Obie odpowiedzi są niepoprawne, próbujcie dalej. Etap jeziora zakończył się podniesieniem się poziomu wód w sąsiadującym akwenie i przelaniem się jego wód do położonego o kilkadziesiąt metrów niżej bohatera pytania. Podpowiem, że na wiki (przynajmniej polskiej, na inne nie zaglądałem) o tym etapie ewolucji tego zbiornika nic nie ma
OGame.pl Z Życia Uniwersów Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
Jak nazywa się położony w Afryce, szeroki na koło 500km region ciągnący się od jednego do drugiego wybrzeża? Od końca lat 60 do połowy lat 80 region ten dotknęła katastrofalna susza.
OGame.pl Z Życia Uniwersów Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
No tak - nie wiem czemu ale myślałem, że pisałeś o długości.
Jakiś czas temu, nie tak odległy, pewien Pan wspinając się na pewną znaną górę znalazł skarb. Pytanie jaka to góra i jaka hipoteza wyjaśnia pojawienie się tam ów skarbu.
Pewne miasto jednego z naszych sąsiadów można uznać za bardzo podobne do polskiego. Oba miasta są "stolicami" swoich regionów, słyną z pewnego przysmaku i sportu "ekstremalnego".
Toruń - Pardubice I tu i tu mają tradycje związane z żużlem i piernikami! No i są stolicami swoich regionów, chociaż Bydgoszcz jest niepocieszona tym faktem.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Aecjusz87 ().
Pewien obiekt w swojej kategorii jest największym powierzchniowo na świecie oraz najwyższym i najdłuższym w Polsce. Co to za obiekt i w jakim mieście się znajduje?