Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• zieko napisał(a):

To ja z nieco innej beczki, wie ktoś czy eliminacje do EURO u21 są transmitowane przez te sopcasty itp bo z chęcią obejrzał bym dziś mecz o godzinie 18 Liechtensteinu z naszymi młodzikami, ale póki co nigdzie tam gdzie sprawdzałem nie ma linków do tego meczu :/ Nie wiem może pojawią się później jakoś...
      Swoją drogą ciekawą mamy grupę- oprócz tego Liechtensteinu jest Finlandia i Holandia :]
      meczyki.pl, soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia - tutaj moga byc te mecze
      szkoda, ze Majewski zabral Grosickiego - zwlaszcza, ze mlodzi maja szanse na awans, a glowna repra juz raczej zadnych 8-/
    • O kurczę nie wiedziałem, że w tej naszej grupie jest jeszcze Hiszpania, co nieco komplikuje sprawę. Oglądał ktoś jakimś cudem ten mecz? Bo trochę dziwne, że do przerwy tylko 1:0 a później jeszcze 4 wpadły :P
      Jak jutro obstawiacie wynik debiutu Majewskiego? Ja się cieszę, że ponoć zagramy 2 napastnikami i mój ulubiony polski kadrowicz- Mariusz Lewandowski został kapitanem :) Nowy trener łapie plusy, zobaczymy czy po meczu też będzie można tak samo mówić.
    • oj dzieci dzieci.. przegralismy w pieknym stylu 2:0 i tyle wlasnie im dawalem
      jak sie leszczy nabiera to nie moze sie to inaczej skonczyc. i slusznie. to ze zmiany w skladzie to jedno, ale najwazniejsze jest to zeby zmienic wladze pzpn, bo to ludzie ktorzy kase chapią a nie obchodzi ich los pilki. afera za afera.
      polecam wam stronke koniecpzpn. koncowka wiadomo jaka.
      przejrzyjcie na oczy, i dolaczcie.
    • Wiadomo, najłatwiej po meczu napisać wynik a później mówić, że tyle się typowało... Następnie zaraz potem przechodzić do jakże ostatnio popularnej gatki o zmianach w PZPN, a nawet w ogóle zmianie PZPN, oczywiście nie podając żadnych możliwych alternatyw. Nie to żebym bronił tych ze związku, ale co oni tak naprawdę mogli by poprawić w grze naszych- przecież jak odnosiliśmy największe sukcesy to cała Polska była takim jednym wielkim PZPN'em. Upraszczając oczywiście. A jednak właśnie wtedy reprezentacja miała swój złoty okres. Wybiegali na mecz w podrobionych koszulkach z których w czasie meczu schodziły kolory, ale się tym nie przejmowali, i grali za każdym razem na pełnych obrotach, a że teraz się naszym nie chce, bo nie wieżę że nie potrafią no to po prostu nikt zza biurka nie pomoże... RPA nie dla nas oby udało się zorganizować to EURO 2012. Przez 2-3 lata może się zmieni nastawienie związkowców i piłkarzy a zarazem wyniki, dziwne by było żeby po takiej klęsce nie było zmian na lepsze.
      A tak poza tym jak myśmy się mogli nie dostawać do tych Mistrzostw Świata lub Europy zza czasów wielkich pojedynków Widzew- Legia mniej więcej... Te wszystkie Ryszardy Czerwcy(e? chyba z e lepiej), Sławomiry Majaki itd, to oni wydają mi się lepsi niż Ci którzy grają teraz.
    • vonHell napisał(a):

nie widzialem meczu, ale chyba powinienem... w koncu Majewski mowil, ze paru zawodnikow "zagralo bardzo dobre spotkanie" i ze z nich trzeba budowac przyszla reprezentacje ^^
      Jak nie widziales to nie masz czego zalowac. Jak dobrze, ze w przyszlym roku bede na relaksie ogladal mecze towarzyskie. Potrzeba nam duzo zmian abysmy w nasze Euro cos pokazac.
    • =KADAFI= napisał(a):

vonHell napisał(a):

nie widzialem meczu, ale chyba powinienem... w koncu Majewski mowil, ze paru zawodnikow "zagralo bardzo dobre spotkanie" i ze z nich trzeba budowac przyszla reprezentacje ^^
      Jak nie widziales to nie masz czego zalowac. Jak dobrze, ze w przyszlym roku bede na relaksie ogladal mecze towarzyskie. Potrzeba nam duzo zmian abysmy w nasze Euro cos pokazac.

znasz takie slowo jak ironia ? ;)

inne komentarze Majewskiego sa rownie niesamowite, na poziomie slynnego "a naszym przeciwnikom ta sztuka udala sie 3 razy" :D
    • no raczej Majewski ma marne szanse by prowadzic kadre dluzej :)
      moim zdaniem najslabiej gral wczoraj Iwanski - mogl po przerwie Rogera wpuscic to moze by sie gra inaczej ulozyla
      pociecha taka, ze mimo wygranej Czesi i tak raczej nie wyjda z grupy :E
    • zieko - gatki to sobie mozesz na tylek naciagac, pisze sie gadki - od gadac

obstawialem przed meczem tyle i wogole nie mam zamiaru tego udowadniac. pytasz co mozna zmienic? przede wszystkim wybrac trenera, a nie kolesia, ktory spuscil np cracowie... ktory bierze bieniuka bo on umie obrone rozstawiac, ktory twierdzi ze dudek na rezerwie jest super, bo broni strzaly najlepszych.. naprawde silne argumenty. zajrzyj na strone ktora polecam to sie dowiesz wiecej, tam znajdziesz alternatywy.
    • Śmiać mi się chce z tych, którzy chcą zmieniać trenera :)
      Trener nie ma tu nic do rzeczy.
      Mamy słabych piłkarzy, trzeba zacząć szkolić młodzież żeby na euro (choć wątpie, że byśmy z tym zdąrzyli nawet gdybyśmy już teraz zaczeli) mieć jakiś skład.
      Żeby za 10 lat cieszyć się, że jesteśmy w dziesiątce świata, tylko trzeba zacząć od młodzieży, a nie naskakiwać na trenera.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Chciałeś powiedzieć żeby za 10 lat wygrywać z tymi z którymi powinniśmy wygrywać jak Słowacja, Słowenia i inne kluby z niskiej półki. Co najwyżej top 20.
      W Polsce nadal faworyzuje się jeśli chodzi o wychowanie młodzieży siatkówkę i piłkę ręczną, a jeśli nie będzie takich samych podstaw w piłce nożnej to możemy o tym pomarzyć.

PZPN do wymiany. Trzeba znaleźć młodych ludzi z pomysłem na cały ten szajs. Takich pewnie nie brakuje, ale ich się nie dopuszcza do władzy.
    • Yamato Damashi napisał(a):

Chciałeś powiedzieć żeby za 10 lat wygrywać z tymi z którymi powinniśmy wygrywać jak Słowacja, Słowenia i inne kluby z niskiej półki. Co najwyżej top 20.
      W Polsce nadal faworyzuje się jeśli chodzi o wychowanie młodzieży siatkówkę i piłkę ręczną, a jeśli nie będzie takich samych podstaw w piłce nożnej to możemy o tym pomarzyć.

herezje głosisz. w 80% polskich szkol gra się tylko lub prawie zawsze w piłke nożną. a i tak mogłby byc to wiekszy procent gdyby nie sukcesy naszych siatkarzy i szczypiornistow
    • Badania przeprowadziłeś, że podajesz konkretne %-enty ? "50% duchownych molestuje dzieci".

Ja przez swój etap nauki szkolnej (podstawówka + gimnazjum + teraz liceum) w piłkę gram okazjonalnie (rzecz jasna na WF, ogólnie to gram regularnie co tydzień). W ogóle jak się pytam znajomych (realni + z internetu) mało który gra w piłkę. Nadal faworyzowana jest siatkówka.
    • Yamato Damashi napisał(a):

Chciałeś powiedzieć żeby za 10 lat wygrywać z tymi z którymi powinniśmy wygrywać jak Słowacja, Słowenia i inne kluby z niskiej półki. Co najwyżej top 20.

PZPN do wymiany. Trzeba znaleźć młodych ludzi z pomysłem na cały ten szajs. Takich pewnie nie brakuje, ale ich się nie dopuszcza do władzy.

Powinniśmy wygrywać?! To my mamy jakieś powinności? Zdobywanie pucharów i medali to nasz obowiązek? Nie rozumiem Cie.
      Może zwyczajnie czas przyznać, że obecnie nie mamy możliwości zebrać kadry, aby rywalizować z najlepszymi, baa, nawet z tymi dobrymi. Dlaczego nie mamy? No, bynajmniej nie dlatego, że na w-fach gra się w siatkówkę, litości. W USA w-f jest przedmiotem fakultatywnym(nie we wszystkich stanach), a nie ma eventu sportowego, żeby USA nie było w czołówce medalowej.
      Nie szukałbym problemu w szkole, co więcej wywaliłbym w-f z planu zajęć od szkoły gimnazjalnej. Dla dobra naszego sportu oczywiście. ;]
    • To nie rzucaj %-entami i konkretnymi liczbami. 80 % to nie tylko Ty i twoi znajomi :)

Red Religion: Tak żebyś wiedział, że mamy powinność jak to Ty określiłeś. Próbujesz mi wmówić, że przez pół roku czy rok Polska piłka z drużyny która grała kawał dobrego futbolu zmieniła się w 11 OFERM to ja Ci na to że to gówno prawda. Młodziki to nie wszystko, ta sama ekipa umiała wygrywać i remisować z o wiele lepszymi zespołami jak Portugalia czy Czechy. A tu nagle co? Przegrywamy bo nie mamy zdolnych 15 latków? Litości skład Benhakkera który sprawiał nam tyle radości co? Wypalił się? Zapomnieli jak się w piłkę gra?
    • Właśnie patrze na mecz i co widzę? Słowaków jest około 1,5k do 2k a polaków jest ledwo 1k ludzi na całym stadionie

I 3 minuta i gol samobójczy :quasi: :quasi: :quasi: :quasi:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Caparzo ().

• Caparzo napisał(a):

Właśnie patrze na mecz i co widzę? Słowaków jest około 1,5k do 2k a polaków jest ledwo 1k ludzi na całym stadionie

I 3 minuta i gol samobójczy :quasi: :quasi: :quasi: :quasi:

I bardzo dobrze że mało ludzi poszło na mecz bo nie ma co oglądać ... po 2 brzydka pogoda dużo biletów zwrócono .
      Jakby Polska była w takiej sytuacji jak Słowacja i grała by w Bratysławie jestem pewien że jechało by tyle kibiców z Polski ile było by biletów ... Słowacy walczą o awans i tylko 2tyś :)
      u61 TOP 20 max 18 ST[OFF]
      u65 TOP 44 max 26 ST[OFF]

Od kilku lat na emeryturze 8-) 8-) 8-)
    • Smuda trenerem polskiej reprezentacji

Właśnie przed chwilą, gdy piszę ten temat Franciszek Smuda został ogłoszony trenerem reprezentacji Polski!

Uważam, że był to bardzo dobry wybór, tym bardziej że 55% społeczeństwa polskiego było za wyborem szkoleniowca z polski. A także z polskich szkoleniowców, którzy starali się o to stanowisko, to Smuda był najbardziej chcianym.

Czy wprowadzi nowego ducha walki do reprezentacji? Myślę, że tak. Dlaczego? Na pewno z rodakiem lepiej się dogadać. Ogólnie jest już tak na świecie, że zazwyczaj zmiana trenera w jakiejkolwiek reprezentacji, w jakimkolwiek sporcie przynosi zmiany - na lepsze lub gorsze. Liczę na to pierwsze.
      Pytań jest mnóstwo, odpowiedzi również.
      Ale jedno pytanie, mi zagorzałemu fanowi football'u (oczywiście europejskiego), które nie daje mi spokoju, a mianowicie:
      Czy nawet gdyby polska reprezentacja dostała najlepszego trenera na globie ziemskim, to czy to coś zmieni? Czy polski football jest na tyle dobry, żeby stanąć na nogi? Czy mamy na tyle dobrych piłkarzy, że potrafiliby stworzyć grę zespołową na wysokim poziomie i POKONAĆ W KOŃCU NIEMCÓW?

Co wy o tym wyborze sądzicie? Jakie macie przemyślenia?

PS. W końcu możemy podziękować za coś PZPN! Tak jest, zagrali pod publikę! A po co akcja pt. KoniecPZPN? Pewnie już na nic się zda, bo PZPN zrobił tak, jak my chcieliśmy. Ale dziękuję przede wszystkim za to, że Stefek Majewski nie został szkoleniowcem na stałe! Postarali się chłopaki, naprawdę. Nie żartuję. Niestety sam wyczuwam ironię w tym co piszę. Ciekawe dlaczego.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Orzeszek107 ().

• Powiem tak cieszę się że Smuda został trenerem reprezentacji ;) na ostatnie czasy jak dla mnie to jedyna poważna polska kandydatura na to stanowisko ;) oby mu się udało coś zrobić z tą reprezentacją chociaż będzie ciężko, ponieważ potrzeba na prawdę dobrych wykonawców (czyt. piłkarzy) .

Co do całości wyboru - świetne zagranie PZPN pod publikę, Sporo osób nagle jest zadowolonych bo trenerem jest ta osoba, którą na tym stanowisku chcieli... Będą chodzić teraz na mecze żeby widzieć co Smuda robi , czy coś idzie w stronę lepszego .. I z bojkotu nici ;D Mam tylko nadzieję, że Smuda ze swoim charakterem nie da się podporządkować PZPN :)
    • Przenoszę do odpowiedniego działu Hydeparku i lączę ten temat z istniejącym już wątkiem o reprezentacji.
      Moderator Handlu, Spamu i Hydeparku(Wydarzenia i Polityka,Rozrywka i Hobby,Humor)

"Człowiek jest złym zwierzęciem. I to jest zasada. Żaden człowiek, kiedy jest silny, nie jest dobry.''
      Marek Edelman

• po kilku dniach nie możemy się spodziewać cudów, ale lekką poprawę w grze moim zdaniem widać była :)
      bardzo mi się podobał Kosowski i jestem lekko zaskoczony jak grał, bo widać, że jest w dobrej formie tak jak mówili ludzie.
      jednak wiadomo, że pewnie na Euro go nie zobaczymy :)
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().