ja jestem ciekaw co by media pisały jakby polska przegrała z Tajlandią.. :lol:
Reprezentacja Polski w piłce nożnej.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Proste znowu byłby bojkot ; P tym razem meczu z Singapurem ; P
-
Obraz nędzy i rozpaczy - tak należy skomentować wczorajszą grę z tymi amatorami ... w sumie to podobnie opisuje się polską "ekstraklasę" - więc teoretycznie nie ma się czemu dziwić. Ale biorąc pod uwagę wypowiedzi tych naszych perełek jakim to zaszczytem jest występowanie z orzełkiem na klacie to wypadałoby pokazać odrobinę więcej ambicji i zaangażowania niż w meczach ligowych, albo po prostu przestać powtarzać te banały bo żal mi się ich robi...
Po co te tourne po Azji? Ano odpowiedź jest tak samo prosta jak i cały PZPZ
Smuda chciał sprawdzić ligowców? Pewnie nie można tego było zrobić w Europie... no tak za trudna sprawa logistycznie dla geniuszy z PZPNu. No i sprawdził. Jakie wnioski? Wczoraj każdy kto oglądał tą nędze może je sobie dopowiedzieć. Oprócz Peszki, Glika i Rybusa po tym co wczoraj zobaczyłem to większość, łącznie z Lewandowskim bez ambicji, nadaje się jedynie na przemiał w PL.
Chciałbym kiedyś zobaczyć mecz towarzyski w polskim wydaniu na który będzie można było patrzeć... ale nie wiem czy dożyje
Jak juz macie zamiar szerzyc wioche to na calym swiecie
Tia, oczywiście że nie.. A czytasz chociaż prasę? Czyto tradycyjną lub wirtualną?Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Red-Devil ().
-
nalezy wspomniec, ze Ci amatorzy zremisowali w LIverpoolem 1-1, ktory gral w optyamlnym skladzie bez Stivena Gerrarda
-
Red-Devil napisał(a):
Chciałbym kiedyś zobaczyć mecz towarzyski w polskim wydaniu na który będzie można było patrzeć... ale nie wiem czy dożyje
może za 200-300 lat...
PimP 1987 napisał(a):
nalezy wspomniec, ze Ci amatorzy zremisowali w LIverpoolem 1-1, ktory gral w optyamlnym skladzie bez Stivena Gerrarda
Liverpool jest w kryzysie, a po drugie był to mecz przedsezonowy, więc nie ma co porównywać -
^Zaborca63^ napisał(a):
PimP 1987 napisał(a):
Liverpool jest w kryzysie, a po drugie był to mecz przedsezonowy, więc nie ma co porównywać
idac Twoim tokiem rozumowania moge powiedziec, ze Nasza kadra tez jest w kryzysie i przerwie ziomowej bez trenigow w klubach -
Zacznijmy od tego, ze nasza kadra przewaznie jest w kryzysie, nie liczac takich spotkan jak np. z Portugalia dawno temu
-
Ten mecz to był "wypadek przy pracy"
e: ten z Portugalią oczywiściePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez *ThoR* ().
-
Ten mecz to był "wypadek przy pracy"
e: ten z Portugalią oczywiście
-
Owszem. I połowę całkiem fajnie zagrali Polacy, Portugalczycy mieli mniej okazji niż w II (pamiętam poprzeczkę Ronaldo i kilka innych sytuacji).
Ale II połowa to ogromny napór Portugalczyków i fart Krzynówka -
PimP 1987 napisał(a):
^Zaborca63^ napisał(a):
PimP 1987 napisał(a):
Liverpool jest w kryzysie, a po drugie był to mecz przedsezonowy, więc nie ma co porównywać
idac Twoim tokiem rozumowania moge powiedziec, ze Nasza kadra tez jest w kryzysie i przerwie ziomowej bez trenigow w klubach
tak jak już ktoś napisał - Polska reprezentacja cały czas jest w kryzysie i jeszcze długo, długo będzie... -
co nie zmienia faktu, ze nalezy kibicowac Naszym, a nie tylko jarac sie druzyna zagraniczna na ktorej mecz i tak nigdy sie nie wybierzemy...
wiem dobrze jaki jest poziom polskiej pilki ale korzystam z dobrodziejstwa jakim jest mozliwosc ogladania meczow na zywo Naszej ligi i staram sie byc na dobre i zle z reprezentacja
teraz budowane sa nowoczesne stadiony i mam nadzieje, ze to bedzie poczatkiem sciagania pilkarzy z nazwiskami i pojsciu w przod z poziomem gry w Naszej lidze -
miejmy nadzieję, że tak będzie ; )
-
PimP 1987 napisał(a):
co nie zmienia faktu, ze nalezy kibicowac Naszym, a nie tylko jarac sie druzyna zagraniczna na ktorej mecz i tak nigdy sie nie wybierzemy...
wiem dobrze jaki jest poziom polskiej pilki ale korzystam z dobrodziejstwa jakim jest mozliwosc ogladania meczow na zywo Naszej ligi i staram sie byc na dobre i zle z reprezentacja
teraz budowane sa nowoczesne stadiony i mam nadzieje, ze to bedzie poczatkiem sciagania pilkarzy z nazwiskami i pojsciu w przod z poziomem gry w Naszej lidze
za dużo nadziei kiedyś wkładałem, a teraz jak widzę polską ligę i jak grają Polacy w reprezentacji to aż odechciewa się oglądać kiedyś to jeszcze można było pooglądać...
ja nie kibicuję 'Naszym'* , uważam , że można kibicować komu się chcę bez względu z jakiego jest kraju.
a co do tego wybierania na mecz.. nie doczekanie
* chodzi mi tu a polską reprezentacje PIŁKI NOŻNEJ.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().
-
Jeżeli jak już było wcześniej było pisane i przeprowadzimy reformę szkolenia młodzieży to za jakiś czas będziemy mogli się cieszyć z dobrej drużyny reprezentacji i dobrym poziomem ligowym...
-
Mam nadzieję, że kiedyś w końcu odbijemy się od dna. Biorąc po uwagę jak szybko spadamy, to wskoczymy do pierwszej 20 Na szczęście dno nie jest muliste, tylko betonowe...
A ja kibicuję reprezentacji w taki sposób, że życzę im porażek. Wyjdzie im to tylko na dobre. Jeśli będziemy wygrywać z przeciętniakami, to nic się nie zmieni. Jeśli zaczniemy przegrywać może ktoś wreszcie coś zrobi. Nie obchodzi mnie wygrana, ale gra w dobrym stylu. A ostatni raz Polska zagrała dobrze z Czechami, więc wniosek nasuwa się sam. Pan Smuda powinien przebić ten balon, który nadmuchują polscy dziennikarze, że niby na Euro 2012 możemy coś osiągnąć. Nie osiągniemy nic, bo jest to niemożliwe. Oczywiście znajdą się tacy, którzy powiedzą - "wierzę w polską reprezentację i jestem z nią na dobre i złe, a ty sezonowcu nie jesteś prawdziwym kibicem!". Tak, tylko kibicowałem polskiej piłce od kiedy pamiętam, i od kiedy pamiętam gramy chałę - poza kilkoma wyjątkami. Straciłem wiarę, jak wierzący, który stał się ateistą, bo jego syn zginął w wypadku - tak się czuję. -
Ja się cieszę że widzę nowe twarze w reprezentacji, niektórzy piłkarze prezentują się dość dobrze na boisku, trochę ogrania na międzynarodowej arenie i możemy w końcu coś osiągnąć. Oby tylko młodzi piłkarze dostawali kolejne szanse gry w reprezentacji.
-
sm0ke napisał(a):
Mam nadzieję, że kiedyś w końcu odbijemy się od dna. Biorąc po uwagę jak szybko spadamy, to wskoczymy do pierwszej 20 Na szczęście dno nie jest muliste, tylko betonowe...
nie jestem pewien że jest betonowe ,
na razie naszym dnem jest PZPN a ono właśnie jest zaciągnięte mułem -
Dobrze że pojawiają sie nowe twarze, ale tylko wtedy, jeśli powołania są przemyślane. Nie tak jak było z Pawełkiem czy innymi kwiatkami. Poza tym co do kibicowania.. Z reprezentacją powinno sie być na dobre i na złe, jak grają dobrze cieszyć sie, jak źle opier*** ile wlezie, ale kibicować. Tak samo z klubem. Bo kibic, który jest z drużyną tylko gdy ta wygrywa to ch*** nie kibic
-
do tajlandi pojechało 50 ludzi - w tym około 20 piłkarzy .. reszta "sztab"
-
Polska – Bułgaria 2:0 (1:0)
Bramki: Jakub Błaszczykowski (43), Robert Lewandowski (63)
Sędziował: Sascha Kever (Szwajcaria)
Polska: Tomasz Kuszczak – Marcin Kowalczyk, Michał Żewłakow, Kamil Glik, Dariusz Dudka – Sławomir Peszko (59. Tomasz Jodłowiec), Rafał Murawski (84. Maciej Sadlok), Radosław Majewski (46. Maciej Rybus) – Jakub Błaszczykowski (78. Patryk Małecki), Ludovic Obraniak (46. Maciej Iwański) – Robert Lewandowski (74. Dawid Nowak)
Bułgaria: Dimitar Iwankow - Weselin Minew (87. Kostadin Stojanow), Iwan Iwanow (77. Jordan Miliew), Stanisław Angełow, Żywko Milanow - Czawdar Jankow (76. Iwan Stojanow), Georgi Sarmow, Stilian Petrow, Błagoj Georgiew (69. Martin Kamburow) - Iwelin Popow (46. Welizar Dymitrow), Dymitar Berbatow (46. Waleri Bożinow)
-
mówiłem, że jak Kuszczak na bramie będzie to wygramy oglądałem mecz fragmentami, ale z tego co zdążyłem zauważyć, to nie potrafili wykorzystać 100% sytuacji (np. tak akcja pod koniec 1 połowy), rozgrywanie piłki jest dobre tylko brakuje wykończenia, ostatniego podania, ale ogólnie mnie pozytywnie zaskoczyli Berba za krótko grał
-
oby w każdym meczu walczyli tak o piłkę jak dzisiaj.Menelinho
-
ale stroje to kompromitacja na calej linii . Polewe mialem z tego co mowili komentatorzy - kibicow skandowanie tez wyraznie slyszalem. Grzesiu Lato jak i Jerzy Engel obecny przed meczem i w przerwie powinnni sie wstydzic, ze do takiego czegos w ogole doszlo... . Ale pilkarsko Nasza druzyna zaprezentowala sie poprawnie i to dobrze rokuje na przyszlosc
-
Stroje faktycznie cudo - jeszcze tylko orzełka na czarnego przerobić i gitara. Ale w końcu granat ( obsydiowy czy jakoś tak) przedstawia walkę, ambicję, determinacje mózgi pracują w Nike, a pzpn jeszcze większe mózgi. Najlepsze, że nie wiadomo kto z pzpn zatwierdził te stroje Czy naprawdę nie brakuje pzpn problemu z kibicami - chyba nie skoro potrafią ubrać naszych piłkarzy w coś takiego.
ps1. brawo za transparent i sektorówki w barwach
ps2. na trybunach wyraźny podział jeśli o kibiców z Warszawy.Menelinho -
Kar(L)ik napisał(a):
ps2. na trybunach wyraźny podział jeśli o kibiców z Warszawy.
ja podzialow nie dostrzeglem ale moze to dlatego, ze nie jestem z WWA
ladne zachowanie i wspieranie druzyny. PZPNowi zasluzenie sie dostalo po tylku - szkoda tylko, ze oni nie potrafia wyciagnac wnioskow... -
chodziło mi o względy wokalne. W tym były ,,widoczny" podział trybun.Menelinho
-
**PIMP** napisał(a):
Kar(L)ik napisał(a):
ps2. na trybunach wyraźny podział jeśli o kibiców z Warszawy.
ja podzialow nie dostrzeglem ale moze to dlatego, ze nie jestem z WWA
ladne zachowanie i wspieranie druzyny. PZPNowi zasluzenie sie dostalo po tylku - szkoda tylko, ze oni nie potrafia wyciagnac wnioskow...
Mecz fajny lecz moim zdaniem obrona słabo zagrała, pomoc strasznie ją wyciągała. Ładny gol Lewandowskiego rzadko się takie widzi na naszych boiskach -
**PIMP** napisał(a):
ale stroje to kompromitacja na calej linii . Polewe mialem z tego co mowili komentatorzy - kibicow skandowanie tez wyraznie slyszalem. Grzesiu Lato jak i Jerzy Engel obecny przed meczem i w przerwie powinnni sie wstydzic, ze do takiego czegos w ogole doszlo...
A mi się podobają maja bardzo ciekawy wzór,kolorystyka jest jak najbardziej dobrze dobrana,nasi piłkarze prezentowali się w nich dobrze.Nie rozumiem tylko skąd tyle płaczu nad tym?
Sam mecz przyjemnie mi się oglądało bramki bardzo ładne,kilka naprawdę dobrze przeprowadzonych akcji,szkoda że wiele z nich popsuł Peszko (najsłabszy na boisku) który najwyraźniej miał słaby dzień...choc w reprezentacji zawsze ma słaby dzień reszta zespołu raczej bez zarzutów choć obrońcy czasem się mylili i mogło być paskudnie... -
Skawua Resurrection napisał(a):
A mi się podobają maja bardzo ciekawy wzór,kolorystyka jest jak najbardziej dobrze dobrana,nasi piłkarze prezentowali się w nich dobrze.Nie rozumiem tylko skąd tyle płaczu nad tym?
to chyba jestes w mniejszosci - jak nawet oprawa byla o tych strojach . W takich strojach to moze sobie biegac reprezentacja USA, a nie Polski. Kolory nasze narodowe praktycznie nie widoczne - z reszta na koszulkach, a raczej rekawach od gory szlo to tak: czerwono-biale. Jak flaga Monako . Takze nie kompromitujmy sie tylko grajmy w Naszych barwach narodowych...
A co do kibicow i podzialow - to kibice Legii chodza na mecze? Myslalem, ze po incydencie na meczu z Rumunia juz wstyd bedzie im sie pokazac...
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 11
11 gości