Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Tragedia.. gdybym był na miejscu któregoś z zawodników Anderlechtu to bym nie wytrzymał i trzasnął Witsela w morde... Bandyta...i jeszcze mówi, że to był atak na piłkę :lol: :quasi:
    • Jako boczny obrońca Wasyl jest do zastąpienia. Golański, paru innych, którzy wg. Leo nie prezentują "international level". Druga sprawa, kto zastąpi na boisku najtwardszego, najbardziej walecznego "tanka" naszej kadry. Facet z charakterem, nigdy nie odsuwał nogi, zawsze walczył. Drugiego takiego ze świecą szukać...
    • vul6 napisał(a):

Druga sprawa, kto zastąpi na boisku najtwardszego, najbardziej walecznego "tanka" naszej kadry. Facet z charakterem, nigdy nie odsuwał nogi, zawsze walczył. Drugiego takiego ze świecą szukać...

Trafiła kosa na kamień?

No co mogę powiedzieć. Zamysłu złamania mu nogi Axel na pewno nie miał. Pech chciał, że wylądował akurat na jego nodze - decydowały ułamki sekund, a, że obaj szli do piłki agresywnie to doszło do nieszczęścia. Nie wierze w równie dobre zastępstwo jego w reprezentacji, nasza defensywa jest aktualnie strasznie osłabiona, skutki tego zobaczymy w nadchodzących meczach eliminacyjnych. Szczerze życzę Wasylowi powrotu do zdrowia i gry, jednak patrząc na to realnie to wyleczenie + rehabilitacja może potrwać nawet do 2 sezonów, nie mówiąc tutaj o dalszej grze, powrotu do formy czy barierze psychicznej.
    • no naprawde przykra sprawa z Wasylem. Najslabszym punktem Naszej reprezentacji jest obrona - oprocz 1 osoby, wlasnie Wasyla. Gosc jest nie do zastapienia na swojej pozycji - az zaczalem sie bac o Nasze mecze (jedyny +, ze mamy teraz Gancarczyka). Trzeba trzymac kciuki za tym zeby Wasyl doszedl do siebie i nie skonczylo sie to dla niego zakonczeniem kariery.
    • Wasyl nasz Polski Gattuso :( że tez na niego musialo trafic :( szkoda goscia, jedyny facet tak na prawde na boisku :/ eh :/ mam nadzieje ze sie chłop nie załamie - jest juz starszy, to nie 22 latek Silva ktory wiadomo ma szybsza regeneracje :( eh ze tez przed samym zgrupowaniem :/ i jeszcze ta wypowiedz kapitana Standardu - Anderlech ma to na co zasłużył.. - faceta pokroilbym na miejscu :/

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez marcopl ().

• takich ludzi jak witsel ktory celowo łamie noge wasilewskiemu czy taylor ktory zmiazdzyl noge eduardo powinno sie karac dozywotnia dyskwalyfikacja... dla takich brutali nie ma miejsce w futbolu! agresywnosc i ostra gra owszem ale nie łamanie nóg rywalom!
    • Celowo łamie nogę Wasilewskiemu?... Weź się zastanów co mówisz a potem dopiero mów.
      Celowo to można do tarczy strzelać a nie łamać nogi. Jak gracze robią wślizg to są oklaski że ładnie wszedł, jak wślizg poskutkuje kontuzją to od razu że celowo... A jak połamie jeden drugiemu nogę to od razu że morderca i najlepiej rozstrzelać go. Marcin na pewno wiedział o tym, że jego siłową i ostrą grę rywale będą odpierać taką samą grą. Standard nie należy do klubów gdzie grają najlepsi technicy świata a przeciwnika w meczu trzeba jednak jakoś zatrzymać, prawda? Siła przeciwko sile. Wasylowi też zdarzały się ostre wejścia i jego rywali też znoszono z boiska po jego wejściach wślizgami (co prawda nie z połamanymi nogami ale też ich bolało). Jak wchodził wślizgiem to nie miał prawa oczekiwać, że rywal okaże się gentlemanem i odstawi nogę... I trudno, stało się. Złamanie otwarte a tego zdrowego chcecie najlepiej zlinczować i do obozu karnego go dać. Za to jakby to Wasyl połamał nogę tamtemu to byłyby posty że "on na pewno nie chciał połamać tej nogi, zrobił to przypadkowo"... Opanujcie się co niektórzy.

Wasyl, wracaj do zdrowia bo ta reprezentacja Cię jeszcze potrzebuje...
      <Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
      <Maciek2> bo uznał że się tobie nie nalezy

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez major1511 ().

• Tragedia Marcina, od 10 do 12 miesięcy przerwy, tak ogłosił lekarz Anderlechtu. Ale Wasyl się nie poddaje z tego co można wyczytać i bardzo dobrze. Kara dla Witsela musi być wymierzona, ale nie przesadzajmy z tym rokiem dyskwalifikacji... Że też akurat w najlepszym momencie jego kariery takie coś musiało go spotkać, a słów kapitana Standardu, że Anderlecht dostał to na co zasłużył to nie skomentuje bo nic co by można by tu napisać nie przychodzi mi chwilowo do głowy, bo oprócz kontuzji Wasilewskiego, dla piłkarza porównywalnie ciężkiej jak nie nawet gorszej- zerwania wiązadeł w kolanie doznał 2gi z obrońców Anderlechtu...
      Czyli teraz Golański na prawą obronę? Albo Gancarczyk, jak oglądałem 2gie połowy meczów Lecha z Bruggią to był niewątpliwie jednym z najjaśniejszych punktów w grze Poznaniaków, warto było by go sprawdzić w kadrze- zwłaszcza, że widać po nim że jest w formie, a nie wiem jak wygląda forma Golańskiego na chwile obecną... W ogóle Gancarczyk jest powołany??

sport.pl/sport/1,65025,6989264…=RSS&utm_campaign=4606275

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez zieko ().

• major1511 napisał(a):

Celowo łamie nogę Wasilewskiemu?... Weź się zastanów co mówisz a potem dopiero mów.
      Celowo to można do tarczy strzelać a nie łamać nogi. Jak gracze robią wślizg to są oklaski że ładnie wszedł, jak wślizg poskutkuje kontuzją to od razu że celowo... A jak połamie jeden drugiemu nogę to od razu że morderca i najlepiej rozstrzelać go. Marcin na pewno wiedział o tym, że jego siłową i ostrą grę rywale będą odpierać taką samą grą. Standard nie należy do klubów gdzie grają najlepsi technicy świata a przeciwnika w meczu trzeba jednak jakoś zatrzymać, prawda? Siła przeciwko sile. Wasylowi też zdarzały się ostre wejścia i jego rywali też znoszono z boiska po jego wejściach wślizgami (co prawda nie z połamanymi nogami ale też ich bolało). Jak wchodził wślizgiem to nie miał prawa oczekiwać, że rywal okaże się gentlemanem i odstawi nogę... I trudno, stało się. Złamanie otwarte a tego zdrowego chcecie najlepiej zlinczować i do obozu karnego go dać. Za to jakby to Wasyl połamał nogę tamtemu to byłyby posty że "on na pewno nie chciał połamać tej nogi, zrobił to przypadkowo"... Opanujcie się co niektórzy.

Wasyl, wracaj do zdrowia bo ta reprezentacja Cię jeszcze potrzebuje...
      zle to ująłem. wiadomo ze celowo nogi mu nie złamał, ale nie przypadkowo na nią nadepnął. z całą pewnoscią mogl w bardzo prosty sposob uniknac tego zdarzenia przeskakujac nad nogami Wasyla.
      "Za to jakby to Wasyl połamał nogę tamtemu to byłyby posty że "on na pewno nie chciał połamać tej nogi, zrobił to przypadkowo""
      ale mimo ostrej i bezpardonowej gry nigdy nie zrobil czegos takiego.

zakładając awans do MŚ 2010 ma niewielkie szanse na to by sie wykurowac a co dopiero wrocic do optymalnej formy

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Tuncay ().

• Komisja Dyscyplinarna Belgijskiej Federacji Piłki Nożnej podjęła o zawieszeniu piłkarza Standardu Liege, Axela Witsela do 31 grudnia bieżącego roku. To kara za brutalny faul na Marcinie Wasilewskim.

Wiadomość z WP. Na ile autentyczna? Przekonamy sie.

I tu pojawia sie pytanie, czy to było celowe działanie, czy nie? Na "filmiku" wstawionym w tym temacie widać że koles ewidentnie wystawia nogę. Chociaż nie da się w ułamkach sekund zaplanować faulu który złamie komuś nogę. Nieszczęśliwy wypadek i tyle.
      Zbyt surowa kara jak dla mnie...
    • ZioomekS napisał(a):

Komisja Dyscyplinarna Belgijskiej Federacji Piłki Nożnej podjęła o zawieszeniu piłkarza Standardu Liege, Axela Witsela do 31 grudnia bieżącego roku. To kara za brutalny faul na Marcinie Wasilewskim.

Wiadomość z WP. Na ile autentyczna? Przekonamy sie.

I tu pojawia sie pytanie, czy to było celowe działanie, czy nie? Na "filmiku" wstawionym w tym temacie widać że koles ewidentnie wystawia nogę. Chociaż nie da się w ułamkach sekund zaplanować faulu który złamie komuś nogę. Nieszczęśliwy wypadek i tyle.
      Zbyt surowa kara jak dla mnie...
      a jakby tak Twojego bozka Messiego tak potraktowali ?? Wasyl najprawdopodobniej juz nigdy nie dojdzie do takiej formy w jakiej byl - cud, ze wogole bedzie mogl powrocic do grania w pilke. Moim zdaniem kara nieadekwatna do czynu - powinien zaplacic za operacje Wasyla, rehabilitacje z wlasnej kieszeni i byc dozywotnio zdyskwalifikowany z grania w pilke nozna...
    • ZioomekS napisał(a):

Napinać sie dzieciak to Ty możesz gdzie indziej... Moim bożkiem nikt nie jest ;]
      To jest taki sport, jak się z tym nie pogodzisz to nie wychodź na boisko ;]
      napinac sie dzieciaku ??? ja tutaj patrze realistycznie na to co sie stalo. Ja bardziej jednak zwracam uwage na moja rodzima reprezentacje i nie rajcuje sie tak Messim - to jest raczej oznaka syndromu dziecka, dziecka "mody", bo pewnie jestes sezonowcem ^^ . Spojrz realnie co on mu zrobil i czym sie to moze dla niego skonczyc.
      A co do tego, ze to jest taki sport - sa pewne granice ktorych sie nie przekracza. Jakby to bylo na porzadku dziennym to raczej malo osob wzialaoby z tym sportem swoja przyszlosc. Wiec nie napinaj sie tak, ze Ci pojechalem po Twojej "milosci" i spojrz na to okiem Polaka, a nie zakompleksionego dzieciaka co wzoruje sie na innych gwiazdeczkach. Trzeba kibicowac swoim i byc za swoimi - i nie pisac takich nedznych postow
    • Jeszcze troche i będziesz chciał go ukrzyżować publicznie... Chamstwo na boisku jest juz nie od dziś(gdzieś czytałem, że kapitan drużyny podobno powiedział, że ten atak miał byc aktem rewanżu, ale ile w tym prawdy nie wiem), fakt - trzeba z nim walczyc, jednak dożywotnia dyskwalifikacja + jakis sankcje finansowe to nie jest kara, a czapa dla piłkarza.
      Jak dla mnie to rok zawieszenie byłby w sam raz.
      Ps:Gdyby kary dla obcokrajowców były wymierzane "okiem Polaka", to ja chyba w ogóle wolałbym sam sobie strzelić w łeb. Pałasz taką nienawiścią do innych narodów z jakiejś konkretnej przyczyny czy tylko tak dla zasady?
    • Oj, nie wiesz z kim tańczysz.
      Gdzie ja sie Messim zachwycam? Na jakiej podstawie uważasz mnie za sezonowca?

Piłka nożna to sport kontuzjogenny, jak to komuś przeszkadza, to polecam szachy.
    • Nie chce mi się waszych marnych kłótni czytam, sam się wypowiem.
      Moim zdaniem to był nieumyślny faul, a tym bardziej złamanie nogi.
      Szkoda Wasyla, bardzo go lubiłem :)
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Zachwyca się bożkiem Messim... A skąd Ty możesz wiedzieć czym on się zachwyca? Po sygnie? Ja na skype mam jako avatara obrazek przedstawiający smerfa-pakera i co? Moim bożkiem jest smerf?:D
      Dożywotnio zawiesić... I powiedz jeszcze że nigdy nie zrobiłeś czegoś z rozpędu? Spróbuj biec najszybciej jak potrafisz do piłki, zrobić bardzo szybki wykrok żeby ją przechwycić i potem zrezygnować-wszystko w pełnym biegu. Ciekawe czy zdążysz zmienić cel wyprostowanej nogi choćby o centymetr.

Wypowiedź kapitana Standardu jest karygodna... Nie można wyciągnąć z tego konsekwencji (wolność słowa, nikt nie musi być uprzejmy jeśli nie chce). Myślę, że został on już ukarany przez opinię publiczną.
      A tak po prawdzie-co nasza rodzima reprezentacja pokazuje? Taka wielka jest? Patriotyzm owszem, ale myślisz że jak zmieni się selekcjoner to od razu wygramy mistrzostwo świata bo mamy samych Ronaldów i Messich w narodzie pęczki? Marne nadzieje.
      <Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
      <Maciek2> bo uznał że się tobie nie nalezy
    • Moim zdaniem kara całkiem niezła, bałem się że dostanie ze 3 mecze i na tym się skończy. Ogólnie za takie coś - pół sezonu, albo cały. Do tego od klubu niezła kara finansowa, bo przecież na cholerę im piłkarz zdyskwalifikowany. Ponadto mi osobiście się wydaje że faul wcale nie był taki przypadkowy. Mecz był podobno wyjątkowo brutalny, może i decydowały zaledwie ułamki sekund, ale jeśli człowiek myśli to uwierzcie mi że w takich sytuacjach to powinno wystarczyć. Dlaczego takie sytuacje nie zdarzają się na co dzień? Dlaczego to było akurat w takim brutalnym meczu? Takiego czegoś nie można tolerować, parafrazując ZioomekS "Piłka nożna to sport odpowiedzialny, jak to komuś przeszkadza, to polecam szachy" - jeśli ktoś się boi że w ułamkach sekund zdecyduje się stanąć na nodze a nie próbować przeskoczyć to powinien nie uprawiać tego sportu bo tam często decyzje zapadają w ułamkach sekund.
    • Skład na mecz z Irlandią Północną:

Artur Boruc - Paweł Golański, Michał Żewłakow, Dariusz Dudka, Jacek Krzynówek - Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Roger Guerreiro, Ludovic Obraniak - Paweł Brożek.
      Ja się pytam, dlaczego Krzynówek jest w pierszej 11 ?!
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • No, no mi też nie podoba się obecność Krzynówka w składzie...

ale sądzę, że dziś wygramy. Po prostu nie mamy prawa przegrać... nie wiem może Brożek coś ustrzeli? Obraniak dorzuci jeszcze jednego gola, Boruc wybroni groźne strzały i 3 pkt nasze :P Oby :D
    • Strrraszny shit dzisiaj nasi grają, 2 linia leży i kwiczy. Murawski bawi się w chowanego, Lewandowski stwierdził że to środkowi obrońcy są od rozgrywania więc ciągle do nich podaje, Roger gdzieś tam ginie i za każdym razem zagrywa niecelnie. Nawet nasz jedyny motor napędowy, Błaszczykowski, gra piach. Jedynie o Obraniaku można powiedzieć że nie schodzi poniżej pewnego poziomu, już 2 razy zabrakło malutko. Brożka trudno ocenić, nie dostaje żadnych podań. Żewłakow jest tak wolny że kiedy biegnie zastanawiam się czy to nie zwolniony obraz. Golański i Krzynówek nie podejmują gry ofensywnej, a przydałoby się, bo kiedy ruszyli do przodu po stracie bramki od razu wykreowali dobre sytuacje.

//
      Dno. Nie wiem dlaczego zszedł Obraniak, jakaś kontuzja? Jeśli nie to pan Beenhakker jest chory psychicznie. Całe szczęście 90 minut grał Błaszczykowski, który tracił piłkę jak dziecko, nasz selekcjoner naiwnie trzymał go do końca na boisku. Coś mnie skręcało jak widziałem te dziesiątki podań do tyłu, mieliśmy atakować a graliśmy tak żałośnie że po prostu aż brak mi słów. Może to i lepiej? Może polska piłka musi ostatecznie przegrać wszystko i przeżyć jakąś rewolucję?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vul6 ().

• Jestem teraz troszkę spokojniejszy, więc można coś napisać.
      Na początku dziękuję któremuś z "Polaków" za zgłoszenie mojego posta.
      A teraz co do meczu to pozytywnie zaskoczył mnie Roger, który w 2-giej połowie grał prawie tak samo jak na Euro moim zdaniem.
      Dobry mecz Pawła Brożka, który częściej po dzisiejszym występie powinien występować w wyjściowym składzie.
      Błaszczykowski się starał lecz dzisiaj nie był jego dzień, to było widać.
      Krzynówek nie najgorzej, aczkolwiek jestem ciekaw jak by zagrał Gancarczyk.
      Nadal mam nadzieję, że teraz przyjdą te 3 zwycięstwa i awansujemy...
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().