A dużo prądu żre?
"rów" powstały na skutek rozciągania się skorupy ziemskiej, który dalej się nie rozwija. (słowo rów ma nieco utrudnić wujkowi google )
Zadam, bo wiem że moja odpowiedź jest poprawna, więc nie ma na co czekać
Wyżyna w Afryce położona na południe od równika, porasta ja sawanna. Osiąga wysokość przekraczającą wysokość najwyższego szczytu polski. Nazwa tej wyżyny jest taka sama jak pewien czasownik w 3 osobie liczby pojedynczej czasu teraźniejszego języku polskim.
OGame.pl Z Życia Uniwersów Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
Samotne wzniesienie o wysokości niewiele przekraczającej 500m n.p.m., jest reliktem trzeciorzędowego wulkanu. Podczas zlodowacenia nie zostało przykryte w całości przez lądolód i szczytowa część była skalnym nunatakiem. W tej właśnie szczytowej części utworzono rezerwat przyrody chroniący m.in. bazanitowe gołoborze. O jaką górę chodzi?
Pewien rodzaj skały o specyficznym wygłądzie. Jej nazwa po przetłumaczeniu brzmi dość nieprzyjemnie. W Polsce występuje jedynie silnie zwietrzały. Na pewnych wyspach w pewnym okresie budowano z niej kosicioły.
Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:
Podpowiedź: Na tereny Polski przywleczony przez lądolód. Gruboziarnisty - charakterystyczne są duże czerwone kryształy pewnych minerałów otoczone zieloną obwódką innego.
Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:
Niebieska skała metamorficzna, ceniona jako kamień kolekcjonerski i jubilerski, znany już w starożytności. Nazwa pochodzi od koloru nieba. Głównym składnikiem jest minerał zaliczany do krzemianów, minerał ten przez wiele wieków był używany jako pigment (oczywiście niebieski).