Real Madryt

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Yamato Damashi napisał(a):

Ale transfery Realu przyniosły jakiś nawet całkiem duży efekt. Nie stracili już tylu punktów do Barcy względem poprzedniego sezonu, ponad to ich statystyki w tym sezonie są bardzo dobre.
      To walka 2 gigantów, wygrał jeden z nich minimalnie, a większość traktuje ich jak wielkich przegranych :quasi:

Bo są przegranymi. Dla Pereza głównym celem był finał LM, zwycięstwo w Hiszpanii było czymś oczywistym, a tutaj po raz kolejny odpadli w 1/8, w GD przegrywali i mistrzostwo też przegrali. Więc jak ich nie nazwać przegranymi? Wydali tyle kasy i praktycznie nic z tego nie mają.
    • Grant- napisał(a):

Yamato Damashi napisał(a):

Ale transfery Realu przyniosły jakiś nawet całkiem duży efekt. Nie stracili już tylu punktów do Barcy względem poprzedniego sezonu, ponad to ich statystyki w tym sezonie są bardzo dobre.
      To walka 2 gigantów, wygrał jeden z nich minimalnie, a większość traktuje ich jak wielkich przegranych :quasi:

Bo są przegranymi. Dla Pereza głównym celem był finał LM, zwycięstwo w Hiszpanii było czymś oczywistym, a tutaj po raz kolejny odpadli w 1/8, w GD przegrywali i mistrzostwo też przegrali. Więc jak ich nie nazwać przegranymi? Wydali tyle kasy i praktycznie nic z tego nie mają.

To prawda. Perez liczył na ten sam efekt co za czasów Galacticos. Na papierze wygląda to genialnie (może nawet miejscami lepiej niż u Barcy), ale nazwiska nie grają. Zobaczymy co będzie w przyszłym sezonie. Jak Real nauczy się odpowiedniego podejścia do trudnego rywala, to osiągną dużo.
    • Perez to chory człowiek za przeproszeniem. Niewątpliwie są spore plusy ich gry w tym sezonie, nic nie wygrali, ale to nie był taki policzek w twarz jak GD w poprzednim roku, ba mieli swoje sytuacje by to wygrać. Jeśli wykaże się odrobiną cierpliwości to mogą swój sukces powtórzyć. Mourinho przechodzi do Realu i to jest już prawie pewne, zapewne będzie powtórka z finału LM Porto, od razu po wygraniu podpiszę umowę z Realem. Finezyjnie nie będzie, ale na pewno ciekawie.
    • To już jest 6lat nieudolności Realu, 6lat odpadamy z rzędu w LM
      Do tej pory byli zatrudniani trenerzy z nie najwyżej półki, pomijając Capello który został wywalony z klubu po wygraniu mistrzostwa w znakomitym stylu. Byli to Schuster, Ramos itp. Teraz przychodzi Mourinho prawdopodobnie najlepszy trener na świecie, musi zmusić Kakę, do biegania, żeby gryzł trawę, nie jak traci piłkę to głupio rozkłada ręce i się patrzy. Jose ma charakter na Real, nie będzie dawał sobie dziennikarzom w tyłek włazić, sam będzie decydował o transferach, ma to być Maicon oraz Milito z Interu i Lewy obrońca z Lazio (zapomniałem nazwiska) oraz Di Maria. Na transfery Perez ma przeznaczyć 80mln. I nie mówcie mi, że źle robi zwalniając Pellerginiego bo to trener bez jaj. Nie potrafił zmobilizować drużyny by pokonała w meczu rewanżowym 4-ligowca 5-0. Pelle może nadaję się do jakiegoś klubu, który walczy w Pucharze UEFA, ale nie do Realu w którym wymaga się co rok zdobycia LM

Mourinho! Jak nie ty to kto?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piciak ().

• Grant- napisał(a):

"sam będzie decydował o transferach" - no tutaj to może być ostra wojna z Perezem :E

No raczej nie będzie bo żeby pozyskać Mourinho Perez będzie musiał pozbyć się wszelakich praw do ingerowania w skład zespołu i transfery na inne warunki Mourinho się nie zgodzi a nawet jeżeli to Realowi na dobre to nie wyjdzie . Tak samo było Chelsea wszystko było dobrze dopóki Abramowicz nie kupił pewnego zawodnika wbrew Mourinho a potem się posypało.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • pUco napisał(a):

^Zaborca63^ napisał(a):

Kozinho napisał(a):

Sorry, ale Fabregas w Realu, to jakaś pomyłka. Nie trzeba tłumaczyć czemu

wtedy by Real miał większe szanse na mistrzostwo, ot co ;>
      Już po ostatnich zakupach miał mieć większe szanse na mistrzostwo, ale się to jakoś w sezonie pozmieniało, ot co :quasi:

a czy te 'zakupy' aby nie wpłynęły dobrze na ich grę? racja, może nie osiągnęli tego co planowali ( mówię tu w szczególności o wczesnym odpadnięciu z LM ) , ale za to lidze znacznie zbliżyli się do Barcelony co pokazuje końcowa tabela ;)

Yamato Damashi napisał(a):

piciak napisał(a):

Lewy obrońca z Lazio (zapomniałem nazwiska)

Jak boczny obrońca z Lazio to pewnie Kolarov. Gwiazda FM'ów :P

a tam , Santon z Interu po 3 sezonach w FM 10 wymiata :P
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

pUco napisał(a):

^Zaborca63^ napisał(a):

Kozinho napisał(a):

Sorry, ale Fabregas w Realu, to jakaś pomyłka. Nie trzeba tłumaczyć czemu

wtedy by Real miał większe szanse na mistrzostwo, ot co ;>
      Już po ostatnich zakupach miał mieć większe szanse na mistrzostwo, ale się to jakoś w sezonie pozmieniało, ot co :quasi:

a czy te 'zakupy' aby nie wpłynęły dobrze na ich grę? racja, może nie osiągnęli tego co planowali ( mówię tu w szczególności o wczesnym odpadnięciu z LM ) , ale za to lidze znacznie zbliżyli się do Barcelony co pokazuje końcowa tabela ;)

Tylko, że takie zbliżenie nic im nie daje ;) jak tytułu nie mieli tak nie mają... znów wydadzą drugie tyle kasy by pokonać w końcu Barcelonę :)
    • Najlepsze jest z tego wszystkiego, że wszyscy piszą, że Mourinho przygotowuje listę życzeń dla Pereza kogo chce mieć w Realu :D
      Na pewno to robi, nie ma co innego do roboty, przecież zaraz tylko finał LM gra, haha :D
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Finał to on ma rozpracowany od 3tygodni już, wie co grać, żeby wygrać...
      A co do Mourinho w Realu to:
      To już niemal pewne - od przyszłego sezonu José Mourinho będzie trenerem Realu Madryt. Teraz na światło dzienne wychodzą powoli szczegóły porozumienia, do jakiego jakiś czas temu doszli działacze Królewskich i agent Portugalczyka, Jorge Mendes. Wszystko wskazuje na to, że portugalski trener podpisze trzyletni kontrakt i będzie zarabiał 10 milionów euro rocznie. Fakt, że umowa ta będzie obowiązywać do 2013 roku, wskazuje na to, że Mourinho będzie miał trzy sezony, aby poprowadzić w Madrycie stabilny projekt. Dla porównania, w Chelsea pracował również trzy sezony, a w Interze skończy się na dwóch.

Tak musiało być;)
      Jeszcze chodzą plotki, że z Mourinho do Realu może przejść Milto oraz Maicon. Ciekawe jak to będzie
    • I już raczej pewne Mourinho w Realu:

przechodzę do Realu Madryt - wyjawił José Mourinho dla niemieckiej stacji Sat.1. - To był wręcz nieprawdopodobny sezon, ale jednocześnie jestem smutny, gdyż był to mój ostatni mecz w Interze Mediolan. Teraz Inter jest moim domem. Zresztą tak samo jak Chelsea. Ciężko było mi opuścić Chelsea, ciężko jest mi opuszczać Inter, ale takie jest życie, taki jest futbol. Po odejściu z Anglii myślałem, że już nigdy nie nawiążę takich relacji z kibicami. Okazało się, że było to możliwe. Wraz z kibicami Interu zbudowaliśmy między sobą coś szczególnego.
    • Mourinho rade sobie da napewno tylko czy kibice Realu i Perez zaakceptują jego styl gry. Bo jego przejście przejście do Realu oznacza koniec finezyjnej gry i odpadania co roku w 1/8 LM a początek gry czysto taktycznej i może jakiś sukcesów. No i czy te gwiazdki będą chciały się przystosować tak jak zrobił to Eto w Interze? Ronaldo pewnie nie reszta to diabeł wie. BY było według planu Mourinho to Real mógłby być nie do pokonania.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().

• A ja czuję, że walka o mistrzostwo w następnym sezonie będzie jeszcze bardziej ciekawa.
      Dał rade w Portugalii to i w Hiszpanii sobie poradzi.
      Zresztą taki trener wszędzie da rade, byle by Perez nie chciał ingerować w jego wizję, bo to nie skończy się dobrze.
      Jeśli będzie miał wolną rękę co do transferów i zarządzania to myślę, że nie ma innej opcji jak powtórzenie swojego wyczynu następny raz. (kolejna potrójna korona)
    • Nie wydaje mi się by Mourinho dalej preferował catenaccio. W Realu będzie miał pewnie dużo swobody co do składu :) , transferów , bardziej finezyjnej gry. Pewnie schematy będą dalej ale bardziej do przodu.
      A tak na marginesie wie ktoś czy w tym roku będzie wyprzedaż , w Realu ?
      Sie sehen mich rodeln
      Sie hassen ... XD

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez So Seductive ().

• Obawiam się że wyprzedaż może być.Mourinho ze sobą chciał wziąć Maicona i Milito i podobno już podał jakąś listę.Dużo się mówi o sprzedawaniu, ale mam nadzieję że o transferach będzie decydował Mourinho, bo on wie co robi i jakoś by to wszystko ustawił bez sprzedawania dobrych piłkarzy, którzy nie błyszczeli w tym sezonie (Kaka/Benzema)
      Pozdrawiam
      [center]8 zniszczonych moonów
      23 ST - 10435% satysfakcji
      Ex Top 7 u18 :)[/center]
    • Wątpię, czy Real kupi Milito, przecież on już ma 30lat, tylko ok 2lata gry na najwyższym poziomie dla niego... Maicon to tak, bo to najlepszy obrońca na świecie. Niektórzy piszą, że będzie wyprzedaż zawodników, ja myślę że Kaka oraz Benzema zostaną. Odejść mogą tylko Diarra/Gago/Guti/Raul. Raul już nie będzie miał lekko, Jose nie będzie mu dawał dużo pograć, nie zdziwił bym się jeśli Raul by zakończył karierę.
    • Viper napisał(a):

Obawiam się że wyprzedaż może być.Mourinho ze sobą chciał wziąć Maicona i Milito i podobno już podał jakąś listę.Dużo się mówi o sprzedawaniu, ale mam nadzieję że o transferach będzie decydował Mourinho, bo on wie co robi i jakoś by to wszystko ustawił bez sprzedawania dobrych piłkarzy, którzy nie błyszczeli w tym sezonie (Kaka/Benzema)
      Pozdrawiam

Maicona? mi się gdzieś obiło o uszy , że Mourinho jest z nim skłócony, już nawet nie kojarzę skąd ;)
    • Yamato Damashi napisał(a):

bERN napisał(a):

Wszyscy na stronie Realu (polskiej) piszą o Maiconie. Są również o nim newsy więc coś musi być na rzeczy.

Plotka powtórzona milion razy nie staje się prawdą. Aczkolwiek w Realu przydałby się taki klasowy obrońca.
      tylko jeżeli taka plotka jest na polskich foeran to i na hiszpańskich i nie tylko też 8-) ,
      a znając politykę zakupową REALU można się spodziewać wszystkiego ,
      gdzie się oprócz dobrego gracza zyska się
      na zainteresowaniu kibiców i sprzedaży koszulek :D