Inter Mediolan

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• dla Balotelli najlepsze bybylo pozostanie z Mourinho gdyz to jest taki przed mourinhowy Drogba tylko lepszy pod kazdym wzgledem
      czyli szybszy zwrotniejszy lepszy technicznie lepiej strzelajacy i silniejszy
    • leedsheart napisał(a):

Mecz z Romą bardzo chamski (głównie ze strony Rzymian), a to co zrobił Totti to już totalna przesada, nigdy nie podejrzewałem że może być takim bezmózgiem.

A tak poza tym to widziałem jak gra Balotelli no i muszę powiedzieć że w Interze rośnie nowa super-gwiazda. Ze względu na swoją sytuację w klubie pewnie odejdzie, ciekawe gdzie? Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Mówili coś o Romie ale po tym meczu... :D Myślę że ManU byłby dla niego niezłą opcją (jak i dla tego klubu).

zły dobór słow, nie piszemy "ManU" :P tylko ManUtd lub poprostu MU
      Po za tym zgadzam się, to byłby dla niego dobry kierunek. Albo United albo Chelsea :)
      Zaiste ładny zagrał dziś meczyk :) . Co do zachowania Tottiego w końcówce to cóż, wcale mnie jakoś specjalnie nie zaskoczył :D jak sie fochnie chlopak to niebezpiecznie jest przebywac w jego otoczeniu ^^ nie pierwszy to jego haniebny wyskok i pewnie nie ostatni . Ale to dobrze, lubie tego gościa, nie tylko za niezwykły talent i przywiązanie do klubu ale również za barwną przeszłość i niepatyczkowanie się :D:D:D charakterystyczny z niego zawodnik ^^
    • Chcą go Milan i Arsenal, Inter za darmo też go nie puści choćby się zachowywał jeszcze gorzej (o ile się da). Czy będzie gwiazdą to zależy czy utemperuje w końcu charakter, bo inaczej skończy jak np. Cassano.

Co do meczu - Inter ma pierwsze trofeum i to cieszy. Liga jest do wygrania, powinni dać radę. Kluczowa sprawa to LM, byłoby niesamowicie gdyby rok po Barcy sięgnął Inter po potrójną koronę.

Co do chamstwa - pod koniec meczu zaczęły się jakieś przepychanki, Inter szukał fauli co frustrowało Rzymian którzy kosili i wymachiwali rękoma aż za bardzo. Kiedyś czytałem o Tottim że jest niezbyt rozgarnięty. No ale jak to - myślałem - talizman szczęścia Romy, kapitan, niezbyt rozgarnięty? Wczoraj jak widziałem te kopanie po głowie leżących Motty i Balo, a do tego to bezsensowne wyładowywanie frustracji potężnym kopem w nogę Balo, to pomyślałem że to faktycznie zwyczajny głupek.
    • Na Sport.pl znalazłem artykuł dotyczący Tottiego :

Napastnik Interu Mediolan Mario Balotelli po finałowym meczu Pucharu Włoch oskarżył Tottiego, kapitana AS Romy, o rasizm. - Nazwał mnie zasra...m czarnuchem - skarżył się po meczu Balotelii. - Przez cały mecz obrażał mnie i moich fanów - bronił się Totti

Weteran reprezentacji Włoch starał się wytłumaczyć swoje karygodne zachowanie. Według niego Balotteli przez całe spotkanie go prowokował. Nastolatek odpiera zarzuty - Nazwał mnie zasr...m czarnuchem - powiedział "La Gazzzetta dello Sport" piłkarz Interu.

Kopniak Tottiego został określony przez wielu komentatorów piłkarskich, jako gwóźdź do trumny. Prawdopodobnie tym niemądrym zachowaniem 34 - letni piłkarz ostatecznie pogrzebał swoje szanse na występ w tegorocznych Mistrzostwach Świata

Wydaje mi się ze tak doświadczony zawodnik nie powinien się tak łatwo dać wyprowadzić z równowagi, no chyba że prawdą jest że nie jest on zbyt inteligentny.
    • xenomorf napisał(a):

Na Sport.pl znalazłem artykuł dotyczący Tottiego :

Napastnik Interu Mediolan Mario Balotelli po finałowym meczu Pucharu Włoch oskarżył Tottiego, kapitana AS Romy, o rasizm. - Nazwał mnie zasra...m czarnuchem - skarżył się po meczu Balotelii. - Przez cały mecz obrażał mnie i moich fanów - bronił się Totti

Weteran reprezentacji Włoch starał się wytłumaczyć swoje karygodne zachowanie. Według niego Balotteli przez całe spotkanie go prowokował. Nastolatek odpiera zarzuty - Nazwał mnie zasr...m czarnuchem - powiedział "La Gazzzetta dello Sport" piłkarz Interu.

Kopniak Tottiego został określony przez wielu komentatorów piłkarskich, jako gwóźdź do trumny. Prawdopodobnie tym niemądrym zachowaniem 34 - letni piłkarz ostatecznie pogrzebał swoje szanse na występ w tegorocznych Mistrzostwach Świata

Wydaje mi się ze tak doświadczony zawodnik nie powinien się tak łatwo dać wyprowadzić z równowagi, no chyba że prawdą jest że nie jest on zbyt inteligentny.
      Totti jest bardzo dobry.. i doświadczony, ale często traci piłkę grając skrzydłem..
      Uważam, że już niedługo po skończeniu umowy z Romą pojawią się nowe propozycje.. :E
    • Jakbyś był troszkę zorientowany to Totti podpisał już dawno kontrakt z Romą na 10 lat, będzie tam grał do końca kariery, a potem zostaje tam dyrektorem sportowym z tego co wiem.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • "To co piszą, że jestem jedną nogą w Hiszpanii, a drugą w Mediolanie to nieprawda. Prawdą jest, że poprowadzę Real" - stwierdził Mourinho.

"Prowadziłem wielki klub w Anglii, prowadzę we Włoszech, i poprowadzę w Hiszpanii. Wygrałem wszystko w trzech krajach (Portugalia, Anglia, Włochy), dlatego śmieszą mnie prezesi niektórych klubów porównujący mnie z ich trenerami, którzy nie zdobyli nawet Pucharu Toskanii czy Kalabrii" - dodał.

Oby naprawdę odszedł, może nie koniecznie do Realu... Inter dużo traci mając za trenera Mourinho ( nie mówię tutaj o zdobytych trofeach ;) ) chociaż może prowokować jak zwykle tylko czy taka prowokacje nie zdenerwowałoby lekko kibiców Interu :E

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Grant- ().

• Grant- napisał(a):

Guus Hiddink
      I czym jego gra rozni sie od Mourinho jesli chodzi o ustawienie i strategie? Mysle, ze w meczu z Barca zachowalby sie podobnie...

Luiz Felipe Scolari
      To akurat slabe porownanie, bo gosciu nie spisal sie w prowadzeniu druzyny angielskiej i teraz zarabia krocie kosztem tego gdzie musi pracowac =). Mourinho odnosl sukces w CL, teraz w Serie A i moze wygrac LM ;) .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez **PIMP** ().

• Mou jest jednym z najlepszych trenerów na świecie, ale do Interu pasuje genialnie i stworzył tam świetny team. Scolari na pewno z Mou się równać nie może, Portugalczyk wygrał 3 silne ligi, zdobył LM z Porto i teraz może ten sukces powtórzyć z Interem. Ma swój styl i potrafił już niejednokrotnie rozbijać faworytów dzięki odpowiedniej taktyce. Nie można mu nic zarzucić jako trenerowi (chyba że niezdobycie LM z Chelsea), szkoda by było gdyby Inter stracił takiego trenera.
    • Grant- napisał(a):

hmm... nie rozumiecie o co mi chodzi, a w tym momencie nie mam sił by wam to wytłumaczyć. może jeszcze kiedyś do tego wrócę =)
      moze moment znajdziesz popoludniu? Jesli krytykujesz trenera z sukcesami to wiadomo, ze znajda sie glosy sprzeciwu i braki zrozumienia...
    • Czyżby potrójna korona 2/3 już wykonane, teraz arcy trudny pojedynek z Bayernem. Achh co tam będzie się działo, już nie mogę się doczekać. Ciekawe co będzie Mourinho gadał przed meczem, będzie prowokował.

Inter liczę na was, że uda wam się!
    • Tez mam taka nadzieje, ze wygraja LM - pokonali Barcelone, wiec chyba im sie nalezy. :)
      Szkoda, ze mecz odbywa sie w czasie JUwenalii - teraz bede mial dylemacik co wybrac. No chyba, ze pogoda nie dopisze ;)
    • Atletico też pokonało Barcelone i wywalczyło Ligę Europejską, może to jakiś znak?
      Inter! Cała Polska trzyma za was kciuki, mam nadzieję że wam się uda. Oby tyko nie Niemcy...

Co do Mourinho:
      Agent José Mourinho, Jorge Mendes, miał wczoraj dojść do porozumienia z Realem Madryt w kwestii transferu portugalskiego trenera. Na wczorajszym spotkaniu uzgodniono warunki kontraktu, na mocy jakich Portugalczyk będzie pracował od przyszłego sezonu w stolicy Hiszpanii. Teraz brakuje już tylko podpisu szkoleniowca, aby transfer został oficjalnie zamknięty. Oczywiście nie dojdzie do tego przed sobotą, kiedy to Inter Mediolan zmierzy się w finale Ligi Mistrzów z Bayernem Monachium. Jednak fakt, że mecz odbędzie się właśnie w Madrycie, pozwoli José już teraz zapoznać się z otoczeniem swojej przyszłej pracy.
    • piciak napisał(a):

Atletico też pokonało Barcelone i wywalczyło Ligę Europejską, może to jakiś znak?
      Inter! Cała Polska trzyma za was kciuki, mam nadzieję że wam się uda. Oby tyko nie Niemcy...

Co do Mourinho:
      Agent José Mourinho, Jorge Mendes, miał wczoraj dojść do porozumienia z Realem Madryt w kwestii transferu portugalskiego trenera. Na wczorajszym spotkaniu uzgodniono warunki kontraktu, na mocy jakich Portugalczyk będzie pracował od przyszłego sezonu w stolicy Hiszpanii. Teraz brakuje już tylko podpisu szkoleniowca, aby transfer został oficjalnie zamknięty. Oczywiście nie dojdzie do tego przed sobotą, kiedy to Inter Mediolan zmierzy się w finale Ligi Mistrzów z Bayernem Monachium. Jednak fakt, że mecz odbędzie się właśnie w Madrycie, pozwoli José już teraz zapoznać się z otoczeniem swojej przyszłej pracy.

Myślę jednak, że nie cała Polska =) co do ''transferu" Mourinho to poczekamy jeszcze chwilę i zobaczymy ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Grant- ().

• So Seductive napisał(a):

Jestem ciekaw czy Lucio coś strzeli :] bo w LM to on właśnie strzelał najwięcej samobójów w Bayernie oO

Lucio może coś strzeli... tak jak 8 lat temu w finale :P
      Nie wiem jak grał w Bayernie, ale w Interze gra po prostu genialnie, a przynajmniej w LM. Wybija z niemożliwych pozycji, nierzadko przewrotką i stanowi razem z Samuelem zaporę praktycznie nie do przejścia.
      Za to obrona Bayernu na pewno nie jest tak solidna, więc chyba większym problemem będzie to, czy Milito i ska znowu będą razić nieskutecznością pod samą bramką.
    • W Bayernie ? Ciągnął akcje od obrony ;) Nie wiem kiedy przyszedł w 2002 albo 2003 roku :) raczej w 2002 więcej pograł 6 lat na wysokim poziomie ;) teraz prezentuje jednak trochę gorszy poziom. No i pozbawił 2 razy Bayernu zajścia dalej w LM swoimi samobójczymi bramkami. Więc liczę , że teraz tradycji stanie się zadość i też coś strzeli nie do tej bramki ; O
      Co do w Bayernie to polscy komentatorzy ciągną stereotyp dziurawej , niestabilnej w każdym meczu. A to jest kompletna bzdura. Wystarczy zobaczyć ostatnie mecze Bayernu , jaki był spokój na tyle w momencie gdy Louis dał wskazówkę , kazał się skoncentrować zawodnikom. Jeśli tak będzie od pierwszej minuty w Madrycie , to o obronę jestem spokojny. No chyba , że Badstuber zagra na lewej obronie , no i tam wielu zawodników może się wedrzeć w pole karne zwykłą szybkością. Jeśli zagra Contento to jest zawsze szansa , że wybije. A Lahm to Lahm ;) już nie najlepszy lewy obrońca świata , bo na prawej radzi sobie jednak gorzej ale i tak jest trudny do przejścia. Dwóch DM'ów , skrzydła , przód. Drużyna kompletna jak dla mnie ;)

Już teraz nie mogę się doczekać tego meczu , a tymczasem dzisiaj jest mecz Bayern U-18 VS Inter U-18 też w Madrycie. Podobno ma być na Eurosporcie tylko nie wiem , o której
      Sie sehen mich rodeln
      Sie hassen ... XD