O jakim państwie mowa?
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Hai
Zadajesz -
Który kraj jest obecnie jedynym państwem świata, w którym posiadanie pieprzu metystynowego jest całkowicie zakazane ?
-
Polska
-
-
Nazwa tego państwa to zniekształcona przez język lokalny angielska nazwa największej (32%) krainy geograficznej tego państwa.
-
Kiribati?Uni Taurus - FenikS - ON, Uni22 - ArCor - OFF
-
Tak
-
Czyli, jak rozumiem moja kolej Coś łatwego:
Na teranie którego państwa działał najstarszy reaktor jądrowy?Uni Taurus - FenikS - ON, Uni22 - ArCor - OFF -
USA
-
Nie, to nie USA jest odpowiedzią:)Uni Taurus - FenikS - ON, Uni22 - ArCor - OFF
-
Wielka Brytania?u4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
u7 - 18291% - 34 ST - średnia 537%
u35 - 53941% - 43 ST - średnia 1254%
"Honor nie szpeci godnego, ani godny honoru." -
Też nie:)Uni Taurus - FenikS - ON, Uni22 - ArCor - OFF
-
Gabon?
Lwica jest boska :) -
Rosja
-
buleon napisał(a):
Gabon?
Tak, Gabon - miejsce gdzie kilka miliardów temu natura stworzyła własny reaktor jądrowy:)Uni Taurus - FenikS - ON, Uni22 - ArCor - OFF -
Kraj bez dostępu do morza, choć do morza zbyt daleko nie ma, graniczy z 5 państwami, zalesienie powyżej 50 %, więcej niż 10 % kraju to obszary chronione. O jakie państwo chodzi?
Boliwia
-
Laos
-
Sheldon, a masz na to jakiś dowód? Tzn. na obszary chronione, bo o zalesieniu i bliskości (chyba mnie pomroczność dopadła :E) morza, to widzę poprawność.
Chodziło mi rzecz jasna o Laos, ale faktu, że Boliwia się "załapała" wykluczyć nie mogę
-
Jak Sheldon da dowód, to niech zadaje. Do tego czasu się wstrzymam.
E: ZadawajPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Jeden z największych krajów na świecie. Dynamiczny wzrost populacji, w nieco ponad pół wieku potrojona liczba ludności. Od stolicy bardziej znane może być jedno z większych miast tego państwa, a to za sprawą pewnego pisarza, który umieścił tam akcję swojej powszechnie znanej powieści.
-
Indie?
-
Indonezja bądź Meksyk?
-
Nie dodam, że ta powieść to była (jest) lektura szkolna.
-
Algieria?
Dżuma to jedna z nielicznych książek-lektur, którą przeczytałem i mi się podobała
-
Cóż mam duże wątpliwości, ale warto próbować. Sudan bądź Kongo :E?
-
-
Największy kraj na kontynencie, ze stolicą wybudowaną całkowicie w XX wieku.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2
2 gości