Powiedzmy, że Indie.
O jakim państwie mowa?
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Niestety nie.
Mordimer Madderdin, uniżony sługa, licencjonowany inkwizytor biskupa Hez-Hezronu.
Solo: 2837% ACS: 6058%
ST: 25
#superniebo -
Chińców jest najwięcy.
So must be they. -
Wiadomka. Ale pod latarnia najciemniej. Zadawaj.
Mordimer Madderdin, uniżony sługa, licencjonowany inkwizytor biskupa Hez-Hezronu.
#superniebo -
Największy na świecie dostawca ryżu.
-
IN-DO-NE-ZJA
#superniebo -
N-I-E.
-
No nie mów, że Chiny hihihi
#supernieboPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mordimer Madderdin ().
-
Pod latarnia najciemniej.
Zadawaj. -
Kraj, którego jedna z kilkunastu wysp nazywa się jak czeski motor, a inna to pewien czasownik 3 osoby liczby mnogiej, który kojarzy się ze strachem.
#superniebo -
Mordimer Madderdin napisał(a):
IN-DO-NE-ZJA -
correct
#superniebo -
Państwo to nie posiada wybrzeża. Graniczy z trzema innymi państwami.
Między najwyższym, a najniższym punktem jest około 430 metrów różnicy.
Najdłuższa rzeka nie przekracza 300 km, a największe jezioro jest sztuczne. -
Luksemburg? Niezbyt mi pasuje, ale inne nie pasują mi dużo bardziej
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Czemu nie pasuje?
Bardzo dobrze.
Zadajesz. -
Nie pasowała mi rzeka, bo Mozela przepływając przez Luksemburg ma grubo ponad 500km długości.
Państwo sąsiadujące z 5 innymi, ale około połowa długości granicy przypada na jednego sąsiada. Na jego terenie w ostatnich kilkudziesięciu latach miały miejsce jedne z największych katastrof ekologicznych spowodowanych przez ludzi.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Na mój gust Kazachstan, ale mylić się mogę.Każdy może się pomylić, ale trzeba umieć sprawić, żeby pomyłka nie zmieniła się w błąd.
-
Nie mylisz się Zadawaj
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Nie będzie skomplikowane, państwo słynące z flagi która przypomina sadzone jajko, z czerwonym żółtkiemKażdy może się pomylić, ale trzeba umieć sprawić, żeby pomyłka nie zmieniła się w błąd.
-
Dżapan?
-
Wolałbym normalną, polską nazwę, ale generalnie chodzi o Japonię. Pan Banshee zadaje.Każdy może się pomylić, ale trzeba umieć sprawić, żeby pomyłka nie zmieniła się w błąd.
-
Widzę, że troszkę się temat urwał, więc pozwolę się wtrącić w kolejkę ;). Moje pytanie będzie chyba proste.
Państwo, które sąsiaduje z 7 krajami, a najdłuższa rzeka ma 1047km.
-
Czyż to Polska?
-
Dokładnie ;).. Zadajesz..
-
Kraj z flagą podobną do japońskiej. Jego granica nie jest do końca ukształtowana. Kraj niepodległość uzyskał niecałe 50 lat temu.
-
-
Tak jest, kolego inżynierze
-
Państwa postkolonialne, bardzo biedne, bardzo małe. Większość dochodów tego kraju pochodzi z tranzytu i transportu aby go wspomóc wybudowano na polecenie władcy sąsiada linię kolejową łącząca stolicę sąsiada z macierzystym portem.
-
Dżibuti?
-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0