hahahah chłopaki grali jak na boisku szkolnym, Roger potykał sie o własne nogi..... co do Boruca to już brak mi słów za ta 3 bramke ;/ ogólnie porażka...
Reprezentacja Polski w piłce nożnej.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
lMagl napisał(a)
hahahah chłopaki grali jak na boisku szkolnym, Roger potykał sie o własne nogi..... co do Boruca to już brak mi słów za ta 3 bramke ;/ ogólnie porażka...
widzę kolega nie oglądał meczu .
Roger przynajmniej się starał, dośrodkowywał, walczył, a tamto potknięcie to chyba nie musze tłumaczyć na jakim bagnie oni grali.?
mecz przegrany przez obrońców, co tu dużo mówić, taktyka benhakera też beznadziejna..Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().
-
^Zaborca63^ napisał(a)
Jeleń gra równo, nie powinien go zdejmować, mógł zagrać dwoma napastnikami, bo nie mieli nic do stracenia.
Gra równo, a zrobił tyle co grający krzywo Sagan. Jak nie ma mu kto podać piłki to nic nie zrobi i nie wazne jak dobrze sobie radzi we Francji.
Kiedy nasza reprezentacja grała dwoma nominalnymi napastnikami? Pytam poważnie, bo nie pamiętam a ciekawy jestem. Osobiście chciałbym właśnie, by tak nasi grali. Obrona jest jaka jest, tracą głupie bramki, ale z przodu nie ma ognia więc jest bieda. Z dwoma może byłoby lepiej. Ale to u nas nie przechodzi. -
Farben. napisał(a)
^Zaborca63^ napisał(a)
Jeleń gra równo, nie powinien go zdejmować, mógł zagrać dwoma napastnikami, bo nie mieli nic do stracenia.
Gra równo, a zrobił tyle co grający krzywo Sagan. Jak nie ma mu kto podać piłki to nic nie zrobi i nie wazne jak dobrze sobie radzi we Francji.
Kiedy nasza reprezentacja grała dwoma nominalnymi napastnikami? Pytam poważnie, bo nie pamiętam a ciekawy jestem. Osobiście chciałbym właśnie, by tak nasi grali. Obrona jest jaka jest, tracą głupie bramki, ale z przodu nie ma ognia więc jest bieda. Z dwoma może byłoby lepiej. Ale to u nas nie przechodzi.
kiedyś grali .Frankowski, Żurawski czy Żurawski , Smolarek potem Smolarek grał na prawym skrzydle itd. Przegrywali , na dodatek 3:1 , a benhaker wprowadza napastnika za napastnika grając ustawienie 4-5-1 nie zmienia nic, czy to dobre posunięcie.? bo wg mnie beznadziejne.
-
Mnie się mecz osobiście bardzo podobał.
Dawno się tak nie uśmiałem a jak wiadomo śmiech to zdrowie, zatem nasza reprezentacja powinna nam częściej serwować takie przedstawienia, może wtedy społeczeństwo będzie bardziej uśmiechnięte i mniej nerwowe:D
Ale jedno mnie dziwi, że jeszcze tomaszewski się nei wypowiedział.Ex
-
no to skoro mamy już po mistrzostwach, to ja zacząłbym szykować reprezentacje na Euro 2012.
jak wiadomo nie będziemy grać w eliminacjach - co za tym idzie w meczach o stawę.
więc młodzi powinni się rozgrywać. czas skończyć z tym starym członem zespołu. -
3 bramka lipa totalna. W sumie boisko przeszkodziło, widzieliśmy w pierwszej połowie Taylor też tak skiksował tyle że Boruc stał bezpośrednio za bramką a Taylor nie.
Ogólnie to po tym co zobaczyłem czuję się jakbym był chory. -
tortoise napisał(a)
no to skoro mamy już po mistrzostwach, to ja zacząłbym szykować
Czemu wy słuchacie tego co mówi Szpakowskijeszcze może nam się udać
polepszą swoją grę i będzie dobrzeuni 2 500k pkt [off]
uni 31 1,5kk pkt [off]
uni 43 1kk pkt [off]
uni 53 340k pkt [off] -
Powiedzcie mi gdzie było to zapowiadane zgranie w liniach obronnych? Aż żal patrzeć było na to co oni tam wyprawiali. Zero pomyślanej gry, nic tylko wybijanie piłki jak najdalej od naszej bramki, pomoc mecz chyba przespała, Roger się starał coś grać, ale nie oszukujmy się - bez formy kompletnie jest, no a bramkostrzelny Jeleń bez dobrych podań dużo nie zdziała. Szkoda Boruca, mecz kompletnie mu się nie udał, zawinił przy 1 i 3 bramce niestety
-
Teraz rozumiem dlaczego kibice Legii smieja sie ostatnio z Rogera... Jelen poza bramka tak na prawde nic nie gral. Sagan zagral wedlug mnie lepiej od niego ale tez nie rewelacyjnie... Blaszczykowski widac ze nie gral duzo, a ze druzyna byla juz pogodzona z wynikiem sam, bez podan nic zrobic nie mogl... Boruc po 1 bramke juz byl strasznie wkurzony, a obrona mu nie pomagala... Jego kolejne dwa koszmarne bledy razem z obroncami i tylko wpadki Fabiana w reprze brakuje.. a no i Załuski. Nikt z naszych nie zasluzyl na pozytywna ocene bo kazdy prezentowal taki sam, niski poziom mimo ze paru z nich oddalo serce na boisku. Powtorze raz jeszcze. Co z tego ze nasi dwaj napastnicy strzelili bramki skoro przez wieksza czesc ich przebywania na boisku nie bylo ich widac? Skoro nie otrzymywali podan to chyba logicznym jest ze nalezy sie po pilke cofnac.... Zal mi Zewłakowa bo raczej po tych eliminacjach moze z kadry wyleciec5 ST
Gram:
U17 top71
Emeryt:
U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235
-
Boisko boiskiem, kiks kiksem, ale zastanawia mnie jedno, po co on chciał to wykopywać z pierwszej piłki. Nie był atakowany, mógł swobodnie przyjąć, rozejrzeć się, dokładnie podać, a tutaj chłopak chciał się popisać i nie trafia w piłkę, lol.
Zresztą w meczu miał kilka kopnięć, które mu nie wyszły więc mógł się wstrzymywać z takim kopaniem.
No a tak już na koniec to i tak wyjdzie na to, że to nie wina piłkarzy tylko trener zawinił przy tych trzech bramkach.
Na całe szczęście można jeszcze kibicować drużynom, które znają się na graniu w piłkę.
"V"Ex
-
jeszcze jeszcze i tak jeszcze...
ja bym wolał żeby na własnych mistrzostwach gospodarz turnieju nie odpadł w grupie z 0 dorobkiem na koncie i stosunkiem bramek 1-9 ...
i bynajmniej mam swój rozum i Szpakowski mi do szczęścia potrzebny nie jest -
Boruc ostatnio nawet w lidze ma problemy z koncentracją. Jak to powiedział tortoise od bohatera do zera.
Może jeszcze się polepszy.
Jelenia uważam za dobrego piłkarza, tak samo jak Sagana. Podoba mi się też gra Rogera. Niestety mamy moim zdaniem słabą obronę i pomocników którzy grają tak jakby piłka ich parzyła i wybijają ją byle jak najdalej do przodu, to normalnie parodia. Gdyby się nauczyli mykać pomiędzy przeciwnikami i na dodatek celne i przemyślane podania, to coś by z tego wyszło.
Tak sobie myślę, że minęła era Beenhakera. Chyba naprawdę czas na zmianę, chociaż dzięki niemu Polska w końcu dostała się na Euro 08. I to mu się chwali.
Tyle żeby jeszcze ktoś włożył kasę w dobrego trenera i żeby jakiś chciał trenować naszą reprezentację.
Ogólnie się zdziwiłem, że dostaliśmy w tyłek, bo z Irladnią ostatnio 3 razy pod rząd wygraliśmy, a tu prosze. -
tortoise napisał(a)
ja bym wolał żeby na własnych mistrzostwach gospodarz turnieju nie odpadł w grupie z 0 dorobkiem na koncie i stosunkiem bramek 1-9 ...
i bynajmniej mam swój rozum i Szpakowski mi do szczęścia potrzebny nie jest
Do tych mistrzostw jeszcze sporo czasu i wiele się może zmienić.
Może znajdzie się kilku młodych chłopaków, którzy będą czerpali radość z gry a nie myśleli o gaży za kolejny mecz. Może jeszcze kiedyś reprezentacja Polski pokaże klasę w rozgrywkach.
Choć i jest jeszcze druga opcja, może stać się tak, że nie będziemy gospodarzami, heh
Co do "fachowca Szpaka" i jego mądrych wypowiedzi oraz fachowości w komentowaniu meczu to, powiem tylko tyle, że w jego przypadku powiedzenie "mowa jest srebrem a milczenie złotem" jest najbardziej adekwatne i tym powinien się kierowaćEx
-
Vasco napisał(a)
Zresztą w meczu miał kilka kopnięć, które mu nie wyszły więc mógł się wstrzymywać z takim kopaniem.
Kilka kopniec mu nie wyszlo? Ja bym powiedzial ze wyszlo mu jedno, dwa no gora 3 kopniecia... On w normalnych warunkach zle gra z nogi a tutaj to juz w ogole..5 ST
Gram:
U17 top71
Emeryt:
-
Orzeszek107 napisał(a)
Jak to powiedział tortoise od bohatera do zera.
I to właśnie jest w tym kraju denerwujące gdzie się podziali ci ludzie co mimo wszystko twierdza że nic się nie stało ? Czemu u nas jak ktoś ma zniszkę formy od razu się go z błotem miesza ? Borus jestt był i będzie BOHATEREM niemozna non stop wykonywać 200% normy
Borus raz sie pomylił w tym meczu z tym samobójem o ile nie uznać tego za przypadek losowy jak dla mnie to wpadł w poślizg noga na tym błocie .
MIMO WSZYSTKO POLACY MY WIERZYMY NIE DZIS TO JUTRO !!
i zacznijmy wkońcu wyciagać wnioski z poziomu naszych kopaczy szkolmy piłkarzy od podstaw !! OD młodzików przez wszystkie etapy zamiast budowac stadiony z hipermarketami budujmy stadiony z baza szkoleniowa dla młodszych pokoleń żeby za 20 lat było lepiej ... -
Zamiast obwiniać Boruca to lepiej poczytajcie co się z nim dzieje ogólnie, jakie ma problemy i w ogóle, ostatnio mu coraz gorzej idzie, ale się nie dziwie . Trzymam za niego kciuki, oby forma mu się poprawiła.
ps - brawo dla pana wyżej, mądra wypowiedź. stawiam piwko .Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().
-
Rassija:
Nie chciałem być już dosadny w ocenie jego gry, więc wolałem ująć to, w sposób przychylniejszy dla niego, bo w końcu każdemu bramkarzowi zdarza się krzywo wykopać piłkę;)
No cóż, jakby to powiedział Śp. Kazimierz Górski, "piłka jest jedna, bramki są dwie i wygrywa ten co strzela o jedną bramkę więcej aniżeli przeciwnik."
Miejmy chociaż nadzieję, że wyciągną z tego jakieś wnioski.Ex
-
Ano może nam brakuje piłkarzy, którzy z pasją by grali dla Polski.
A nie podoba mi się to w naszych piłkarzach, że nie umieją utrzymać poziomu na jaki ich stać.
Leo wybiera piłkarzy do rezprezentacji, a potem oni trafiają na ,,swoje złe dni'' i brak im koncentracji, a potem czemu się dziwić rozgrywce.
Nie umieją grać równo. I tu jest błąd.
Zachodnie reprezentacje mają graczy utrzymujących mniej więcej równy poziom i dlatego są dobre. A my raz skoczymy do góry i wygramy z Portugalią, raz przegramy z Irlandią i tak dalej... -
Słuchajcie... każecie coś grać z tyłu napastnikowi jak gra samemu z przodu ? to pomocnicy powinni walczyć o piłkę napastnikom jak on sam z przodu siedzi
takie jest moje zdanieu15 - top 200? (off)
u56 - top 20 (off)
uTarazed - top 7 (off)
uWezn - top 2 (off)
uAquarius - top 1 (off)
uEuropa top 2 (off)Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().
-
Orzeszek107 napisał(a)
A nie podoba mi się to w naszych piłkarzach, że nie umieją utrzymać poziomu na jaki ich stać.
Leo wybiera piłkarzy do rezprezentacji, a potem oni trafiają na ,,swoje złe dni'' i brak im koncentracji, a potem czemu się dziwić rozgrywce.
Zachodnie reprezentacje mają graczy utrzymujących mniej więcej równy poziom i dlatego są dobre. A my raz skoczymy do góry i wygramy z Portugalią, raz przegramy z Irlandią i tak dalej...
w polskiej reprezentacji są tylko dwaj gracze, którzy grają równo. Jeleń i Błaszczykowski. -
^Zaborca63^ napisał(a)
w polskiej reprezentacji są tylko dwaj gracze, którzy grają równo. Jeleń i Błaszczykowski.
Tak - Błaszczykowski co chwilę łapie kontuzje, ostatnio się rechabilitował,
a Jeleń ma ciągle problemy z plecami - i ostatnio dopiero wrócił do
dyspozycji. Bardzo równo . . .
Ciężko znaleść Polskiego piłkarza, który by grał na równym poziomie
przez dłużej niż 2 sezony.
Boruc przy bramce na 3:1 nie zawinił. Mógł co prawda bronić lepiej,
szczególnie przy sytuacji na 1:0 (przy 2:1 był błąd Wasyla), ale ten kiks
to ewidentnie z winy murawy. Niestety po raz kolejny udowodnił, że w
meczach o stawkę bardzo łatwo można go zdekoncentrować. Wielka
szkoda, że Fabian nie mógł zagrać - może by coś obronił.
Dziś zespół Polski to był zlepek indywidualności - nic razem ugrać nie mogli.
Szczerze wątpie, czy wyjdziemy teraz z tej grupy. Po dzisiejszym blamażu
nie możemy już sobie pozwolić na żadną stratę punktów.
Pozdrawiam -
Yogi napisał(a)
Orzeszek107 napisał(a)
I to właśnie jest w tym kraju denerwujące gdzie się podziali ci ludzie co mimo wszystko twierdza że nic się nie stało ? Czemu u nas jak ktoś ma zniszkę formy od razu się go z błotem miesza ? Borus jestt był i będzie BOHATEREM niemozna non stop wykonywać 200% normy
zniŻka to może być w hipermarkecie...
nie wydaje mi suę, aby moja wypowiedź mieszała kogokolwiek z błotem
od bramkarza wymaga się jedynie by nie puścił gola w meczu. i w jego gesti jest zrobić to jak najlepiej. zdecydowanie i umiejętność przewidywania - a dziś to u Boruca szwankowało ..
to w koncu jak Boruc? Borus? czy Borubar?
Zamiast obwiniać Boruca to lepiej poczytajcie co się z nim dzieje ogólnie, jakie ma problemy i w ogóle, ostatnio mu coraz gorzej idzie, ale się nie dziwie . Trzymam za niego kciuki, oby forma mu się poprawiła.
sorry ale takie problemy zostawia się w szatni. a jeżeli ktoś sobie z nimi nie radzi to idzie do trenera i mówi:
"słuchaj, mam problemy... cały czas o nich myślę. nie chcę grać - boję się, że zawalę." -
Orzeszek107 napisał(a)
Zachodnie reprezentacje mają graczy utrzymujących mniej więcej równy poziom i dlatego są dobre. A my raz skoczymy do góry i wygramy z Portugalią, raz przegramy z Irlandią i tak dalej...
spytam sie Ciebie o cos.
Jak oni moga miec rowny poziom skoro graja ze soba w takim skladzie moze 2 raz w zyciu?
Leo przecenia Polakow zmieniajac dosyc znacznie czesc skladu. Watpie zeby w naszej reprze w marcu roszady kadrowe byly pozytywne. Watpie zeby ligowcy byli lepsi od swoich kolegow z za granicy. watpie zeby nie bylo obecnie lepszych od Rogera i Bandrowskiego. Podobnie moglbym powiedziec o R. Lewandowskim jednak on kilka razy sie pokazal a na jego korzysc dziala tez to ze pomocnicy odcieli go od podan. Tak, nasi pomocnicy bo to oni grali w tym meczu zero jesli chodzi o ofensywe.5 ST
Gram:
U17 top71
Emeryt:
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Rassija ().
-
Orzeszek107 napisał(a)
Wg. mnie jest jeszcze jedna przyczyna wahań formy reprezentacji.
Na pewno zauważyliście, że nie raz w meczu brał udział zawodnik, który był bez formy, ale grał dla samego grania, a nóż się obudzi.
Dużym problemem jest to, że polska kadra nie ma zmienników o tej samej klasie co gracze z pierwszego składu. Po prostu dla przykładu, lepszy pomocnik bez formy ale gość co zawsze gra w pierwszym składzie aniżeli koleś co gra całkiem jak noga. Wystarczy popatrzeć na kadrę hiszpanii, tam praktycznie wchodzi druga 11-tka z ławki i grają taką samą piłkę jak pierwsza jedenastka.
W takiej sytuacji, zawodnicy mają motywację do gry, do pokazania siebie z najlepszej strony, bo wie, że jak będzie grał kiepsko to, w każdej chwili może zacząć grzać ławę. Jak tam zawodnik ma zły dzień to, po prostu gra za niego zmiennik o tej samej klasie.
Teraz przyjrzyjmy się kadrze jak nasza. Gra jedna jedenastka, dochodzi do zmian wymuszonych najczęściej zmęczeniem zawodnika, wchodzi za niego gracz świeży najczęściej słabszy technicznie, mniej doświadczony,etc.
Do czego zmierzam. Jeśli nie zmieni się w polskiej kadrze podejście, żeby tworzyć kadrę składającą się z 23 równych siebie zawodników to, zawsze będzie tak, że będą gwiazdy w drużynie, które zawsze będą miały miejsce w kadrze na mecz, bo po prostu nie mają zmienników. No i czy opłaca się im tak naprawdę latać za piłką jak głupi?
Tak w ogóle napisałem się wiadro, nie za mało, nie za dużo a pisać mógłbym jeszcze z pół godziny, heh. Liczę, że niektórzy zrozumieją co chcę powiedzieć.
"V"Ex
-
tortoise napisał(a)
to w koncu haj Boruc? Borus? czy Borubar?
Jezu Chryste - "Boruc bardzo", ale widać, że do końca już pozostanie Borubarem. -
Słaby ten dzisiejszy mecz syfnie Polacy grali mogli lepiej bo ich na to stać
-
tortoise napisał(a)
Yogi napisał(a)
Orzeszek107 napisał(a)
zniŻka to może być w hipermarkecie...
nie wydaje mi suę, aby moja wypowiedź mieszała kogokolwiek z błotem
od bramkarza wymaga się jedynie by nie puścił gola w meczu. i w jego gesti jest zrobić to jak najlepiej. zdecydowanie i umiejętność przewidywania - a dziś to u Boruca szwankowało ..
to w koncu jak Boruc? Borus? czy Borubar?
sorry ale takie problemy zostawia się w szatni. a jeżeli ktoś sobie z nimi nie radzi to idzie do trenera i mówi:
"słuchaj, mam problemy... cały czas o nich myślę. nie chcę grać - boję się, że zawalę."
Pan czepialski a mi SUĘ wydaje ze mylisz sport z grami komputerowymi... bo idąc twoim tokiem rozumowania to od kazdego z 11 kopaczy się WYMAGA a wiadomo jak to wychodzi ...
Po 2 gie Haj to masz jak sobie jojnta zapalisz
Po 3 cie wybacz ale my nie jestesmy potęga piłkarską i podejrzewam że nawet jak by powiedział trenerowi o problemach to by go wolał wystawić niż Fabiańskiego który nie oszukujmy sie ... ostatnio też nie ma dobrego okresu chociaż ja tam nigdy u niego dobrego okresu nie widziałem ale ja sie nie znam
PoZdrawiam
Edit : A dudka sie niestety już na emeryture wysłało ...Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yogi ().
-
@Rassija chodziło mi nie o poziom całej reprezetacji ogółem, ale o każdego naszego zawodnika z osobna. O to że raz grają dobrze, raz całkiem do niczego. O to mi chodziło.
Bo jak mi wytłumaczyć niedawną wygraną Polski z Portugalią, a teraz dramat Polski z Irlandią. -
a mi się wydaje, że Boruc gra, bo jest jednym z ulubieńców Leo.
taka jest prawda.
cały czas się sądzi, że nie ma lepszego w kadrze niż on. co gorszę w Celticu też tak myślą.
nie wiem czy Fabiański jest lepszy od Boruca czy nie - ale to chyba jedyny brmakarz grający na poziomie, który wpadki w reprezentacji nie zaliczył. a boruc tylko w tym dzisiejszym meczu - zaliczył AŻ dwie.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość