W 2007 z Chelsea nie zdobył i we wspomnianym 2008, bo wtedy prawie cały sezon był bezrobotnym. 03' 04' 05' 06' 09' i 10' - w tych latach zdobywał po 2 mistrzostwa Portugalii, Anglii i Włoch. Gdyby w 2011 i 2012 zdobył PD z Realem to byłby chyba nie do zagięcia, dorzucając jeszcze jeden Puchar Europy byłby trenerem wszech czasów (moim zdaniem wtedy zamiast wracać do Anglii mógłby spróbować poprowadzić jakąś kadrę narodową i zdobyć ME i/lub MŚ stając się tym samym mistrzem "kompletnym") a że ma dopiero chyba 47 lat (Aragones miał na ostatnim Euro 70) to spokojnie może się postarać o dokonanie tak epokowego czynu. I w tej chwili trzymam za to kciuki
Real Madryt
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Nie wiem czy Mourinho się uda... To wielkie wyzwanie odbudować potęgę Realu, która zgasła sześć lat temu. Wątpię by w sezon udało mu się wszystko wygrać, ale coś raczej wygra. Przynajmniej mamy pewność, że Perez nie zwolni po sezonie trenera, bo już lepszego na świecie nie ma.
Jak nie on to kto odbuduje potęgę Galacticos? Mourinho pokaż, że jesteś najlepszy -
I od dziś już oficjalnie macie swojego Mourinho u siebie zobaczymy jak mu pójdzie i co pozmienia.
-
Ma urlop do końca tygodnia a po urlopie ma budować nowy projekt:)
Ciekawe co wymyśli, aby Real znowu ślnił
mówi się, że Lampard + A.Cole = Kaka, ja bym Kake zostawił, grał padake, ale może za Mourinho zacznie gryźć trawę i pokażę, że jest godzien grać w Madrycie -
Florentino Pérez wybrał już piłkarza, który będzie gwiazdą drugiej części jego superprodukcji - Steven Gerrard. Największy wpływ na transfer 30-letniego Anglika ma oczywiście José Mourinho, który widzi w nim jednego z najlepszych zawodników na swojej pozycji. To właśnie Portugalczyk, który ma władzę nad sekcją sportową klubu, przekazał prezesowi, jakie są jego pierwsze petycje: "Brakuje nam dwóch pomocników i dwóch bocznych obrońców". A że życzenie Mourinho jest dla dyrekcji Królewskich rozkazem, Florentino i spółka stawiają już pierwsze kroki w kwestii nowych transferów.
Kolejne plotki transferowe, może Liverpool będzie musiał się pozbyć swoich gwiazd, czyli Toressa i właśnie Gerrarda.
Teraz pewnie będzie to końca wakacji nawijać o transferach Realu:) -
może w końcu jacyś klaswoi obrońcy do Realu by zawitali.
brakuje temu klubowi równowagi między obroną a atakiem.
a i bramkarzowi przydałby się lepszy konkurent. z całym szacunkiem dla Dudka -
Dudek jest w Realu tylko po to, by grać wtedy gdy nie może Iker. A wiadomo Iker nigdy nie jest kontuzjowany, to siedzi jurek na ławce i wiedzie luksusowe życie. Są jeszcze bramkarze szkółki realu na pewno, więc oni mogą bronić.
Co do obrony nie jest taka zła, jest Ramos,Pepe,Garay,Albiol,Marcelo,Arbeloa. Mówi się o tym że do Realu może dojść Koralov oraz Maicon. Kogoś pewnie Perez kupi, bo sam Mourinho mówił, że potrzebny jest obrońca -
piciak napisał(a):
Dudek jest w Realu tylko po to, by grać wtedy gdy nie może Iker. A wiadomo Iker nigdy nie jest kontuzjowany, to siedzi jurek na ławce i wiedzie luksusowe życie. Są jeszcze bramkarze szkółki realu na pewno, więc oni mogą bronić.
Co do obrony nie jest taka zła, jest Ramos,Pepe,Garay,Albiol,Marcelo,Arbeloa. Mówi się o tym że do Realu może dojść Koralov oraz Maicon. Kogoś pewnie Perez kupi, bo sam Mourinho mówił, że potrzebny jest obrońca
hmm... skoro potrzeby jest obrońca to znaczy że jakoś super nie jest, może nie ma też tragedii ale w obecny sezonie to chyba tylko Arbeloa grał dobrze z całej tej ekipy, nie wiem jak grał Ramos, ale pewnie jak zawsze niby gra dobrze ale błędy głupie robi -
Ramos na moje oko grał rewelacyjnie. Bardzo groźny w ataku, w meczach które oglądałem nie popełniał jakiś katastrof w obronie. Czasem tylko tracił piłkę na połowie przeciwnika no i dośrodkowania są jego takie pół na pół.
To nadal nie to samo co prezentował kiedyś, ale bardzo blisko. Jak na obrońców to jest absolutnie w ścisłej czołówce.
Arbolea grał dobrze w obronie, ale mógłby się bardziej postarać ofensywnie. Z drugiej strony zawsze jeden z bocznych obrońców musi asekurować tyły tak, żeby w razie kontry było co najmniej 3-4 zawodników z tyłu. -
Jeżeli do Ramosa w tym sezonie można było się czepiać o grę na prawej obronie, to na stoperze grał już praktycznie bezbłędnie. Gdyby przyszli i Maicon i Korolov to środek obrony złożony z Pepego i Ramosa byłby bardzo mocnym punktem tej drużyny, a boczni obrońcy z Serie A gdyby się zaaklimatyzowali sprawiliby że Real miałby wreszcie obronę godną tak wielkiego klubu.
-
vul6 napisał(a):
Jeżeli do Ramosa w tym sezonie można było się czepiać o grę na prawej obronie, to na stoperze grał już praktycznie bezbłędnie. Gdyby przyszli i Maicon i Korolov to środek obrony złożony z Pepego i Ramosa byłby bardzo mocnym punktem tej drużyny, a boczni obrońcy z Serie A gdyby się zaaklimatyzowali sprawiliby że Real miałby wreszcie obronę godną tak wielkiego klubu.
a Albiola posadzimy na ławce?
Ramos powinien zostać tam gdzie jego miejsce czyli na boku
do tego zakup jednego bocznego obrońcy - oczywiście chodzi mi o lewego i wszystko będzie grało
zmiennicy są i to bardzo dobrzy - Garay i Arbeloa -
A ja mam nadzieję że nie ruszycie nam Maicona:P. Ewentualnie postarajcie się o Van der Wiela bo chłopak ma nieprzeciętny talent.
pozdro dla kibiców RealuU 9
U 48 - D23
U 61 - ZGON
U Rigel
U Ursa
U Fenrir
U Janice - LHiP -
Sierżant Zimny Lód napisał(a):
A ja mam nadzieję że nie ruszycie nam Maicona:P. Ewentualnie postarajcie się o Van der Wiela bo chłopak ma nieprzeciętny talent.
pozdro dla kibiców Realu
po mojemu to Ramos powinien mieć nienaruszalną pozycję na tej prawej obronie
oglądałem większość spotkań Realu w tym sezonie i spisywał się bardzo dobrze
może to nie jest Maicon, ale...
sprowadzenie Maicona = posadzenie na ławce Albiola albo Pepe - a tego nie chcę -
Właśnie macie świetny środek ale Mourinho z tego co wiem mówił że widziałby Ramos'a w środku. Teraz ponoć interesujecie się Glenem Johnsonem. Ja sam mam nadzieję że po stracie Maicona(oby nie) sprowadzą Van der Wiele bo chłopak ma nieprzeciętny talent.U 9
U 48 - D23
U 61 - ZGON
U Rigel
U Ursa
U Fenrir
U Janice - LHiP -
Nie oszukujmy się, Pepe nie wiadomo co będzie prezentował po kontuzji, a Albiol to co najwyżej wyższe stany średnie, z pewnością jeden z najlepszych środkowych obrońców w lidze hiszpańskiej, ale nic ponad to. Ramos w środku, Maicon po prawej i Koralov tudzież ktoś inny nowy na lewej i dopiero wtedy można mówić że ta obrona jest silna, bo z Arbeloą na lewej i dwoma nie do końca pewnymi środkowymi obrońcami wygląda to jak jakiś "składak" na którym do finału LM się nie dojedzie.
-
Napastnik reprezentacji Argentyny Angel Di Maria związał się z Realem Madryt - poinformował w poniedziałek madrycki klub, nie podając ani długości, ani wysokości kontraktu.
Jak do tej pory grał fajnie, zobaczymy jak będzie w Realu -
Teraz jest inaczej. 35 milionów euro, których żąda Moratti za Maicona (Brazylijczyk kończy w tym miesiącu 29 lat), 40 milionów Liverpoolu za Gerrarda (30 lat) i 25 milionów, których chce Lazio za Kolarova, sprawiły, że prezes Królewskich musiał podjąć jedyną słuszną decyzję. "Ani jednego transferu więcej dopóki rynek się nie opamięta i zacznie dyktować rozsądniejsze ceny".
Jak widać Perez bardziej przychylił się do Waszych opinii, że za piłkarzy chce płacić mniej, bo płacąc więcej automatycznie podnosi ceny kolejnych. W zasadzie podejrzewam że jest tak, bo Real nie jest na "musiku" w środku jest Alonso, Gago, Lass, Vaart. Na skrzydło przyszedł Di Maria, w ataku Higuain, Ronaldo, za nimi Kaka. Gerrard nie jest konieczny, Ramos może grać nadal na prawej obronie, tym bardziej że do środka wraca Pepe, jest Albiol czy Garay, Maicon nie jest palącą potrzebą. Na lewej obronie Marcelo i Arbeloa, płacenie 25mln za Kolarova to by było przegięcie. Perezowi się nie spieszy, bo zawsze znajdzie się dobry piłkarz za normalne pieniądze w takiej sytuacji, na pozycje które chce wzmocnić Mou. -
vul6 napisał(a):
Teraz jest inaczej. 35 milionów euro, których żąda Moratti za Maicona (Brazylijczyk kończy w tym miesiącu 29 lat), 40 milionów Liverpoolu za Gerrarda (30 lat) i 25 milionów, których chce Lazio za Kolarova, sprawiły, że prezes Królewskich musiał podjąć jedyną słuszną decyzję. "Ani jednego transferu więcej dopóki rynek się nie opamięta i zacznie dyktować rozsądniejsze ceny".
Jak widać Perez bardziej przychylił się do Waszych opinii, że za piłkarzy chce płacić mniej, bo płacąc więcej automatycznie podnosi ceny kolejnych. W zasadzie podejrzewam że jest tak, bo Real nie jest na "musiku" w środku jest Alonso, Gago, Lass, Vaart. Na skrzydło przyszedł Di Maria, w ataku Higuain, Ronaldo, za nimi Kaka. Gerrard nie jest konieczny, Ramos może grać nadal na prawej obronie, tym bardziej że do środka wraca Pepe, jest Albiol czy Garay, Maicon nie jest palącą potrzebą. Na lewej obronie Marcelo i Arbeloa, płacenie 25mln za Kolarova to by było przegięcie. Perezowi się nie spieszy, bo zawsze znajdzie się dobry piłkarz za normalne pieniądze w takiej sytuacji, na pozycje które chce wzmocnić Mou.
hmm... Czyli co, Perez zdziwiony, że tyle chcą za piłkarzy ? przecież poprzedniego lata nie było to problemem nagle jest ? W obecnej sytuacji nie znajdzie się dobry piłkarz za normalne pieniądze. A przykładowo jeżeli Mourinho chce na prawą stronę obrony Maicona a Perez mu kupi kogoś innego to będzie to samo co z Shevchenko, będzie taki piłkarz po prostu grzał ławę i kasa będzie wywalona w błotoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez G R A N T ().
-
Trochę plotkarskie ale z drugiej strony ciekawe - strona realmadryt.pl podała, że Ronaldo został... ojcem ;0 Syna ma wychowywać sam, a tożsamość matki nie zostanie ujawniona.
Można mu pogratulować, chociaż z drugiej strony jego syn jest bękartem. -
vul6 napisał(a):
Można mu pogratulować, chociaż z drugiej strony jego syn jest bękartem.
jesli to prawda, to ja odszekuje wszystko to co o nim mowilem, ze jest zapatrzonym w siebie gogusiem, ktory woli pojawiac sie na billboardach i reklamach niz na treningach.
nie podoba mi sie ze mowisz o jego dziecku bekart.. ja tez wiele lat temu bylem wychowywany tylko przez matke, za co jej chwala, i denerwuje mnie ze takie moski jak ty w ten sposob wyrazaja sie o ludziach ktorzy wychowuja sie w ten sposob. czasami lepiej urgysc sie w jezyk bo nie wiem co takimi tekstami chcesz osiagnac, bo na pewno nie posluch i poszanowanie innych."Natura deszczu jest taka sama, pozwala rosnąć cierniom na bagnach, jak i kwiatom w ogrodach"
"My z poprawczaka", Orfeusz Nowakowski. -
arem napisał(a):
vul6 napisał(a):
Można mu pogratulować, chociaż z drugiej strony jego syn jest bękartem.
jesli to prawda, to ja odszekuje wszystko to co o nim mowilem, ze jest zapatrzonym w siebie gogusiem, ktory woli pojawiac sie na billboardach i reklamach niz na treningach.
nie podoba mi sie ze mowisz o jego dziecku bekart.. ja tez wiele lat temu bylem wychowywany tylko przez matke, za co jej chwala, i denerwuje mnie ze takie moski jak ty w ten sposob wyrazaja sie o ludziach ktorzy wychowuja sie w ten sposob. czasami lepiej urgysc sie w jezyk bo nie wiem co takimi tekstami chcesz osiagnac, bo na pewno nie posluch i poszanowanie innych.
o co Ci w ogóle chodzi ? Jego syn jest bękartem i tyle. Nie znaczy to, że zostanie źle wychowany czy coś. Swoja drogą zachowanie Cristiano w jakimś sensie jest dobre, dzieciak będzie miał spokojniejsze życie, o ile wszystko utrzyma się w jakiejś tam tajemnicy. Nie ukrywajmy, że pismaki zrobią wszystko by dowiedzieć się z kim ma syna i jak wygląda. -
arem napisał(a):
ja tez wiele lat temu bylem wychowywany tylko przez matke
Nie wiem jaka jest Twoja sytuacja i kompletnie mnie to nie interesuje, po prostu dziecko, które urodziło się prawdopodobnie dzięki "wpadce" w związku nieformalnym, który najwidoczniej już dawno przestał istnieć to bękart.
Całą sprawą nie interesowałbym się w ogóle, gdyby nie to że to na prawdę zaskakujące żeby taki człowiek jak Cristiano miał wychowywać sam swoje nieślubne dziecko podczas gdy jest zajęty swoją karierą i kreowaniem wizerunku.
@G R A N T - jakieś gazety lokalne miały podać, że dziecko urodziło się już w czerwcu, ale do tej pory Ronaldo trzymał to w tajemnicy i ponoć dopiero dziś ogłosił to na swoim profilu na facebooku i twitterze.
Ciekaw jestem jak taka sytuacja wpłynie na jego grę, będzie miał czas żeby się jakoś w tym oporządzić i ustatkować przed sezonem, tak żeby jego poziom gry nie tylko nie spadł, a nawet się podniósł. -
Raul doszedł do porozumienia z działaczami Schalke 04 Gelsenkirchen. Oznacza to, że legendarny piłkarz Realu Madryt w przyszłym sezonie będzie grał na boiskach Bundesligi - donosi dziennik "AS".
Jeżeli to prawda to nie ma jak kopnąć w tyłek swoją żywą legendę
vul6 - tak wiem, słyszałem to wszystko. Chodziło mi czy przez całe dzieciństwo zostanie utrzymana ta tajemnica. -
Nie wiem jak można legendę klubu, wychowanka wykopać za "drzwi" i powiedzieć "zestarzałeś się już jesteś niepotrzebny''. Diwie się też Raulowi że zgodził się przejść do dużo słabszego klubu na ale na emeryturę widać jeszcze za młody i chyba chce coś udowodnić bo inaczej to by sobie za ocean pojechał.
-
Raul legendą może i jest, ale na pewno nie wychowankiemu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
bERN napisał(a):
Raul legendą może i jest, ale na pewno nie wychowankiem
15 lat miał jak trafił do Realu więc to praktyczne wychowanek choć faktycznie wcześniej był w szkółce Atletico. -
Od kąd kibicuje Realowi a to już ponad 10 lat co najmniej, to zawsze podziwiałem Raula dla mnie to taki drugi Alfredo di Stefano. Szkoda ze odchodzi bo byłem pewien ze zostanie w Realu do Końca swojej kariery i ją zakończy na madryckim terenie jak np. Zinedine Zidane.
-
Wątpię, aby Raul odszedł z Realu. On jest ikoną tego klubu. Prędzej zakończy teraz karierę niż się gdzieś indziej wybierze. Ale poczekajmy na jego decyzję, bo z tego co pamiętam to chyba w tym tygodniu ma ją ogłosić.
-
To, że odszedł to zdaje się już chyba oficjalne.
EDIT: W takim razie mój błąd. Wszędzie przedstawiali to tak, jakby już miał podpisany kontrakt i co najmniej mieszkał tam od 6 miesięcy.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().
-
Yamato Damashi napisał(a):
To, że odszedł to zdaje się już chyba oficjalne.
nie, nie jest to oficjalne
zarówno Raul jak i Guti mają czas na podjęcie decyzji o pozostaniu w klubie do mniej więcej końca miesiąca
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 7
7 gości