Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wygrana ale z kim ?? Kanada ?? Czy mieszkancy tego kraju choc w1/4 wiedzieli ze taki mecz bedzie mial miejsce?? Wątpie bardziej interesuje ich szkolna liga hokeja niz pilka nozna.
      Polska reprezetacja ciagle nic soba nie reprezetuje.
      Dobrze powiedzial jeden z naszyj kopaczy, było lepiej bo kanada pozwolila nam na wiecej niz rumunia :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Berlin-Electra ().

• Przestań już pisać, bo żal twoje posty czytać Zaborca :)
      To, że w reprezentację nie wierzysz to twoja sprawa.
      Jeżeli ona Cię nie obchodzi i masz zamiar pisać tylko takie debilne posty to skończ.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • bERN napisał(a):

Przestań już pisać, bo żal twoje posty czytać Zaborca :)
      Jeżeli ona Cię nie obchodzi i masz zamiar pisać tylko takie debilne posty to skończ.
      dokladnie - jak ma zamiar pisac takie debilne posty w tym temacie to moze niech pomysli nad jakims avkiem z herbem ManU ^^
      Jedni jaraja sie tylko tym co modne, dobre, a inni mimo brakow sukcesow stoja za swoja reprezentacja
      Teraz trenerem jest Smuda i miejmy nadzieje, ze z tych "dzieciakow" zrob druzyne godna gry w 2012
      Nie tylko My mamy kryzys - przyklad Rosja czy Ukraina. Ja np. nigdy bym nie powiedzial, ze zespol rosyjski moze przegrac ze Slowenia, ktora byla w Naszej grupie
      Ale mamy trenera z jajami, wiec bedzie dobrze ;]
    • Skąd w was ten huraoptymizm?
      Smuda ledwie objął kadrę, a już zaczyna tańczyć, tak jak mu zagrają. Miały być sparingi z Anglią, Hiszpanią czy Włochami, a tymczasem jedziemy na turniej do Tajlandii... I to prawdopodobnie takim składem, który wstyd będzie nazwać Reprezentacją Polski... Dzięki nam - kibicom - Franz jest nietykalny. Może zupełnie ignorować PZPN, a ten nie będzie mógł nawet palcem kiwnąć. A jeżeli spróbuje - to będziemy mieli powtórkę z rozrywki, czyli jak się bawi bojkotujący Śląsk. Mimo tej przewagi nad PZPN'em zgadza się na jakieś durne turnieje Kadrą B, C, D czy E... to ma być normalność?

Parafrazując słowa Marksa; Smuda stał się opium dla mas.
      Gwarantem bezpieczeństwa PZPN'u...
    • wstyd ??
      a lu zawodnikow z Naszej ligii powolal teraz Smuda ?? Ten turniej to opcja na sprawdzenie innych zawodnikow i wariantow. Z reszta ten turniej juz od dawna byl planowany przez sportfive - na to Smuda nie mial wplywu, to chyba jeszcze pionek PZPNu Majewski zalozyl sobie wystep w czyms takim. A co do gry z lepszymi zespolami - ja wole zeby z tym poczekac az Franz skompletuje juz calosc i wtedy mozna rzucic repre na gleboka wode. A co do huraoptymizmu - ja go mam od czasu jak zmienil sie trener i wiem, ze na dobre wyniki trzeba poczekac. Tak samo jak na gre z lepszymi zespolami - chociaz Bulgaria znowu nie jest taka slaba.
      Tutaj info ktore moze jakos Cie uspokoi - cos jednak sie dzieje...
      Grzegorz Lato zdradził również, iż w lutym przyszłego roku, polska
      kadra poleci na zgrupowanie do Portugalii, gdzie rozegra towarzyski
      mecz z tamtejszą reprezentacją narodową. – Dogrywamy
      szczegóły. Chcemy zagwarantować sobie przyjazd Portugalczyków na rewanż
      do Polski. Na otwarcie jednego ze stadionów na Euro 2012
      – zdradził prezes PZPN
      Nie oczekujmy znowu od Nas jakis super mega wynikow i sukcesow - reprezentacja Anglii czy Hiszpanii nie jestesmy - wina lezy po stronie szkolenia mlodziezy, a raczej jej braku, wydawaniu kasy PZPNu na podwyzki, zjazdy, imprezy, itp, itd. Mamy trenera z charyzma, sukcesami i pamietajac go z pobytu w Poznaniu wiem, ze to co on teraz prezentuje nie bedzie wygladac tak caly czas - beda grac zle to wybuchnie, a wtedy to bedzie mi zal naszych kopaczy. Ale nie oczekujmy cudow po 2 meczu =)
    • bERN napisał(a):

Przestań już pisać, bo żal twoje posty czytać Zaborca :)

po prostu mnie śmieszy, że uważacie , że polska reprezentacja jest nie wiadomo jak dobra po jednym wygranym meczu z drużyną z którą powinna wygrywać po 4-0
      wybacz, ale jeszcze dużo brakuje polskiej reprezentacji do osiągnięcia tego MINIMUM przyzwoitości.

i nie bulwersuj się tak ;)

ps - i obstawie sobie wynik.. ^^ Portugalia - Polska 4-0 :)

ed// Pimp :
      dokladnie - jak ma zamiar pisac takie debilne posty w tym temacie to moze niech pomysli nad jakims avkiem z herbem ManU ^^

dobry pomysł :*

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Jest jedna zasadnicza kwestia - czy Smuda z bardzo przeciętnych zawodników stworzy dobry zespół na miarę naszych możliwości. Nie ma co ukrywać, że zadanie to będzie niesamowicie trudne. Franek nie będzie miał tyle czasu na pracę z zawodnikami jak w Poznaniu. Wielu naszych reprezentantów 'grzeje ławę' w zachodnich klubach, a budowanie drużyny narodowej opartej głównie na zawodnikach z naszej ligi gwarantuje porażkę. Żeby sprawiedliwie ocenić poziom naszej piłkarskiej reprezentacji, trzeba zastanowić się kiedy zagraliśmy taki naprawdę dobry mecz, w przeciągu powiedzmy pięciu lat. Portugalia, Czechy... ? Chyba mam alzheimera, bo pamiętam tylko te dwa. Trudno winić Beenhakkera, bo może obecnie nie jest jakimś wybitnym trenerem, to jednak miał u nas ograniczone pole manewru w rotacji zawodnikami, dlatego starał się szukać czegoś nowego. Mimo wszystko wprowadził nas do ME i na tym może poprzestańmy. Ktoś może zarzucić, że nasi zawodnicy to %&!#$%#, którzy nie potrafią grać w piłkę i to przez nich jesteśmy na piłkarskim dnie. Ale czy taki piłkarz jest winny, że wśród słabych jest na poziomie reprezentacyjnym? Na pewno się stara, chce jak najlepiej dla swojej drużyny i zostawia serce na boisku. Ale przecież za wyszkolenie takiego zawodnika odpowiadają trenerzy klubowi, w którym taki potencjalny reprezentant ćwiczył za młodu swoje piłkarskie umiejętności. Czy jednak ci trenerzy mają na tyle wiedzy i umiejętności, aby w odpowiedni sposób rozwijać talent obiecującego młodego piłkarza i pokierować go we właściwą stronę? Czy istnieje jakiś przemyślany system wyławiania zdolnych piłkarzy i w mądry sposób kierowania jego losem? I tak po nitce do kłębka dotarliśmy do konstrukcji żelbetonowej zwanej PZPN.

Dopiero po zwalczeniu tej patologicznej instytucji możemy liczyć o krok do przodu w naszej piłce. Inaczej nie możemy liczyć na sukcesy. To nie przypadek, że kraje, w którym szkolenie młodzieży jest na dobrym poziomie mają świetne reprezentacje. Holandia - kraj do 16 mln mieszkańców. Znanych zawodników z tego państwa można wymienić jednym tchem, Ruud van Nistelrooy, van der Vaart, van der Sar, Davids, Frank de Boer itp.itd. Szkolenie młodzieży to podstawa do budowy w przyszłości dobrej reprezentacji. U nas jak wiadomo tego nie ma, co nie rokuje zbyt dobrze na przyszłość naszej narodowej drużyny. Dlatego obstawiam, że sukces w piłce nożnej, mam na myśli pudło na imprezie MŚ lub ME, osiągniemy nie wcześniej niż za 30 lat. I to stwierdzenie bardzo optymistyczne, w Europie jest to sport numer jeden, co wiążę się z wielkim nakładem finansowym. Nie mamy szans na sukces ani w piłce reprezentacyjnej ani klubowej. Będziemy zmuszeni do oglądania 'gry' w wykonaniu naszych kopaczy i podniecaniem się dobrym meczem raz na dwa lata. Uczestniczcie w tej komedii jeśli chcecie. Ja z pociągu 'kompromitacja 2012' wysiadłem około rok temu i zbytnio nie narzekam z tego powodu.
    • PimP 1987 napisał(a):

a lu zawodnikow z Naszej ligii powolal teraz Smuda ??
      Powołał 10. zawodników + 2. w trybie awaryjnym; Rybusa i Glika. Poza tym, byli to w większość zawodnicy Lecha i Wisły, a Smuda na turniej w Tajlandii chce zabrać po jednym zawodniku z każdego klubu ekstraklasy. Nadal uważasz, że to dobry pomysł? Za kadencji Beenhakkera rozgrywaliśmy już mecze Kadrą C i skończyło się na tym, że kilku zawodników może sobie wpisać w CV grę w reprezentacji Polski. Takie spotkania nie są nikomu potrzebne, poza PZPN'em, który najprawdopodobniej zainkasuje niezłą sumkę.

Powtarzam raz jeszcze; jeżeli ta kadra ma mieć jakiekolwiek szanse na wyjście z grupy w 2012 roku to musimy rozgrywać spotkania towarzyskie ze ścisłą, światową czołówką. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że na Euro faworytem nie będziemy, więc wypadałoby do perfekcji opanować grę z kontry oraz słynne włoskie catenaccio. Jednocześnie nie możemy pozwolić sobie na zbyt częste rozgrywanie ataku pozycyjnego, ponieważ każdy błąd może być fatalny w skutkach. Taka Holandia rozklepie nas zanim zdążymy pomyśleć "Gdzie jest piłką?". Moim zdaniem Smuda za bardzo chcę stworzyć z reprezentacji Polski drugi Lech Poznań. O ile w przypadku Lecha ten plan był w miarę racjonalny(spotkania rozgrywane były głównie z rywalami z tej samej półki), o tyle w przypadku reprezentacji może okazać się wielką klapą. Niestety na Euro przyjdzie nam się zmierzyć z rywalami z najwyższej półki. A tam bez solidnej gry obronnej możemy pomarzyć o korzystnym wyniku.
    • wszyscy narzekają że nie mamy dobrych napastników a ja się dziwie trenerowi reprezentacji Polski
      Dawid Janczyk-9 goli w lidze belgijskiej w słabym Lokeren(nie wiem ile meczów zagrał ale chyba 8!)
      Lukas Jutkiewicz-8 goli w lidze szkockiej w 16 meczach
      wydaje mi się że Ci piłkarze powinni dostać szanse tym bardziej że obecnie nie mamy tak wartościowych napastników może poza Jeleniem
      jest również bardzo interesujący piłkarz Laurent Koscielny nie dawno był na 6 miejscu dla najbardziej udanych transferów ligi francuskiej
      jest również niezły ligowiec francuski Damien Perquis jak a naszą kadrę ponad przeciętne umiejętności ma:P
      jest również Sebastian Boenisch choć przez to że Wałdoch nie został asystentem zmniejszyły się szanse na jego grę w reprezentacji:/
      inny środkowy obrońca z bundesligi to Lukas Sinkiewicz mimo że nie gra to jest dobrym obrońcom i przy zmianie klubu i regularnym graniu możemy mieć z niego pożytek:)
      mamy Bartka Salomona który gra we włoskiej Bresci jest to 18 latek którym interesują się Chelsea, Real Madryt i West Ham chłopak ma chyba potencjał:P
      jest Michał Janota który parę goli już strzelił w 2 lidze holenderskiej i wielu innych młodych uzdolnionych graczy
      możemy mieć silną kadrę na Euro 2012 jeżeli będziemy graczy tego typu próbować w naszej reprezentacji:)
      pozdrawiam:)
      U 9
      U 48 - D23
      U 61 - ZGON
      U Rigel
      U Ursa
      U Fenrir
      U Janice - LHiP

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez PDW ().

• oprocz Peszki, Lewandowskiego, Bandrowskiego, Iwanskiego i Rybusa nikt nie gral...
      obrony kompletnie nie mielismy, a bramkarz... Jak taki Pawelek moze byc 1 bramkarzem w Wisle Krakow? Totalne dno, beztalencie, pomylka
    • Nie zdziwię się, jeśli dostaniemy baty ze wszystkimi na tym turnieju :] Powtórzę po raz setny - polska piłka to dno. Przestańmy robić z piłki nożnej sport numer jeden - szkoda pieniędzy, nerwów i czasu. Lepiej zająć się dyscyplinami, w których mamy szanse odnieść sukcesy. Jeszcze parę lat temu takie słowa nie przeszłyby mi przez palce, ale to co się teraz dzieje, to żenada i kompromitacja na każdym szczeblu - od piłki juniorskiej, przez seniorską na betonie skończywszy. A lepiej i tak nie będzie, piłce ręcznej na pewno przydadzą się dodatkowe fundusze.
    • polscy piłkarze to po prostu kopacze i tyle:/

miną długie lata zanim bedziemy sie cieszyć z prawdziwych sukcesów reprezentacji
      (nie z zwycięstwa nad Portugalią )
      np. 3 miejsce w mistrzostwach europy
    • dopóki nie będzie szkolenia młodzieży z prawdziwego zdarzenia, dopóty nie będzie dobrej reprezentacji
      co z tego, że mamy talenty (?) skoro nikt nie potrafi tego wykorzystać
      ME u-19 w 1993 i 2001 ( nie jestem pewny roku) nic nam nie dało
      chyba tylko Kuszczak się wybił, chociaż nie był wtedy podstawowym bramkarzem, bronił Kapsa
      bracia Brożkowie - zwykli kopacze, chociaż potencjał i talent mieli ogromny
      że wspomnę jeszcze Olimpiadę w Barcelonie '92 - to była fantastyczna drużyna, a ataku Juskowiak-Kowalczyk zazdrościł nam wtedy nie jeden trener - jak oni wspaniale wtedy grali
      i co z tego pozostało - wielkie NIC
      Jak można to było zmarnować

Proszę popatrzeć na Arsenal, co Wenger robi z tymi chłopakami, to jest mistrzostwo
      U nas liczy się tylko wynik, drużyna przegra mecz czy dwa - winny trener i OUT
      Chore to za mało powiedziane

Przyszedł Petresku, miał wizję na budowę drużyny, ale ........... za ciężko, noż kur..... to do kamieniołomu z takimi ... leniami
      W polskiej lidze zagrają 40 meczy w roku i wielce zmęczeni, w Anglii najlepsi grają po 80 i nie narzekają

Ach, bagno i tyle
      Można by się tu rozpisać, ale jaki to ma sens i tak to nic nie pomorze.

Od reprezentacji nie odwrócę się nigdy
      Jest jaka jest, ale NASZA
      Może dożyje kiedyś chwili jakiegoś sukcesu, nie mam na myśli tu MŚ czy ME, ale półfinał przynajmniej
      Wtedy to dopiero będzie radość i satysfakcja............. ale czy to jest realne

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Furion13 ().

• Furion13 napisał(a):

Od reprezentacji nie odwrócę się nigdy
      Jest jaka jest, ale NASZA
      Może dożyje kiedyś chwili jakiegoś sukcesu, nie mam na myśli tu MŚ czy ME, ale półfinał przynajmniej
      Wtedy to dopiero będzie radość i satysfakcja............. ale czy to jest realne
      Jest realne, że dożyjesz. Równocześnie życzę Ci baaaaaardzo długiego życia :)

Tak realnie na odbudowanie polskiej piłki potrzeba trochę czasu - dokładnie jednego pokolenia przy dobrym planie szkolenia młodzieży. Trzeba liczyć czas od momentu rozpadnięcia się betonu, myślę że skruszy się do 2020 roku ;] To już 10 lat (scenariusz pesymistyczny), zakładając że zaraz po tym wiekopomnym wydarzeniu powstanie genialny plan szkolenia młodzieży, plus jakieś 20-30 lat na dorobieniu się piłkarzy na poziomie. W sumie za 40 lat powinniśmy mieć reprezentacje z prawdziwego zdarzenia :P Osobiście będę mieć latek 60, więc prawie połowę życia za sobą ;) Ale jaka jest gwarancja, że mając nawet dobrych piłkarzy uda nam się zdobyć jakiś tytuł - żadna, tak więc pozostaje tylko cud.
    • fajnie ale to nie temat o pilce recznej
      dzisiaj 3:1 z Tajlandia - malo ciekawej gry i sedzia, ktory ewidentnie staral sie wywalczyc o bramke dla Tajlandii
      brawa dla kibicow z Warszawy za wywieszenie transparentu "ITI..., Ty wiesz co" (pisze dokladnie tak jak bylo - nie wykropkowalem wulgaryzmow). Jak juz macie zamiar szerzyc wioche to na calym swiecie - zal mi sponsora i dziwie sie, ze nie wycofaja sie, bo byscie zostali na lodzie
    • Popatrzmy na mecz Polska - Dania (1:3) a teraz na ten, czyli Polska - Finlandia (3:1)
      W pierwszym drugi skład Danii rozgromił Polskę, komentarze były neutralne na temat tego meczu (bo to debiut smudy to i mógł przegrać). No bo co to takiego przegrać z drugim składem...
      Teraz ten drugi. Tajlandia, której poziom jest porównywany do naszych trzecioligowych klubów, przegrała z nami aż (tylko?) 3 golami i tutaj śmieszne jest to, że Smuda jest błogosławiony za wygraną (stratatata nadszedł zbawiciel polskiej piłki nożnej...).

Mam nadzieję, że wygrywać będą dalej, ale z lepszymi reprezentacjami, bo narazie niczego swoim poziomem nie reprezentują...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez NightStyle ().

• owszem, np. przed chwilą informacja:
      "zwycięstwo Polaków znajdujących się w fatalnej formie ze słabą Tajlandią" :)
      I tym podobne.
      Trzeba by być nie do końca zdrowym na umyśle (delikatnie mówiąc), aby celebrować taki "tryumf" ;P