Państwo położone nad jeziorem o tej samej nazwie. Prawie cały kraj położony jest w obrębie kotliny, również o tej samej nazwie. Taką samą potoczną nazwę ma też pewien związek chemiczny, o którym bywa czasem głośno w mediach, szczególnie zimą.
OGame.pl Z Życia Uniwersów Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
Hmmm z tego co wyczytalem, Egipt ma kilka duzych miast a Kair, ktory jest najwiekszy, zamieszkuje okolo 17 kk ludzi co stanowi li tylko i wyłacznie 20% ludnosci. Państwo o ktore mi chodzi ma jedno ogromne miasto. Ogromne jak na warunki rzeczonego państwa. I mieszka tam prawie 50% ludnosci
Europejski kraj, w większości wyżynny i górski, w 90% położony na terenach powyżej 300m n.p.m., ma jednak dostęp do morza. Kraj ten długo nie był niepodległy, położony jest na granicy wielu różnych kultur. Jego nazwa sugeruje jednak kim są jego mieszkańcy.
OGame.pl Z Życia Uniwersów Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
Państwo mające w latach latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych jeden z najwyższych dochodów na mieszkańca na świecie, spowodowany niezwykle dochodowym przemysłem wydobywczym. Aktualnie trapione spowodowanym przez wydobycie zniszczeniem środowiska oraz falą otyłości.
kraj ten pod względem wielkośći znajduje się w pierwszej dziesiątce na świecie, a nazwa tego państwa wywodzi się od nazwy jednego z metali szlachetnych
" Byle idiota obliczy siły, teraz musi obliczyć to czego nie widzi i lękać się tego czego nie wie......"
Lourenço Marques to dawna nazwa Maputo. Teraz to jest po prostu Maputo. Miasto, o które mi chodzi, nadal ma nazwę 15-literową, tylko każdy używa nazwy w języku, którego używa większość ludności. W niektórych atlasach ta nazwa pojawiała się na mapach administracyjnych, politycznych. Jako podpowiedź dodam, że poza Europą nie ma czego szukać