Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• r00s napisał(a)
      Co do meczu z Irlandią to jestem zadowolona ;) I oceniam go za dobry w wykonaniu naszych chłopców.

Bardzo wielki szacun dla Kuby Błaszczykowskiego, chłopak na prawdę dużo pracuje dla reprezentacji Polski. Niesamowite jest to jego zaangażowanie w gre.

dla mnie napastnik Lewandowski to isttna rewelacja. posiada ktos statystyke ile strzelil goli w lidze i dla reprezentacji w ilu meczach? taki rasowy napastnik.

Kuba Błaszczykowski, bardzo zwinny chlopak, plynnie porusza sie po boisku, ale cos za czesto obrywa i za czesto jakies tam urazy, w koncu meski sport :>

ocenia meczu: 4-
      nie ustrzegli się prostych bledow, gdyby nie Duff, i jego kulawe nogi to pierwsza polowa powinna zakonczyc się wynikiem 2:1 dla irlandii.

ten karny hmm, nie potrzebny, kolega co kryl tego napastnika za bardzo nie mysli, zreszta o wiekszosci polskich obroncow mam takie mniemanie, grają dobrze głową, ale tylko w powietrzu, a nie pod wzgledem myslenia na boisku. pare sytuacji pokazalo, ze nie potrafią się dobrze ustawic.

linia pomocy grala plynnie. Bosackiego bym widziala na stale w kadrze.
    • Olivia wikipedia nie boli :P

mecze/bramki

w Lechu: 14/8

w reprze: 4/2

Fabianski pod koniec pogubil sie, obrona tez... Moim zdaniem Jodlowiec wprowadzil soba tylko niepotrzebne zamieszanie i dla niego wielki minus za to spotkanie...
      Peszlo z Lewym szaleli, ciekaw jestem jak by to bylo, gdyby grali razem chociaz cala jedna polowke..
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Rassija napisał(a)
      Olivia wikipedia nie boli :P

mecze/bramki

w Lechu: 14/8

w reprze: 4/2

Fabianski pod koniec pogubil sie, obrona tez... Moim zdaniem Jodlowiec wprowadzil soba tylko niepotrzebne zamieszanie i dla niego wielki minus za to spotkanie...
      Peszlo z Lewym szaleli, ciekaw jestem jak by to bylo, gdyby grali razem chociaz cala jedna polowke..

mam duzy dystans do wiki i jak korzystam, to raczej dodaje hasla a nie odczytuje :)

Jodłowiec racja, najbardziej nieudana postac tego meczu. jak na moje mecz byl fajny, ale nie bedzie mial duzego wplywu na to, co sie bedzie dzialo w marcu, bo przed pilkarzami cala zima i forma wielu z nich moze sie zmienic. ucieszyly mnie skladne akcje pomcnikow z napastnikami, ladny gol Rogera. :)
    • Mecz był dobry ,ale nie ten sam poziom co z Czechami.Fabian bronil nawet, nawet,ale Boruc lepszy :D.Brożek się nie pokazał.Lewandowcy grali dobrze 8-).Ogólnie mecz dobry.
      uni 2 500k pkt [off]
      uni 31 1,5kk pkt [off]
      uni 43 1kk pkt [off]
      uni 53 340k pkt [off]
    • Nie ma co się patrzeć na mecz z Litwą, to inna drużyna niż walia,
      Ale też porównaj nasz drużynę

/edit 11.02.2009 godz. 21:00
      Ten mecz totalna porażka, i dość przypadkowy gol Rogera :( :(

/tortoise
    • zliczyć cokolwiek co dobrze nasza drużyna zrobiła w tym meczu to starczy palców u jednej ręki ... to co grają nasi to jest jedna wielka porażka niestety :/ jeśli nie poprawią się Ci którzy teraz są najlepsi to tragedia bo zaplecze kadry jeszcze gorsze niestety ...

Roger bramkę fajną strzelił tylko szkoda, że jedyna taka sytuacja na cały mecz, że jakiś dobry strzał na bramkę przeciwnika ;)
    • Mecz totalna klapa,poza golem Rogera.Mam nadzieje,że do meczu z Irlandią forma im wróci bo po tym co pokazali dzisiaj to remis był by jakimś osiągnięciem.
      uni 2 500k pkt [off]
      uni 31 1,5kk pkt [off]
      uni 43 1kk pkt [off]
      uni 53 340k pkt [off]
    • Kadra na meczyki El.Mś 2010
      Bramkarze:
      Artur Boruc (Celtic Glasgow)
      Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)
      Łukasz Załuska (Dundee United)

Obrońcy:
      Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań)
      Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht Bruksela)
      Dariusz Dudka (AJ Auxerre)
      Adam Kokoszka (FC Empoli)
      Bartosz Bosacki (Lech Poznań)
      Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)
      Jakub Wawrzyniak (Panathinaikos Ateny)
      Marcin Komorowski (Legia Warszawa)

Pomocnicy:
      Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck)
      Łukasz Trałka (Polonia Warszawa)
      Rafał Murawski (Lech Poznań)
      Roger Guerreiro (Legia Warszawa)
      Rafał Boguski (Wisła Kraków)
      Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund)
      Jacek Krzynówek (Hannover 96)

Napastnicy:
      Robert Lewandowski (Lech Poznań)
      Paweł Brożek (Wisła Kraków)
      Marek Saganowski (Southampton FC)
      Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre)
      Euzebiusz Smolarek (Bolton Wanderers)

Zawodnicy rezerwowi:
      Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa)
      Paweł Golański (Steaua Bukareszt)
      Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa)
      Tomasz Bandrowski (Lech Poznań)
      Jakub Wilk (Lech Poznań)
      Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków)
      Łukasz Sosin (Anorthossis Famagusta)

dobrze, że jest Jeleń ale dlaczego jest Roger w kadrze nie mam pojęcia. Typ jest bez formy szkoda, że brak nam dobrego ofensywnego środkowego pomocnika ale przynajmniej atak mocno obsadzony co dziwi przy stylu 4-5-1 chyba, że Don Leo szykuję suprajsa dla rywali :D
      Menelinho
    • Kar(L)ik napisał(a)
      skład można powiedzieć, że jest już znany :D
      Boruc-Wasyl-Dudka-Żewłakow-Wawrzyniak-
      Błaszczykowski-Krzynówek-Murawski,Roger,M.Lewandowski
      Brożek

heheh xD
      z tym składem nie byłbym taki pewny :Dponieważ szłyszałem że napastnik Wisełki P.Brożek ma kontuzje i zapowiada sie ona dość poważnie ;P
      więc nawet może nie wyjść na boisko przez okolo 6 m-cy :P więc o tym meczu chyba moze zapomnieć :PP
    • bERN napisał(a)
      No i tak jak obstawiałem :) Przegrywamy 3-1, ten ostatni niby błąd Boruca to wina murawy....

dokładnie, nie ma co winić Boruca.

swoją drogą, mecz beznadziejny tak jak polska reprezentacja. ;)
    • Przede wszystkim to wina Żewłakowa, już w juniorskich szkółkach uczą, że nigdy nie podaje się w światło bramki. A ten gdzieś wnet z tamtego pola karnego by podał do Boruca. Sam bramkarz tez nie jest bez winy, niemniej nic by się nie stało, gdyby ten mistrz nie zagrał do niego. Tyle miał opcji, ale nie, lepiej walnąć do bramkarza, mimo iż gra się na kartoflisku i piłka lata jak chce.
      awans się bardzo oddalił, eh :(
    • ..::TheWitcher::.. napisał(a)
      nie brońcie boruca ... to też jego wina ...

a to jego wina , że irlandyczków nie stać na lepsze stadiony tylko jakieś dziurawe murawy.? no chyba nie.

ps - bezmyślna zmiana benhakera, Jeleń schodzi a wchodzi Sagan.? :lol:
    • Farben. napisał(a)
      A co Jeleń zrobił poza golem zdobytym dzięki łutowi szczęścia? Bo według mnie zupełnie nic.

Zobacz jak gra Jeleń w lidze franc. tylko on mógł jeszcze zdobyć chociaż tą kontaktową bramke, a teraz to jeszcze pewnie stracą KOLEJNĄ bramkę. Niedługo to Polska przegra z Burkina Faso . ;)
    • Żewłakow otoczony przez przeciwników kopnął piłkę w stronę naszej bramki, Boruc chciał ją wykopać jak robił to sto milionów razy w karierze, ale że grają na kartoflisku, to piłka się odbiła od kretowiny i Boruc zwyczajnie się machnął, a Żewłakow zdobył pięknego gola.

A co do rzeczy ma liga francuska? Boruc w lidze takich byków nie popełnia, bez sensu takie rozumowanie. Lewandowski w lidze też ma masę goli, a tutaj nic nie robi. Liga to liga, reprezentacja to coś innego. W meczu nic nie robił Jeleń więc trzeba go zmienić, Sagan jest śwież, miał już okazję do strzelenia gola, może jeszcze coś mu się uda. A jak nie to i tak bez różnicy, Jeleń sam nie zdobyłby dwóch bramek.

edit

Ktoś coś mówił o Saganie? ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Farben. ().

• Tego nie można nazwać grą.Boruc błąd który mogą popełnić bramkarze IV i V ligowych klubów.Najlepszym polakiem na boisku Jeleń,jedna akcja i gol,gdyby tylko nasi umieli kopnąć piłkę pod jego nogi,może i by było więcej bramek.Krzynówek.....jego czas się skończył.Obrony w ogóle nie mamy,może czas pomyśleć o zmianie trenera 8-/ Zagrajmy w końcu 2 napastnikami!! X(.Jeszcze gol Sagana w końcówce coś dał,ale za mało czasu.Ocena meczu 1/10 choć i to jest za dużo :dno:
      uni 2 500k pkt [off]
      uni 31 1,5kk pkt [off]
      uni 43 1kk pkt [off]
      uni 53 340k pkt [off]
    • ja sądze, że obaj napastnicy i Jeleń i Saganowski spełnili swoje zadanie. Obaj zagrali mecz na takim samym poziomie.
      co do samego Jelenia - to jedyny zawodnik w polskiej kadrze, który gra równo z tygodnia na tydzień.
      Roger jak zwykle - w Legii praktycznie nic.. w reprezentacji udaje mu się błysnąć.
      Lewandowski - zupełnie odwrotnie.
      po co Błaszczykowskiego wpuszał - to nie wiem w ogóle. chłopak po kontuzji, z bolącymi żebrami wpuszczony na 30 min... no comment.

co do Boruca - kartoflisko czy nie, to od bramkarza tej klasy oczekuje się, że nawet na skopanym motykom boisku zagra na przyzwoitym poziomie. a zawinił nam dwie bramki.
      jest niezdecydowany, nie pewny. widac było że przeszedł obok meczu
      from hero to zero
    • Farben. napisał(a)
      Żewłakow otoczony przez przeciwników kopnął piłkę w stronę naszej bramki, Boruc chciał ją wykopać jak robił to sto milionów razy w karierze, ale że grają na kartoflisku, to piłka się odbiła od kretowiny i Boruc zwyczajnie się machnął, a Żewłakow zdobył pięknego gola.

A co do rzeczy ma liga francuska? Boruc w lidze takich byków nie popełnia, bez sensu takie rozumowanie. Lewandowski w lidze też ma masę goli, a tutaj nic nie robi. Liga to liga, reprezentacja to coś innego. W meczu nic nie robił Jeleń więc trzeba go zmienić, Sagan jest śwież, miał już okazję do strzelenia gola, może jeszcze coś mu się uda. A jak nie to i tak bez różnicy, Jeleń sam nie zdobyłby dwóch bramek.

edit

Ktoś coś mówił o Saganie? ;)

Jeleń gra równo, nie powinien go zdejmować, mógł zagrać dwoma napastnikami, bo nie mieli nic do stracenia.