Kraj w którym możemy wejść do piekła przez bramę.
O jakim państwie mowa?
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Turkmenistan.<Rosska> wiesz, co Zimny? Ty jesteś gorszy od pana V. i pana W. razem wziętych ;x
19.01.2010 - Top4 Ogame.pl w wydobyciu deuteru.
-
Tak Zimny masz rację.
Pozwolę se zadać zagadkę bo trochę tu pajęczyny
Kraj ten dzieli się na 9 stanów i 2 odrębne miasta
Położenie Afryka
// jak cos to Ty zimny zadaj pytanko.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ojciec Chrzestny ().
-
Hmm... stany w Afryce to są w Nigerii i w Sudanie Południowym. Zapewne chodzi Ci o etiopskie kililoch i 2 astedader akababiwach.
Lwica jest boska :) -
Dobra, niech Twoja zagadka będzie pytaniem. Mam nadzieję, że temat odżyje. ;x<Rosska> wiesz, co Zimny? Ty jesteś gorszy od pana V. i pana W. razem wziętych ;x
19.01.2010 - Top4 Ogame.pl w wydobyciu deuteru.
-
tak zgadłeś
Buleon zadajesz.
-
Kraj ten dzieli się na 2 prowincje i na 7 okręgów. Jedna z tych prowincji ma w sobie 6 okręgów. Państwo leży na północ od równika. Co to za państwo?
Wyspy Świętego Tomasza i Książęca?
-
Myślałem, że trochę więcej czasu Wam zabiorę. Misiun, gratuluję. Teraz zaskocz nas czymś^^
Straz pozarna w stolicy tego kraju prawie w ogole nie zajmuje sie gaszeniem pozarow, a jest wyspecjalizowana w likwidacji skutkow katastrof
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez misiun ().
-
Boliwia, oddaję pytanie
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
To może ja zadam. Kraj składa się z wielu wysp, ale główną rolę odgrywają dwie. Na jednej znajduje się największe miasto kraju i trzecie pod względem wielkości (stołeczne).
Na drugiej znajduje się drugie co do wielkości miasto.
W jednoizbowym parlamencie cztery miejsca są zastrzeżone dla autochtonów.
Nowa Zelandia? Dwie wyspy są i chyba 4 miejsca w parlamencie dla Maorysów.
-
Dokładnie. Mati, masz szansę zadać kolejne pytanie
Hmmm... No jakoś weny nie mam, więc może tak:
Państwo to ma bardzo wąski dostęp do morza - nieco ponad 1% całkowitej długości granic. Ze wszystkimi państwami z którymi graniczy, było powiązane kiedyś w jedno państwo
Proste
-
Bośnia i Hercegowina?
Dokładnie
-
Państwo to ma bardzo wąski dostęp do morza - nieco ponad 5% całkowitej długości granic. Ze wszystkimi państwami z którymi graniczy, było powiązane kiedyś w państwa. Państw takich były w historii 2
Litwa?
-
Nice Twoja kolej, naprawdę nie spodziewałem się, że obejdzie się bez podpowiedzi
Nizinny kraj w którym jedna z rzek dzieli nazwę ze słynnym piwem w barwach podobnych jak nasze narodowe
-
Holandia
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
A i owszem
-
W kraju o którym pytam świętami państwowymi są zarówno nowy rok (1 stycznia) jak i chiński nowy rok, Boże Narodzenie i urodziny Mahometa. Władzę w kraju sprawuje król a większość ze stanów ma swojego sułtana.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Malezja
-
Prawidłowo
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Państwo to ma łączną długość granic mniejszą niż najdłuższy odcinek autostrady w Polsce. Najniższy punkt jest położony na wysokości ponad 100 m n.p.m. Prawie czterokrotnie mniejsze niż najmniejsze województwo w naszym kraju.
-
Znalazłem Andorę i Liechtenstein
-
Podane przez Ciebie Państwa są dużo mniejsze niż województwo opolskie.
-
Aaaa... tam jest "prawie"
W takim razie Luksemburg
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 7
7 gości