TS Wisła Kraków.

• dzisiejszy mecz o niebo leszpy :D
      szkoda ze ta wygrana nie dala awansu ale pewnie i tak podbudowala zespol po wygraniu ze slynna Barca :)
      teraz jeszcze niech Brozek strzeli cos w reprezentacji :P
    • Historyczne zwycięstwo nad Barceloną zostało odniesione :D Szkoda, że Wisełka nie zagra w fazie grupowej LM, ale pozostaje jeszcze walka o Puchar UEFA. Trzymam kciuki za Białą Gwiazdę, zbierajcie punkty dla polskich drużyn, by w przyszłym roku łatwiej nam wszystkim było w pucharach ;)
      Gratulacje i pozdrowienia z Poznania 8-)
    • Wielkie gratulacje... nie tylko za wynik, ale również - a może przede wszystkim - za wole walki. Dawno nie widziałem, żeby Wiślacy grali przez 90 minut z takim zaangażowaniem. Podeszli do tego spotkania bez żadnej presji, mocno skoncentrowani... dlatego ta wygrana im się należała. Szkoda że dopiero u siebie pokazali taki charakter - bo może do dziś wynik był by sprawą otwartą... no ale trzeba się cieszyć z tego co się ma... a ma się wygraną z Barceloną :)

Mam nadzieję że PUEFA traficie na kogoś w swoim zasięgu... bo tym meczem udowodniliście, że przy szczęśliwym losowaniu - wszystko się może zdarzyć :)

btw.
      Komentatorzy mnie dzisiaj zabili xD
    • Sam nie spodziewałem się takiej postawy wiślaków.
      Pierwsza połowa to zbyt lekceważące podejście barcy, co nie umniejsza zasługi wisły. Taki mecz może się trafić 1/100, na końcowy wynik wpłynęło kilka czynników jednak nie ukrywajmy, że między klubami jest znacząca przepaść.
      Wisła wygrała ambicją, walką, sytuacją w jakiej się znalazła oraz jak to bywa w tego typu meczach szczęściem.
      Gratuluje, zawsze to jakieś pocieszenie. Życzę wiśle zdobycia p.uefa i lepszego losowania za rok ;)

Tak na marginesie, jeden z komentatorów był strasznie subiektywny w ocenie sytuacji, wręcz irytujący :rolleyes:
    • Właśnie wróciłem z meczu...
      Atmosfera na trybunach, jak przystało na klase rywala, gorąca...
      Barca nie pokazała nic zarówno pod wzgledem sportowym jak i kibicowskim.
      Odpadliśmy, ale wygrana cieszy...
    • A jednak idzie ugrać coś z takim klubem jak Barca tylko trzeba chcieć :D No Stadion Wisły to prawdziwa twierdza nawet Barca nie umie tam wygrać ... :E
      Pełen szacunek dla trenera pomimo problemów poukładał zespół i powstrzymał Barcelonę ;)
      Gdyby Wisła wydała kilka mln euro i miała większą kadre to kto wie ...
      Ja mogę życzyć Wiśle tylko tego aby nie trafiła w 3 rundzie P.Uefa na Milan :)
    • Według mnie podczas wczorajszego meczu zapisały się kolejne wspaniałe karty historii polskiej piłki nożnej
      ... nie ważne że Wisła nie wyeliminowała Barcy, ale sam fakt że wygrała z nią to naprawdę powód do zadowolenia
      wczoraj byłem naprawdę bardzo dumny z tego że jestem polakiem i mam nadzieje z wy tez mieliście takie odczucia

'Jazda Jazda Biała Gwiazda' ! ;)
    • No no :D
      nie spodziewałem się że Wisłą tak dobrze zagra we wczorajszym meczu xD
      Super meczyk, było dużo okazji jak i dla Barcy ale dla Wisły jednak było ich więcej :D
      Jedna okazja wykorzystana ładny strzał głową Clebera :P
      Mecz dobry odpadliśmy z LM no ale pierwsze zwycięstwo w historii z Barcą no i do tego punkty do rankingu ;)
      Wygrana w tym mcezu to było max co mogliśmy zrobic no i udało się :)
    • Jaka inna Polska może wygrać z Barcą ? .. w dzisiejszym czasie myślę że żadna =) nie jest to w sumie powód do zadowolenia, ale widać jak jesteśmy zacofani w kopaniu okrągłego ..

a mogło być nawet ze 3 dla Wisły .. ale po co gdybać, gdy dla Barcy mogło by być 5 =)
    • Gugała napisał(a)
      Kiedy bedzie wiadomo z kim zagra Wisla w UEFA? I jakie są mozliwosci?

Losowanie już w piątek. Potencjalni rywale Polskich drużyn: Milan, Sewilla, Valencia, Benfica, CSKA Moskwa, Tottenham, HSV, Ajax, Everton, Club Brugge, Rapid Bukareszt, PSG, Dinamo Bukareszt, Heerenveen, Udinese, Feyenoord, Sampdoria, Nancy i Racing Santander. Do tych drużyn dołączą przegrani z wysokim współczynnikiem z 3. rundy eliminacyjnej LM oraz kluby z 2. rundy eliminacyjnej PUEFA.

• Milan, Sewilla, Valencia, Benfica, CSKA Moskwa, Tottenham, HSV, Ajax, Everton. Niestety są raczej poza naszym zasięgiem. Miejmy nadzieję że nie trafimy na żaden z tych klubów. Wisła i tak już ma wystarczająco szczęścia że w eliminacjach trafiła 2 razy chyba na najgorsze co mogło być :P
    • vul6 napisał(a)
      Milan, Sewilla, Valencia, Benfica, CSKA Moskwa, Tottenham, HSV, Ajax, Everton. Niestety są raczej poza naszym zasięgiem. Miejmy nadzieję że nie trafimy na żaden z tych klubów. Wisła i tak już ma wystarczająco szczęścia że w eliminacjach trafiła 2 razy chyba na najgorsze co mogło być :P

No to teraz zgodnie z tradycja losowan nalezy wam sie Milan :P
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• No Wisła gorzej wylosowała... ;/
      niestety Totenham no ale jak zagrają dobre mecze to jest szansa bo jak narazie Totenham gra słabo i oby grał tak słabo dalej :P
      losowanie dla Wisły niezbyt szczęsliwe ale trzeba walczyc :D
    • Wisła wylosowała nie najgorzej ( w końcu Ajax jest gorszy). Popularne "Koguty" mają za sobą 2 porażki ze Middlesborough i Sunderlandem, a te drużyny do najlepszych w Premiership nie należą.
    • Niestety Wisła trafiła dość źle, ale kto wie? Moze teoretycznie słabszy rywal chciałby sprawić niespodziankę, a Totenham zlekceważy Wisłę? Mam nadzieję, że pewnie wygracie i awansujecie czego Wam życzę ;)
    • Szyszka napisał(a)
      Jak pech to pech. Znów nam losowanie nie wyszło. Trafiliśmy na drużynę z najlepszej Ligi świata. Będzie bardzo ciężko, dobrze że rewanż na Reymonta.

No własnie z najlepszej. Tyle, że oni muszą tam walczyć w każdym meczu, zwłaszcza że mają słaby początke sezonu ( porażke w 2 meczach z przeciętnymi rywalami można tak nazwać). Do tego Tottenham niema kim bramek strzelać (brak Keana, Berbatov strojący fochy). Transfer Pawluczenki wg. mnie nie zostanie przeprowadzony. Najważniejsze jest by Wisła dobrze zagrała na wyjeździe, gdyż po 2 meczach w el. do lm było widać, że jest drużyną swojego stadionu.. Trzeba kibicować Wiśle niezależnie z jakim klubem sie jest, gdyż Polsce bardo potrzeba zwycięstw w P. Uuefa.
    • Szyszka napisał(a)
      Jak pech to pech. Znów nam losowanie nie wyszło. Trafiliśmy na drużynę z najlepszej Ligi świata. Będzie bardzo ciężko, dobrze że rewanż na Reymonta.

Najsilniejszą ligą świata jest liga angielska.
    • rj7Rad napisał(a)
      Szyszka napisał(a)

Najsilniejszą ligą świata jest liga angielska.

Najsilniejsza to jest Hiszpanska i juz :P Angielskie kluby graja na fuksie o :XP:

Wisła trafić gorzej nie mogla. Gdzies pisalem ze w tym sezonie tradycja Wisly bedzie trafic na najsilniejszy zespol... Wykrakalem sory :P
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• ja bym tak Wisły na straconej pozycji nie stawiał...
      Tottenham jakoś formą nie błyszczy. szanse są zawsze i wierzę że stać Wisłę na ogranie takiego rywal... tak sądzę że Ajax byłby trudniejszym przeciwnikiem niż Tottenham...
    • Nie można liczyć tylko na kiepską formę przeciwnika najbliższy mecz jest za 2 tygodnie do tego czasu Totenham może się już powrócić do dyspozycji. Kluczem do zwycięstwa jest pierwszy mecz w Londynie, i tu najważniejsze jest nastawienie graczy Wisły, bo widać ewidentnie różnicę w grze, gdy Wisła jest gospodarzem, a drużyną przyjezdną (mecz w Jerozolimie i Barcelonie)