Strzelam ze to Tajlandia
O jakim państwie mowa?
- Quiz
-
-
tak, Tajlandia
tam mnisi buddyjscy chodzą na smyczy z tygrysami, wierząc że to kolejne wcielenia mnichów. Dodatkowo tygrysy te są 100% wegeterianami -
Heh no tego to nie wiedizalem ale strzelilem dobrze
W jakim kraju znajduje sie najwieksze na swiecie Iglo? -
-
Nie Proboj dalej
-
No to USA, ale w Kanadzie było większe
-
Wlasnie nie POdpowiem ze nie ten kontynent To jest nie takie prawdziwe igloo z lodu tylko innego materialu ktore wyglada jak igloo Jest w nim kino, resteuracja teratr
-
Igloo nie z lodu/śniegu?:> Czyli nie igloo?
Coś jest w kształcie igloo? No to powiem Polska! Bo w Warszawie jedno centrum handlowe ma pływowy, szklany dach i mi przypomina igloo (teraz mi udowodnij, że gdzieś jest większe :P) -
Czy chodzi o lodowy hotel, który rok rocznie budują w SZWECJI?
-
Musician napisał(a):
Igloo nie z lodu/śniegu?:> Czyli nie igloo?
Coś jest w kształcie igloo? No to powiem Polska! Bo w Warszawie jedno centrum handlowe ma pływowy, szklany dach i mi przypomina igloo (teraz mi udowodnij, że gdzieś jest większe :P)
HAha Nooo wiesz nie udowodnie Ci tego xD ALE chodzilo o SZWECJE Tak jak kolega napisal powyzej.
se.pl/wydarzenia/ciekawostki/l…zwecji-galeria_85718.html
Tu jest galeria tego hotelu o ktorym napisal Aecjusz87 zadajeszPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez szcze ().
-
szcze napisał(a):
Wlasnie nie POdpowiem ze nie ten kontynent To jest nie takie prawdziwe igloo z lodu tylko innego materialu ktore wyglada jak igloo Jest w nim kino, resteuracja teratr
Najpierw nie z lodu, teraz okazało się, że z lodu Może Aecjusz zada coś bardziej deterministycznego -
Oddaję
-
Państwo to miało tylko jednego prezydenta, było uznane tylko przez jedno państwo świata, niemniej jednak każdy z nas słyszał o nim na lekcjach historii. Co to za państwo?
-
Republika Świętnieńska?
-
oO Rzuć link do wikipedii, bo na lekcjach historii to ja o niej nie słyszałem^^
-
ja pomyślałem o pierwszej republice Słowacji, która miała tylko Tiso jako prezydenta, uczą tego przy okazji aneksji Czech i inwazji na Polskę w 39, ale nie wiem, czy uznały je tylko Niemcy, czy może ktoś jeszcze
Protektorat Czech i Moraw też miał tylko jednego prezydenta, choć tutaj chyba ciężko mówić o państwiePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Fireredsky ().
-
Dobra - Republikę Świętnieńską uznały zarówno Polska jak i Niemcy.
Słowacja miała kilku prezydentów, a I Rep. Słowacka - hmm, no jeśli dasz mi dowód, że tylko Niemcy uznali to państwo, to ok, ale sądzę, że w wyniku układu z Monachium tych państw było więcej.
Protektorat Czech i Moraw był protektoratem,m czyli państwem niesuwerennym.
Państwo o którym mówię, było dość spore, większe z pewnością od Słowacji, a także od państwa, które uznało jego niepodległość. -
Strzelam, Skonfederowane Stany Ameryki?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Moze jakas podpowiedz?
-
Republika Kalifornijska?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Janca ().
-
Toadie, zgadza się:)
-
Oddaję pytanie
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
To zadam znów:
- największe jezioro w państwie ma taką samą nazwę jak samo państwo;
- najwyższy szczyt jest niższy o mniej niż 100 m niż najwyższy polski szczyt;
- ma zarówno granicę morską, jak i oceaniczną. -
Nikaragua
-
Zgadza się:) Zadajesz:)
-
Stosunek rozciągłości południkowej do równoleżnikowej tego kraju wynosi ok 0,78.
-
"Wysokość" kraju na mapie to ok. 3, a jego "szerokość" to ok. 4 - wtedy wychodzi 0,75. Mierząc linijką, a więc dość niedokładnie Polskę, wyszło mi ~0,77. Może o nią chodzi?
-
Nie o Polskę chodzi ten kraj posiada zdecydowanie większa powierzchnie.
-
Ok, odpadło 125 państw, zostało 69^^ Meksyk ma wymiary mniej więcej pasujące, Chiny też. Z tym, że to jest Cezar gra w totka, bo wątpię, żeby komuś chciało się:
a) szukać wszystkich 4 punktów
b) liczyć rozciągłości
c) obliczać stosunek. -
Najbardziej wysunięty na południe punt kraju położony jest na wyspie podczas gdy najdalej na zachód nosi nazwę "...... punkt".
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0