I kolejna wygrana Wisełki mecz był nawet ciekawy zawodniczy dopingowani przez dzieci nawet fajnie to wyglądało obrona nie popełniała nawet rażących błędów.
TS Wisła Kraków.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Porażka z Polonią kończy jakiekolwiek istniejące złudzenia na obronę tytułu. Co do sędziego, szkoda gadać, jedną z niewielu dobrych decyzji było wyrzucenie Diaza z boiska, poza tym prezentował się jak na meczu "okręgówki". Dobrze, że to koniec gry w tym roku, bo zostaliśmy z 2 obrońcami w kadrze ;/Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
3! Czy z Lameyem tez cos nie tak i dlatego zszedl w przerwie? Co do sedziego, to chyba nie warto sie denerwowac. Mylil sie tak czesto w obie strony, ze ciezko prognozowac co by bylo, gdyby sedziowal dobrze. Choc najlepsza chyba byla zolta kartka dla Wilka, ktory czysto wybil pilke. A sedzia stal jakies 3 m dalej Co do obrony tytulu, to pewnie masz racje. Podium realne, ale ciezko liczyc, ze 2 czolowe druzyny beda solidarnie gubic punkty, Jedna - mozliwe, ale raczej nie obie jednoczesnie. Jesli tylko nie bedzie zadnych kontuzji w przerwie i druzyna (wreszcie) bedzie mogla sie zgrac (cala runde grala co chwile innym skladem, bo ciagle ktos wylatywal ze skladu przez uraz), to wiosna powinna byc zdecydowanie lepsza. Pilkarze sa bardzo dobrzy, ale nie maja tej pewnosci i zrozumienia z partnerami. Ale jestem optymista. Tu jest fajna kompilacja zagran Ilieva z kilku ostatnich meczow (dzisiaj tez mial bardzo fajne). Zeby tylko mial lepsza kondycje youtube.com/watch?v=SBZIXSjMJR0
-
Cóż w październiku sędziowie Wam mocno sprzyjali to teraz czas na wyrównanie sumy ,,szczęścia", ale fakt żółta dla Wilka to mistrzostwo świata
Z Twente to chyba ultraofens bo brak obrońców Nie macie rozgrywającego podobnie zresztą jak Legia tylko u NaS jakoś to gra u Was nie bardzo
PS. fajnie, że co raz więcej naszych piosenek kserujecie. Powodzenia z takim podejściem.Menelinho -
Mamy rozgrywajacych, ale zespol jest niezgrany. Sedziowie odbieraja nam za pazdziernik? A co, wtedy nie zdarzaly sie bledy na nasza niekorzysc?
PS W repertuarze Wiselki jest od wielu lat kilkadziesiat piosenek, rownie dobrze mozna powiedziec, ze Wy kserujecie Anglikow.
Edit
I jeszcze jedno, bo zaraz znowu ktos zacznie insynuowac. Sedzia byl beznadziejny w obie strony. To, ze Wisla grala srednio do momentu wywalenia Diaza, to inna sprawa. Ale pozniej to juz sami sa winni straconej bramki.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez !Pete ().
-
Jagiellonia, ŁKS coś bardzo słabą pamięć mamy
Daj namiar, które piosenki Legii są ksero z Anglii? Słucham
T Ts TSW TSWK Kraków czy jakoś tak śpiewacie od latMenelinho -
Tak, 2 mecze to caly pazdziernik Zreszta, jesli uwazasz, ze sytuacja z meczu z ŁKS jest az tak odbiegajaca od tego co sie dzieje w kazdym meczu, to nalezaloby wywalic wszystkich sedziow na calym swiecie. Przeciez co mecz sa odgwizdywane spalone, ktorych nie ma, i pilkarze wychodzilby sam na sam z bramkarzem. W kazdym meczu sedziowie sie myla, wiec mowienie, ze ktos komus dal wygrac mecz jest bezsensowne. Wystarczy byc lepsza druzyna i strzelac bramki i nie ma problemu.
Co do piosenek, to sam udowodnij, ze jakas piosenke na danym beacie zaspiewaliscie pierwsi na swiecie. Oj, ale przeciez nie jestes w stanie Po 1. Nikt nie ma praw do tego typu tresci. 2. Na calym swiecie kluby leca z piosenkami na ta sama modle od wielu lat. Odpal sobie lige angielska, wylacz komentarz i sluchaj. Po przesluchaniu 20 meczow wylapiesz poszczegolne melodie. -
2 z 4 to połowa meczyków w październiku.
Proszę bardzo:
szkoła,praca,dziewczyna,rodzina youtube.com/watch?v=_XILQ6sRStA
ole ole ole ola youtube.com/watch?v=G2tkIM46Xyo
hit z wiednia youtube.com/watch?v=11dmXF4Da30
ceeeeyoutube.com/watch?v=5-ZKb-iS0qs to właśnie kserujecie.
Nie można mieć melodii/treści na wyłączność, ale to tylko świadczy o ekipie kserującej, że sami nie potrafią swoich tworzyć
Liga angielska faktycznie tam doping 90min Come on city/united etcMenelinho -
Nie wiem po co się licytujecie odnośnie przyśpiewek. 99,9% pzyśpiewek słyszanych na polskich stadionach to kopie zagranicznych melodii i nie da się dokładnie określić, kto jaką wymyślił, bo każda ekipa myśli, że to własnie ona zapoczątkowała daną przyśpiewkę. Te, które zapoczątkowały polskie kluby można policzyć na palcach dłoni.
-
Ja wlasnie o tym mowie, ze to co jest w Polsce to kopia z zachodu Ale Karlik pamieta ostatnie 80 lat kibicowania i WIE, ze to wszystko wymyslila Legia. I teraz zacznie pozywac na prawo i lewo wszystkich, ktorzy mieli jakis motyw tekstu albo podklad taki jak Legia. 90% kubow w Polsce, pewnie kilkaset na calym swiecie. Tu masz przyklad z innego kraju, mozesz pozwac River Plate za wykorzystanie "ole ole ole ola"
youtube.com/watch?v=eILYfE7LWcQ -
Np. Najwspanialszy klub na świecie zarówno Legia i Wisła śpiewały n a przełomie 70-80. Nie napisałem, że wszystkie piosenki od Legii kserujecie tylko podałem jeden przykład.
edit: poza tym, że w tytule jest ole ole ole to melodia jest zupełnie inna Odtwórz raz jeszcze ole ole Legii i River
edit2: Mistrzem Polski Czasu nie mam zaraz wybywam na meczyk z Cracovią i dziewczynami z grodziska
edit3; Zresztą dla Ciebie kserowanie jest ok więc masz rację dalsza dyskusja zbędnaMenelinhoPost był edytowany 4 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
No to kiedy to zaczelismy kserowac? Jak rozumiem, to Twoim zdaniem od wczorajszego meczu. Spoko, jest weekend, to sobie mozesz przeszukiwac internet i znajdziesz taki doping na Reymonta sprzed wielu lat (w zasadzie tylko z ery telefonow komorkowych, wczesniej to nikt tego nie rejestrowal - Legia tez nie).
edit. Ok, Ty sobie szukaj, a ja zamierzam weekend spedzic milej niz spinajac sie na jakies przyspiewki. Takze nie oczekuj odpowiedzi ode mnie, mozesz isc do tematu o jakims innym klubie i wmawiac im, ze kseruja Legie
i edit 2.
To co oryginalnego ma do zaoferowania Legia, to piosenki na inne kluby (najoryginalniejsze to chyba na Lecha) i na pilkarzy. I w tym faktycznie jestescie lepsi od innych klubow (ktore zazwyczaj krzycza tylko "XXX, co? Ty "bulko")
edit 3, specjalnie dla Ciebie karlik
Po weekendzie, wiec moge odpisywac na te marne prowokacje Ciagle rzucasz teksty nie poparte zadnymi argumentami. Nagle po ostatnim meczu zaczales pisac, ze kradniemy piosenki, czyli latwo mozna wyciagnac kilka wnioskow. 1. Ze to pierwszy mecz Wisly jaki widziales, 2. Ze nie znasz jakichkolwiek piosenek Wisly. Jak sie nie podoba, ze Wisla ma jakas przyspiewke, to idz do SK i wymus na nich rozmowe z naszym SK, zeby u nas nie prowadzili takiego dopingu.
Inna kwestia jest definicja kserowania. Od kiedy wymagane jest kopiowanie zarowno tekstu jak i melodii jednoczesnie? Takze to cale skopiowane ole ole ole ola jest swietnym przykladem na poslugiwanie sie prawami autorskimi innej grupy. Jakos nie wierze, ze hiszpanski tekst byl najpierw uzyty na Lazienkowskiej, a dopiero pozniej w Argentynie, gdzie sie posluguja takim jezykiem jako urzedowym. Ale mi to nie przeszkadza az tak jak niektorym straznikom moralnosci kibicow, ze sobie "pozyczyliscie" od nich kilka wersow. Natomiast widze hipokryzje w stolicy, albo jestes odosobnionym przypadkiem. Chcialem popatrzec w innych miejscach, gdzie kibice maja pretensje do Wisly za doping. I wiekszosc linkow z google prowadzi na onet. Takze wracaj tam, omowcie nowa strategie trollowania i flame'owania i wracaj z nowymi inwektywami. CzekamPost był edytowany 3 razy, ostatnio przez !Pete ().
-
Jest cud!!!!! Ale jazda z tymi wynikami
-
Jak Odense strzeliło na 2-1 to stwierdziłem że nie będzie zaskoczeniem jak strzelą na 2-2. Ale i tak powiedziałem pewne słowo ze 3 razy :p Pogratulować, cieszy mnie że mamy 2 zespoły w kolejnej rundzie
-
I warto dodac, ze i Wisla i Legia zdobyly bardzo fajna ilosc punktow w grupach, takze kolejne kluby awansujace do pucharow beda na tym korzystac.
-
Jak się mecz kończył pomyślałem sobie, że nawet bez awansu wstydu nie ma - troche klub zarobił $, troche punktów zdobył. A tu taka niespodzianka.
Będzie piękna wiosna. -
tego chyba nawet najwięksi optymiści nie przewidywali.. Oby więcej takich niespodzianek
-
Ciesze się ze Wisła awansowała dalej i to dzięki dobrej grze no i Odense zapowiada się spaniała Wiosna :):):)
-
Ja sie ciesze, ze przynajmniej nie zlecieli sie tu od razu zawistni frustraci, jak to jest w innych miejscach. Nie rozumieja, ze Wisla gra tez dla innych klubow, tylko hate'uja, bo ich klub w pucharach nie jest (albo jest, choc niektorzy fani Legii potrafia zachowac sie na poziomie; ale jest spora grupa co juz zaczela wypisywac bzdury). Jesli jeszcze Legia wygra (czego jej jak najbardziej zycze), a na wiosne ktoremus klubowi uda sie awansowac dalej, to mozemy awansowac w rankingu krajow z 3 pozycje (Czechy, Szkocja i Izrael maja niewielka przewage nad nami i tylko po 1 klubie w pucharach; Cypr tez tylko 1 klub, ale 4 punkty przewagi, wiec oba kluby musialyby dobrze zagrac). Jak w przyszlym roku uda sie to powtorzyc, to za 2 lata mozemy miec 5 druzyn w pucharach i jakas druzyne rozstawiona w CL.
Tu jest 5 ostatnich lat liczonych do rankingu.
20 Poland 1.666 5.000 2.125 4.500 5.875
Wiec, jesli jeszcze uda nam sie cos ugrac, to moze dobijemy do 8 w tym sezonie, w przyszlym odpadnie slabiutki wynik 1.666 i jesli znowu polskie kluby dobrze sobie poradza w pucharach, to stac nas na posiadanie 26-28 pktow w rankingu. Co daloby aktualnie 13-14 miejsce i wlasnie 5 miejsc w pucharach (co zwieksza szanse na wiecej punktow). -
Przed chwilą wróciłem ze stadionu (piechotą, godzina - nic nie jechało) i jakbym napisał co czuję to by mnie chyba z teamu wyrzucili
Więc napiszę tylko, że jestem bardzo, bardzo szczęśliwy!
Takiego szaleństwa na trybunach dawno nie było (Tak się bawią ludzie...), a i gra chyba dobra.
@!Pete - do dobicia do 8pkt za sezon trzeba gdzieś 5 zwycięstw... Ciężko będzie! Czekamy na piątkowe losowanie, będzie więcej wiadomo.
-
Bedzie wesolo jak do Polski trafia oba Manchestery
-
!Pete napisał(a):
Bedzie wesolo jak do Polski trafia oba Manchestery
taa
Wróciłem też z meczu właśnie, co do samego spotkania jak i okoliczności wszystkich awansu to nie ma co pisać, kto był/widział ten wie . A i napisane pewnie o tym jeszcze parę razy będzie i tu.
Takie pytanie tylko, bo w sumie nurtuje mnie to . Czy mi się wydaje, czy około 80 minuty poszła fama na trybunach że w Londynie remis czy ja tak nie ogarniałem wtedy.
Ale wracając, chciałoby się te Manchestery czy inne Valencie uświadczyć, generalnie uważam że wylosowanie takiego przeciwnika wcale nie zaszkodziłoby wbrew pozorom szansom awansu dalej biorąc pod uwagę kim by najprawdopodobniej przyjechali .
Zgadzam sie te z Mati jeśli chodzi o trybuny :D. -
Ja troche zaluje, ze nie poszedlem. Ale jak zeszlej zimy poszedlem srednio zdrowy na stadion to pozniej zalowalem, wiec teraz sobie odpuscilem. Jestem ciekaw kto ustawia tak pozna godzine meczu w grudniu. Ja rozumiem jak jest jeszcze cieplo, ale lepiej chyba jednak (dla pilkarzy i kibicow), jak jest troche cieplej. Bo chyba to nie jest problem zagrac o 18. Ale pewnie UEFA ma jakies umowy z telewizjami i takie godziny zostana juz na dlugo.
Ale jest jedna pozytywna rzecz. Ceny biletow. Nie wiem ile bylo osob na stadionie, ale mysle, ze dzieki tym cenom przyszlo sporo fanow wiecej (choc i tak nie bylo zbyt duzo, jak bylem na stadionie 2 dni wczesniej to byla raptem 2 minutowa kolejka do kas). Teraz trzeba liczyc, ze moze uda sie pozyskac zima jednego porzadnego gracza oraz, ze kontuzjowani wyzdrowieja jak najszybciej i przepracuja pelny okres przygotowawczy. Tak probuje sobie przypomniec czy komus sie nie konczy kontrakt w zimie, ale nie pamietam zadnego zawodnika z takim kontraktem. Wiec prawdopodobnie jedyna mozliwa zmiana w zimie to na stanowisku trenera. Patrzac na historie trenerow Wisly w erze Cupiala, to wlasciciel nie ma zaufania/cierpliwosci do trenerow zwiazanych z Wisla (Kowalik, Kusto, Nawałka, Lenczyk, Kulawik, Moskal - wszyscy pracowali krotko, badz bardzo krotko; wylatywali szybciej niz pozostali trenerzy). Wiec nie wiem, czy Moskal ma szanse na stale przejac druzyne. A nawet jesli, to jak nie odrobi straty do liderow, to raczej po sezonie wroci do roli asystenta.
i jeszcze maly cytacik dla poprawy humoru (a co tam, miejcie jeszcze lepszy :D)
Każdy z 48 klubów uczestniczących w fazie grupowej może spodziewać się premii za udział w wysokości 640 000 euro. Ponadto, będzie otrzymywać bonus w wysokości 60 000 euro za mecz w fazie grupowej. Również premie będą wypłacane za każde zwycięstwo - 140 000 euro oraz za remis - 70 000 uzyskany w fazie grupowej.
Awansując do fazy pucharowej kluby otrzymają: po 200 000 euro w 1/32 rozgrywek, po 300 000 euro w 1/16, po 400 000 euro w ćwierćfinale i po 700 000 euro za udział w półfinale. Zwycięzca Ligi Europejskiej UEFA może liczyć na 3 miliony euro, natomiast przegrany w finale otrzyma 2 miliony euro.
Przewiduje się, że minimalna kwota jaką może uzyskać zespół grający w fazie grupowej to 1 milion euro. Najwięcej natomiast w tym sezonie Ligi Europejskiej UEFA można zarobić 6 44 miliona euro - nie licząc wpływów rynkowych.
Czyli za sama faze grupowa mamy 640k+ 60k*3 + 140k*3 = 1.24kk euro. Za awans 200k, wiec jest prawie poltora miliona od UEFY Zeby tylko porzadnie wydali te pieniadzePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez !Pete ().
-
Natężenie fartu który dziś spotkał Wisłę mnie poraziło.
1. Gol Garguły - co to wogóle było? Co robił bramkarz Holendrów? Jakiś paralityk-dance? Założę się że przez 5 najbliższych lat takiej szmaty nie puści
2. Gol Genkowa - obrońca się obciął jak w a-klasie
3. Gol Odense w ostatniej sekundzie meczu w Londynie - bez komentarza
Ale cieszę się z awansu, życzę sobie i Wam polskiego ćwierćfinału,zgniły liberał/podły ateista -
super wyszło 2 Polskie drużyny w pucharach na wiosnę
gratulacje dla wiślaków
mogliby zostawić Moskala -
To się Chłopakom fartneło !
-
pUco napisał(a):
Czy mi się wydaje, czy około 80 minuty poszła fama na trybunach że w Londynie remis czy ja tak nie ogarniałem wtedy.
No poszła, ktoś pod gniazdem krzyknął, że jest remis, gniazdowy przekazał i wszyscy myśleli, że jest 2:2
Koło 85 minuty ktoś pokazywał, że jest 3:2, więc nadzieja trochę padła. Ja do domu wróciłem jednak przekonany, że było 3:3
-
Rywal nie jest z najwyzszej polki, chociaz moze to efekt niedoceniania ligi belgijskiej. Zobaczymy kto okaze sie lepszy w tym dwumeczu.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez **PIMP** ().
-
Liege to mocny klub, Wisla na pewno nie jest faworytem. I na pewno Belgom zalezy na awansie bardziej niz klubom, ktore walcza w mocnych ligach o mistrza kraju. Nie zdziwie sie jesli MC albo MU wystawia nastolatkow (oczywiscie bardzo dobrych i ulozonych pilkarzy, pewnie na poziomie polskich zawodnikow; ale jednak niedoswiadczonych). I niekoniecznie spokojnie przejda Porto i Ajax, ktorym zalezy na pokazaniu sie w tych rozgrywkach i sprzedazy kilku pilkarzy po sezonie do mocniejszych lig. No i premie za awans do kolejnych sa dla potentatow z Anglii bardzo male patrzac przez pryzmat ich budzetow, a dla reszty klubow sa juz calkiem przyzwoite. Dlatego troche zaluje, ze nie przyjada do nas Anglicy. No, ale Liege jest w zasiegu, moglo byc duzo gorzej. Choc procentowo pewnie jest z 70:30 dla Belgow.
-
A ja się cieszę z tego losowania Standard Liege to jednak jest silna drużyna ale do przejścia i mam nadzieje że piłkarze Wisełki poradzą sobie dwu meczu.Jeśli chodzi MU i MC to mi się wydaje że nie odpuszcza sobie będą chciały sobie pokazać że nie słusznie odpadli z LM.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 11
11 gości