Reprezentacja Polski w piłce nożnej.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Identycznie jak Pimp widzę naszą pomoc + atak. Smolarek i Krzynówek się skończyli, a Leo na początku wydawał się niby fachowcem a teraz sam sobie wykreował te święte krowy.

Problem jest z obroną - tego naturalnie nie widać z tak słabym w ataku przeciwnikiem jak Grecja (chociaż spokojnie ze 2 bramki mogli strzelić bo nasze krycie przy wrzutkach ze stałych fragmentów leży i kwiczy, a oni korzystają głównie z tego), ale to wyjdzie z każdym choć trochę kreatywnym zespołem. Już widać że Leo Brożka nie powoła, Wawrzyniak nie pogra sobie dłuugo i na lewej obronie będziemy mieli eksperymenty które raz na czas wypalą.
    • Mecz w pierwszej połowie senny w obronie, parę niezłych zagrać i dryblingów Murawskiego, dobre rajdy Błaszczykowskiego, 2 bezczelne faule (na Lewandowskim który mógł odegrać do Błaszczykowskiego i na Błaszczykowskim w polu karnym - obrońca piłki nie uderzył, a Kuba na glebie był...). W drugiej połowie z mocnego kopyta strzeliliśmy bramkę. Założyli chłopacy wysoki pressing (jak na nasze możliwości) i gra zaczęła wyglądać naprawdę przyjemnie. Taką Polskę chcę oglądać. Teraz coś bardziej personalnie.

Smolarek - WHAT THE HELL??!! Porażka, dno, debilstwo, idiotyzm. I ktoś się jeszcze dziwi że jest bez klubu? Był beznadziejny i tylko tyle można w ogóle o nim powiedzieć.

Krzynówek - Parę strat zaliczył, ale podoba mi się to że w przeciwieństwie do reszty chłopaków urywał akcje...faulem. Tak! Zagrał dokładnie jak Grecy, kopnął kogoś gdzie należy nie zarabiając żółtej kartki. Niestety więcej minusów niż plusów. Wiek robi swoje...

Obraniak - Teoretycznie strzelił 1 bramkę, praktycznie strzelił 2. Niezła technika jak na oko. Ciężko coś powiedzieć, bo po bramce wszyscy lepiej grali. O niebo lepszy od Smolarka...

Boruc - Eeee no właściwie to miał 2 naprawdę groźne sytuacje. Akcja sam na sam w której zmusił greka żeby kopnął w kosmos i po rzucie wolnym, genialna interwencja. Może nie wyglądało groźnie, ale gdy piłka odbija się z taką prędkością 5 metrów od Ciebie łatwo o gola. On to wyciągnął. 8/10 formy z Euro :)

Błaszczykowski - REWELACYJNE podanie górą przy 2 golu. Majstersztyk, ale przyzwyczaił Nas do tego już :)

Murawski - W pierwszej połowie najlepszy zawodnik na boisku. Niezły mecz w jego wykonaniu ogólnie.

Roger - Chłopak musi poszukać formy...

Reszta mniej lub bardziej nie zasłużyła żeby tutaj zaistnieć :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Dziwi mnie pewna rzecz... Jak Smolarek strzelał dwa gole Portugalii to co 90% ludzi wołało że on jest wybawieniem polskiej reprezentacji, napastnik nad napastnikami. Smolarek przestał strzelać-Smolarek jest zły i do bani... Kiepsko, oj kiepsko. Pamiętajmy też, że Obraniak gra w lidze francuskiej, która, choć silniejsza od polskiej, do najsilniejszych lig świata zdecydowanie nie należy... Krzynówek rzeczywiście już jest graczem w zaawansowanym wieku i długo nie pogra.
      <Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
      <Maciek2> bo uznał że się tobie nie nalezy
    • ale skoro jest bez formy i bez klubu to po kiego grzyba brac go do reprezentacji? nic nie wnosi do naszej gry a na jego pozycji mozna znalezc miejsce dla mlodych zdolnych. a krzynowka juz po euro nalezalo wywalic. jedyny udany mecz od tamtej pory to spotkanie z san marino. nie wiem czego chcesz od ligi francuskiej bo nalezy do najsilniejszych lig swiata w przeciwienstwie do ligi polskiej i bialoruskiej
    • Bo Smolarek zaczął gwiazdorzyć... Z dobrej Borussi przeniósł się do kiepskiego zespołu gdzie miał lepszą kasę. Uwierzył w swoje "dryblerskie" umiejętności i jaki efekt widzimy. Smolarek jest bez klubu i jest gorszy od Krzynówka. Może jak dostanie pewnego rodzaju policzek w twarz to się obudzi i znów będzie Smolarkiem który strzela biega i pracuje na boisku.
    • co wy chcecie od Smolarka, przeciez zgodnie z nasza pilkarska logika to jest wciaz "mlody i zdolny talent" ;) "ma czas" i "bedzie sie rozwijal" ;) a tak w ogole to przeciez "trenerzy go nie lubia" ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vonHell ().

• Ronnie ostatnio nie dostaje powołania do reprezentacji, dajmu mu obywatelstwo i zamotajmy troche w przepisach. Jeszcze kilku takich i w końcu skończy sie sen pt. "faza grupowa ME/MŚ".

Smolarka to od dawna nie powinno być na boisku, drybler wielki... Strzelił 4 bramki kelnerom i wielki talent się zrobił.... Co do Krzynówka to tak samo...
    • Chyba ktoś tu zapomina kto dał nam remis pod koniec wyjazdowego spotkania z Portugalią... Jakoś "młode talenty" nie potrafiły pokonać Ricardo, a zrobił to strzałem z daleka ów kiepski Krzynówek... Smolarek nie chciał wieki siedzieć w jednym klubie. przeniósł się do ligi hiszpańskiej, która niepodważalnie jest silniejsza od niemieckiej, prawdopodobnie najsilniejsza na świecie. Chciał podjąć jakieś wyzwanie i je podjął. To jego decyzja.

Są młodzi zdolni, oczywiście należy ich wprowadzać do reprezentacji... Przykładowo Brożek.
      <Absynth> cuteconverter nie wiadomo dlaczego nie wziął pod uwagę farmingu przy podziale
    • Dobra dał nam Krzynówek ten remis.
      Ok, było mineło! Dziękujemy!
      Ale teraz skoro jest już bez formy i ma swoje lata po co na niego stawiać ?
      Mieć nadzieję, że raz na dwadzieścia coś trafi z wolnego ?
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • major1511 napisał(a):

Chyba ktoś tu zapomina kto dał nam remis pod koniec wyjazdowego spotkania z Portugalią... Jakoś "młode talenty" nie potrafiły pokonać Ricardo, a zrobił to strzałem z daleka ów kiepski Krzynówek... Smolarek nie chciał wieki siedzieć w jednym klubie. przeniósł się do ligi hiszpańskiej, która niepodważalnie jest silniejsza od niemieckiej, prawdopodobnie najsilniejsza na świecie. Chciał podjąć jakieś wyzwanie i je podjął. To jego decyzja.

Są młodzi zdolni, oczywiście należy ich wprowadzać do reprezentacji... Przykładowo Brożek.
      na 100 pilek z dystansu krzynowek: 5 walnie w slupek/poprzeczke, 10 w swiatlo bramki, reszte wywali za stadion. nie zapominamy. ale to co bylo nie znaczy ze ma trwac wiecznie. a co do mlodych zdolnych. twoim zdaniem jest to brozek? przecierz on ma juz 26 lat to wiek w ktorym pilkarz dawno powinien byc uksztaltowany. mlodym zdolnym mozna nazwac krychowiaka, rybusa, czy lewandowskiego... i takich graczy powinno sie wprowadzac do kadry... zebysmy na rodzimym euro nie musieli wystawic kadre emerytow po 36 lat
    • Tak, nie zapominajmy też kto dał nam remis na Wembley - powołać Tomaszewskiego!
      A na poważnie to trzon kadry powinni stanowić piłkarze 24-30 lat, reszta to najlepiej młode wilczki. Ktoś jest po 30? Out chyba że jest naprawdę wyjątkowy (świetny bramkarz, doświadczony obrońca etc.). Krzynówkowi brakuje siły, celności, szybkości, techniki. Będzie grał coraz gorzej, a i tak już jest poniżej poziomu. Smolarkowi można by zrobić przerwę - znajdziesz klub, zaczniesz grać itp. to wrócisz.
    • Akurat Beenhakker to człowiek który nie przejmuje się zbytnio znajomościami...

Co do kadry to rzeczywiście należy ją odmłodzić. Wiele znakomitej gry pokazują młodzi z Ekstraklasy, między innymi wspomniany Rybus (jego ostatnia bramka-miodzio :) ). Przyznaję rację w sprawie Smolarka. Rzeczywiście nie gra on już od pół roku i "nie czuje" gry. Zgadzam się z Tobą vul. Niech najpierw uspokoi swoją karierę a dopiero potem zgłosi się do kadry.
    • Szeroka kadra reprezentacji Polski na mecze el. MŚ z Irlandią Płn. i Słowenią
      bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)
      obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Piotr Polczak (Cracovia), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Marcin Komorowski (Legia Warszawa), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Paweł Golański (Steaua Bukareszt)
      pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Trałka (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Grzegorz Krychowiak (Girondins Bordeaux), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Wilk (Lech Poznań)
      napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (FC Southampton), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Euzebiusz Smolarek, Łukasz Sosin (Anorthosis Famagusta)

zastanawiam sie po jaką cholere benhałer powołał saganowskiego, smolarka, krzynówka i sosina :O
      gdzie iwański, rybus, małecki, j. gancarczyk, mierzejewski czy paluchowski?
    • Iwański by się przydał :)
      Rybus też mógłby zbierać doświadczenie, tak jak Lewandowski, który jest powołany, a są w tym samym wieku.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().

• Tuncay napisał(a):

Szeroka kadra reprezentacji Polski na mecze el. MŚ z Irlandią Płn. i Słowenią
      bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn)
      obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Piotr Polczak (Cracovia), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Marcin Komorowski (Legia Warszawa), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Paweł Golański (Steaua Bukareszt)
      pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Trałka (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Grzegorz Krychowiak (Girondins Bordeaux), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Wilk (Lech Poznań)
      napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (FC Southampton), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Euzebiusz Smolarek, Łukasz Sosin (Anorthosis Famagusta)

zastanawiam sie po jaką cholere benhałer powołał saganowskiego, smolarka, krzynówka i sosina :O
      gdzie iwański, rybus, małecki, j. gancarczyk, mierzejewski czy paluchowski?

nie wiem jak Wy, ale ja myślałem, że jak przyjdzie coach z zagranicy to piłkarze będą powoływani na podstawie formy niestety myliłem się :/ jak inaczej tłumaczyć fakt obecności nawet szerokiej kadrze perejro czy Smolarka nie wiem jak gra Krychowiak, ale w naszej lidze gra kilku chłopaków, którzy zasługują na powołanie.
      Pozostaje przytoczyć słowa Czesława Niemana ,,Dziwny jest ten świat" - a w zasadzie dziwna jest nasza piłka(Polska piłka)
      Menelinho
    • Jak wszędzie ważną rolę odgrywają znajomości. Tatuś Smolarek zna się z Leo, a widząc, że syna wyrzucili z zespołu i jest on wolnym zawodnikiem, to chce go wypromować w meczu reprezentacji. Murawski też jeszcze nie jest w 100% formie...ale jak widać trener woli stawiać na doświadczenie, ale przecież nim samym nie wygrywa się meczy. Może to strategia: przestraszyć przeciwnika nazwiskami ;>
    • procesor87 napisał(a):

Jak wszędzie ważną rolę odgrywają znajomości. Tatuś Smolarek zna się z Leo, a widząc, że syna wyrzucili z zespołu i jest on wolnym zawodnikiem, to chce go wypromować w meczu reprezentacji. Murawski też jeszcze nie jest w 100% formie...ale jak widać trener woli stawiać na doświadczenie, ale przecież nim samym nie wygrywa się meczy. Może to strategia: przestraszyć przeciwnika nazwiskami ;>

Murawski jest w bardzo dobrej formie! Ostatnimi czasy mocno poprawił drybling, potrafi minąć kilku zawodników, pójść na przebój, zrobić przewagę liczebną...W dwóch ostatnich meczach repry: z Irakiem i Grecją był wg mnie jednym z najlepszych na boisku, nie boi się wziąć na siebie odpowiedzialności. Jak zacznie grać w Rubinie to będzie z niego wielka pociecha. Myślę, że na dzisiaj jest to zawodnik do pierwszej "11"

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Cezarinho ().

• Skład reprezentacji na mecze z Irlandią Północną i Słowenią:
      Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht), Paweł Golański, (Steaua Bukareszt), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus),Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Jacek Krzynówek (Hannover’96), Marcin Komorowski (Legia Warszawa), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Trałka (Polonia Warszawa), Rafal Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (Lille OSC), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (Southampton FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk (Lech Poznań)

Zawodnicy na liście rezerwowej:
      Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Piotr Polczak (Cracovia Kraków), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Grzegorz Krychowiak (Girondins de Bordeaux), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Łukasz Sosin (Anorthosis Famagusta), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa)

Trałka gra dno za to jest international level,Roger wogóle nie gra, Smolarek bez klubu. Powołania jak zwykle z kosmosu. Leo why ?? :D
      Gdzie Peszko, który obecnie jest najlepszym skrzydłowym w lidze??
      Menelinho
    • Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - Łaj? Bigos niektórzy piłkarze mają international level, a inni nie, natura im dała. Szczerze wątpię żeby więcej niż 10 polskich piłkarzy można było ochrzcić tym ekskluzywnym mianem (z tego co mi przychodzi do głowy - Błaszczykowski, Boruc, Fabiański, Obraniak, Brożek, Lewandowski, Jeleń... na siłę można by podciągnąć jeszcze Murawskiego, M Lewandowskiego czy Kuszczaka)
    • jak zwykle Smolarek i Krzynowek, chociaz zaden z nich nie zasluguje na repre - Krzynowek slabe wystepy w Bundeslidze, a Smolarek... Czym Leo sie kieruje powolujac go ?? przeciez jedyna forma sprawdzenia go to treningi, bo jest bez klubu. Tak jak ktos wspomnial - czemu Peszko na liscie rezerwowej ?? Zyciowa forma, a nadal niedoceniany...
    • Mam nadzieje, ze Krzynowek i Smolarek to ławka rezerwowych, a nie 1 skład. 1 namietnie wali po trybunach, a ten drugi? W sumie to co on robi?
      Boli, że to mowie, ale już lepiej by było gdybyśmy się nie zakwalifikowali... Zabierzemy miejsce innej drużynie, która może wyjdzie z grupy ...
    • Marcin Wasilewski, obrońca reprezentacji Polski i Anderlechtu Bruksela, doznał otwartego złamania nogi podczas ligowego spotkania belgijskiej ekstraklasy ze Standardem Liege.

wow...

powiem szczerze, ze jak zobaczylem pasek na gazecie "Brutalny atak na Wasilewskiego, złamana noga!" to przez chwile myslalem, ze ktos sie polamal o Wasyla, toz to czolg jest. albo byl...

przerabane

EDIT:
      film - na wlasna odpowiedzialnosc
      szok... ja nie wiem czy on po tym w ogole jeszcze bedzie gral

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez vonHell ().

• Jak czytałem to z opisu wyglądało to dość niegroźnie, ale jak zobaczyłem film, to aż odechciało mi się w piłkę grać... Po takiej kontuzji to kilka miesięcy chłop na pewno nawet nie będzie chodził, a co dopiero mówić o graniu... Aż się niedobrze człowieku robi oglądając taki film :/
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Dopisz przy tym filmie od 16 czy 18 lat, jak to dzisiaj rano zobaczyłem zaraz po przebudzeniu to aż mnie ciarki przeszły. Bandyta wszedł z rozmysłem wyprostowaną nogą w Wasyla, to wygląda jakby mu nogę urwało :( Cisse i Eduardo też przechodzili podobne kontuzje, dziś wrócili do gry w piłkę. Przerwa co najmniej cały sezon, a kto wie czy nie do końca życia. Życzmy mu żeby w ogóle wrócił do zdrowia, żeby mógł chodzić itp. bo to bynajmniej oczywiste nie jest.