Vanuatu ?
O jakim państwie mowa?
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
TogoCOMA Rzondzi
-
Aecjusz zgadłeś.
jedziesz dalej..."...Krótko mówiąc, Mort należał do takich osób, które są groźniejsze niż worek grzechotników. Chciał mianowicie zrozumieć logikę praw rządzących wszechświatem..."
Akcja książki "Świat w Mroku" dzieje się w pewnym mieście, pytanie do jakiego państwa dziś to miasto należy?
Łatwe, ale akurat ją przeczytałem, więc może kogoś zachęcę do uczynienia tego samego. -
USA
-
Niet
-
sorki, walnęło mi się,
Lwów, Ukraina -
Hehe no właśnie się zastanawiałem skąd to USA
Czajnik Twój -
Na wyspach tego państwa odbyła się 10 edycja programu Robinsonowie
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez niko.b ().
-
-
Dobrze, zadajesz
-
wysypy te zostały odkryte przez kolumba w 1493r. było to miejsce przebywania piratów.
-
Podczas odkrycia na pewno nie (piractwo rozprzestrzeniło się w basenie Morza Karaibskiego nieco później). Może chodzić Ci o Małe Antyle, choć jednym z najważniejszych pirackich siedlisk była Tortuga, która leży niedaleko Haiti, które było odkryte podczas I wyprawy Kolumba.
Lwica jest boska :) -
chodziło o Wyspy dziewicze ale Małe Antyle też zaliczam:) zadajesz kolego
-
ahh nikt nie zadaje to ja będę dalej kontynuował
Państwo powstałe w związku zawarcia traktatu paktu pomiędzy Amerykańskim Towarzystwem Kolonizacyjnym a tubylcami.
-
Liberia?u4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
u7 - 18291% - 34 ST - średnia 537%
u35 - 53941% - 43 ST - średnia 1254%
"Honor nie szpeci godnego, ani godny honoru." -
da
zgadłeś krwawy, zadawaj
-
Państwo te zostało zdobyte przez Aleksandra Wielkiego a po jego śmierci tereny te dostały się pod władzę Seleucydów?
kaj to jest?
-
Persja?u4 - 10669% - 14 ST - średnia 762%
u7 - 18291% - 34 ST - średnia 537%
u35 - 53941% - 43 ST - średnia 1254%
"Honor nie szpeci godnego, ani godny honoru." -
trochę podpwiem bo nie oto mi chodziło
ok 1935 roku król tego państwa poprosił o nazwy tego kraju przez dyplomację innych państw
-
1935
Persja --> Iran
ok 1935 roku król tego państwa poprosił o ZMIANĘ nazwy tego kraju przez dyplomację innych państw
dokładnie tak
zadajesz
-
ok V i VI w. tereny te stanowiły część królestwa Kolchidy, w XVIIw. tereny te zostały podbite przez turków
jakie to państwo
-
Gruzja?
-
nie do końca
jest to republika autonomiczna
-
Północna część królestwa Kolchidy pasuje mi do Abchazji:)
Jeśli poprawnie - oddaję, póki co mam niewiele czasu na wymyślanie pytań^^
Ale po pierwszym miałem i zlamiłem niestety :E
zgadza się
to ja dalej korzystam
Państwo te uzyskało niepodległość w 1962r. miała miejsce tam rzeź z powodu przeludnienia i braku ziemi uprawnej
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ojciec Chrzestny ().
-
Rwanda
-
ya
zadajesz
-
Tereny tego pastwa od wieków zamieszkiwały 2 plamiona handlujące z Arabami w skutek czego przyjęły islam. Następnie przez pewien czas była to kolonia francuska.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 8
8 gości