Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Kadra Polski na mecz z WKS:

Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal), Przemysław Tytoń (Roda Kerkrade).

Obrońcy: Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Kamil Glik (Palermo), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Hubert Wołąkiewicz (Lechia Gdańsk), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Ludovic Obraniak (Lille), Adam Matuszyk (FC Koeln), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Janusz Gol (GKS Bełchatów).

Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok), Paweł Brożek (Wisła Kraków).

Troche smieszne te powolania... Wojtkowiak? Przeciez on od 1,5 miesiaca nie rozegral zadnego meczu z powodu kontuzji. Brozek? Czy on jest wyrozniajacym sie napatnikiem w tym sezonie w Naszej lidze? Chyba nie... Sadlok? Po co Nam pilkarz, ktory bedzie grac tylko tam gdzie nie trzeba wybierac sie samolotem?
    • Najgorzej wygląda defensywa. Piszczek myślę, ze jest pewniakiem, co potwierdza regularnymi występami w BVB, no ale reszta? Glik się do składu nie łapie, Wojtkowiak jak sam PIMP mówił jest po kontuzji, nie grał nic. Sadlok tez nie wiadomo gdzie on gra. Raz na boku, raz na środku, raz go widzę na pomocy. Na pewno nie jest pewnym punktem. Wołąkiewicz i Jodłowiec, no cóż lepsze to niż Żewłakow na mega kacu.
      W pomocy jest już lepiej. Błaszczykowski gra dość dobrze ale znając życie złapie kontuzje na zgrupowaniu.... Obraniak i Murawski prezentują się dość dobrze.
      No i słabo w ataku. Lewy, jak sami wiemy w reprezentacji gra słabo, Grosik jak dla mnie bez formy (co pokazał w meczu przeciw Legii) Brożek...??? Nie wiem co on tutaj robi....

Sadlok? Po co Nam pilkarz, ktory bedzie grac tylko tam gdzie nie trzeba wybierac sie samolotem?

Hehe no w zasadzie masz rację.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Smuda już chyba się pogubił.
      Co już napisali przedmówcy : Wojtkowiak kontuzjowany, Glik nic nie gra w Palermo,Sadlok nie wiadomo na jakiej pozycji ma grać,Brożek,Grosicki ?

W kadrze powinni grać wg.słów Smudy Ci co grają w klubie. Także Smuda chyba sam się już pogubił.

Na całe szczęście nie ma żadnego Legionisty. W spokoju będą trenować w klubie.
      Menelinho
    • Kadra Wybrzeża Kości Słoniowej na mecz z Polską:

bramkarze: Daniel Yeboah (ASEC Mimosas), Gerard Gnanhouan (Vannes OC, Francja).
      obrońcy: Siaka Tiene (Paris Saint-Germain), Kolo Toure (Manchester City), Souleyman Bamba (Hibernian Edynburgh), Benjamin Brou Angouan (US Valenciennes), Guy Demel (Hamburger SV), Arthur Boka (VfB Stuttgart).
      pomocnicy: Yaya Toure (Manchester City), Emerse Fae (OGC Nice), Emmanuel Eboue (Arsenal Londyn), Cheik Tiote (Newcastle United), Romaric, Didier Zokora (obaj FC Sevilla)
      napastnicy: Didier Drogba, Salomon Kalou (obaj Chelsea Londyn), Gervinho (OSC Lille), Seydou Doumbia (CSKA Moskwa), Abdulkader Keita (Al Sadd, Katar), Wilfried Bony (Sparta Praga)

Więc będzie kolejna dość wysoka porażka z takim składem WKS i to w kiepskim stylu z naszej strony :? Smuda od samego początku pomysł na reprezentację miał mały i cały czas twierdze że niezbyt się nadaje na selekcjonera kadry, jak dla mnie to zmarnowany tylko rok ;]
    • Ja też pisałem, że Smuda się nie nadaje do repry. Wklubach idzie mu świętnie ale reprezentacja tylko na tym traci. Obym się mylił.
      KOscielny na 100% nie będzie grał u nas, w Perqius mówi, że jak najbardziej chciałby zagrać dla Polski ale potrzebne mu obywatelstwo, którego przyznanie trwa nawet 3 lata. Przy zaangażowaniu się kancelarii Prezydenta można to załatwić w tydzień.

Szkoda, że sięgamy po zagranicznych, robi się z nas druga reprezentacja Niemiec.....
      Hyperion ON

• Ciekawy mecz będzie przynajmniej # bramki jak na moje oko ;] a co do Smudy to oceniać go będzie naród po Euro w końcu cały czas zaznacza, że obecne wyniki nie są złe ;) zobaczymy czy uda im się zagrać ofensywnie cały mecz z WKS :)

@ Dragonartur nie porównuj reprezentacji Niemiec do Polski, bo to są zupełnie dwie inne sytuacje i nie chodzi mi tu o poziom gry :]
    • Chlopaki wypili trochej po meczu i wielka mi tam afera co innego jakby to zrobili przed meczem. Wiadomo jaka jest nasza mentalnosc a sportowcom sie nie dziwie maja non stop jakies kontrole wiec tylko alkohol im zostaje, bo po dragach moga stracic prace.
    • Bardziej mnie wkurzylo, ze Zewlakow zamiast reprezentowac godnie Polske wyszedl z samolotu jak jakis amerykanski raper. Sa jednolite dresy i wydaje mi sie, ze ludzie oczekuja od nich procz dobrej gry takze odrobiny kultury. Zwlaszcza od goscia, ktory ma ponad 30 lat i jest kapitanem Naszej druzyny. A jak dostali po 1 buteleczce wina to znaczy, ze wiecej pic nie moga - z reszta gosciu wie, ze bedzie na lotnisku czekac prasa, a on sobie z Borubarem strzelili po kilka/nascie lampek wina. Pelen profesionalizm...
    • Reprezentacja to nie jest pensja dla grzecznych panienek, mi akurat to jak chłopaki się ubierają po meczu wisi dość swobodnie. Natomiast ubiór to jedno, a robienie stodoły na pokładzie samolotu to drugie, jeśli faktycznie się nachlali, śpiewali i łapali stewardessy za dupy to powinni dostać po łapach.
      zgniły liberał/podły ateista
    • Wg. Żewłakowa stewardessy zaczepili tylko o wino, każdy wypił po 3 buteleczki a robienie wsi na pokładzie to rozprostowanie nóg i wizyta w toalecie. I jakoś jemu bardziej wierzę. Widać jak Smuda jest naiwny w stosunku do mediów (jakby mu powiedzieli że któryś z piłkarzy nachlał się w barze albo że coś złego o trenerze powiedział to też by go skreślił z kadry) a z drugiej jak udaje (wydaję mi się) bezwzględnego wychowawcę próbującego robić porządek. Za dużo Samuela L. Jacksona się naoglądał.
    • Thorgoth napisał(a):

Reprezentacja to nie jest pensja dla grzecznych panienek, mi akurat to jak chłopaki się ubierają po meczu wisi dość swobodnie. Natomiast ubiór to jedno, a robienie stodoły na pokładzie samolotu to drugie, jeśli faktycznie się nachlali, śpiewali i łapali stewardessy za dupy to powinni dostać po łapach.

Dziwne, ze kazda inna reprezentacja na swiecie zawsze pojawia sie w jednolitym dresie czy garniaku tylko u Nas po pobycie w USA zamiast reprezentacji pilki noznej widzialem przedstawicieli koszykowki. Maja podpisane kontrakty ze sponsorami, dostaja za to kase, wiec niech wywiazuja sie ze swoich obowiazkow. A jak chca sie napic to niech to robia w zaciszu swojego domu, a nie podczas powrotu do Polski po slabych meczach z USA i II/III skladem Ekwadoru.
    • Nie powinni też rozmawiać, używać telefonów komórkowych i co tam jeszcze się da zabronić to nie powinni tego robić. Ale to są dorośli ludzie - w zaciszu swojego domu to mogą walić gorzałę na umór. Wino jest takim napojem jak piwo, niekoniecznie ma odurzać, jak komuś smakuje to niech sobie pije. Widać nie mają takich kontraktów ze sponsorami więc nie muszą niczego takiego robić. Poza tym często widzę piłkarzy na naszych lotniskach w cywilu. Dresy pojawiają się na nich dopiero w miejscu docelowym, chyba że wracają z jakiegoś dużego turnieju to bywa inaczej.

A tak w ogóle to czemu miałoby to służyć?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez leedsheart ().

• leedsheart napisał(a):

Poza tym często widzę piłkarzy na naszych lotniskach w cywilu. Dresy pojawiają się na nich dopiero w miejscu docelowym, chyba że wracają z jakiegoś dużego turnieju to bywa inaczej.

A tak w ogóle to czemu miałoby to służyć?

To jacy pilkarze chodza w cywilu? Przyklad - pilkarze Lecha Poznan - wsiadaja do autobusu/samolotu maja na sobie jednakowe dresy, ewentualnie garniaki. Po meczu i podczas powrotu nadal sa w tych samych strojach - nikt sie nie wyroznia, stanowia jednosc. Wydaje mi sie, ze dobry zwyczaj nakazuje nosic jednolite stroje - czemu siatkarze czy inne zespoly druzynowe Naszej reprezentacji kraju zazwyczaj potrafia to robic? Wracajac do alkoholu - czy tak trudno wstrzymac sie z nadmiernym piciem do przyjazdu do domu, ewentualnie po spotkaniu z dziennikarzami, ktorzy na bank czekaja na lotnisku spokojnie udac sie do restauracji/hotelu i tam tankowac do oporu? Oni reprezentuja 40-milionowy kraj i przynajmniej ja od nich wymagam procz dobrej gry i dawania z siebie 120% podczas meczu takze godnego reprezentowania Polski po nim. Kiedy juz rozjezdzaja sie do klubow to moga robic co im sie podoba - to takie trudne? Jesli przylapia Cie, ze spozywales alkohol w czasie pracy to konczy sie to upomnieniem albo wylotem, wiec to samo powinno dziac sie z nimi. Zwlaszcza, ze zarabiaja kilkakrotnie wiecej od zwyklego smiertelnika i sa "profesionalistami". Chyba, ze tylko ja mam jakies dziwne widzimisie?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez **PIMP** ().

• Zgrupowanie się skończyło w momencie wyjścia z hotelu więc byli już po pracy, więc to klub jako pierwszy mógł wyciągać od nich konsekwencja jeżeli chodzi o picie a dopiero później reprezentacja, a czy któryś klub jakoś zareagował? Mogli również w takim wypadku być ubrani w co tylko sobie chcieli, w tym wszystkim więc nie widzę akurat problemu. Problem raczej jest w tym dlaczego zgrupowanie zakończyło się w momencie wyjścia z hotelu a nie dopiero po powrocie? Co do picia to jak zwykle afera rozdmuchana przez media jak i wszystko inne w naszym kraju. Dlaczego? Widziałeś/eliście Pimp i wszyscy inni Żewłakowa po powrocie więc widziałeś/eliście też że pijany nie jest, a od wypicia 2/3 (wątpię by wypili więcej) lampek wina nikomu nic się nie stanie. Jak dla mnie winne w tym wszystkim ponosi też Smuda który również poprzez alkoholizm piłkarzy próbuje chyba usprawiedliwić swoje słabe wyniki i brak pomysłu na reprezentację/tragiczny pomysł na reprezentację. Oczywiście piłkarze też nie są bez winy bo (przynajmniej tak się wydaje) nie dają z siebie 120 %, ale jak to ma się stać skoro są słabo przygotowani i co chwila są testowani piłkarze którzy w reprezentacji w tym momencie w ogóle nie powinno być? W ogóle zastanówmy się nad samym słowem testowani... 20 minut w mecz i dziękuję za grę to ma być przetestowany piłkarz ? (Co również składa się na to że następni nie dają z siebie 120 %) Dziś też uświadomiłem sobie jeszcze jedną sprawę, po przeczytaniu pewnego artykułu na temat rankingu FIFA, olewania go przez Smudę i konsekwencji jakie to ze sobą niesie. Dlaczego my w ogóle gramy z zespołami typu WKS, Kamerun, Hiszpania, USA, gdy piłkarze mają się zgrać i nabrać pewności siebie ? Chyba nie na tym to polega... A oglądanie takich drużyn w meczu gdy dają nam łupnia to nic przyjemnego. Więc podsumowując im szybciej Smuda odejdzie z Reprezentacji tym dla niej chyba lepiej bo do jej prowadzenia się nie nadaje.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez G R A N T ().

• Zgodzę się z PIMP'em, co do jednolitych strojów. Rozumiem, że maja prawo ubierać się jak chcą ale bez przesady, wychodzi jak gwiazda muzyki pop, czy jakiś błazen. Po to maja stroje narodowe, aby w nich prezentować Polskę.
      W tej całej aferze alkoholowej jest wiele niejasności, będzie dużo spekulacji na ten temat. Powiem tylko tyle; Polak ma taką mentalność, że bez alkoholu nie wytrzyma. Moim zdaniem powinien być bezwzględny zakaz picia alkoholu podczas zgrupowania, podczas przyjazdu i powrotu z tego zgrupowania. Nachlaja się, a potem na meczu kac ich męczy. Są w klubie, są po sezonie, czy w domu nie sobie piją ile chcą ale reprezentują kraj, który oczekuje od nich godnego zachowania.
      Polscy "piłkarze" powinni włożyć więcej serca w gre reprezentacji, bo czasem jak widzę ich zachowanie na zgrupowaniu, czy wywiady, to wydaje mi się jakby oni wszystko potrafili, i że są najlepsi na świecie. Niech spojrzą na ranking FIFA....
      Smuda nie lepszy weszlo.com/fotonews/1285249501_smuda-wdowczyk.jpg

Do Poznania przyjedzie wiele dobrych piłkarzy, Drogba, bracia Toure, E. Eboue i wiele innych.
      Hyperion ON

• To jacy pilkarze chodza w cywilu? Przyklad - pilkarze Lecha Poznan - wsiadaja do autobusu/samolotu maja na sobie jednakowe dresy, ewentualnie garniaki.

Założę się że polscy piłkarze wsiadając do autobusu który zawiezie ich bezpośrednio pod stadion są w dresach, wracając też. I tyle wystarczy (a noszą je też w hotelu i ogólnie podczas całego zgrupowania).

Po meczu i podczas powrotu nadal sa w tych samych strojach - nikt sie nie wyroznia, stanowia jednosc.

Z pewnością ich ubiór ma największy wpływ na integrację i poczucie jedności.

Wydaje mi sie, ze dobry zwyczaj nakazuje nosic jednolite stroje

Chyba w ChRL kilka lat temu...

czemu siatkarze czy inne zespoly druzynowe Naszej reprezentacji kraju zazwyczaj potrafia to robic?

To może inaczej, czemu piłkarze nie potrafią? To jakaś typowo piłkarska choroba czy może wyolbrzymiona sprawa? Ja się nie dziwię - bywa tak że reprezentanci lecą na zgrupowanie od razu po przylocie ze swojego klubu i odwrotnie, po przylocie ze zgrupowania lecą od razu do miejsca zamieszkania, po co im dres w tej drodze to nie wiem.

Wracajac do alkoholu - czy tak trudno wstrzymac sie z nadmiernym piciem do przyjazdu do domu, ewentualnie po spotkaniu z dziennikarzami, ktorzy na bank czekaja na lotnisku spokojnie udac sie do restauracji/hotelu i tam tankowac do oporu?

Ale z jakim nadmiernym piciem? Kto wypił za dużo. Mówiąc że nie powinni pić wina to tak samo jak mówić że nie powinni pić coli, napój jak napój z tym że zawiera alkohol (a ten nie musi być powodem spożywania tego trunku).

Oni reprezentuja 40-milionowy kraj i przynajmniej ja od nich wymagam procz dobrej gry i dawania z siebie 120% podczas meczu takze godnego reprezentowania Polski po nim.

Ja także! Żądam żeby obracaniu panienek w nocy towarzyszył hymn narodowy.

Jesli przylapia Cie, ze spozywales alkohol w czasie pracy to konczy sie to upomnieniem albo wylotem, wiec to samo powinno dziac sie z nimi. Zwlaszcza, ze zarabiaja kilkakrotnie wiecej od zwyklego smiertelnika i sa "profesionalistami".

Co mają do tego ich zarobki? Co ma do tego ich profesjonalizm? Czy inni ludzie w pracy robią 24/h? Nie porównuj zgrupowania do zwykłej roboty bo to głupie.

Rozumiem, że maja prawo ubierać się jak chcą ale bez przesady

Czyli nie rozumiesz.

Po to maja stroje narodowe, aby w nich prezentować Polskę.

Nie widziałem żeby Boruc bronił w koszulce od Ralpha Laurena.

Powiem tylko tyle; Polak ma taką mentalność, że bez alkoholu nie wytrzyma.

To pewnie fajną masz rodzinę skoro wysuwasz takie wnioski.

Moim zdaniem powinien być bezwzględny zakaz picia alkoholu podczas zgrupowania, podczas przyjazdu i powrotu z tego zgrupowania.

Ale po co się ograniczać? W domu też, w ogóle, gdziekolwiek, a co?!
    • leedsheart Widzę, że gra reprezentacji Ci zwisa, niech przegrają z Ugandą to Ciebie to nie obchodzi.

Reprezentują nasz kraj, przygotowują się do bardzo ważnej imprezy sportowej, nie mogą sobie tak o sobie olewać tej sprawy.

Z twoich postów wyciągam wnioski, że jesteś PiS-owcem, którego nie obchodzą wyniki i gra kadry narodowej.

Kończ Waść, wstydu oszczędź!
      Hyperion ON

• Nie zrozumielismy sie i nie mam zamiaru dalej tego wyjasniac. Szkoda tylko, ze reprezentacje innych krajow, poteg pilkarskich nie maja problemow ze strojami, alkoholem na zgrupowaniach, maja wyniki... No ale nie bez powodu zajmujemy 69 miejsce w rankingu Fifa i Nasi kopacze moga pozwolic sobie na takie zachowania.
      Edit - co do alkoholu - jesli raz zdarzylo sie, ze Majewski z Borucem zdemolowali hotel pod wplywem alkoholu i jesli dostaje kolejna szanse to nie powinno sie tykac takich rzeczy. A pan kapitan nie dosc, ze gra cienko to przytakuje zachowaniu goscia, ktory juz raz sie sparzyl na alkoholu podczas zgrupowania. Prasa jest pamietliwa, kibice sa pamietliwi i trener ma zasady, ktore zna kazdy.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez **PIMP** ().

• leedsheart Widzę, że gra reprezentacji Ci zwisa, niech przegrają z Ugandą to Ciebie to nie obchodzi.

Znaczy że jeżeli nie przeszkadza mi w co ubierają się piłkarze reprezentacji po zakończeniu zgrupowania to tym samym nie obchodzą mnie wyniki reprezentacji? Brawo za logikę.

Reprezentują nasz kraj, przygotowują się do bardzo ważnej imprezy sportowej, nie mogą sobie tak o sobie olewać tej sprawy.

Ale jakiej sprawy? Sprawy dresów po zgrupowaniu? No chyba że chodzi o relacje Boruc-Żewłakow- Smuda. Ale tutaj już wszystko jasne. Smuda swoją nieudolność tłumaczy głupotami, media mówią Smudzie że Boruc powiedział to i to, Smuda mówi że w takim razie go nie powoła, Boruc mówi że Smuda jest jełopem, telewizja zaprasza Smudę do siebie żeby mu pokazać jak Boruc nazywa go jełopem a ten w swoim małym rozumku podejmuje decyzję że nigdy Boruca już nie powoła. Teraz tylko czekać aż trenera zmienią.

Z twoich postów wyciągam wnioski, że jesteś PiS-owcem, którego nie obchodzą wyniki i gra kadry narodowej.

Ciach!. Poproszę jeden post w którym wychodzi na to że jestem PiSowcem. Inna sprawa co ma sympatia do PiSu do wyników kadry narodowej, co to za argumentacja? Bo tego nie rozumiem, nazywać kogoś PiSowcem od tak, przy dyskusji odległej od polityki to naprawdę trzeba mieć coś nie tak. Jak znajdziesz już post obnażający moją PiSowość to natychmiast pokażę Ci dowody obnażające Twój idiotyzm.

Kończ Waść, wstydu oszczędź!

Zamiast kończyć to poczekam, jeszcze się pośmieję ;)

Szkoda tylko, ze reprezentacje innych krajow, poteg pilkarskich nie maja problemow ze strojami, alkoholem na zgrupowaniach, maja wyniki...

Piłkarze Brazylii bawią się z dziwkami przed meczami. Wyniki jakieś tam mają. W reprezentacji Anglii jeden reprezentant miał romans z żoną drugiego reprezentanta. Albo sex-afera w reprezentacji Francji.

No ale nie bez powodu zajmujemy 69 miejsce w rankingu Fifa i Nasi kopacze moga pozwolic sobie na takie zachowania.

Ranking Fifa jest mało miarodajny, miło by było gdyby sobie ludzie dali z nim spokój.

Ciach obraza. Upominam.
      elfi
    • Tylko czy to sie dzialo podczas zgrupowania? Czy raczej po nim?
      Co do rankingu - na MS w 2014 mozemy trafic do 4 koszyka co sie bedzie rownac z tym, ze bedziemy "dodatkiem" do kazdej mozliwej grupy, "maszynka" do zdobywania punktow. Takze daruj sobie ocene miarodajnosci...
    • Tylko czy to sie dzialo podczas zgrupowania? Czy raczej po nim?

Zabawy Brazylijczyków z prostytutkami przed meczami MŚ. Dokładniej wieczór przed meczem i to nie raz.

Co do rankingu - na MS w 2014 mozemy trafic do 4 koszyka co sie bedzie rownac z tym, ze bedziemy "dodatkiem" do kazdej mozliwej grupy, "maszynka" do zdobywania punktow.

Czyli jeżeli trafimy do grupy z innego koszyka to już nie będziemy figurantami do ogrania, ciekawe...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez leedsheart ().