..::Piłka::Ręczna::..

• chcąc pólfinał trzeba wygrać z Hiszpanią albo Francją i oczywiście z Czechami.Niemcy i Słoweńcy będą odbierać punkty mam nadzieje.
      Jeszcze nie widziałem meczu Hiszpanii na tych ME ale po wynikach widać że grają naprawdę dobrze , znak zapytania to Francja z Czechami nie powinno być problemu.
    • Nie lekceważmy Czechów!!! Jeżeli nasi wyjdą na pełnej, to wygramy z nimi bez problemu. Przypomnijmy sobie co było przed meczem ze Słowenią. Sam myślałem, że pójdzie łatwo i przyjemnie. A tu takie zdziwienie.

I tak najważniejszy będzie mecz z Hiszpanią. Tam wojownicy Wenty pokażą na co ich stać...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kreon ().

• Hiszpanie okazali sie dosc mocni nie wierzylem ze uda im sie wygrac grupa raczej stawialbym wszystko na francje...
      Mysle ze czekaja nas dwa trudne spotkania z hiszpania i francja.. z czechami mysle ze wygramy ale wszystko sie moze zdazyc :)
      A co do spotkania z slowenia to nie byl to najlepszy mecz duzo nie wykorzystanych akcji i ten slowenski bramkarz... eh.. co on nie bronil hehe ale nam pod koniec tez szczescie dopomoglo jak byl slupek:) Sloweni grali wysoka obrona i mysle ze to nnie pozwolilo nam grac swobodnie jak z niemcami czy szwedami :]
      mam nadzieje ze Chrowacja odpadnie w II fazie bo z chorwacja ciezko nam bedzie z reszta mysle ze mamy duze szanse :)
      Licze na zloto :)
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • no, Polacy sobie ładnie poczynają jak na razie ;) jutro kolejny mecz, bardzo ważny z Hiszpanami, wydaje mi się, że jak wygramy ten mecz to już będzie z górki :P

optymistycznie :

Polska 31:29 Hiszpania
      Polska 29:28 Francja
      Polska 33:27 Czechy

realnie :

Polska 31:29 Hiszpania
      Polska 27:29 Francja
      Polska 33:27 Czechy

trzymajmy kciuki ;)
      Polska Biało Czerwoni !

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Będzie ciężko.
      Nawet bardzo.
      Jak będziemy tak grać jak w meczu ze Słowenią, to mamy marne szanse. Ale, myślę że pan Wenta przyciśnie naszych i będą grali lepiej. Jeśli tak, finał mamy w kieszeni :>
    • Rettior napisał(a):

Będzie ciężko.
      Nawet bardzo.
      Jak będziemy tak grać jak w meczu ze Słowenią, to mamy marne szanse. Ale, myślę że pan Wenta przyciśnie naszych i będą grali lepiej. Jeśli tak, finał mamy w kieszeni :>

żebyśmy grali tak jak w końcówce ze Słoweńcami to będzie good :D
    • W końcówce meczu ze Słoweńcami była zwykłą, poprawna gra. Nasi powinni nie schodzić z takiego pułapu. Uważam, że taka gra napewno nie wystarczy na Hiszpanię czy Francję. Polacy razili nieskutecznością z rzutów karnych oraz stuprocentowych, która nieprzystoi brązowym medalistom MŚ. Niepotrafili sforsować zwykłej obrony 3-3, momentami przechodzącej w 4-2. Miejmy nadzieję, że polska mentalność, polegająca na mobilizacji z silniejszym przeciwnikiem okaże się skuteczna :)

Tak więc trzymajmy kciuki za naszych, aby wystrzegali się tak szkolnych błędów. 18.30, początek bitwy o złoto.
    • Powinniśmy spokojnie pokonać Słoweńców, gdybyśmy wykorzystali sytuacje sam na sam i rzuty karne - a było tego sporo. Do tego kretyńskie decyzje sędziów... Teraz czeka nas bardzo ciężki mecz, być może zdarzy się porażka. Ale nie zmienia to faktu, że trafiliśmy z bardzo ciężkiej grup, do jeszcze cięższej, w której dwa zwycięstwa brałbym w ciemno.
    • Francja-Niemcy 29:26
      Polska-Hiszpania 28:26
      Słowenia-Czechy 29:22

Na MVP jeszcze za wcześnie.Po 1 rundzie mistrzostw Sławek ma najwyższy % obronionych rzutów , drugi jest chorwacki bramkarz , a trzeci Słoweński

Zapraszam na transmisje live

16:30 Niemcy-Francja
      18:30 Polska-Hiszpania

Public Sport1

IE+SopCast

:)
    • Polska - Hiszpania - już wcześniej się wypowiadałem
      Francja - Niemcy - 27 : 25
      Słowenia - Czechy - 29 : 28

Co do MVP wiadomo, że Sławek ma największy % obronionych rzutów. Zasugerowałem tylko domniemanych liderów mistrzostw.
    • Kto by się spodziewał tak "łatwego" meczu :)

połfinał bardzo blisko
      Nawet jeśli Hiszpania wygra wszystko do końca i Słowenia straci punkty z Francją to wystarczy nam wygrana z Czechami i mecz z Francją możemy nawet przegrać

tak to będzie wtedy wyglądać

1 Francja 7
      2 Polska 7
      3 Hiszpania 7

Francja wygrana z nami i remis z Hiszpanią - 1 miejsce
      My wygrana z Hiszpanią - 2 miejsce
      Hiszpania tylko remis z Francją
    • *ThoR* napisał(a):

to jest tak, że 2 najlepsze zespoły z każdej grupy do półfinałów, a reszta walczy o dalsze miejsca ze sobą?
      Tak, one awansują do półfinału, a reszta walczy o miejsca od 5-6 itp.

Świetnie się dzisiaj zaprezentowała nasza drużyna. Dobra gra w ataku i świetna obrona :) Hiszpanie - najbardziej skuteczna drużyna tych mistrzostw momentami biła głową w mur. Oby tak dalej. Nikt nie wątpi, że pokonamy Czechów. Więc awans do półfinałów jest w zasięgu ręki. Możliwy jest scenariusz, że spotkamy się w finale z Francją, tak jak w finale w siatkówkę :) Oby wynik był ten sam, ale do tego jeszcze długa droga. Oby się udało :)
    • PimP 1987 napisał(a):

nad wyraz latwa przeprawa - bardzo dobra gra w ataku
      z Czechami powinna byc latwa wygrana i potem mozemy myslec juz o polfinale :E

no na Czechów trzeba uważać, potrafią zaskoczyć w 26 minucie meczu Słowenia vs. Czechy jest 10:17 ;)

a co do meczu Polska - Hiszpania, piękny mecz w wykonaniu Polaków, doskonała gra, duża pomysłowość, tylko Bielecki mnie martwi, trochę nieskutecznie, ale tak to reszta wyśmienicie ^^
    • Jeśli nasi utrzymają taką dyspozycję oraz koncentrację jaką zaprezentowali dziś to złotko jest na prawdę w zasięgu.

Z Czechami nie powinno być problemów, ale nie wolno lekceważyć, bo będzie powtórka z meczu ze Słowenią.
      Z Francją to taki pre-finał będzie ;P
    • WladcaZyczen napisał(a):

Zobaczymy jutro co z tego wyjdzie, Czesi pokonali Słoweńców 37:35 więc mecz z nimi wcale nie musi być taką łatwą przeprawą.
      Pierwszy post nie mówiący, "będzie łatwo, ale nie dajmy się zaskoczyć" :D. Trzeba dać im jakiś pub i sobie popiją po piwku i koniec formy. Nasi jak tak dalej im pójdzie to do półfinału jakoś dojdziemy, trzymam kciuki!