TS Wisła Kraków.

• wszystko zmierza w dobrym kierunku :D

ale też czytałem że jedna drużyna z Londynu porozumiała się z Wisła w sprawie transferu Pawła Brożka ^^
      ciekawe która ??

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST
    • Y2K napisał(a):

wszystko zmierza w dobrym kierunku :D

ale też czytałem że jedna drużyna z Londynu porozumiała się z Wisła w sprawie transferu Pawła Brożka ^^
      ciekawe która ??

Pisali też że Brożek,Murawski i Smolarek mieliby grać w rosyjskim Rubinie :quasi:
    • Jak wyżej, też słyszałem że Fulham albo West Ham (tak czy siak ham :P) i mówi się o cenie ponad 3mln euro. Mi jednak się wydaje oczywiste - bez Brożka Wisła wiele nie zdziała, tym bardziej że nawet z nim w składzie są problemy kadrowe. Kto by wtedy grał na jego pozycji? Przecież nie Boguski.
    • Boguski to dobry piłkarz. Momentami nawet lepszy od Pawła. Natomiast mniej medialny, no i zespół nie gra "pod niego". Osobiście nie lubię takiego zachwycania się Brożkiem. Okej dobry piłkarz, jak na ligę bardzo dobry, ale sporo zawdzięcza partnerom z boiska. Mimo, że strzelił sporo bramek to wcale nie jest jakiś wybitnie skuteczny. Jednakże z roku na rok gra coraz lepiej, skuteczniej i bardziej dojżale - co napawa mnie optymizmem. Dobrze by było jakby został :D
    • Ja absolutnie nie mówię że Boguski jest słaby - ba, uważam go razem z Małeckim za nowych Błaszczykowskich którzy mają szansę wybić się ponad polski poziom. Problem w tym że Rafał z tego co wiem (nie widziałem zbyt wielu meczy Wisły, nie mam jak :() nie jest piłkarzem mającym predyspozycje do gry na środku ataku, spełnia na boisku inne zadania.
    • vul6 napisał(a):

nie widziałem zbyt wielu meczy Wisły, nie mam jak :(

Miałem podobnie jednak od jakiś 4 lat mam cyfre+ :) a na mecze jeżdżę gdy mam ochotę ;) a bez Bogusia Brożek nie strzelałby tak tylu bramek,bo często bywa że Rafał podaje zamiast strzelić sobie bramkę,choć nie jest tak zawsze :)
    • Wisła pewnie pokonała chorwacka Rijekę 2:0, zwycięstwo zapewniając sobie już w pierwszych minutach gry. Z dobrej strony pokazali się zarówno Andraz Kirm – nowy nabytek Białej Gwiazdy, jak i Adis Nurković – testowany bramkarz.

źródło : wisla.krakow.pl

jak Kirm będzie tak walczył dalej to będziemy mieć z niego duży pożytek :D

2012-2015 Przerwa
    • Brozio zostaje z nami :D

Szkoda go trochę bo chłopak powinien grać w lepszej lidze ale jeśli Wisłą myśli o LM to musi w końcu zbudować solidny skład a taki snajper na pewno pomoże

2012-2015 Przerwa
    • Wisła Kraków zwróciła się do Lewskiego Sofia z pytaniem o cenę za Nikolaja Dymitrowa – poinformowały bułgarskie media.

O zainteresowaniu piłkarzem napisał m.in. portal standartnews.com. Dymitrow to 22-letni pomocnik lub napastnik, wychowanek Lewskiego. Jest uznawany za wielki talent na Bałkanach. Swego czasu obserwował go Arsenal Londyn. Mówiło się, że może trafić do Hiszpanii i Rumunii. Z Lewskim grał w Lidze Mistrzów, a w lutym ubiegłego roku zadebiutował w reprezentacji Bułgarii.

Jesienią ubiegłego roku o piłkarza starała się Legia Warszawa, jednak włodarze bułgarskiego klubu zażyczyli sobie za niego miliona euro. Portal transfermarkt.de wycenia go na 700 tys. euro.

Zdaniem mediów w Bułgarii Wisła na razie nie podjęła jeszcze negocjacji. Co nie znaczy, że nie zrobi tego wkrótce.

Jestem ciekawy czy to bajka czy faktycznie coś konkretnego.Bo 22 lata oznaczają że gość ma perspektywy i może się okazać trafionym zakupem :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Skawua Resurrection ().

• Dawno nic tutaj nie pisałem ;) A więc:

1. Mariusz Jop piłkarzem Wisły Kraków.
      2. Zagłębie Sosnowiec pokonane 4-0 w sparingu. Nowy lewy pomocnik, Kirm zdobył bramkę.
      3. Leviadia za 4 dni.
      4. Nie mamy nominalnego prawego obrońcy (spodziewam się, iż z Levadią zagra Łobo, ewentualnie Diaz).
      5. Nurkovic raczej nie dołączy do ekipy (szkoda, oglądałem skróty z meczów, prezentował się b. dobrze).
      6. Skład na Levadię?

----------------------Ćwielong-----Brożek-------------------
      ----------------------------------------------------------------
      Kirm-----------Sobolewski----------Jirsak---------Małecki
      Piotr Brożek-------Marcelo-----------Jop-------------Łobo
      ------------------------------Pawełek-------------------------

Ewentualnie zamiast Jopa Arek Głowacki, jeżeli wyleczy uraz.
    • coś czytałem że ebi mógłby być wypożyczony do Wisły z pół roku z Racingu :D

co do Jopa jestem nie pewny ale nie ma kto grać a zamiast łoba na prawą obronę dałbym Diaza
      Sobol z JIrsakiem spokojnie poradzą sobie w drugiej lini więc Diaz może grać na obronie

2012-2015 Przerwa
    • Równie wątpliwe jest to, że Diaz zagra na prawej stronie, jak i to, że w ogóle nie zagra :)
      Skorża lubi bardzo Juniora i nawet wiosną mimo słabszych występów cały czas trzymał go w składzie.

Wg mnie opcji na ten mecz jest wiele:
      1. Głowa zdrowy, Jop zgłoszony
      Pawełek- Jop, Głowacki, Marcelo, Piotr Brożek- Łobodziński, Sobolewski, Diaz, Kirm- Małecki, Paweł Brożek

2. Głowa zdrowy, certyfikat Jopa nie dotarł do wtorku
      Pawełek- Piotr Brożek, Głowacki, Marcelo, Diaz- Łobodziński, Jirsak, Sobolewski, Kirm- Małecki, Paweł Brożek
      lub
      Pawełek- Łobodziński, Głowacki, Marecleo, Piotr Brożek- Małecki, Sobolewski, Diaz, Kirm- Ćwielong, Paweł Brożek

3. Głowa kontuzjowany, Jop może grać
      Pawełek- Piotr Brożek, Jop, Mareclo, Diaz- Łobodziński, Jirsak, Soobolewski, Kirm- Małecki, Paweł Brożek

4. Bez Głowackiego i Jopa
      Pawełek- Łobodziński, Diaz, Marcelo, Piotr Brożek- Małecki, Jirsak, Sobolewski, Kirm- Ćwielong, Paweł Brożek

Tak więc Jop i Głowackiego mogą zastąpić Ćwielong i Jirsak - czyli zawodnicy ofensywni zamiast obrońców.
      Zawsze są jeszcze młodzi Łukasz Burliga i Michał Czekaj, może coś z nich będzie...

Ale przede wszystkim nie należy się strasznie martwić, bo mecz z Levadią to dopiero wstęp do prawdziwej walki o Champions League: tu Wisła z ME powinna wygrywać. Tak więc nie róbmy tragedii, nie jest jeszcze strasznie źle, aczkolwiek przed kolejnymi rundami przydałby się jakiś porządny prawy obrońca.

O to, że Andraż Kirm zastąpi Marka Zieńczuka jestem raczej spokojny, ale przydałby się jeszcze godny zastępca dla Baszcza :>
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Jop - na pewno jest wzmocnieniem, bo na bezrybiu itp. ale ten zawodnik zawsze mi się będzie kojarzył z meczami Wisła - Lazio (3:3) i Polska - Austria na ME. Czy uważacie że jest on na tyle zwrotny, szybki i zwinny żeby dawać radę na prawej obronie?

A Skorża już doszedł do takiej perfekcji w "łataniu" składu, że da radę i tym razem :] Gdyby Wisła przegrała z Levadią to... nic nowego by się nie stało, musimy się przyzwyczaić że nasza piłka jest już daleko w tyle za np. cypryjską :(
    • Z Levadią bez kapitana

Z tego tekstu jasno wynika skład na pojutrzejszy mecz...

Jak ja bym wybierał, zrobiłbym tak jak piszę w moim poście powyżej (punkt 3).

Jednak ze słów Skorży wynika nam skład:
      Pawełek- Łobodziński, Jop, Marcelo, Piotr Brożek- Małecki, Diaz, Sobolewski, Kirm- Ćwielong, Paweł Brożek

Tak czy siak: do boju Wisełko :)
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • vul6 napisał(a):

Jop - na pewno jest wzmocnieniem, bo na bezrybiu itp. ale ten zawodnik zawsze mi się będzie kojarzył z meczami Wisła - Lazio (3:3) i Polska - Austria na ME. Czy uważacie że jest on na tyle zwrotny, szybki i zwinny żeby dawać radę na prawej obronie?

Żadne wzmocnieni, ani tak ani tak, po prostu uzupełnienie składu, coś typu " w razie czego " . Nigdy nie był zwrotny, na stare lata pewnie mu się nie odmieniło, w środku jeszcze mógłby coś pograć w naszej lidze, ale na boku, moim zdaniem będzie przeciętny.
    • Dobra wiadomość dla tych co nie dadzą rady pojechać do Sosnowca..

No właśnie,nie pojmuje dlaczego tak mało osób wykupiło bilety,czy do tego Sosnowca jest aż tak daleko ? Ja sam się wybieram do Sosnowca z wiarą w naszych piłkarzy,mam nadzieje że Wisła wygra,a My kibice pokażemy że nie liczy się ilość lecz jakość 8-)
    • Oglądałem ten mecz w necie, potem padła transmisja, koleś puścił jakieś radio, zwariowany kibic komentował, podobno Pepe wszedł na boisko (!) "padało nie licho, doszło do jakiejś zmiany, ale co to państwa obchodzi" (!!) piorun trafił w okulary komentatora (!!!) i na koniec dowiedziałem się że piłkarze zostawili na boisku kupę (!!!!).

No nic, 1-1 w meczu u siebie z klubikiem z Estonii sprawia że zwyczajnie brak mi słów, gdyby nie dobry humor po tej transmisji z neta to bym był teraz strasznie wkurzony...
    • vul6 napisał(a):

Oglądałem ten mecz w necie, potem padła transmisja, koleś puścił jakieś radio, zwariowany kibic komentował, podobno Pepe wszedł na boisko (!) "padało nie licho, doszło do jakiejś zmiany, ale co to państwa obchodzi" (!!) piorun trafił w okulary komentatora (!!!) i na koniec dowiedziałem się że piłkarze zostawili na boisku kupę (!!!!)

Ja też zawsze mam podejście "SopCast dobra rzecz" :D
      Również oglądałem, pierwsza połowa całkiem przyzwoita, ale skuteczność słaba - zero celnych strzałów. Dobrze, że Pepe trafił, ale i tak jest wstyd na pół Europy - z taką grą LM nie będzie :(

Teraz trzeba wziąć się do kupy, poprawić tam i ówdzie - no i walczymy o zwycięstwo w Estonii :)

Komentator dobry, najlepsze teksty jakie puszczał to to w stylu "ale co to państwa obchodzi" :D
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • hmm - generalnie to po pierwszym meczu nie można powiedzieć za dużo, zarówno, negatywów jak i pozytywów.
      zagrali poniżej oczekiwań i to jest fakt. ale zdarzało się to i lepszym klubom ;)

dlatego ja osobiście wolę poczekać na rewanż - i dopiero potem komentować ;)

o lol Wisła już wymiata w Lidze Mistrzów :D , piłkarski podbój Europy rozpoczęty :E

no i nie wiem po co taki komentarz. nie stać cię nawet by się odnieść do jakiś konkretów. wnioskuję, iż jesteś zawiedzionym kibicem Lecha. dodajmy - jednosezonowym.
    • tortoise napisał(a):

no i nie wiem po co taki komentarz. nie stać cię nawet by się odnieść do jakiś konkretów. wnioskuję, iż jesteś zawiedzionym kibicem Lecha. dodajmy - jednosezonowym.
      ja jestem kibicem Lecha i zycze Wam wygranej w rewanzu - wstyd by bylo odpasc tak szybko, chcialbym zobaczyc nareszcie polska druzyne w jakiejs grupie LM :)
      mecz u siebie nie wygladal za dobrze, chociaz prawda taka, ze estonczycy mieli 1 akcje po ktorej wpadla bramka...
      nije trzeba sie odrazu napinac na innych z racji tego, ze klubowi nie poszlo - to tylko i wylacznie nieporadnosc pilkarzy =)
    • Powiem tak - głupio się złożyło, że zaczęło padać. O wiele trudniej jest atakować w takich warunkach, nie można rozegrać piłki, spróbować kombinacyjnej akcji, jakiegoś schematu. Natomiast paradoksalnie dzięki warunkom pogodowym Wisła wyrównała (fatalny błąd obrońcy z Tallinna). O drugą połówkę nie mam pretensji do piłkarzy, trudno coś zwojować w takich warunkach.

Natomiast pierwsza połowa... hmmm.... powidziałbym - przeciętna. Stworzyliśmy kilka sytuacji, zabrakło skuteczności. Pół-akcji rywali dało im bramkę w momencie kiedy to Wisła zaczynała się na prawdę rozpędzać. Wybiło to z rytmu i pokrzyżowało plany pt. "na zero z tyłu". Pomimo niekorzystnego rezulatu (bo tylko tak można nazwać remis 1-1) mój entuzjazm nie gaśnie. Levadie na pewno przejdziemy. W rewanżu 2,3-0 i będzie spokój. Jestem w podobnym nastroju jak rok temu po meczu w Jerozolimie (1-2 z Beitarem). Awans będzie ;)
    • Ja tam zwykle w takich sytuacjach wolę pozostać pesymistą, w razie wpadki która przecież nie jest niemożliwa (przypomnę Wam koszmarki z Valarengą i tym czymsik z Tbilisi) może będzie wtedy mniejszy kac :/

A z graczy Wisły wczoraj należy wyróżnić dwóch - na minus zaskoczył (może złe słowo, bo można się było tego spodziewać) Łobodziński, który nie nadaje się na prawą obronę. Za to zdecydowanie na plus zaskoczył mnie Krim, nie spodziewałem się że to on będzie najbardziej szalał. Straszna szkoda że nie trafił w tej doskonałej sytuacji i tylko zaliczył poprzeczkę, mecz by się potoczył może inaczej, a on przypieczętowałby ten dobry występ golem.

Poza tym tak jak mówi Pimpek - musimy schować osobiste uprzedzenia i zacisnąć kciuki żeby nasze drużyny grały jak najlepiej w pucharach, bo mam wrażenie że kolejnych porażek już długo nie przetrzymam :?
    • Mecz oglądałem do puki nie zaczęła się nawałnica i nie przerwali transmisji

powiem tak jestem zaskoczony aż tak słabą grą Wisełki zadowolony jestem z Krima naprawdę nieprzeciętny grajek będzie z niego pożytek
      na boisku przypomina mi Błaszcza (przebojowy, szybki, nie boi się gry 1 na 1)

Mam nadzieję że w Estoni strzelimy 1 bramkę więcej od rywala i będzie dobrze (oby Głowacki wrócił bo Jop mimo że grał przyzwoicie to nie wystrzegał się błędów )

głowa do góry Jazda Jazda Biała Gwiazda !!!

2012-2015 Przerwa
    • Szkoda Wisły.
      Nie ma innej opcji, aby nie przeszli, ale należy pamiętać że przez takie głupie wpadki nasze drużyny tracą kolejne punkty współczynnika który i tak mamy na beznadziejnie niskim poziomie. Nie jestem kibicem Wisły, ale to puchary, a więc inna sprawa. Każda wygrana Krakowian na wyjeździe mnie satysfakcjonuje, może być nawet 0:1 po 95 minutach murowania bramki. Najważniejszy jest wynik, na ładną grę jeszcze przyjdzie czas.

PS: Hej Legia gol...