Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• **PIMP** napisał(a):

Panowie -w kazdej druzynie narodowej sa osoby, ktore nie maja nic wspolnego z tym krajem. Ale widac Polska mentalnosc nie dorosla do takich zdecydowanych ruchow i wywoluje to powszechne oburzenie. =)

Bo to ma być Reprezentacja Narodowa a nie 11 przypadkowych piłkarzy którzy dobrze grają. Już wolę by grali tak jak teraz i byli Polakami niż 11 czarnoskórych ludzi zdobywających Mistrzostwo Świata.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez G R A N T ().

• Cezarcfc napisał(a):

Mi to tam wszystko jedno kto gra w reprezentacji byle grał dobrze. A pozatym to Reprezentacja Polski więc pełne prawo mają w niej wystepować osoby posiadający obywatelstwo a nie reprezentacja Polaków.

Chciałbyś by reprezentowało Polskę (czyli też Ciebie) 11 czarnoskórych ludzi którzy od zawsze mieszkają w Afryce, Francji czy w innym miejscu, nigdy nie widzieli Polski ale dobrze grają w piłkę ? :quasi:

• G R A N T napisał(a):

**PIMP** napisał(a):

Panowie -w kazdej druzynie narodowej sa osoby, ktore nie maja nic wspolnego z tym krajem. Ale widac Polska mentalnosc nie dorosla do takich zdecydowanych ruchow i wywoluje to powszechne oburzenie. =)

Bo to ma być Reprezentacja Narodowa a nie 11 przypadkowych piłkarzy którzy dobrze grają. Już wolę by grali tak jak teraz i byli Polakami niż 11 czarnoskórych ludzi zdobywających Mistrzostwo Świata.
      Ja zaś wolę żeby kompromitowało nas 11 czarnoskórych afrykańczyków, niż 11 rodowitych Polaków... przynajmniej moglibyśmy winą za porażki obarczać murzynów :P i nie mielibyśmy sobie nic wtedy do zarzucenia...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Firo ().

• Wystarczy popatrzeć na drużynę narodową Niemiec. Są to ludzie z różnych krajów, różnych narodowości. Dostali obywatelstwo niemieckie i dla nich zdobywają gole. A potem się mówi, że Niemcy to świetna drużyna - a prawie żaden nie umie hymnu niemieckiego zaśpiewać - grają tam Turki, Polaki, Afrykańczycy, kto wie co jeszcze. Czemu my tak nie mielibyśmy robić, jeśli miałaby to być dobra kadra.
    • Firo napisał(a):

G R A N T napisał(a):

**PIMP** napisał(a):

Ja zaś wolę żeby kompromitowało nas 11 czarnoskórych afrykańczyków, niż 11 rodowitych Polaków... przynajmniej moglibyśmy winą za porażki obarczać murzynów :P i nie mielibyśmy sobie nic wtedy do zarzucenia...

Ale to cały świat śmiałby się z nas znowuż że mamy tak słabych piłkarzy, że nawet czarnoskórzy słabi piłkarze są lepsi od naszych... więc tak czy siak źle :-/

Yellowstone napisał(a):

Wystarczy popatrzeć na drużynę narodową Niemiec. Są to ludzie z różnych krajów, różnych narodowości. Dostali obywatelstwo niemieckie i dla nich zdobywają gole. A potem się mówi, że Niemcy to świetna drużyna - a prawie żaden nie umie hymnu niemieckiego zaśpiewać - grają tam Turki, Polaki, Afrykańczycy, kto wie co jeszcze. Czemu my tak nie mielibyśmy robić, jeśli miałaby to być dobra kadra.

człowieku nie kompromituj się !! poszukaj na internecie gdzie Ci światowi Niemieccy piłkarze się urodzili i dopiero coś pisz...

• Yellowstone napisał(a):

Wystarczy popatrzeć na drużynę narodową Niemiec. Są to ludzie z różnych krajów, różnych narodowości. Dostali obywatelstwo niemieckie i dla nich zdobywają gole. A potem się mówi, że Niemcy to świetna drużyna - a prawie żaden nie umie hymnu niemieckiego zaśpiewać - grają tam Turki, Polaki, Afrykańczycy, kto wie co jeszcze. Czemu my tak nie mielibyśmy robić, jeśli miałaby to być dobra kadra.

człowieku nie kompromituj się !! poszukaj na internecie gdzie Ci światowi Niemieccy piłkarze się urodzili i dopiero coś pisz...

W tej chwili wnioskuję, że gdyby 22 czarnoskórych urodziło się w Polsce i grałoby w naszej reprezentacji, byłbyś z nich zadowolony.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yellowstone ().

• 22 nie, ale 2 tak bo aż tylu czarnoskórych jest u nich ;) Piłkarza mieszkającego od 4 pokoleń czy tam ile rodzina Ozila mieszka w Niemczech nie wiem czy można w ogóle nazywać obcokrajowcem. Więc jak najbardziej tak :) Piłkarzy mieszkających i rodzących się w Polsce akceptowałbym bez problemu. Tylko nie przesadzajmy że 22 aż byłoby czarnoskórych :P Nie róbmy z siebie drugiej Francji...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez G R A N T ().

• piszecie jakbyście mieli 5 lat
      takie są czasy jeśli mamy możliwość pozyskania dla reprezentacji jakiegoś wartościowego zawodnika to róbmy to
      robi tak większość reprezentacji
      Zidanowi nikt nie wypomina we Francji że pochodzi z Algierii, mimo że on często to podkreśla
      w koszykówce nie mam takiego jargou ża grają u nas Khelati i Logan - jeśli podnoszą poziom jest dobrze
    • FurionQ napisał(a):

piszecie jakbyście mieli 5 lat
      takie są czasy jeśli mamy możliwość pozyskania dla reprezentacji jakiegoś wartościowego zawodnika to róbmy to
      robi tak większość reprezentacji
      Zidanowi nikt nie wypomina we Francji że pochodzi z Algierii, mimo że on często to podkreśla
      w koszykówce nie mam takiego jargou ża grają u nas Khelati i Logan - jeśli podnoszą poziom jest dobrze

A czy my musimy być większość ?? Zidane urodził się w Marsylii która leży we Francji (tako o ciekawostka) :D a w kosza mogą jak dla mnie grać sami czarnoskórzy bo to sport dla nich, ale to nie temat o koszykówce :)

• Czepiacie się i tyle... Jak dla mnie to można inwestować e takich ludzi, ale z głową i umiarem. Np. Kościelny miał grać u nas, już było wszytko prawie załatwione, a tu nagle ZONK. Dostał powołanie do francuskiej reprezentacji i tyle go było. Czy my do "cholery" nie możemy zainwestować we własną młodzież i z nich buduwać naszą reprezentacje ?

Uni 16: TOP 200 OFF
      Uni 34: TOP 30 OFF
      Uni Cosmos: TOP 600 ON
    • Mi się akurat wydaje, że dla czarnoskórych to każdy sport jest dobry. =)
      Zawsze wydawało mi sie, że są to 'elastyczni' i dobrze zbudowani ludzie. Czy to naturalne, czy wyrobione, nie wiem.
      Może dlatego Olisadebe był debe-ściakiem w naszej reprezentacji. :P

Czy my do "cholery" nie możemy zainwestować we własną młodzież i z nich buduwać naszą reprezentacje ?

Dopóki PZPN nic z tym nie zrobi, będziemy stali w miejscu. Zresztą powiedz mi dlaczego ludzie z afryki, gdzie boiska mają na łące, a bramki z gałęzi, grają lepiej od naszych?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yellowstone ().

• Yellowstone napisał(a):

Bo tak czy siak te Turki Polaki itp. to jednak Niemce są, tam większość (czasami nawet całe) życia spędzili, po niemiecku mówią, mieszkają tam itp. uważają Niemcy za swoją ojczyznę to niechaj se tam grają. Ale faktem jest że głupio trochę żeby Polskę reprezentowali ludzie, którzy mają inną ojczyznę a z samą Polską niewiele wspólnego. Jest jednak ogromny plus tego że ci "ćwierćPolacy" nas reprezentują to to, że mają umiejętności. W tej chwili kiedy polska piłka jest tam gdzie jest, można się zgodzić na takie ustępstwa.
    • Zresztą powiedz mi dlaczego ludzie z afryki, gdzie boiska mają na łące, a bramki z gałęzi, grają lepiej od naszych?

Bo w Afryce nie ma komputerów, które pochłaniają polskiej młodzieży większość czasu. Dam się docenia to co ma, a nie tak jak u nas patrzą wszyscy żeby mieć jeszcze więcej. Sam kiedyś ze znajomymi wbijaliśmy patyki na łące u sąsiada i graliśmy, ale te czasy już minęły. Dopóki (ten jakże żalosny związek) PZPN nie zacznie czegoś robić, albo dopóki nie wyrzucą wszystkich co tam siedzą, to raczej ciężko mówić o rozwijaniu młodzieży. Podobno piłka nożna to nasz sport narodowy..

• Cezarcfc napisał(a):

Ja bym raczej powiedział że oglądanie jak ktoś gra w piłkę nożną to nasz sport narodowy.

Co raja to racja, ale jednak wielu by się z Tobą nie zgodziło.
      Z drugiej strony zależy też w jakim stopniu oglądnie. Jeżeli młodzież ma siedzieć i co jakiś czas obejrzeć MŚ, ME, czy tam LM to bardzo dobrze. Oglądając już się uczą. A potem porównując się do najlepszych piłkarzy świata (bynajmniej za mojej młodości tak było) próbują naśladować ich tricki, zachowanie na boisku. To już też w pewnym stopniu rozwija i jedynie to brakuje kogoś kto zapewni im dalszy rozwój.

• Kiedy już pooglądaja jakiś mecz, będą chcieli powtórzyć jakiś strzał, trick to ida pograć w PES-a lub w FIFE. Taka jest prawda ;/

Niby są te orliki, śa te treningi ale brak zaangażowania ze strony samych dzieci. Kiedys to grałem od świtu do zmierzchu z przerwą na jedzenie. Nie było orlików, nik nie myślał o równiotkiej trawie ani o profesjonalnych bramkach. Teraz maja wszystko i potrafia tylko siedzieć na kompie. To juz było wałkowane kilka razy ale cóż
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • O i tutaj się muszę udzielić jeszcze raz. Sytuacja materialna.
      Teraz ci co nie mają korków to są z automatu stawiani na bramce etc. Takie zachowania zauważyłem, bo choć nie jestem już młody, to chodzę ze znajomymi grać w piłeczkę.
      Nie każdy ma pieniądze na korki. A nie ma co ukrywać, w nich się gra o wiele wiele lepiej. Nie to co trampki, nie wyprofilowane pod grę w piłkę, rozpadają się po kilku meczach.
      Ale prawdą jest, że lenistwo i komputery teraz zaczęły panować. Ja od dawna powtarzam że każdy chce a nie ma komu robić.

• Lista powołanych zawodników występujących w Ekstraklasie:

Bramkarz: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok);
      Obrońcy: Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań);
      Pomocnicy:
      Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Maciej Iwański (Legia Warszawa),
      Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Sławomir Peszko (Lech Poznań),
      Maciej Rybus (Legia Warszawa);
      Napastnicy: Euzebiusz Smolarek, Artur Sobiech (obaj Polonia Warszawa).
      Wcześniej Franciszek Smuda podał listę zawodników z klubów zagranicznych.

Bramkarze: Artur Boruc (AC Fiorentina), Przemysław Tytoń (Roda Kerkade)
      Obrońcy:
      Sebastian Boenisch (Werder Brema), Kamil Glik (US Palermo), Arkadiusz
      Głowacki (Trabzonspor), Łukasz Piszczek (Borussia Dotmund), Michał
      Żewłakow (Ankaragucu)
      Pomocnicy: Jakub
      Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Adam Matuszczyk (FC Koeln), Rafał
      Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (OSC Lille)
      Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund).

Najbliższe mecze reprezentacja zagra z Ukrainą (4 września) i Australią (7 września).
      Martwi kontuzja jakiej doznal Irek Jelen ale ma czas zeby dojsc do siebie. Na ta chwile to chyba najmocniejsza z mozliwych kadra 8-) .
    • Teraz ci co nie mają korków to są z automatu stawiani na bramce etc. Takie zachowania zauważyłem,

gdzie to takie zachowania zauwazyłes ?
      bo 1 slysze ze jak ktos korkow nie ma to na bramke go daja :E

no chyba ze u was tak jest :P
      Najlepszy Złomiarz u65

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Pov3r ().

• Smolarek przereklamowany piłkarz tak jak połowa reprezentacji.
      W zasadzie nie mamy innego wyboru;/
      Wojtkowiak bez formy, Sadlok to samo. I czego Smud atak się uczepił tego Tytonia nie ma lepszych bramkarzy?
      Słabo jest w ataku Lewy i Jeleń grają słabo w reprezentacji;/
      Z ukrainą będzie remis po zer po słabym meczu z z Australia 0-1
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT