Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wasilewski-Perquis to optymalna para środkowych obrońców mimo, że ten pierwszy z reguły gra na boku. Na ten moment po prostu nie mamy innego wyjścia tylko grać tymi dwoma. Gorzej jeśli chodzi o lewą obronę, bo tam nie mamy... nikogo. Boenisch szpital, a Wawrzyniak to przeciętny ligowiec. Na szczęście wybitny prawy obrońca w pewnym sensie to rekompensuje. Nie wiem co w kadrze robi Matuszczyk, który ten sezon ma do dupy i nie ma co marzyć o tym by zagrać na Euro, już wolałbym Borysiuka który dobrą grą zasłużył na transfer do Niemczech. Jakby nie było, ani jednego ani drugiego nie widzę na środku pomocy, a w środku pomocy powinni zagrać wręcz podwieszony Obraniak oraz dwóch bardziej defensywnych Polański oraz Dudka. Na skrzydłach Rybus/Grosicki, a z drugiej oczywiście Kuba. Na szpicy Lewandowski i modlić się żeby wpadało do siatki...
    • Jeśli Szczęsny utrzyma tak 'wspaniałą' formę jaką pokazuje w ostatnich meczach to możemy również martwić się o posadę bramkarza. Ale i tak nikt nie przekona Smudy, żeby PEWNY i SOLIDNY Boruc bronił.. :quasi:
    • Z bramkarzami chyba nie jest tak źle - jest Szczęsny, Fabiański, Kuszczak.. o Borucu nie wspominam, bo nie wiem co by się musiało stać żeby Smuda go wziął.
      Wkurwiające to jest, bo to że Smuda go nie lubi, to nie powód żeby reprezentację osłabiać..
      Szukasz napisów do serialu lub filmu?
      Zajrzyj na ,
      może właśnie go tłumaczymy!
    • Widzę, że wszyscy tu obecni interesują się Serie A i na bieżąco oglądają mecze Fiorentiny.

Nie wiem, czy Szczęsny jest lepszy od Boruca czy na odwrót, nie mi to oceniać, fakt jest taki, że do kadry powinni iśc Szczęsny, Boruc i Tytoń, a kto będzie tym najlepszym to już sprawa Smudy.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Nie trzeba oglądać wszystkich meczów Fiorentiny, żeby wiedzieć, że Boruc jest najlepszym polskim bramkarzem. Ma doświadczenie, wysokie umiejętności bramkarskie, potrafi zmotywować drużynę, ratuje reprezentacje w najgorszych momentach i ma obecnie wysoką formę.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Też chiałbym widzieć Boruca w kadrze(jako nr2) , ale co z tego skoro jest skłócony z selekcjonerem . Już wole bez Boruca niż mają być jakieś jazdy , podburzanie czy zła atmosfera.
    • Uważam, że Szczęsny i Boruc to bramkarze tej samej klasy, lecz innej charakterystyce. Boruc ma niesamowite wyjścia 1 vs. 1, uratuje dupę tam gdzie nikt inny nie potrafi, ale za to słabo lata po bramce. Nawet teraz kiedy zrzucił kilka kilogramów nie sądzę żeby był w stanie wyciągnąć dokładne strzały techniczne lecące w okno. Szczęsny z kolei potrafi polecieć wysoko, daleko, nieraz wyciągał już mocne strzały których nie wyciągnęłoby większość bramkarzy. Ma przyzwoite sam na sam, niezłe decyzje, bardzo dobrze gra w powietrzu (co się przyda zdecydowanie przy stałych fragmentach gry). Kogo by nie wybrał spiszę się na pewno znakomicie, ale i tak uważam, że tak doświadczony bramkarz jak Boruc na zgrupowaniach mógłby pomóc Szczęsnemu który de facto sam się już uczy na własnych błędach. Skutecznie, ale zawsze lepiej uczyć się na cudzych...
    • Jeśli chodzi o Boruca to jest taka sama sytuacja jak z Sławkiem Peszko i Michałem Żewłakowem, zaleźli za skóre nie tyle co selekcjonerowi ale mediom swoimi pozaboiskowymi występkami i Franz Smuda dając im kolejną szansę sam zostanie opluty przez media i dziennikarzy tym że, brak mu konsekwencji, że nie wyciąga wniosków, że zmienia decyzje, więc można poniekąd zrozumieć jego decyzję. Jednakże popieram wcześniejszą wypowiedź że, w przypadku bramkarzy Wojtek Szczęsny mógły się wiele nauczyć od starego wyjadacza jakim jest Artur Boruc.
    • W każdej reprezentacji są zawodnicy, którzy raz za razem biora udział w jakimś skandalu/skandaliku. Problem w tym, że u nas takiego zawodnika trzeba już zniszczyć i nie powoływać, a potem będziemy się martwić kim go zastąpimy. W innych reprezentacjach takich zawodników się powołuje, bo nikogo nie obchodzi to, ze ktoś sobie wypije, czy zaprosi dziwki do domu, bo i tak na boisku będzie dawał z siebie wszystko.
      Hyperion ON

• Ja osobiście się z tym zgadzam, bo piłkarz jest normalnym człowiekiem, takim samym jak my i jak to się mówi, człowiek nie wielbłąd napić się musi ; d lecz Oni zostali skreśleni przez ogólną opinię społeczną swoim "nieodpowiednim zachowaniem" i na tym polega nasz problem. Znając życie jeśli (tfu tfu) naszym przydarzy się wpadka na Euro wszyscy będą głośno mówić, dlaczego ich zawiesił ? Dlaczego im nie wybaczył ? I na tym opiera się to błędne koło myślenia naszego społeczeństwa.
    • Mecz nudny, ale nie miał być ciekawy tylko pokazać i pozwolić ocenić konkretnych zawodników.
      Wg mnie naprawdę dobry występ Grosickiego, oprócz tego Wolski, Wasilewski i Fabiański. Reszta dno.
      Szukasz napisów do serialu lub filmu?
      Zajrzyj na ,
      może właśnie go tłumaczymy!
    • Mecz był taki sobie nie zachwycili Polscy piłkarze poziomu gry.Jak dla mnie to Grosicki i Fabiański grali dobrze reszta tak sobie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez .grant. ().

• Wg mnie spaliła się obrona z bramkarzem na czele, niby najpewniejszy punkt drużyny, a po jego błędzie padł gol i po następnym dał szansę Grekom na kolejny. Boenisch najsłabsze ogniwo z całej drużyny, próbował w końcówce coś dać w ataku, ale jako lewy obrońca spisywał się bardzo słabo. Tytoń obronił szansę na awans z grupy.

Z graczy ofensywnych Rybus najmniej widoczny, brakowało indywidualnych prób z przeciwnikami. Trójka z Borussii na plus choć można było liczyć od nich na więcej. Największym zaskoczeniem była dla mnie postawa dwójki Polański, Murawski oczywiście obaj na duży plus. Panie trenerze, aż prosiło się o zmianę kogoś z formacji ofensywnej. Mam nadzieję, że to przez zadaszony stadion reprezentanci wyglądali tak w drugiej połowie, bo jeśli są tak przygotowani fizycznie, to nie ma co leżymy.

Ogólnie mecz w pierwszej połowie mógł się jak najbardziej podobać, w drugiej mimo gorszego tempa i na nasze nieszczęście odwrócenie losów spotkania trzymało w napięciu do ostatniego gwizdka.

:)
    • Czy ja przypadkiem nie pisałem, że Szczęsny to nie do końca odpowiedni wybór na bramkarza nr. 1? Dobrze, że chociaż Tytoń ratuje dupe Polakom, życzę mu, żeby do końca grał na euro, czyli następne dwa mecze ;)
    • Bagin :D napisał(a):

"Smuda: Byłaby zmiana Rybus-Brożek, ale musiałem wpuścić bramkarza"

No, to chyba wszystko juz zostalo wyjasnione. Nie ma co plakac ze nie
      bylo zmian, bo ze zmianami (Smudowymi) byloby jeszcze gorzej. Co wieczny
      rezerwowy sredniakow europejskich zmienilby? Grajac na dodatek na nie
      swojej pozycji (a ta jest albo lawka albo napastnik). Grosicki,
      Mierzejewski, Sobiech, Wolski... Kazdy z tych to lepsza opcja od Brozka.

Brożek grałby w ataku, a Lewandowski przeniósłby się do pomocy. Zmiana dobra, bo Lewy główkuje najlepiej wchodząc z drugiej linii, natomiast Brożek w roli Jokera mógłby się spisać zważając na okoliczności pozaboiskowe tego zawodnika. Z pewnością chciałby zaznaczyć swoją obecność w tym spotkaniu. Aczkolwiek faktycznie bez dodatkowej zmiany Obraniaka lub Boenisha nie powinno to mieć oszałamiającego wpływu na poprawę gry naszego zespołu.

Bagin :D napisał(a):

taki problem byloby znalesc te dodatkowe 4-8 mln euro na jakiegos "Hiddinka"?

Był Benhakker i na MŚ w Afryce piłkarze mogli sobie posiedzieć na trybunach. Głównym problemem jest PZPN i wszystko, co się z tym wiąże - system szkolenia, ludzie wokół kadry i polityka. Engel po 16 latach sprawił nam Mundial i w ramach podziękowania dostał zwolnienie. Hiszpania może zmieniać trenera co miesiąc, bo wystarczy rozesłać powołania i można wygrywać mistrzostwa. Trener Danii prowadzi reprezentację od 12 lat i tego typu sytuacja powinna być w Polsce z udziałem Engela.

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Logicaus Strictimanus ().

• A gdzie Peszko? Ten to by przynajmniej pobiegał sobie. A tak - nie ma dublerów, a przynajmniej Smuda ich nie widzi.
      To, że Peszki nie ma to wina też mediów. Co kogo obchodzi, że sobie chłop czasem wypije? Co to za chłop, który nie pije :E
      Smuda - byś przetłumaczył tym tumanom dziennikarzynom, że dobrych polskich piłkarzy można policzyć na palcach jednej ręki i nie można się ich pozbywać.
      Maraton - Top1 uni43/Top6 uni68/ilość zabudowanych pól na planecie-380/342/najbardziej wartościowa planeta-20.745.310/20.316.859
      Maraton - Ikariam-Top1 Kappa/Top7 Beta/poziom budynków w jednym mieście-678/najbardziej wartościowe miasto-3.876.627

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Maraton ().

• A ja jestem zdania, ze mecz z Grecja zremisowalismy przez Szczesnego. Dla mnie to on zawalil bramke, bo wyszedl do pilki nie bedac w 100% przekonanym, ze ja zlapie. Nie bede pisac juz o karnym, bo tutaj zrobil, to co musial zrobic. W kazdym razie licze na Tytonia i zmiany na lewej obronie, srodku pola i za Obraniaka, bo Ludo tez sie nie popisal w tym meczu. Ogolnie ciezko przyjac ten remis jako sukces, zwlaszcza, ze gralismy w przewadze 1 zawodnika i po pierwszej polowie moglismy zdecydowanie bardziej pograzyc Grekow.
    • Co ma być to będzie. Piłkarsko jesteśmy słabi i nie zmienia tego faktu grająca trójka w BvB. To jeszcze za mało żeby podbić Europę. Grunt żeby zagrali z zębem, determinacją, wolą walki i do samego końca. Rosjanie to też nie jest jakaś wybitnie wielka drużyna i w dodatku nie wiem czy nie osiągnęli szczytu formy zbyt wcześnie. Gramy też u siebie więc na pewno doping powinien pomóc szczególnie, że to prestiżowy mecz (jak każdy z ZSRR/Rosją) więc wyzwalający więcej adrenaliny u każdego. Marzy mi się powtórka wyniku z 1957 czyli 2-1 dla naszych ale remisem też nie ma co gardzić.
      96 ST - 512.685%
      Rzekły 3 Kropki: "... współpraca scisła z Templars realna i dostaje ostatnie spawy - umacnia się."
    • Thorgoth ->Tak, wiem ale To zmiana tak oczywista, że nie jej nie pisałem ;)

Jak ktoś lubi spora dawkę śmiechu to polecam wywiad Smudy Z Romkiem Kołtoniem dla Cafe Euro. Z każdym dniem uważam Smudę za większego debila.
      Hyperion ON