Chyba każdy ekonom patrzy, aby jak najszybciej móc podnieść poziom swoich kopalni w górę. I na tym właśnie myśleniu opiera się mój poradnik.
Najłatwiej będzie wyjaśnić wszystko na konkretnym przykładzie: chcemy podnieść wszystkie budynki o 1 poziom
- Kopalnie metalu z poziomu 27 na 28
- Kopalnie kryształu z poziomu 24 na 25
- Ekstraktor deuteru z poziomu 22 na 23
- Elektrownię słoneczną z poziomu 25 na 26
Łączny koszt tych 4 budynków wynosi
- 10.789.106 metalu
- 4.072.373 kryształu
Jak widać koszt metalu jest około 2,5 razy większy, niż kryształu..
Stąd prosty wniosek, że nasze kopalnie muszą produkować 2,5 razy więcej metalu od kryształu.
Najbliższe do potrzebnego nam wydobycia zapewnia eko 27/24/22 (na godzinę: metal 10.639 // kryształ 4.737 // deuter ~2.000)
Zatem sugeruję trzymać się schematu, gdzie kop. metalu jest o 3 poziomy wyższa od kop. kryształu. I Tym schematem idziemy ciągle do góry A jeśli chodzi o deuter to można samemu kombinować, ale ja zawsze ustawiam go 2 poziomy niżej niż krycha.
Jeszcze tylko jedna rada jeśli chodzi o energię..
Jak widać elektrownia słoneczna produkuje zbyt mało energii, aby zasilić te wszystkie kopalnie. Osobiście proponuję budować dodatkowo elektrownię fuzyjną - tak aby wyrównać poziom energii. Gdy jest on wyrównany ustawiamy e. fuzyjną na "0%" i brakującą energię uzupełniamy satelitami.
Ktoś zapyta po co ta cała zabawa.. A odpowiedź jest bardzo prosta:
Normalnie korzystamy z energii e. słonecznej i satelit, by nie tracić deuteru.. Jednak może się zdarzyć, że ktoś zniszczy nam satelity. Wtedy uruchamiamy e. fuzyjną i do czasu odbudowy satelit tracimy na wydajności produkcji jedynie trochę deuteru, którą zużywa nam elektrownia fuzyjna. Po odbudowie satelit znowu dajemy ją na "0%"
Mam nadzieję, że moje wskazówki okażą się przydatne.
Pozdrawiam
Ążej
Najłatwiej będzie wyjaśnić wszystko na konkretnym przykładzie: chcemy podnieść wszystkie budynki o 1 poziom
- Kopalnie metalu z poziomu 27 na 28
- Kopalnie kryształu z poziomu 24 na 25
- Ekstraktor deuteru z poziomu 22 na 23
- Elektrownię słoneczną z poziomu 25 na 26
Łączny koszt tych 4 budynków wynosi
- 10.789.106 metalu
- 4.072.373 kryształu
Jak widać koszt metalu jest około 2,5 razy większy, niż kryształu..
Stąd prosty wniosek, że nasze kopalnie muszą produkować 2,5 razy więcej metalu od kryształu.
Najbliższe do potrzebnego nam wydobycia zapewnia eko 27/24/22 (na godzinę: metal 10.639 // kryształ 4.737 // deuter ~2.000)
Zatem sugeruję trzymać się schematu, gdzie kop. metalu jest o 3 poziomy wyższa od kop. kryształu. I Tym schematem idziemy ciągle do góry A jeśli chodzi o deuter to można samemu kombinować, ale ja zawsze ustawiam go 2 poziomy niżej niż krycha.
Jeszcze tylko jedna rada jeśli chodzi o energię..
Jak widać elektrownia słoneczna produkuje zbyt mało energii, aby zasilić te wszystkie kopalnie. Osobiście proponuję budować dodatkowo elektrownię fuzyjną - tak aby wyrównać poziom energii. Gdy jest on wyrównany ustawiamy e. fuzyjną na "0%" i brakującą energię uzupełniamy satelitami.
Ktoś zapyta po co ta cała zabawa.. A odpowiedź jest bardzo prosta:
Normalnie korzystamy z energii e. słonecznej i satelit, by nie tracić deuteru.. Jednak może się zdarzyć, że ktoś zniszczy nam satelity. Wtedy uruchamiamy e. fuzyjną i do czasu odbudowy satelit tracimy na wydajności produkcji jedynie trochę deuteru, którą zużywa nam elektrownia fuzyjna. Po odbudowie satelit znowu dajemy ją na "0%"
Mam nadzieję, że moje wskazówki okażą się przydatne.
Pozdrawiam
Ążej
Uni Cosmos ~> POKA SOWE [MNS] ~> [on]
Uni Quaoar ~> Valar Morghulis [NA-SITH] ~> [on]
Uni Io ~> No Stress [SDRR] ~> ex Top 25 [off]
Uni 52 ~> Azej [ASGARD] ~> ex Top 12 [off]
Uni Quaoar ~> Valar Morghulis [NA-SITH] ~> [on]
Uni Io ~> No Stress [SDRR] ~> ex Top 25 [off]
Uni 52 ~> Azej [ASGARD] ~> ex Top 12 [off]
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Azej ().