el nino									

Geograficzny!
- Quiz
- 

- 
			To nie to walczymy dalej									Powrót do nałogu... walczymy dalej									Powrót do nałogu...
 Spica ON

- 
			To podam tą nazwę której mnie uczono: globalny pas transmisyjny? 
  OGame.pl OGame.pl
  Z Życia Uniwersów Z Życia Uniwersów
  Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
 Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
- 
			Brawo Panie Ogrze 
 ZadawajPowrót do nałogu...
 Spica ON

- 
			Opowieści występowaniu pewnego dość ekstremalnego zjawiska krążyły wśród marynarzy, jednak naukowcy im nie dowierzali. Pierwszy raz zarejestrowano je w 1984 roku, choć w ciut mniejszym natężeniu. Dopiero w 1995 zaobserwowano wystąpienie tak ekstremalnego zjawiska, że jego istnienie przestało budzić wątpliwości.

Co to za zjawisko, i dlaczego krążyły o nim opowieści wśród marynarzy, choć raczej go sami nie widzieli? 
  OGame.pl OGame.pl
  Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
- 
			Podpowiem, że kiedy jakiś statek musi zmierzyć się z tym zjawiskiem, to nie ma większych szans i tonie (pomimo, że z tym samym zjawiskiem, ale nie w wersji ekstremalnej, statki radzą sobie zupełnie dobrze). 
  OGame.pl OGame.pl
- 
			zbójecka fala?
- 
			Takiej nazwy to ja nie znałem W źródłach z którymi miałem styczność raczej używało się nazwy 'fale fenomenalne' (wiki podaje też monstrualne lub wyjątkowe), ale zaliczam, bo chodzi o niespotykanie olbrzymie fale. Zadawaj W źródłach z którymi miałem styczność raczej używało się nazwy 'fale fenomenalne' (wiki podaje też monstrualne lub wyjątkowe), ale zaliczam, bo chodzi o niespotykanie olbrzymie fale. Zadawaj   
  OGame.pl OGame.pl
- 
			Góry w Rosji o długości 700 km i wysokości ponad 2400 m. Zbudowane głównie z gnejsów i granitów. W górach tych znajdują się znaczne złoża złota, rudy miedzi i fluorytu
- 
			Pasmo StanowePowrót do nałogu...
 Spica ON

- 
			Tak jest. Zadajesz
- 
			Może coś więcej o górach Pasmo górskie o średniej wysokości 1800 m znajdujące się na terenie dwóch wielkich państw. Cechą charakterystyczną jest fakt, iż szczyty nazwane są nazwiskami prezydentów jednego z tych państw. Proszę podać co to za góry i o jakie dwa państwa chodzi Pasmo górskie o średniej wysokości 1800 m znajdujące się na terenie dwóch wielkich państw. Cechą charakterystyczną jest fakt, iż szczyty nazwane są nazwiskami prezydentów jednego z tych państw. Proszę podać co to za góry i o jakie dwa państwa chodzi Powrót do nałogu... Powrót do nałogu...
 Spica ON

- 
			Może ktoś zada jakąś zagadkę, bo na moją nikt nie chce odpowiedzieć Powrót do nałogu... Powrót do nałogu...
 Spica ON

- 
			To może ja, co to jest hamada? 
- 

pustynia kamienista, pokryta odłamami i okruchami skalnymi.Cztery napisał(a):To może ja, co to jest hamada?

- 
			Tak, treaz twoja kolej 
- 
			U wybrzeży Brazylii, niedaleko Sao Paulo, istnieje niewielka wyspa. Jest ona niezamieszkana co ciekawsze jest surowy zakaz wstępu na nią, a wszystko spowodowane przez gatunek węża żararaki wyspowej, ten gatunek występuje w 95% tylko na tej wyspie, jaką nazwę nosi owa wyspa?
- 
			Ilha queimada Grande, to żeś trafił z tym pytaniem Marys przed wczoraj oglądałem film na jej temat   
- 

- 
			Która stolica Europy poza Andorą jest znajduje się najwyżej nad poziomem morza? 
- 
			Sarajewo do 900 m n.p.m
 San Marino - 749 m n.p.m
- 
			Na śmierć zapomniałem, niestety nie 
- 
			Madryt?OGame'owa emerytura
 *grę zabijają nieuczciwi gracze, leniwy support i czubulus*
- 
			Dokładnie. Jeszcze raz przepraszam za moje zagapiostwo Zadajesz Zadajesz 
- 
			Jedno z najniebezpieczniejszych lotnisk na świecie, od którego większość turystów zaczyna trekking w rejonie Mount Everestu?OGame'owa emerytura
- 
			Lukla
- 
			Dokładnie - długość pasa to 527 metry OGame'owa emerytura OGame'owa emerytura
- 
			laguna w Ameryce Południowej, o głębokości maksymalnej 12m, oddzielona od oceanu atlantyckiego mierzeją szerokości 55km
- 
			Lagoa MirimOGame'owa emerytura
- 
			jasne. Zadajesz
- 

Udostępnij- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0

- 

Użytkownicy online 33 gości