP 129
Best Ataki Solo: 507,70 % ACS: 1042,95 %
Łącznie w 4 Starciach Tytanów 2119,07 %
Zniszczone GSy: 10Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez m954 ().
-
*ThoR* napisał(a):
Teraz możes go nazywać "odpadem z Bełchatowa", ale jeszcze trochę i okaże się że to czołowy (jeśli nie najlepszy) snajper Ekstraklasy.
W Bełchatowie miał przebłyski dobrej gry, ale brakowało motywacji, bo drużyna odnosiła mierne wyniki. Swoją wartość cały czas pokazuje w reprezentacji, z resztą dzięki bramkom, które strzelił w eliminacjach Honduras zagra w MŚ.
Jeśli trafi do Wisły to rozwinie skrzydła
A to, że za grosze to bardzo dobrze, po co kupować drogo jeśli można taniej Hmmm?
I mam nadzieję, że Wisła w rywalizacji o Nowaka nie będzie uczestniczyć, bo to zgubny zakup.
no ja nie jestem taki pewien czy rozwinie skrzydła, u nas tez Handzic mial byc gwiazgą ligi, tez mial przeblyski, a wyszlo co wyszlo... -
m954 napisał(a):
Czemu zakup Nowaka wg Ciebie bedzie nietrafiony ??
Wg mnie Wisła powinna zamiast Nowaka zabiegać o Costlego - jest to typ o dużym potencjale i wydaje mi się, że w takim klubie jak Wisła będzie mógł pokazać pełnię swoich umiejętności. Plusem jest też to że jest możliwość pozyskania go za free, a w najgorszej opcji za grosze. Wisła z tego co wiem od dłuższego czasu szuka tego typu napastnika, pozostaje więc tylko działać, póki nie sprzątną go kluby Ameryki Płd lub Europy Zachodniej... -
Red-Devil napisał(a):
m954 napisał(a):
Czemu zakup Nowaka wg Ciebie bedzie nietrafiony ??
Wg mnie Wisła powinna zamiast Nowaka zabiegać o Costlego - jest to typ o dużym potencjale i wydaje mi się, że w takim klubie jak Wisła będzie mógł pokazać pełnię swoich umiejętności. Plusem jest też to że jest możliwość pozyskania go za free, a w najgorszej opcji za grosze. Wisła z tego co wiem od dłuższego czasu szuka tego typu napastnika, pozostaje więc tylko działać, póki nie sprzątną go kluby Ameryki Płd lub Europy Zachodniej...
Nic dodać - nic ująć Napisałeś dokładnie to samo co ja bym napisał
Dawid Nowak to fajny napastnik, tyle że zdecydowanie częściej leczy kontuzje niż gra.
Byle tylko wypaliło z Carlo
e:Napastnik PGE GKS Bełchatów Carlo Costly, któremu z czerwcu kończy się kontrakt w górniczym klubie, ma szansę występować w rundzie wiosennej w rumuńskim zespole FC Vaslui.
(interia.pl)
Więcej info tu: link
Hihi, wczoraj Wisła, dziś Vaslui, jutro... ?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().
-
To już przesądzone, napastnik Bełchatowa, Carlo Costly nie zostanie piłkarzem Wisły. Honduranin przeszedł dziś testy medyczne w FC Vaslui i jutro podpisze kontrakt. - Transfer jest załatwiony na 99,9% - przyznaje prezes rumuńskiego pierwszoligowca, Ciprian Damian.
(wislakrakow.com)
To by było na tyle
Wisła Kraków - Karpaty Lwów 1:2 (0:1)
0:1 Denys Коżanow 20 min
0:2 William Batista 62 min
1:2 Branislav Punosevac 65 min
Żółta kartka: Mariusz Jop (Wisła) - Artem Fedecki (Karpaty)
Wisła: Filip Kurto (66 min - Łukasz Jarosiński) - Pablo Alvarez (66 min - Michał Chrapek), Mariusz Jop, Marcelo Guedes (66 min - Michał Czekaj), Cleber Guedes de Lima - Wojciech Łobodziński (46 min - Łukasz Burliga), Issa Ba, Tomas Jirsak (46 min - Krzysztof Mączyński), Andraż Kirm - Rafał Boguski (46 min - Kamil Rado), Branislav Punosevac
Porażką nie ma co się przejmować. Pozytywny fakt - bramka zdobyta przy udziale testowanych: asysta Issa Ba, gol Branislav Punosevac.
Jednym napastnikiem łączonym z Wisłą jest więc obecnie Bratislav Punosevac. Serb zdobył dziś jedyną bramkę dla naszego zespołu podczas rozegranego w Turcji sparingu z Karpatami Lwów.
(wislakrakow.com)
Pierwszy raz słyszę to nazwisko, czas pokaże... -
Wisła Kraków - Tawrija Simferopol 3:0
1:0 Tomas Jirsak 33 min.
2:0 Marcelo 36 min.
3:0 Wojciech Łobodziński 46 min.
Czerwone kartki: Kirm 42 min., Jirsak 57 min.
Żółte kartki: Marcelo, Chrapek, Poljak - Haliuza, Proszenko
Wisła: Kurto (68 Jarosiński) - Burliga, Cleber, Marcelo, Alvarez (68 Czekaj) - Łobodziński, Jirsak (59 Jop), Issa Ba (68 Chrapek), Kirm (43 Mączyński) - Poljak, Punosevac
(wislakrakow.com)
Cieszy zwycięstwo, ale trzeba pamiętać z kim graliśmy
Jakieś święto bo Łobo bramkę sieknął
No i w dziewięciu ponad 30 minut graliśmy -
W 42. minucie rywal stanął na nodze Andrażowi Kirmowi. Słoweniec odepchnął go i za to otrzymał niejako dwie żółte kartki. Sędzia zezwolił jednak na zmianę - za Kirma wszedł Mączyński i dzięki temu Wisła nadal grała w komplecie.
i
W 57. minucie, podobnie jak Kirm, dwie żółte kartki w jednej sytuacji ujrzał Tomas Jirsak. Za Czecha na boisku pojawił się Mariusz Jop, a Marcelo przeszedł do ataku.
wychodzi na to ze caly czas mielismy 11 zawodnikow na boisku Ci którzy dostali czerwone kartki byly zmieniani przez innych zawodnikow.
Ciekawe jak sie Chorwat spisał, nic niestety o nim nie piszą
W podstawowym składzie było tylko 3 Polaków ale naszczęście to tylko sparingMoony : Posiadane: 9 Dane: 10 Zniszczone: 0
Best Staty Miejsce: TOP 235 Badania: TOP 207 Flota: TOP 129
Best Ataki Solo: 507,70 % ACS: 1042,95 %
Łącznie w 4 Starciach Tytanów 2119,07 %
Zniszczone GSy: 10 -
Uau, nie doczytałem o tych "zmianach"
Nie spodziewałbym się, ale w sumie racja w końcu sparing -
A coś widzę że w Wisełce niestety nie będzie wielkich transferów myślałem że ktoś przyjdzie ale czekam dalej
A jakie są kolejne sparingi Wisły ?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2
2 gości