Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• vau napisał(a)

Tak - Błaszczykowski co chwilę łapie kontuzje, ostatnio się rechabilitował,
      a Jeleń ma ciągle problemy z plecami - i ostatnio dopiero wrócił do
      dyspozycji. Bardzo równo . . .
      Ciężko znaleść Polskiego piłkarza, który by grał na równym poziomie
      przez dłużej niż 2 sezony.

Dziwisz się.? Oglądałeś chociaż raz bundeslige.? faulują Błaszcza co chwile, bo nie mogą sobie z nim poradzić, nic dziwnego, że łapie kontuzje.
      On chociaż walczy, nie to co reszta polskiej reprezentacji , jak przegrywają 2 czy 3 do 0 to płaczą i rezygnują. Mogli z Portugalią.? To czemu nie z Irlandią , która jest o niebo słabsza.? Gdzie jest Smolarek.?

tortoise napisał(a)

to w koncu jak Boruc? Borus? czy Borubar?

no tak, teraz trzeba obrażać Boruca...

tortoise napisał(a)
      sorry ale takie problemy zostawia się w szatni. a jeżeli ktoś sobie z nimi nie radzi to idzie do trenera i mówi:
      "słuchaj, mam problemy... cały czas o nich myślę. nie chcę grać - boję się, że zawalę."

i co myślisz, że trener po prostu powie 'okej, odpocznij, wystawie kogoś innego.' ? Nie te czasy.. Teraz grają dla kasy i tylko to dla nich się liczy. Niestety..

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Tak szukajac informacji o ostatnich słabych meczach Fabiańskiego w angielskim pucharze ligi bodajrze ? :P Znalazłem coś takiego "Łukasz Fabiański nie zagra w meczu eliminacyjnym do MŚ 2010 w RPA. Bramkarz reprezentacji Polski ma infekcję jelit - dowiedział się Sport.pl" No to już darujemy Borusowi i naszemu trenejro ? :P
    • Nie uważam, żeby nasi reprezentanci pożądali tylko kasy.
      A żeby dostać się do kadry narodowej musieli się ostro napracować, żeby dla niej zagrać. Może nie każdy, ale wielu z nich.

Ale prawdy nie ma co ukrywać. Polska nie ma narazie wielu niezłych zawodników, a jedynie garstkę, która nieraz coś pokaże. Poczekamy kilka lat, to może i zmieni się na lepsze, kadra zmieni się, wejdzie wielu młodszych piłkarzy, to może wtedy się coś zmieni. :)

Mamy paru dobrych, reszta średniaki i słabiaki. Młodziki może wyrosną na ludzi. :)

Aha i zamiast się kłócić to dajcie się wypowiedzieć innym, bo każdy może mieć swoje zdanie. :) I nieraz tylko należy kogoś sprostować.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Orzeszek107 ().

• @ Zaborca
      ja nie obrażam Boruca
      tylko czepiłem się jednego z przedmówców, który napisał Borus..

nie ma co na siił wyciągać pozytywów z całego tego spotkania.
      nie ma co porównywać meczu do innych meczy - każdy jest inny.
      nam się zdarzyło wygrać z Portugalią, Irlandii Północnej z Hiszpanią.. ot wyjątek potwierdza regułę
      reprezentacja nasza na dzień dzisiejszy wyglada tak:
      każdy sobie. nie mamy zespołu. koniec kropka

poza tym z czego mamy wybierać?
    • tortoise napisał(a)
      @ Zaborca
      ja nie obrażam Boruca
      tylko czepiłem się jednego z przedmówców, który napisał Borus..

w tgaki razie sorki, tak to odebrałem . ;)

tortoise napisał(a)
      nie ma co na siił wyciągać pozytywów z całego tego spotkania.
      nie ma co porównywać meczu do innych meczy - każdy jest inny.
      nam się zdarzyło wygrać z Portugalią, Irlandii Północnej z Hiszpanią.. ot wyjątek potwierdza regułę
      reprezentacja nasza na dzień dzisiejszy wyglada tak:
      każdy sobie. nie mamy zespołu. koniec kropka

poza tym z czego mamy wybierać?

Piłka jest nieprzewidywalna.
      Naszym piłkarzom brakuje najbardziej motywacji i zgrania. A bez tego niczego nie osiągną i skończą na euro2012 z dorobkiem 0 pkt..
    • ^Zaborca63^ napisał(a)
      lMagl napisał(a)
      hahahah chłopaki grali jak na boisku szkolnym, Roger potykał sie o własne nogi..... co do Boruca to już brak mi słów za ta 3 bramke ;/ ogólnie porażka...

widzę kolega nie oglądał meczu . ;)

Roger przynajmniej się starał, dośrodkowywał, walczył, a tamto potknięcie to chyba nie musze tłumaczyć na jakim bagnie oni grali.? ;)

mecz przegrany przez obrońców, co tu dużo mówić, taktyka benhakera też beznadziejna..

Ja to już po woli mam dosyć tego benhakera, nie mowiąc o tym spotkaniu dzisiejszym i jego beznadziejnych zmianach po co on zdjął Jeleńia kiedy jest w dobrej formie ?(
      Po drugie banhaker już się chyba wypalił bo nie ma pomysłu co zrobić z reprezentacja taktyką żeby grali dobrze i ofensywnie.

A po trzecie
      Boruc
      Co wy chcecie od Boruca, już zapomnieliście jak bronił na Euro 2008. Każdemu się trafia gorszy dzień. Żal mi was.
    • LukaszTczew17 napisał(a)
      ^Zaborca63^ napisał(a)
      lMagl napisał(a)
      hahahah chłopaki grali jak na boisku szkolnym, Roger potykał sie o własne nogi..... co do Boruca to już brak mi słów za ta 3 bramke ;/ ogólnie porażka...

widzę kolega nie oglądał meczu . ;)

Roger przynajmniej się starał, dośrodkowywał, walczył, a tamto potknięcie to chyba nie musze tłumaczyć na jakim bagnie oni grali.? ;)

mecz przegrany przez obrońców, co tu dużo mówić, taktyka benhakera też beznadziejna..

Ja to już po woli mam dosyć tego benhakera, nie mowiąc o tym spotkaniu dzisiejszym i jego beznadziejnych zmianach po co on zdjął Jeleńia kiedy jest w dobrej formie ?(
      Po drugie banhaker już się chyba wypalił bo nie ma pomysłu co zrobić z reprezentacja taktyką żeby grali dobrze i ofensywnie.

A po trzecie
      Boruc
      Co wy chcecie od Boruca, już zapomnieliście jak bronił na Euro 2008. Każdemu się trafia gorszy dzień. Żal mi was.

Dokładnie. Dodam, nawet na MŚ 2006 bardzo dobrze bronił. Wtedy każdy go wielbił, uwielbiał, a teraz po tym meczu nie lubią go. To się nazywają kibice..
    • Nie gadajcie, że potrzeba naszym piłkarzom motywacji...
      Większość gra dla kasy i tyle... Wyjedzie taki za granicę, kij w to, że przesiedzi 2 lata na trybunach, ale kasa będzie i to jest dla niego najważniejsze... taki Smolarek.. NIGDY go nie uważałem za dobrego piłkarza, a każdy się nim podniecał... teraz pokazuje na co go stać :D nawet o miejsce w składzie nie walczy...
      na szacunek moim zdaniem zasługuje jak na razie tylko Boruc i Błaszczykowski.. reszta może im wiecie co lizać ;P
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().

• bERN napisał(a)
      na szacunek moim zdaniem zasługuje jak na razie tylko Boruc i Błaszczykowski.. reszta może im wiecie co lizać ;P

borucowi mozna lizac chyba jego sandaly do gry :lol: :lol: :lol:

to byla robinsonada sezonu 8-)
      Uni20

Cracovia Kraków

Najgorzej jest sie poczuc na szczycie schodów, wtedy juz nie pojdziesz do przodu...
    • Red napisał(a)
      bERN napisał(a)

borucowi mozna lizac chyba jego sandaly do gry :lol: :lol: :lol:

to byla robinsonada sezonu 8-)

Robinson też taką wpuścił :]

To że spieprzył 2 mecze to pamiętacie- to że "obronił" nam przegrane euro już nie...to że chciało go wiele DOBRYCH klubów za ładną kase też nie to że jest jednym z lepszych bramkarzy globu i (zaryzykuje stwierdzenie najlepszego jakiego wydała Polska ziemia)też nie...i co teraz Kuszczak może odetchnąć(przyp. Polska-Kolumbia)??

Teraz polewka dla jełopów dla mnie będzie to obrona Boruca(spójrzcie tylko jak piłka do niego się już prawie kulała i tuż przed nogą podskoczyła):
      youtube.com/watch?v=klcTnGeVIoE

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez grochol ().

• bERN napisał(a)
      Nie gadajcie, że potrzeba naszym piłkarzom motywacji...
      Większość gra dla kasy i tyle... Wyjedzie taki za granicę, kij w to, że przesiedzi 2 lata na trybunach, ale kasa będzie i to jest dla niego najważniejsze... taki Smolarek.. NIGDY go nie uważałem za dobrego piłkarza, a każdy się nim podniecał... teraz pokazuje na co go stać :D nawet o miejsce w składzie nie walczy...

Boruc, Błaszczu i Jeleń. :D

inni niech liżą . :P

ps - a co do pani lub pana Red to normalnie nie chce mi się komentować... ale powiem krótko : żal mi ciebie.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Ja nie wiem co wy zobaczyliscie dzis w Borucu? Nawet pomijajac ta nieszczesliwa bramke z Zewłakowem to on nic wielkiego nie gral! Jest bardzo winny 1 bramki nie byl pewny na bramce a do tego nie rozumial sie z obrona. Gdzie tu sens pisania ze byl jednym z najlepszych w druzynie? gral rownie slabo jak inni. Tacy jak on nie powinni ulegac wielkiemu zdenerwowaniu. Poraz pierwszy zobaczylem ze Boruc nie wytrzymal psychicznie meczu...
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• ja sie tylko dziwie czemu Fabiana nie bylo chocby na rezerwie - moze Leo chcial podbudowac Boruca biorac go do pierwszego skladu ale moim zdaniem to Fabian powinien byc nr.1... pokazal to w ostatnich meczach, ze zasluguje na to by walczyc z Almunia o pierwsze miejsce w skladzie. Boruc sie skonczyl i taka jest prawda - wypalil sie doszczetnie, byc moze przez problemy w zyciu osobistym. Wawrzyniak - co on /ciach robil w 1 skladzie ??!! juz bardziej tam Wojtkowiaka widzialem... totalna porazka jesli chodzi o linie obrony...
      Atak to mamy jednak konkretny - Lewy ktory moze nie pokazal za duzo ale ma potencjal, Jelen ktory poakazal ze jest w formie i Sagan jako ten "joker" Leo. Kuba jakby dzisiaj bez formy...
      ostatnie 5min - grali tak jak powinni grac od poczatku...
      szkoda bo liczylem na 3 pkt, a tak musimy liczyc na potniecia rywali...

/wulgaryzuj sobie do kolegów na podwórku. tortoise
    • PimP 1987 napisał(a)
      ja sie tylko dziwie czemu Fabiana nie bylo chocby na rezerwie - moze Leo chcial podbudowac Boruca biorac go do pierwszego skladu ale moim zdaniem to Fabian powinien byc nr.1... pokazal to w ostatnich meczach, ze zasluguje na to by walczyc z Almunia o pierwsze miejsce w skladzie. Boruc sie skonczyl i taka jest prawda - wypalil sie doszczetnie, byc moze przez problemy w zyciu osobistym. Wawrzyniak - co on k**** robil w 1 skladzie ??!! juz bardziej tam Wojtkowiaka widzialem... totalna porazka jesli chodzi o linie obrony...
      Atak to mamy jednak konkretny - Lewy ktory moze nie pokazal za duzo ale ma potencjal, Jelen ktory poakazal ze jest w formie i Sagan jako ten "joker" Leo. Kuba jakby dzisiaj bez formy...
      ostatnie 5min - grali tak jak powinni grac od poczatku...
      szkoda bo liczylem na 3 pkt, a tak musimy liczyc na potniecia rywali...

Błaszczu po kontuzji dlatego . ;) w ogóle nie wiem czemu ten benhaker go wpuścił... zamiast chłopaka wyleczyć do końca to ten go wpuszcza na boisko.. zmiany jak najbardziej nie trafione w tym meczu.
    • bERN napisał(a)
      Rassija (jeżeli źle napisałem to sorki, śpieszę się) Boruca wymieniłem za całokształt, widziałeś co robił na Euro :)

Zaborca, idąc twoim tokiem myślenia i żyjąc przeszłością to przecież nie mamy się co denerwować gra naszej reprezentacji.
      wszak wszyscy pamiętamy ten wspaniały mecz na Wembley... w '74
      prosze cię. ja nie mówię, że nie lubie Boruca - ale fakty są takie: zagrał najgorzej, nie wypełnił swego zadania na boisku. popełnił przynajmniej dwa poważne błędy. a Euro było prawie rok temu. a co było a nie jest nie pisze się w rejestr.

edit:
      ten tekst mówi wszystko:
      tvn24.pl/-1,1593115,0,1,krol-artur-jest-nagi,wiadomosc.html
    • Zyjcie sobie ME lub MS ale trzeba patrzec do przodu i ja osobiscie dziekje za takiego rownego bramkarza ostatnio wiecej wpadek niz normalnej gry

Leo tel mi łaj :>?
      Uni20

Cracovia Kraków

Najgorzej jest sie poczuc na szczycie schodów, wtedy juz nie pojdziesz do przodu...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Red ().

• Większość pewnie tutaj czyta Pudelka tudzież inny portal plotkarski w którym ładnie opisane jest że Boruc rzucił żonę, ma fajną kochankę, z kochanką mu nie wychodzi, że pobił McGeady'iego i ogólnie takie tam bzdety.

Nie oglądałem meczu. "Odreagowywałem" po ostatnich 2 dniach :P.
      Słyszałem, że rewelacyjnie nie było. Ale kiedy było? Pewnie wtedy jak nasi reprezentanci strzelili fartem 1-2 bramki, a potem Boruc wyciągał niesamowite sytuacje. No tak wtedy było fajnie. Ale jak Boruc ma problemy w realu to rzucacie w niego błotem. Nie mówię tutaj o patriotyzmie, zawsze za swoimi czy coś. Proszę tylko o trochę zrozumienia... taki ludzki odruch jakby ktoś zapomniał.
    • bERN napisał(a)
      Racja o Jeleniu zapomniałem.

Rassija (jeżeli źle napisałem to sorki, śpieszę się) Boruca wymieniłem za całokształt, widziałeś co robił na Euro :)

i co z tego co robil na Euro w kontekscie tych eliminacji? Szacunek dla niego, ale teraz rozliczamy go z tych eliminacji, w ktorych gra tak ze najlepiej aby narazie byl zelaznym rezerwowym. Idac twoim tokiem myslenia proponuje na bramke wstawic Janka Tomaszewskiego.
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:

• Tak najeżdżacie na tego Boruca... Popełnił pare błędów, ale to każdemu bramkarzowi się zdarza. Trzeba też brać pod uwagę to, że gdyby obrońcy grali tak jak powinni to byśmy stracili o 2 bramki mniej :P
    • PimP 1987 napisał(a)
      dobrze, ze Slowenia zremisowala z Czechami
      jakas tam szanse jeszcze mamy by wyjsc z grupy

mam nadzieję, że nie dostaniemy się na ms... tylko zabierzemy miejsce jakiejs druzynie co moze cos wiecej pokazac
    • ZioomekS napisał(a)
      PimP 1987 napisał(a)
      dobrze, ze Slowenia zremisowala z Czechami
      jakas tam szanse jeszcze mamy by wyjsc z grupy

mam nadzieję, że nie dostaniemy się na ms... tylko zabierzemy miejsce jakiejs druzynie co moze cos wiecej pokazac

A może coś w końcu Polska pokaże??:D Kiedyś trzeba a po za tym no to chociaż pkt do rankingu wpadną...
    • ZioomekS napisał(a)
      Tak najeżdżacie na tego Boruca... Popełnił pare błędów, ale to każdemu bramkarzowi się zdarza. Trzeba też brać pod uwagę to, że gdyby obrońcy grali tak jak powinni to byśmy stracili o 2 bramki mniej :P

Boruc na rowni z obroncami zawinil dwa gole.
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:

• Rassija napisał(a)
      ZioomekS napisał(a)
      Tak najeżdżacie na tego Boruca... Popełnił pare błędów, ale to każdemu bramkarzowi się zdarza. Trzeba też brać pod uwagę to, że gdyby obrońcy grali tak jak powinni to byśmy stracili o 2 bramki mniej :P

Boruc na rowni z obroncami zawinil dwa gole.

czyli jest powrót do standardu naszej piłki czyli wszyscy graja marnie 8-/

nie oszukujmy się że porażka Boruca jest tak wyraźna bo świecił ponad całą resztą 8-/

Spam from 07 Sep 2006
    • Orzeszek107 napisał(a)
      Mam nadzieję, że wierzycie dalej w Polskę i naszą reprezentację.
      Obstawiam, że wygramy mecz z San Marino 3:0. ^^

ja wierze, z San Marino przegramy 2:1 .
    • Edrin napisał(a)
      Jak zagramy 2 napastnikami to możemy wygrać nawet wyżej ^^
      Ja obstawiam 4:0
      POOOlska gooola!!!

Co Ty gadasz, już nie pamiętasz jak wymęczyliśmy 1:0 z San Marino? :quasi:
      Jak bedzie remis to już będę z nich dumny..
    • Ale z was patrioci. :P

Ja wierzyłem, wierzę i będę wierzyć, że nasza reprezentacja wygra każdy mecz. Oczywiście nie wygrywają i nie wygrają, ale wierzyć można. ^^

Ale z San Marino, uważam że nie przegrają, patrząc na to, że San Marino według rankingu UEFA jest na około 200 miejscu, a polska około 30. :)