..::Piłka::Ręczna::..

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Zróbmy w takim razie małe typowanko ;) :

Polska - Szwecja- 32 : 26
      Niemcy - Słowenia- 35: 29

Czechy - Francja- 21 : 30
      Węgry - Hiszpania- 26 : 29

Dzisiaj grają tylko grupy C i D.
    • Dzisiaj wygramy na styku.

Ktoś tutaj piszę że pozytywnie zaskoczyli go Węgrzy , a ja powiem że to nie ta Francja co na MŚ gdzie roznosili wszystkich jak chcieli. I to Węgrzy powinni wygrać ten mecz i tak by było gdyby nie frajerskie ostatnie minuty.

dzisiaj o 18:30 Niemcy-Słowenia , dla Niemców mecz o wszystko tak samo jak Szwedów z nami

transmisje na necie Public Sport1

Działa tylko w IE i przy zainstalowanym SopCascie
    • jak wygralismy z NIemcami to juz na luzie powinnismy wyjsc z grupy - mam nadzieje, ze spotkanie ze Szwecja bedzie wygladac tak samo jak z Niemcami na poczatku. Wypracowanie duzej przewagi i kontrolowanie gry. Francja zaskoczyla remisem z Wegrami ale to dobra wiadomosc dla Nas, ze nie sa w dobrej formie :E
    • Ktoś tutaj piszę że pozytywnie zaskoczyli go Węgrzy , a ja powiem że to nie ta Francja co na MŚ gdzie roznosili wszystkich jak chcieli. I to Węgrzy powinni wygrać ten mecz i tak by było gdyby nie frajerskie ostatnie minuty.

To ja napisałem ;)
      To się zgadza, ale Francja mam nadzieję dla poziomu widowiska podniesie się z kolan. Dzisiaj czytałem wywiad z jednym ze Szwedów w którym mówił, że zagrają z Polakami na noże. Oby nasi ich skutecznie zgasili
    • Jest. Ufff. Było ciężko, Szwedzi postawili bardzo mocną strefę, ale nasi potrafili się jej przeciwstawić. Jeżeli dalej tak będziemy grali, medal będzie ciężko wywalczyć.
      Świetnie zaprezentował się Szmal, debiutant Rosiński oraz niespodziewanie Michał Jurecki. Ten niedoceniany rozgrywający wziął ciężar akcji w najważniejszych momentach i przypieczętował zwycięstwo Polaków 27:24.
    • Teraz trzymajmy kciuki żeby Hiszpanie wygrali z Francją , Węgrzy z Czechami , Niemcy ze Szwecją i oczywiście Nasi ze Słowenią a będzie to tak w następnej fazie wyglądało

Hiszpania 4
      Polska 4
      Słowenia 1
      NIemcy 1
      Francja 1
      Węgry 1

I wielka szansa na półfinał

Swoją drogą Francja mnie bardzo zaskoczyła na minus oczywiście z taką grą jak wczoraj z Węgrami i przede wszystkim dzisiaj z Czechami (17minut bez gola!) , Hiszpanie ich rozjadą co najmniej 10 bramkami
    • Faktycznie idziemy zgodnie z planem a nawet coś ponad :D Gra jest na prawdę przyjemna i czasami efektowna, zdarzają się jeszcze momenty w których seryjnie nasza skuteczność leży i mamy problemy, wynik oscyluje w okolicach remisu albo na korzyść rywali. Jeżeli wyeliminujemy te serie to może być bardzo przyjemnie w kolejnych meczykach :D

Nadzieje zostały rozbudzone - teraz tylko utrzymać i po medal Panowie :)

Faworyci mistrzostw nie grają jak narazie rewelacji (Francja chociażby) - niepokoi mnie tylko Hiszpania, która dosyć ładnie sobie radzi na tym początku rozgrywek.
    • Muszą zacząć grać skrzydła , bo na razie wygląda jakby ich w ogóle nie było...
      I musimy wykorzystywać grę w przewadze , wczoraj 6 minut pod rząd prawie graliśmy +1 i jak to nam wyszło , na remis a nie wiem czy nie nawet na -1
    • Jeżeli już wymieniamy mankamenty, to się wtrące ;)

Może ktoś zauważył, gdy atak przeprowadzali Szwedzi, na lewej połówce szalał taki niewysoki koleś. Wespół ze skrzydłowym rozjeżdzali Lijewskiego i Kuchczyńskiego bez probemu. Nasi wogóle nie domykali za tym wychodzącym do atakującego. Dla wprawnego oka łatwo to wychwycić. ;) Jeżeli ten element poprawią, są w stanie zajść daleko.
    • orok napisał(a):

Muszą zacząć grać skrzydła , bo na razie wygląda jakby ich w ogóle nie było...
      I musimy wykorzystywać grę w przewadze , wczoraj 6 minut pod rząd prawie graliśmy +1 i jak to nam wyszło , na remis a nie wiem czy nie nawet na -1
      Dokłądnie. Do tego warto poprawić szybkość ataków bo za dużo czasu marnujemy na podawaniu piłki i szukania miejsca do oddania strzału.
    • Rettior napisał(a):

Do tego warto poprawić szybkość ataków bo za dużo czasu marnujemy na podawaniu piłki i szukania miejsca do oddania strzału.

Szybkość ataków jak Cię mogę, ale nie ma szybkiego wznowienia i przede wszyskim KONTRY!!! Tym, czym Polacy zabijali poszło w niepamięć.
    • Kreon, i tak nie to jest ważne jak, liczy się to, że wygrywają. Ale musze przyznać, że w pierwszym meczu z Niemcami to w końcówce trochę się o wynik obawiałem ;)
      Mam nadzieję że teraz będą mistrzami :D Jakby na to nie patrzeć, zasłużyli sobie na to.
      "Natura deszczu jest taka sama, pozwala rosnąć cierniom na bagnach, jak i kwiatom w ogrodach"
      "My z poprawczaka", Orfeusz Nowakowski.
    • Dawaj Lama napisał(a):

Kreon, i tak nie to jest ważne jak, liczy się to, że wygrywają.

Zobaczymy co będzie z Węgrami, Hiszpanią i Francją :E
      Każdy zespół któy celuje w medal, powinien udoskonalać swą grę. Jako, że Polacy są głodni złota, powinni wyeliminować tak kardynalne błędy.

Dzisiaj mecz ważny, ale nie najważniejszy. Należy go spokojnie wygrać bez strat w zawodnikach. Poczekajmy do 20. Czym będą próbowali zaskoczyć nas Słowacy?
    • mecz Szwecja-Niemcy 18:30 live

Public Sport1

działa w IE i trzeba mieć SopCast'a

Poslka - Słowenia 28:22
      Szwecja-Niemcy 30:27
      Hiszpania-Francja 32:24 (chyba że Francuzi się obudzą)
      Węgry-Czechy 29:26

może nie takie wyniki ale mniej więcej takie różnice widzę :)
    • Wynik lepszy od gry ... skuteczność szczególnie w karnych zatrważająca ...

Dzisiaj jakiś dzień niespodzianek na ME

Szwecja chyba lekki faworyt meczu z Niemcami jedzie do domu
      Czesi wygrywają z Węgrami i wchodzą do drugiej rundy
      Francuzi chyba się obudzili i remis z Hiszpanią
      No i Polacy powiem szczerze - wynik dużo lepszy od gry.Nie można też zapomnieć o udziale sędziów którzy ewidentnie gwizdali dla Słoweńców (karne z kapelusza , kary dla naszych brak gwizdania faulów na naszych)

A więc w drugiej rundzie wygląda to tak

Hiszpania 3
      Polska 3
      Francja 3
      Słowenia 2
      Niemcy 1
      Czechy 0

Będzie ciężko

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez orok ().

• Racja, nasi razili nieskutecznością. Zresztą ogólnie nie zachwycili, nie jestem ekspertem, ale moim zdaniem nie grali jeszcze tak słabo na tych Mistrzostwach (nie ze względu na wynik).

Jak będzie rozgrywana druga runda? (wybaczcie, co do piłki ręcznej to kibicuje tylko reprezentacji od pamiętnych Mistrzostw Świata w Niemczech więc niezbyt obeznany jestem, czasem tylko ligę oglądnę jakąś jak na Eurosporcie czy TVP Sport leci ;P)

Zgaduję, że nie zagramy w niej z Niemcami ani Słowenią?
    • tak jak napisaliscie - wynik lepszy od samej gry
      dziwna sytuacja, ze Nasi boja sie tak tak wykonywac karne...
      dzisiaj bramkarz slowencow mial chyba swoj mecz zycia ^^
      3ba zyc dalej i 3mac kciuki za Nasza druzyne w dalszej fazie
    • Chłopaki męczyli się bardzo, ale dali radę... Remis jest ogromnym sukcesem przy takiej grze.
      Co do sędziów, sędziowali 50 minut dla Słoweńców. Ostatnie 10 minut gwizdali ewidentnie dla Polaków. A ostatnia akcja meczu to już koncert jakich mało :D Tam powinien być karny z karą, która i tak by nic nie zmieniła. Wtedy Słoweńcy oszaleliby z radości. A tak my się cieszymy ;]

Jest jakaś przerwa między I a II rundą? Jak tak, to nasi powinni trochę odpocząć i popracować w ataku. Domykanie już ładnie wychodzi ;]
    • No to jedziemy z typkami ;)

Polska - Hiszpania - 27:23 (mam nadzieję =) )
      Polska - Czechy - 32:24
      Polska - Francja - 24:26 (no niestety, ale trzeba jasno stawiać sprawę)

Sądzę, że Polacy sprężą się na Hiszpanów oraz Czechów, ale nie starczy im sił na Francuzów.