Awokado właściwe
Biologiczny
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Mniam:) To ten owoc. Twoja kolej
-
Niewielki ssak drapieżny wstępujący powszechnie w Europie i Azji,a także w jednym ze stanów USA gdzie został przywieziony z Europy. W Polsce często występuje w charakterze szkodnika hodowli drobiu. Jeden z członów nazwy możemy odnaleźć w nazwie waluty pewnego kraju.
-
kuna
-
I tu też czajnik Twój
-
Jednoroczna roślina z rodziny selerowatych. Współcześnie występuje tylko jako roślina uprawna. Ma zastosowanie lecznicze - owoce działają wykrztuśnie. Stosowany również w przemyśle perfumeryjnym.
Skojarz - ouzo -
Biedrzeniec anyż?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Prawidłowo. Zadajesz
-
Gatunek kota, najbliżej spokrewniony z tygrysami, oba gatunki rozdzieliły się około 2 miliony lat temu. Obecnie zagrożony wyginięciem, bo na wolności żyje tylko kilka tysięcy osobników. Są one rozproszone na dużej powierzchni, przez co utrudnia zachowanie zmienności genetycznej. Co to za gatunek?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Irbis śnieżny?
-
O tego kiciusia chodzi, zadawaj
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
chodzi mi po głowie pewien mieszkaniec mórz. pochodzi z rzędu dziesięcionogów. jego ciało jest zbliżone do krewetek. sięga długością do 7 mm i ma pojedynczą parę skrzeli. co to jest?
-
stenopodidea
-
dokładnie . zadajesz
-
Gatunek rośliny z rodziny rutowatych, pochodzący z Chin. Rośnie do 5 m, niekidy nawet do 10. W pewnej kiejscowości we Francji pod koniec zimy obchodzone jest jej święto
-
Cytryna, i to zwyczajna.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Prawidłowo. Zadajesz
-
Zostaniemy przy owocach.
Roślina będąca hybrydą dwóch gatunków, jednego z ameryki północnej i jednego z ameryki południowej. O ciekawe, do skrzyżowania tych gatunków doszło w europie, w połowie XVIII wieku. Daje bardzo smaczne owoce.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Polska jest w top10 na świecie wśród producentów tych owoców.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
truskawka________________________________________________________________________________________________________________________________
• Multikonto (1/2) z b4el •
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
Tak, zadawaj
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Male owoce wygladem przypominajace maliny lub truskawki, jednak ich czerwonawa skorka ich jest lamliwa i stwardniala. Owoc pod skorka jest bialy , lekko galaretowaty o ciekawym smaku i aromacie. Owoc znany byl i uprawiany w poludniowych Chinach jeszcze przed nasza era.________________________________________________________________________________________________________________________________
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
Liczi, pyszne owoce.
-
Masz racje ze pyszne Teraz Twoja kolej________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Zostając przy owocach to poproszę o chińską nazwę pewnej odmiany brzoskwini, która już od jakiegoś czasu pojawiła się na polskich półkach oraz można ją również uprawiać w Polsce. Dodam że ma poniekąd kosmiczną polską nazwę i ma charakterystyczny wygląd.
-
Pan Tao , inne nazwy to : peento , UFO , Saturn , donut________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
tak zgadza się ta pierwsza. zadajesz
-
Najwiekszy owoc cytrusowy pochodzacy z Azji poludniowo-wschodniej. Waga jego moze osiagnac 2kg________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
pomarańcza olbrzymia, lub inaczej pomelo.
-
twoja kolej________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0