Ja wieżę że kiedyś Polska awansuje do najlepszej 20 i to za sprawą Smudy ale na czas dzisiejszy czeba się cieszyć z 65miejsca ze idziemy w górę a nie w dół :P:P
Reprezentacja Polski w piłce nożnej.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Thorgoth napisał(a):
DLuGi xD napisał(a):
Albo jakieś cztery kraje przestały istnieć hahahahahahaha Eh ale fajnie by było, gdyby Polska znalazła sie chociaż w tej pierwszej 20.
Za Leo B. chyba byli w top 16 w pewnej chwili.
Dla mnie to w tym sztucznym rankingu mogą być i na 935683704563740598 miejscu, byle zaczęli grać porządnie.
To nawet San Marino nie chciałoby z nimi grać nie mówiąc juz o lepszych zespołach.
fafi napisał(a):
Nie rozumiem Waszego rozbawienia. To, że Polska jest tak nisko w rankingu to nie wina Smudy lecz Beenhakkera. Ranking sporządza się na podstawie wyników z ostatnich 4 lat. Obecnie nalicza się nam punkty od końcówki eliminacji Euro 2008. Wtedy jeszcze nie było aż tak źle. Jednak eliminacje do MŚ 2010 reprezentacja Polski pod wodzą Beenhakkera zakończyła w fatalnym stylu na przedostatnim miejscu w grupie. Nawet, gdyby Smuda wygrał wszystkie swoje mecze towarzyskie to Polska byłaby pewnie maksymalnie ok. 40-45 miejsca. Mecze towarzyskie mają bowiem mniejszy przelicznik niż mecze eliminacyjne czy mistrzowskie. Dlatego myślę, że Polska wróci w okolice 25 miejsca najwcześniej za ok. 5 lat, gdy "przedawnią" się spotkania za kadencji Beenhakkera i mecze towarzyskie Smudy.
Gdyby tak dokładnie przeanalizować sytuację to Leo nie prowadził reprezentacji w dwóch ostatnich meczach eliminacjach do MŚ, a Mierzejweski więc nie obarczałby tylko Leo takim wynikiem a i jak zwykle muszący mieć wszędzie swoje trzy grosze PZPN. Co do Smudy to czepiają się go wszyscy za to iż powiedział że go rankingi nie interesują co jest totalną ignorancją bo dzięki tym rankingom można znaleźć się w słabszym (jak to będzie w naszym przypadku) bądź też mocniejszym koszytu przy losowaniach. Do tego dochodzą śmieszne braki powołań czy też łapanka piłkarzy którzy to mają wzmocnic reprezentację i nadać jej kształt na mniej niż rok przed euro?Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez G R A N T ().
-
G R A N T napisał(a):
Do tego dochodzą śmieszne braki powołań czy też łapanka piłkarzy którzy to mają wzmocnic reprezentację i nadać jej kształt na mniej niż rok przed euro? -
Yamato Damashi napisał(a):
Nie ma co gdybać, aktualnie to i tak Euro jest ważniejsze żeby nie było blamażu u siebie.
Taka mała uszczypliwość do do Euro, blamażu nie będzie, w końcu zagramy na tych mistrzostwach
Co do Anglii się zgadzam, dają ciała dopiero na finałach, choć może nie tym razem, przydałoby się aby się wzięli za siebie, w końcu najmocniejsza liga krajowa na świecie do czegoś zobowiązuje.
G R A N T napisał(a):
Szok przedłużyc umowę ze Smuda na 5 kolejnych lat
Kompletnie nie rozumiem fascynacji tym rankingiem fifa, wystarczy dostatecznie dużo "pykać" meczy towarzyskich z słabymi drużynami i się będzie wysoko, fakt za towarzyskie jest mniej pkt. do niego, ale jakby na to nie patrzeć w wielu przypadkach nie odzwierciedla on prawdziwej "mocy" drużyny.
Ranking FIFA 28.07.2011
1. (1) Hiszpania 1588
2. (2) Holandia 1542
3. (3) Niemcy 1305
4. (5) Brazylia 1202
5. (18) Urugwaj 1156
6. (4) Anglia 1146
7. (7) Portugalia 1076
8. (6) Włochy 1059
9. (8) Chorwacja 1033
10. (10) Argentyna 1013
11. (27) Chile 973
12. (11) Norwegia 972
13. (12) Grecja 959
14. (14) Wybrzeże Kości Słoniowej 922
15. (15) Francja 920
16. (13) Japonia 918
17. (16) Czarnogóra 915
18. (17) Rosja 914
19. (19) Szwecja 884
20. (9) Meksyk 869
21. (20) Dania 857
22. (21) Słowenia 833
23. (22) Australia 831
24. (23) Turcja 820
25. (49) Peru 805
26. (32) Paragwaj 804
27. (25) Serbia 797
28. (26) Korea Płd 781
29. (28) Słowacja 779
30. (29) Szwajcaria 778
30. (24) USA 778
.... (...) ... ...
45. (42) Ukraina 620
69. (67) Polska 474
Anglia której większość nie wróży zbyt dużych szans jest na 6 miejscu, Norwegia, Grecja czy Japonia - zasłużyły sobie na tak dobry wynik?"Natura deszczu jest taka sama, pozwala rosnąć cierniom na bagnach, jak i kwiatom w ogrodach"
"My z poprawczaka", Orfeusz Nowakowski. -
Mecz z Meksykiem taki sobie w naszym wykonaniu. Rywale dłużej utrzymywali się przy piłce, a my od czasu do czasu próbowaliśmy wyprowadzać kontry. Po jednej z takich kontr Brożek strzelił wprawdzie gola, ale ogółem brakowało dokładności z przodu. Szkoda tej sytuacji Mierzejewskiego na początku drugiej połowy. Takie okazje musimy wykorzystywać, jeśli chcemy marzyć o dobrym wyniku na EURO 2012. Co do sytuacji w 70 minucie to nie wiem za co sędzia pokazał czerwoną kartkę Obraniakowi. Meksykanin najpierw złapał Obraniaka za szyję, a potem zaczął się wycofywać, potknął się i przewrócił, a sędzia wyrzucił za to z boiska naszego piłkarza.
-
fafi napisał(a):
Co do sytuacji w 70 minucie to nie wiem za co sędzia pokazał czerwoną kartkę Obraniakowi. Meksykanin najpierw złapał Obraniaka za szyję, a potem zaczął się wycofywać, potknął się i przewrócił, a sędzia wyrzucił za to z boiska naszego piłkarza.
Sam sie nie potknał
youtube.com/v/DsXVCkME5bw
Obraniak zareagował zbyt agresywnie i tyle. -
Polska z Meksykiem zagrała dość dobrze tylko skoda że szybko straciliśmy gola po dość głupim błędzie ale 1:1 to dobry wynik oby też tak było z Niemcami we wtorek
-
fafi napisał(a):
Co do sytuacji w 70 minucie to nie wiem za co sędzia pokazał czerwoną kartkę Obraniakowi
Ja wiem za co. Za to że dał się burakowi sprowokować.
I powinniśmy być panu sędziemu bardzo wdzięczni, bo gdyby to puścił płazem, to następnym razem któryś nasz orzeł mógłby się podpalić w ważnym meczu, np. na euro.zgniły liberał/podły ateista -
G R A N T napisał(a):
Obraniak zareagował zbyt agresywnie i tyle.
Gdyby ktoś mnie rozczochrał też bym tak zareagował prawdopodobnie. Sędzia słusznie wywalił Obraniaka z boiska, ale według mnie w takiej sytuacji stosuje się taką samą karę dla obydwu piłkarzy. Sędzia tego nie widział, boczny raczej też nie zwrócił uwagi, więc jeśli wyrzucać to obydwu, jeśli żółta kartka to też dla obydwu. W każdej lidze na świecie po spięciu piłkarzy karze się obydwu tak samo. Nie rozumiem dlaczego teraz tak się nie stało.
Wynik dobry jak na Polske. Choć ta sytuacja Mierzejewskiego godna pożałowania. Takie bramki trzeba strzelać za każdym razem, inaczej nie ma co marzyć o uniknięciu blamażu. Miejmy nadzieje, że atmosfera na Euro pozwoli im wzbić się o poziom wyżej i da im ten komfort psychiczny dzięki czemu będą strzelać takie bramki + o wiele trudniejsze. Marzenia... -
Jaka atmosfera na Euro ? Chyba, że zrobią ją przyjezdni.Menelinho
-
G R A N T napisał(a):
Gdyby ktoś mnie rozczochrał też bym tak zareagował prawdopodobnie. Sędzia słusznie wywalił Obraniaka z boiska, ale według mnie w takiej sytuacji stosuje się taką samą karę dla obydwu piłkarzy. Sędzia tego nie widział, boczny raczej też nie zwrócił uwagi, więc jeśli wyrzucać to obydwu, jeśli żółta kartka to też dla obydwu. W każdej lidze na świecie po spięciu piłkarzy karze się obydwu tak samo. Nie rozumiem dlaczego teraz tak się nie stało.
A ja nie rozumiem takiego zachowania Obraniaka, wpadli na siebie czy też to Obraniak wpadł na przeciwnika ten bo przytrzymał by sie nie glebnać, chciał poczochrać po włosach po przyjacielsku a ten o ty... fajt!! w sumie to tak typowo po Polsku zareagował
Kar(L)ik napisał(a):
Jaka atmosfera na Euro ? Chyba, że zrobią ją przyjezdni.
Myślę, że chodzi tylko o mecze Polaków więc na tych 3 meczach atmosfera będzie -
G R A N T napisał(a):
W każdej lidze na świecie po spięciu piłkarzy karze się obydwu tak samo.
Szkoda, że w meczu Newcastle-Arsenal sędzia nie ukarał Bartona tak samo jak Gervinho, no ale to taka mała dygresja.
Upadek rywala trochę w stylu Barcelony, ale on przynajmniej nie leżał na murawie i się nie zwijał z bólu.
Gra nie wyglądała jakoś dobrze, szkoda, że nie potrafi przeprowadzić składnych akcji w ataku pozycyjnym, nie potrafimy uspokoić gry, wycofać do linii obrony, tylko staram się za wszęlką cenę przedostać pod bramkę rywala.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Upadek w stylu Barcelony buhahaha no żałosne to już się robi dobrze, że Twój Arsenal nigdy nie symuluje
Mecz był nawet nawet , ważny remis chociaż mało było składnej gry ofensywnej. W 2 połowie to usiadło jak Kuba zszedł z boiska itd. szkoda sytuacji Mierzejewskiego, ale chociaż remis sprawiedliwy dla obu ekip
Jak dla mnie dla obu zawodników czerwona kartka - to odnośnie sytuacji, o której toczona jest dyskusja -
dragonartur napisał(a):
G R A N T napisał(a):
W każdej lidze na świecie po spięciu piłkarzy karze się obydwu tak samo.
Szkoda, że w meczu Newcastle-Arsenal sędzia nie ukarał Bartona tak samo jak Gervinho, no ale to taka mała dygresja.
Upadek rywala trochę w stylu Barcelony, ale on przynajmniej nie leżał na murawie i się nie zwijał z bólu.
Icetouch, przyzwyczaj się że dragonartur ma kompleksik Barcy i każdy faul, nawet taki który faktycznie ma miejsce będzie porównywał do nagłośnionych symulacji Barcy
Na interia.pl pokazał się artykuł Kołtonia, pewien fragment :
Obraniak w ostatnich meczach kadry jest bez formy. Nic nie wnosi. Nawet nie widać siły jego stałych fragmentów gry. Świetnie znający rynek francuski, Tadeusz Fogiel mówi: "Obraniak miał propozycje z Auxerre i St. Etienne, jednak wolał zostać w Lille. Wybrał wygodną drogę, co mnie trochę niepokoi". To jeden z ulubionych piłkarzy Smudy. Jednak wydaje się, że dla reprezentacji o wiele lepiej byłoby grać Adrianem Mierzejewskim w roli centralnej, a także dwoma skrzydłowymi. Szczególnie, że wartościowych skrzydłowych u nas nie brakuje - na czele z Kubą Błaszczykowskim, Sławomirem Peszko, Maciejem Rybusem, Szymonem Pawłowskim, czy Patrykiem Małeckim.
Nie zgadzam się tylko co do stałych fragmentów gry, ale z resztą już jak najbardziej tak.
PS. po za tym łapanka zagraniczna trwa dalej
Franciszek Smuda chce Ivo Pękalskiego i zamierza go powołać już na październikowe mecze sparingowe reprezentacji Polski! Z piłkarzem Malmoe w czwartek spotkał się Włodzimierz Smolarek, jeden ze skautów Polskiego Związku Piłki Nożnej.Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez G R A N T ().
-
Icetouch, przyzwyczaj się że dragonartur ma kompleksik Barcy i każdy faul, nawet taki który faktycznie ma miejsce będzie porównywał do nagłośnionych symulacji Barcy
Szkoda, że moją wypowiedź wzięliście na serio, bo to była takie lekko żartobliwe wtrącenie się do tematu, no ale cóżHyperion ON
Nick: NotoriousTT -
A było tak blisko
Szczęsny potwierdził, że obecnei nasz jedyny gracz world class
Ostatniej akcji nie komentuje, mimo że nawet remis nie zasłużony, to jaką trzeba byc łamagą żeby w takim momencie się poślizgnąc... Nie ma nikogo innego na ten bok niż ten dziad co nawet w Legii daje po dupie??Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Mecz porażka...
Niech się cieszą z remisu.
Zmarnowali szansę na pierwsze zwycięstwo z Niemcami.
Podsumowując :
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mr.Riddler ().
-
2-2 wynik dobry żeby jeszcze Szwabom chciało się grać to można by ten wynik świętować. Zremisowali jak Frajerzy.
Do Igły: W Legii przynajmniej są Polacy, których w Wiśle ciężko uświadczyć :P.
Szpaku : Kakao przy piłce
No i dziś już Szpakowi i Włodkowi się nie podobało bo brak dopingu brak atmosfery. Jaki peszek gdzie był klub kibica reprezentacji ?MenelinhoPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Ten mecz pokazał dobitnie gdzie nasze miejsce. Gdyby to nie był sparing tylko mecz o punkty to by nas rozjechali.
A Wawrzyniaka nie ma się co czepiać. W przekroju meczu nie grał źle, walczył, zostawił serce na boisku. Poślizgnął się w strasznym momencie, ale inna sprawa że w polu bramkowym było jeszcze 3 obrońców bohaterko kryjących powietrzezgniły liberał/podły ateista -
Ostatnia akcja tylko podsumowała cały mecz i pokazała jak bardzo jesteśmy w pupie Nawet ten remis jest niezasłużony.
Tak tak liczy się wynik i sru tu tu
PS. Ja miałem wrażenie, że stadion pusty. Czasem tylko jakieś gwizdy. Zapowiada się piękne EURO.offline -
W sumie nie wiem dlaczego większość osób przeżywa ten mecz my na zwykły towarzyski wystawiamy najmocniejszy skład. A Niemcom nie chciało się biegać przy tych prostopadłych przy kontrach ; o
Wystarczy , że wrócą podstawowi piłkarze i mogą zagrać jeszcze jeden mecz.Sie sehen mich rodeln
Sie hassen ... -
Jeszcze jedna sprawa. Jak słuchałem naszych komentatorów byłem autentycznie zażenowany.
To był mecz sparingowy, to-wa-rzy-ski. Takie mecze gra się po to żeby przećwiczyć ustawienie taktyczne, poprawić zgranie, dopracować stałe fragmenty. A oni komentowali to tak jak spotkanie o mistrzostwo kosmosu. Jak zaczęli coś bredzić o zmarnowanej historycznej szansie to musiałem dźwięk wyłączyć.zgniły liberał/podły ateista -
Chyba czas zacząć kibicować lepszym drużynom... Libii, Panamie czy nawet Gabonowi.
@Thorgoth
Ale nie dziw się. Nasz każdy mecz jest jak finał LM bo każde zwycięstwo nawet z afrykańskim plemieniem to ogromny sukces.
A wygrana z Niemieckimi rezerwami to marzenie naszych piłkarzy jak i całego narodu. -
Ale zawsze element humorystyczny zarzucą. Co to będzie na EURO jak Szpaku będzie w ekstazie Strach się bać jak nie jakiś Cziczarito to Kakao.Menelinho
-
A akurat moim zdaniem Wawrzyniak jest słabym obrońcą. Nie mówię tego pod kątem tego meczu, bo oglądałem tylko 2 połowę, ale pod kątem większości jego meczów w Legii.
Bardzo często gra ofensywnie i wychodzi mu to bardzo dobrze, to jego duży +, ale to co wyprawia w obronie to zwykła żenada. Bardzo dużo bramek wpada, bo Wawrzyniak źle pokrył czy nie nadążył za wybiegającym napastnikiem.
Zastanawia mnie czy przekwalifikowanie go na pomocnika nie byłoby dobrym wyborem.
Aha, mózgiem meczu został Głowacki, szczere gratulacje! -
Tak naprawdę wszystko zawalił Głowacki swoimi idiotycznymi interwencjami, za które został wreszcie ukarany czerwoną kartką. Cała obrona oprócz Perquisa żenada. Szczęsny klasa światowa, zaraz za nim świetnie Błaszczykowski i Lewandowski. Mierzejewski wrzucał te piłki jakby nie jadł od kilku tygodni. Po za tym świetne kontry, brak dokładnych podań, brak dobrych strzałów, nieumiejętność gry do końca, głupie błędy, dziurawe boki obrony, brak kontroli piłki. Szkoda, że reprezentacja Niemiec zagrała rezerwowym składem, wtedy byłoby trudniej i większa satysfakcja z przykładowego remisu.
ed// Szpakowski i jego 'Kakao' wymiataPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().
-
Mr.Riddler napisał(a):
Chyba czas zacząć kibicować lepszym drużynom... Libii, Panamie czy nawet Gabonowi.
Chyba czas bardziej by w końcu zacząć myśleć a nie
Gra środkowych obrońców żenada... Nie rozumiem zmian Smuda ale to już standard co do braku zrozumienia go. Mierzejewski razem z Peszko powinni następne treningi poświęci na poprawę skuteczności... Kolejny mecz po tym w Arsenalu gdzie szkoda najbardziej Szczęsnego bo to co wyprawiał w bramce to masakra. -
polska reprezentacja nie zagrala zlego meczu.bramkarz naprawde swietnie bronil.kontry pokazaly slaba strone nowego niemieckiego systemu 4-1-4-1.dla niemcow mial to byc tylko testowy mecz jednak polacy zmusili ich parokrotnie do pobiegania.strzelenie niemcom bramki grajac w 10 to tez nie byle co nawet jesli niemiecka druzyna nie grala w najlepszym swoim skladzie.wiadomo ze przciwko pierwszemu skladowi juz tak rozowo by nie bylo ale mysle ze polska chlopcem do bicia na mistrzostwach nie bedzie.amen
-
Insane5517 napisał(a):
A akurat moim zdaniem Wawrzyniak jest słabym obrońcą.
To zależy jaką miarkę przyłożysz. W skali europejskiej jest słaby. W skali naszej ligi jest jednym z najlepszych.
Tak porządnie to skrewił tylko pierwszy mecz ze Spartakiem, jego problemem jest mała zwrotność i nieumiejętność radzenia sobie z szybkim przeciwnikiem potrafiącym depnąć i zmienić nagle kierunek biegu.
Inna sprawa kto tam ma grać? Jakimi lewymi obrońcami dysponujemy? W zasadzie tylko Boenish mi chodzi po głowie.
// ja tam "kakału" słyszałem. Ale też witki opadałyzgniły liberał/podły ateista -
Nie powiem,mecz był emocjonujący ale tylko naszej reprezentacji zależało na wyniku.
Co do poziomu....to jest nasz praktycznie najmocniejszy skład a jak teraz ledwo radzą sobie to nie chce wiedziec Euro gdzie gra sie już o każdy punkt.
Co do gry Niemców,to każdy widział jak grali,bramka Lewego nigdy by nie padła gdyby grali na 100% ,te sytuacje co oni mieli to ważnym meczu byłyby bramki.
Pokazali to w ostatniej akcji gdzie zdołali błyskawicznie wyrównać. 1 akcja i gol. To jest drużyna gotowa na Euro.
Nie da sie tego opisac w jak świetnej Niemcy są formie,a Polska? Widac że jest duuuuużo lepiej,Smuda zbudował zespół od podstaw i wykonał kawał dobrej roboty ale problem leży w szkoleniu bo to nie są źli piłkarze ale polski system szkolenia pozostawia ich w tyle za Europą.
Co do kibiców,to gratuluje. Po bramce dla Niemiec na 1:1 to tylko potrafili wygwizdywać i żadnego dopingu.
Ogólnie mecz na "+" jednakże,mamy swoje miejsce w Europie i mecz nawet z Brazylią tego by nie zmienił
Tu trzeba zreformować system i podniesc poziom ekstraklasy....inaczej to dalej bedziemy chłopcami do bicia
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 9
9 gości