moze cos sie zmieni grajac takim skladem - chociaz na moje nr.1 albo 2 w bramce powinien zostac Kuszczak. Sam jestem ciekaw jak sie spisze Dudek. Tak czy siak czekam az Smuda przejmie ta kadre i zrobi czystki - nie nazwiska beda graly, a pilkarze ktorzy swoja postawa i forma nadaja sie do kadry.
Reprezentacja Polski w piłce nożnej.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
A jak wy sobie wyobrażacie to wszystko, co? Spójrzmy realnie. ŻADNA polska drużyna nie przebiła się w tym sezonie do Ligi Mistrzów. Polegliśmy nawet z Tallinem. Polscy piłkarze niemal wszędzie grzeją ławę, nieliczni jak Boruc występują regularnie. Polacy na zachodzie są uważani za piłkarzy drugiej, a nawet trzeciej klasy. A poza tym to jakie odniesienie ma powoływanie piłkarzy z Ekstraklasy skoro jest ona jedną ze słabszych lig Europy, nawet liderzy nie mogą nic zdziałać w Europie. Pora się wreszcie obudzić. Polska piłka jest po prostu słaba. I my chcemy awansować do RPA? Marzenia... Najpierw trzeba mieć kogo brać do składu.<Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
<Maciek2> bo uznał że się tobie nie nalezy -
awansowac i tak juz nie awanusjemy, nie oszukujmy sie
ale majac po tych 2 meczach sporo czasu na budoawnie solidnego zespolu mogloby powstac cos ciekawego. Zgodze sie, ze samymi pilkarzami z Ekstraklasy nie wygramy z Czechami, ale sa wsrod tych pilkarzy zawodnicy pomijani non stop przez Leo, a przynajmniej moim zdaniem zaslugiwali zeby grac, np. Iwanski, Peszko
co ma byc to bedzie -
Tak... A powiedz mi który z nich popisał się czym innym niż strzeleniem gola ligowemu słabiakowi? Który pokazał coś na poziomie Europy?<Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
major1511 napisał(a):
Tak... A powiedz mi który z nich popisał się czym innym niż strzeleniem gola ligowemu słabiakowi? Który pokazał coś na poziomie Europy?
Peszko - podczas eliminacji do LE strzelil bramke/bramki. Rok wczesniej tez pokazal sie z dobrej strony w Pucharze UEFA
Iwanski - nie ogladalem meczow Legii podczas eliminacji do LE wiec nie wiem czy mial asysty, bramki ale w Ekstraklasie sie wyroznia - moze nie strzela bramek ale wypracowuje je dla swoich kolegow z druzyny.
Tacy 2 pilkarze w sam raz nadaja sie do kadry
sucho krytykujesz nie majac chyba istotnej wiedzy o pilce - lub posiadasz wiedze z dodatku sportowego -
ta, Iwanski, moze Giza od razu
ogolnie to dla mnie sprawa jest jasna - mamy teraz 3 lata meczow o nic. to powinno sie ogrywac zawodnikow, ktorzy maja grac w nastepnej dekadzie. zadnych tam Dudkow - byl/jest (?) swietny, ale kadra teraz powinna byc dla mlodszych. trzeba myslec na 3 lata do przodu - Szczesny, Fabianski, Kuszczak - jest prawie pewne, ze to jeden z nich bedzie podstawowym bramkarzem kadry na lata. ale nie, wszyscy zostaja w domach, bo w kadrze maja grac staruszki ? po diabla ? Dudek ma 36 lat ! w 2012 bedzie mial 39... to nie Van der Sar, on nie da rady grac tyle na poziomie... Kowalewski - 32 lata, Przyrowski ? on sie niczym nie wyroznia...
polowa tej kadry to gracze, ktorzy w 2012 juz nie beda grali profesjonalnie w pilke, to sie mija z celem... -
Vonhell
Majewski wie, że jak nie będzie wyników to go zwolnią, więc na te dwa mecze pewnie powoła tych, którzy jako tako grają teraz, zobaczymy co będzie robił po eliminacjach(jeśli go nie zwolnią). -
Chief napisał(a):
Vonhell
Majewski wie, że jak nie będzie wyników to go zwolnią, więc na te dwa mecze pewnie powoła tych, którzy jako tako grają teraz, zobaczymy co będzie robił po eliminacjach(jeśli go nie zwolnią).
moze i tak, ale Majewskiego to ja mam tam gdzie plecy traca swa szlachetna nazwe jako trener nic nie osiagnal, wiec teraz zamiast bawic sie w zbawce powinien zadbac o przyszlosc kadry. najlepiej wlasnie bez niego
PS wez mi nie przekrecaj nicka -
moze i tak, ale Majewskiego to ja mam tam gdzie plecy traca swa szlachetna nazwe
jako trener nic nie osiagnal, wiec teraz zamiast bawic sie w zbawce
powinien zadbac o przyszlosc kadry. najlepiej wlasnie bez niego
PS wez mi nie przekrecaj nicka -
Taaaaa Dudek to jest to! Ogolnie jeden wielki kabaret i tyle
-
For An Angel napisał(a):
Taaaaa Dudek to jest to! Ogolnie jeden wielki kabaret i tyle
To jest bramkarz zastępujący jednego z najlepszych golkiperów na świecie.
To jest bramkarz, który wygrał ligę mistrzów grając w podstawowym składzie.
To jest bramkarz grający w klubie, który jest teraz uważany przez wielu za najlepszy na świecie.
Real to bogacze i gdyby im nie pasował Dudek na rezerwie, brakowało mu czegoś to na pewno kogoś innego by kupili, ale skoro tego nie robią to widocznie ten "bramkarzyna" im odpowiada.u15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off)Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez bERN ().
-
ja naprawde nic do Dudka nie mam - no moze poza tym, ze jest juz zwyczajnie za stary i do Euro 2012 moim zdaniem nie wytrwa - ale...
bERN napisał(a):
ponad 4 lata temu i byl to jego ostatni mecz jako pierwszego bramkarza. od tego czasu jest rezerwowym, niezaleznie czy z jego winy czy nie - jest tylko rezerwowym i nie grywa regularnie...
ale proponuje na tej samej zasadzie powolac Mlynarczyka chyba nie ma przepisow zakazujacych grajacych asystentow w kadrze ?
ale na powaznie - ogladanie sie i powolywanie za zaslugi sprzed lat jest po prostu glupie. dla reprezentacji nie istnieje juz world cup 2010, nie ma eliminacji euro 2012, takze trzeba patrzec nie na dzis lecz na za 3 lata. do tego Dudek po prostu sie nie nadaje
ja sie bardzo ciesze, ze mu jest dobrze w Hiszpanii, zarabia miliony i ma szczesliwa rodzine. fajnie, udalo sie rodakowi i tylko sie cieszyc (choc zawistnikow u nas pod dostatkiem...), ale do kadry to nie wystarcza. szczegolnie w jej obecnej sytuacji -
Moje wypociny, powiadasz? Ok, popatrzmy na te wypociny. Choć widzę, że nie przeczytałeś moich postów do końca. Polska liga jest SŁABA. Powołałbyś do kadry Hiszpanii kogoś, kto ma na koncie 2 asysty po 5 meczach w lidze urugwajskiej? Bo ma klasę i umie asystować, co?
Peszko... A dlaczego ostatnio tak wspaniale gra lecz nie strzela ważnych goli? Zgoda, strzelił gola w eliminacjach LE. Sosin też strzelił jedną. I co? Jest gwiazdą i meganapastnikiem zdolnym dać nam zwycięstwo nad Czechami?<Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
To jest bramkarz zastępujący jednego z najlepszych golkiperów na świecie.
To jest bramkarz grający w klubie, który jest teraz uważany przez wielu za najlepszy na świecie.
Real to bogacze i gdyby im nie pasował Dudek na rezerwie, brakowało mu
czegoś to na pewno kogoś innego by kupili, ale skoro tego nie robią to
widocznie ten "bramkarzyna" im odpowiada. -
Pisząc tego posta nie chodziło mi o to czy ma grać na Euro czy nie.
Pisałem to do tych, którzy tak gnebią Dudka
Przypomniałem tylko ile osiągnął i ktoś kto pisze o nim takie rzeczy na pewno nie osiągnie połowy tego co on.u15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off) -
bERN napisał(a):
Przypomniałem tylko ile osiągnął i ktoś kto pisze o nim takie rzeczy na pewno nie osiągnie połowy tego co on.
przeciez nikt nie jezdzi tu po Dudku... jak juz to po majewskim po nim wszyscy rowno jedziemy -
Przypomniałem tylko ile osiągnął i ktoś kto pisze o nim takie rzeczy na pewno nie osiągnie połowy tego co on.
-
wow, bylem prekonany, ze Bieniuk wraz ze swoja calkiem calkiem zona)siedza w grecji i tam gra... ale nie, on gra w Widzewie ? drugoligowiec do kadry ? o rany...
-
Gazet nie czytasz? Przecież Przybylska gra w polskich superprodukcjach
-
też jestem ciekaw co tu robi Pawelec i Bieniuk
aczkolwiek mam nadzieje, że Dudek pokarze na co go stać, bo gdy widzialem go w (nielicznych) meczach Copa Del Rey czy sparingowych meczów to pokazywal sie z niezlej strony mimo swoich 36 lat na karku. ale dla kowaleskiego i przyrowskiego w tej kadrze miejsca byc nie powinno. Bardzo duzy + z wywalenie krzynówka, i powołanie grosickiego -
Z oceną tej reprezentacji wstrzymajmy się do czasu aż rozegra te dwa mecze... Niech pokaże, na co ją stać.<Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
Paradoksalnie Majewskiemu opłacałby się taki scenariusz, że nie wejdziemy już na te Mistrzostwa. Wytłumaczy się, że miał tylko 2 mecze, nic nie mógł zrobić. A potem przez 4 latka kasa za free! Żadnych meczów o stawkę, okazji do utraty posady. Tak więc 4 lata pewnej pensji, bez stresu.
Wcale nie sugeruję, że on sobie tak to kalkuluje Też chciałbym, żeby nasi jakimś fartownym połączeniem wyników awansowali na Mistrzostwa, pokazali się tam z dobrej strony... wiadomo -
major1511 napisał(a):
Z oceną tej reprezentacji wstrzymajmy się do czasu aż rozegra te dwa mecze... Niech pokaże, na co ją stać.
Polska reprezentacja w każdej możliwej konfiguracji będzie SŁABA i nie pokaże niczego ciekawego. Dlaczego tak jest, każdy wie. Tak więc pozostaną nam 3-letnie przygotowanie do ME, a później tłumaczenia, dlaczego nie wyszło i kto zawinił. Następnie zmienią się trenerzy reprezentacji, kilku piłkarzy odejdzie. Ale jedno jest pewne, Grzesiu Lato pozostanie na tronie. -
To samo mówili przed Portugalią w Chorzowie, następnego dnia byliśmy potęgą...<Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
Nie ma co się oszukiwać jak już ktoś wcześniej wspomniał Poslka nie ejst i w najbliższym czasie nie jest potęgą. Trzeba zacząć od budowania orlików - nie pojedyńczo jak teraz to ma miejse a masowo - nie robić szału że na 200 tysięczne miasto otworzyło się jednego orlika! Znależć ludzi zmotywowanych do szkolenia młodzieży, skomercjanolizować ligę młodzików ROZWÓJ ROZWÓJ ROWZÓJ...W MŁODYCH!!You shoot me in a dream, you better wake up and apologize.
-
major1511 napisał(a):
To samo mówili przed Portugalią w Chorzowie, następnego dnia byliśmy potęgą... -
Nie wiem czy dobrze odczytałem ale chyba nie zrozumiałeś...
Dla mnie te zwycięstwa były wypadkami przy pracy. Nie pokazaniem naszej potęgi.<Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
Ok, źle zrozumiałem. W taki wypadku się zgadzam.
-
A dziękuję. Myślę że wielu tutaj myśli tak samo - futbolową potęgą nie jesteśmy.<Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
To ja z nieco innej beczki, wie ktoś czy eliminacje do EURO u21 są transmitowane przez te sopcasty itp bo z chęcią obejrzał bym dziś mecz o godzinie 18 Liechtensteinu z naszymi młodzikami, ale póki co nigdzie tam gdzie sprawdzałem nie ma linków do tego meczu Nie wiem może pojawią się później jakoś...
Swoją drogą ciekawą mamy grupę- oprócz tego Liechtensteinu jest Finlandia i Holandia
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 27
27 gości