Yamato Damashi napisał(a):
Dałbym sobie głowę uciąć, że Boguski ma coś koło 23-24 lat
Moja wina.
nie twoja wina
tylko wina mediów które wpajają nam te bzdury
ostatnio Piecha z Ruchu nazwano "młodzieżą" kiedy to ma 25 lat na karku
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Dałbym sobie głowę uciąć, że Boguski ma coś koło 23-24 lat
Moja wina.
Bundesliga. Szykuje się polska kolonia w Dortmundzie
Nie tylko Robert Lewandowski, ale i Łukasz Piszczek oraz Ludovic Obraniak znajdują się na liście życzeń Borussii Dortmund - poinformował jeden z niemieckich portali śledzących transfery piłkarskie.
Od trzech lat w Borussii występuje z powodzeniem Jakub Błaszczykowski. Wszystko wskazuje na to, że latem dołączą do niego koledzy z reprezentacji Polski. Borussia zajęła w ostatnim sezonie piąte miejsce w Bundeslidze i zagra w kolejnej edycji Ligi Europejskiej. Dlatego - zgodnie z przepisami licencyjnymi - suma, którą klub może wydać na pensje piłkarzy, wzrosła z 32,5 do 35 mln euro. Z tego też powodu menedżer Borussii Michael Zorc zamierza latem wybrać się na zakupy. Klub z Dortmundu już pozyskał 21-letniego bramkarza z Australii Mitchella Langeraka oraz o rok młodszego japońskiego pomocnika Shinjego Kagawę.
Teraz przyszła kolej na Polaków. Już kilka tygodni temu uzgodniono warunki czteroletniego kontraktu z Robertem Lewandowskim. Król strzelców polskiej ekstraklasy ma przejść w najbliższych dniach badania lekarskie i podpisać umowę gdyż negocjacje między Borussią i Lechem dobiegają końca. Według niemieckich mediów, mistrz Polski może liczyć na 4,5 mln euro.
Borussia potrzebuje również konkurenta dla Patricka Owomoyeli i według fussballtransfer.com kandydatem numer jeden do tej roli jest obecnie Łukasz Piszczek ze zdegradowanej do drugiej ligi Herthy Berlin. 25-letnim piłkarzem zainteresowany jest również VfL Wolfsburg.
Siłę ofensywną piątego zespołu Bundesligi miałby wzmocnić z kolei Ludovic Obraniak. Urodzony we Francji reprezentant Polski, który występował dotąd w OSC Lille, ma jednak także ponoć oferty z Paris St. Germain, AJ Auxerre i innego niemieckiego klubu - VfB Stuttgart.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez xenomorf ().
A wiec Piszczek juz oficjalnie potwierdzony. Ciekawe czy Obraniak tez naprawde trafi do BVB? Przynajmniej chlopaki zgraja sie w klubie co wyjdzie z korzyscia w reprezentacji
Łukasz Piszczek został piłkarzem Borussii Dortmund.
Reprezentant Polski odszedł z Herthy Berlin na zasadzie wolnego
transferu. Podpisany dziś kontrakt będzie obowiązywał przez trzy lata.
- Bardzo się cieszę, że trafiłem do takiego klubu jak Borussia Dortmund -
klubu, który zwyciężał w Lidze Mistrzów i kilka razy okazywał się
najlepszy w Bundeslidze. Przykro opuszczać Berlin, bo w tamtejszym
klubie przez trzy lata gry poznałem wspaniałych ludzi, zżyłem się z nimi
i bardzo dobrze się czułem w Berlinie. Zmiana klubu była trudną
decyzją, mam jednak nadzieję, że Hertha już po roku powróci do
Bundesligi i życzę jej tego z całego serca. W miarę możliwości chętnie
pojawię się na trybunach stadionu w Berlinie, by zobaczyć w akcji swoich
kolegów. - powiedział po podpisaniu kontraktu Łukasz Piszczek.
Piszczek miał ważny kontrakt z Herthą do 30 czerwca 2010 roku. Od
początku wiadomo było, że jeśli stołeczny lub spadnie z 1.Bundesligi,
reprezentant Polski nie będzie chciał pozostać w klubie.
Mimo słabej postawy Herthy w całym sezonie, Piszczek prezentował się
przyzwoicie. Polski zawodnik regularnie występował w pierwszym składzie
"Starej Damy", raz wcielając się w napastnika, a innym razem w obrońcę,
czym potwierdził swoją wszechstronność. Wraz z kończącym się kontraktem,
Piszczkiem zaczęły się interesować inne zespoły niemieckiej
ekstraklasy. Jednym z nich była właśnie Borussia Dortmund.
24-letni Łukasz Piszczek w Herthcie Berlin występował od sezonu
2007/2008 (klub kupił go już w 2004, ale wypożyczył od razu do
Zagłębia). 26 kwietnia 2008 w meczu z Hannover 96 zdobył swojego
pierwszego gola w Bundeslidze.
Oprócz Piszczka Herthę prawdopodobnie opuści jeszcze 11 graczy, m.in:
bramkarz Jaroslav Drobny, Pal Dardai oraz Lewan Kobiaszwili.
Przy Signal Iduna Park będzie grało prawdopodobnie aż trzech
reprezentantów Polski. Do Jakuba Błaszczykowskiego oraz Łukasza Piszczka
przymierzany jest jeszcze Robert Lewandowski.
Źródło: 11.pl
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarcfc ().
W Marsylii cały zespół atakuje, więcej osób może dać mu idealną piłkę na dobieg. Jest to ryzyko, ale w lepszym klubie może strzelić i 20,25 bramek skoro w słabiutkim Auxerre (w zasadzie tylko z Pedrettim) strzelił 14 goli.
gruchasuper napisał(a):
W Marsylii cały zespół atakuje, więcej osób może dać mu idealną piłkę na dobieg. Jest to ryzyko, ale w lepszym klubie może strzelić i 20,25 bramek skoro w słabiutkim Auxerre (w zasadzie tylko z Pedrettim) strzelił 14 goli.
słabiutkim??
po czym to stwierdziłeś że jest słabiutkie?
3. Auxerre 71punktów
i eliminacje ligi mistrzów
Thorgoth napisał(a):
Irek ma ten feler, że ma problemy z plecami/kręgosłupem. Jak się na niego chucha i dmucha, to gra wyśmienicie, ale co się stanie gdy w czasie aklimatyzacji znów się połamie?
piciak napisał(a):
Napad nie mamy taki zły, jest przecież oprócz Irka Lewy, Boguski, Brożek, Janczyk, Frankowski ostatecznie i na pewno ktoś się jeszcze by znalazł do gry w ataku.
Polak zagra w reprezentacji Anglii?!
Anglicy chcą nam skraśc wielki talent. Chodzi o Filipa Modeskiego, który został włączony do kadry West Ham United i może zagrać w przyszłym sezonie w Premiership! Na Wyspach są tak zachwyceni polskim obrońcą, że chcą mu dać obywatelstwo i powołać do młodzieżowej reprezentacji!
– Rzeczywiście, słyszałem o takim pomyśle. Ale ja jestem przede wszystkim Polakiem i chciałbym grać dla Polski – rozwiewa wątpliwości Modelski, który w nowym sezonie liczy na debiut w angielskiej Premiership. – Rozpoczynam przygotowania z pierwszym zespołem i chcę już w tym sezonie grać w podstawowym składzie West Ham. W zeszłych rozgrywkach grałem w rezerwach, gdzie często miałem okazję grać z piłkarzami o uznanych nazwiskach, którzy wracali do zdrowia po kontuzji. Rywalizowałem z Portugalczykiem Ricardo Quaresmą z Chelsea, walczyłem przy stałych fragmentach gry z Brazylijczykiem Alexem z tego samego klubu, pilnowałem byłego reprezentanta Anglii Jamesa Beattie'ego ze Stoke City – wylicza polski obrońca.
Modelski nie ma żadnych wątpliwości, że dobrze zrobił decydując się bardzo wcześnie wyjechać z Polski i próbować swoich sił w Anglii.
12 gości