Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Tak, chyba tak.
      Ale to co pokazaliśmy w RPA było żenujące...
      Najlepiej, gdyby jakiś trener wziął się za tych piłkarzy.
      Przecież to ich praca, a im się po boisku nawet nie chce biegać...
      <Rosska> wiesz, co Zimny? Ty jesteś gorszy od pana V. i pana W. razem wziętych ;x
      19.01.2010 - Top4 Ogame.pl w wydobyciu deuteru.
    • D A V I D napisał(a):

Tak, chyba tak.
      Ale to co pokazaliśmy w RPA było żenujące...
      Najlepiej, gdyby jakiś trener wziął się za tych piłkarzy.
      Przecież to ich praca, a im się po boisku nawet nie chce biegać...

najlepiej to dać w łapę sędziemu , przecież to Polacy potrafią najlepiej..
    • PowerB napisał(a):

sadze ze powinnismy wystawic pelny sklad i sprawdzic czy nasza druzyna radzi sobie
      a kiedy mecz z Grecją ? nie sprawdzalem

myśle, że to , że zagrają pełnym składem to im nie pomoże, w końcu Grecja to były mistrz Europy i jakby nie patrzeć licząca się drużyna

obstawiam 3:0 dla Grecji
    • mecz odbedzie sie 12.08.2009 ]:-D
      bilans meczy z Grecja mam niezly: 13 meczy, w tym 9 wygranych, 3 porazki i 1 remis
      ostatni mecz gralismy z nimi w 2004 i wygralismy go skromnie 1-0
      bedziemy grac najmocniejszym skladem z Obraniakiem i Blaszczykowskim na skrzydlach, wiec nie przekreslamy naszego zespolu na stracie
      Grecja ma zawyczaj dobra forme w eliminacjach, a pozniej juz raczej wysiadaja - ze raz wygrali Mistrzostwa Europy to jeszcze nic nie znaczy :E
      [b][b][b][b][b][b][b][b][b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez PimP 1987 ().

• Podobno Jeleń przeszedł jakąś operację i ma mieć spokój z kręgosłupem na rok czy dwa :) Oby mu nic poważniejszego się nie stało ;)
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().

• bERN napisał(a):

Podobno Jeleń przeszedł jakąś operację i ma mieć spokój z kręgosłup na rok czy dwa :) Oby mu nic poważniejszego się nie stało ;)
      takze o atak i pomoc martwic sie nie musimy - oby tylko Boruc sie ogarnal i wrocil do dawnej formy
      najgorzej z calej druzyny prezentuje sie obrona - ile ja bym dal by mozliwosc gry uzyskal obronca Verderu Brema o ktorym ostatnimi czasy bylo dosyc glosno :XP:
    • *ThoR* napisał(a):

Ja czytałem w Przeglądzie Sportowym, że spokoju z tymi plecami nigdy mieć nie będzie. Chyba, że skończy karierę. Za 1-2 lata będzie mieć kolejną operację ;)
      wazne zeby przez te 2 lata utrzymal ta znakomita forme jaka prezentowal w lidze francuskiej i pomogl nam przejsc eliminacje
      ja mam nadzieje, ze w swoim debiucie Obraniak zaliczy asyste albo co lepsze gola :E
    • PimP 1987 napisał(a):

bERN napisał(a):

Podobno Jeleń przeszedł jakąś operację i ma mieć spokój z kręgosłup na rok czy dwa :) Oby mu nic poważniejszego się nie stało ;)
      takze o atak i pomoc martwic sie nie musimy - oby tylko Boruc sie ogarnal i wrocil do dawnej formy
      najgorzej z calej druzyny prezentuje sie obrona - ile ja bym dal by mozliwosc gry uzyskal obronca Verderu Brema o ktorym ostatnimi czasy bylo dosyc glosno :XP:
      Podobno są szanse również na to by gracz - obrońca Deportivo grał w reprezentacji polski. Kasmirski czy coś takiego. Ma polskie korzenie.
      Ostatnio czytałem na wp, że Barca chce dać za niego 10 mln, euro. Ale coś ucichło :)
      Oby to nie była plotka, fajnie by było mieć go u nas.
      Najlepiej jak by Leo osobiście pojechał do nich obydwu i porozmawiał lub Lato.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().

• PimP 1987 napisał(a):

*ThoR* napisał(a):

Ja czytałem w Przeglądzie Sportowym, że spokoju z tymi plecami nigdy mieć nie będzie. Chyba, że skończy karierę. Za 1-2 lata będzie mieć kolejną operację ;)
      wazne zeby przez te 2 lata utrzymal ta znakomita forme jaka prezentowal w lidze francuskiej i pomogl nam przejsc eliminacje
      ja mam nadzieje, ze w swoim debiucie Obraniak zaliczy asyste albo co lepsze gola :E

racja ;) widział ktoś tego Obraniaka w akcji?
    • Zaborca na papierze łatwo zmienić, ale jaką 11 byś wtedy wystawił i jaką taktykę dostosował? Obawiam się, że Leo nie chce tego zrobić, bo wie, że może być jeszcze gorzej...
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Do tej pory byłem raczej pro-Leo ale ostatnio jego robota i zachowanie coraz mniej mi się podoba. Benek siedzi sobie w Rotterdamie, konkretnie zajmuje się tam robotą, mówi wszystkim że tylko bezinteresownie pomaga, a nasza reprezentacja jest w nieciekawym położeniu. Wiecie na przykład kto będzie grał na lewej obronie? Przeczytałem dziś w Wyborczej że Beenhakker zastanawia się nad jakimś rezerwowym z Legii, 33 letnim, spalonym już Krzynówkiem, jego rówieśnikiem Żewłakowem który w 30 minucie pewnie nie będzie już nadążał za którymkolwiek skrzydłowym rywala, albo też o ulubieńcu i kadrowej gwieździe Bosackim, który ma na karku 34 wiosny.

Tymczasem w Wiśle na lewej obronie gra piłkarz, który wypchnął z tejże pozycji reprezentanta Polski, Dudkę, a także regularnego reprezentatna grającej ostatnio dosyć często na MŚ reprezentacji Kostaryki Diaza. Piotrek Brożek, bo o nim mowa zagrał jeden, tak, jeden mecz w reprezentacji. 26 latek dostał jedną szansę na wykazanie się, a potem mu podziękowano. Koźmiński (normalka w futbolu, która mi się nie podoba - ktoś kiedyś dobrze grał, to teraz będzie dobrym ekspertem od wszystkiego. Żadko się sprawdza) zbył Brożka krótkim tekstem, który za sprawą Leo stał się ostatnio popularny: "wiele mu brakuje do poziomu międzynarodowego". Znaczy się że Skorża powinien się teraz rzucić do szukania klasowego lewego obrońcy, bo z Brożkiem na tej pozycji daleko nie zajdzie. Zresztą, do Pawła Brożka też Leo długo się nie mógł przekonać, jakoś w meczu z Czechami wystawił go, w zasadzie nie miał żadnej alternatywy. Teraz, mimo dobrej gry dalej pewniakiem nie jest, może po prostu Holender nie przepada za Brożkami, bo ktoś mu coś o nich powiedział? Może nie lubi ich z twarzy, albo nazwisko Brożek źle mu się kojarzy? Paranoja.

Obrona to obecnie (przynajmniej na papierze, nazwiskowo) najsłabsza formacja naszej reprezentacji. Gdy wszyscy piłkarze są w formie i są zmotywowani, to atak z Pawłem Brożkiem, R. Lewandowskim albo też ze Smolarkiem (na niego Leo stawia regularnie - to ci dopiero piłkarz na "poziomie międzynarodowym" co to w ostatnich meczach kadry jest niewidoczny, a w średniakach ligi hiszpańskiej czy angielskiej nie potrafi się przebić choćby na pozycję często grającego rezerwowego), pomoc z Obraniakiem, Błaszczykowskim, Rogerem, Lewandowskim czy też Murawskim, bramka Boruc/Fabiański bądź też piłkarz któremu na wieki zapamięta się jedną wpadkę i nie da więcej szans.

Dopóki Leo wygrywał, można było przymknąć oko na to, że lubi stawiać na piłkarzy dziwnych. Postawił na Golańskiego i Bronowickiego w meczu z Portugalią - wszystkich porwała euforia, piłkarze ci zagrali dobry mecz. Potem już praktycznie grali samą kaszanę (chyba że o czymś zapomniałem). Brożków Beenhakkerowi podsuwają kibice, gazety, media. Leo widocznie nie lubi jak mu się mówi co ma robić, jest przekorny i może się to dla nas źle skończyć.
    • Reprezentacja Polski w piłce nożnej znowu spadła o kilka pozycji w dół , pora najwyższa wrócic do formy jaką prezentowało Polska reprezentacja przed Mistrzostwami Świata w Niemczech
    • Polska reprezentacja jest troszkę podobna do bumerangu-najpierw gra świetnie, momentami fantastycznie by potem być w stanie tylko się bronić na własnej połowie... Także pewnie niedługo nasi zaczną znowu łomotać innych:)
      A swoją drogą szkoda Ebiego Smolarka-jeden z najlepszych strzelców reprezentacji a nie ma nawet miejsca w składzie drugorzędnego zespołu Premiership...:(
      <Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
      <Maciek2> bo uznał że się tobie nie nalezy
    • vul6 zgadzam sie z twoja wypowiedzia i tak samo mam odczucia do Leo. On chyba juz konkretnie olal reprezentacje, pewnie przez genialny pZPN lub tych peudo dziennikarzy pokroju Faktu. Ja bym widzial nastepce dalej w Holandii moze Frank Rijkaard :). Holenderski futbol jest piekny musimy duzo sie jeszcze od nich jeszcze nauczyc.

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez =KADAFI= ().

• Mecz dosyć senny, widać że Polacy boją się cokolwiek zrobić. Z graczy wyróżniłbym M Lewandowskiego który jak zwykle przeplata całkiem niezłe spotkania z nieudanymi. Smolarek jako święta krowa powinien zostać zmieniony, R Lewandowski nic ciekawego nie pokazał, a chętnie bym zobaczył Brożka i przede wszystkim Obraniaka.
    • muszę się nie zgodzić
      mnie mecz nawet się podoba
      Błaszczykow3ski jest klasą sam dla siebie, R. Lewandowski miałby dobrą sytuację gdyby nie faul, no i dobrze odegrał do Smolarka
      z niecierpliwością czekam na to co pokarze Ludwik, chociaż wiele się w tym meczu nie spodziewam, to czas na aklimatyzację w zespole
    • Mecz mi się nawet podobał, choć akurat Ludwikiem Urbaniakiem bym się zbytnio nie podniecał. Może być z niego kawał fajnego piłkarza, fajną bramkę sieknął, widać że na codzień gra w dobrej lidze i... tyle. Zobaczymy co pokaże dalej.
      Za to znając nasze media jutro zacznie się szał i zbiorowa masturbacja na miarę Kubicy, Małysza czy kogo tam jeszcze.

Niestety, widzę ogromny problem, nazywa się Krzynówek. Ten pan mimo zaszczytnej przeszłości zaczyna odstawać poziomem coraz drastyczniej. Przed nami sporo ważnych meczy, a on już nigdy ani nie będzie szybciej biegał, ani kondycji miał lepszej, ani startu do piłki. W tym wieku piłkarze się nie rozwijają, tylko zwijają, a pan Jacek mimo całej mojej sympatii dla niego zwija się wyjątkowo szybko.

Pytanie, kto na lewą obronę?
      zgniły liberał/podły ateista
    • Krzynowek, Smolarek OUT z kadry !!!
      ja wiedzialem, ze Obraniak ladnie sie zaklimatyzuje
      jest potencjal w tym pilkarzu - On + Blaszczykowski i mamy juz ladne skrzydla :E Muras na srodku i jest oki ]:-D
      chcialbym zobaczyc duet Lewandowski - Brozek od poczatku meczu w lini ataku