NieustraszonA - SzPAMowa Kocica ^^

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• tortoise napisał(a)

co jest przedmiotem oceny etycznej?
    przedmiotem oceny etycznej jest postępowanie człowieka.aby dokonać obiektywnej oceny etycznej powinniśmy poznać wszystkie elementy postępowania człowieka. jeśli chcemy kogoś ocenić, to oceniamy jego czyn, mowę, wolę oraz motyw woli.
    na czym polega, wg Kartezjusza, psychologiczny dowód na istnienie Boga?
    istnienie Boga wynika z faktu istnienia jaźni. ponieważ doskonała jaźń nie może istnieć sama przez się, ale musi mieć jakąś doskonałą przyczynę, którą jest nic innego jak właśnie Bóg. istnienie Boga wynika już z samej idei jaką mamy o Bogu, czyli istocie doskonałej. idea Boga jest ideą

Tak jak postępowanie owszem może być poddane ocenie etycznej nie można jednak oceny do końca postrzegać pod kategorią obiektywne. Obiektywizm jest utopią, czymś czego człowiek nie jest w stanie dokonać ponieważ każdy z nas patrzy przez pryzmat subiektywnych przeżyć. Oceniając dajmy na to czyn człowieka mamy na uwadze cele jakie przyświecały danej osobie, które to wywnioskować możemy jedynie z podobnej sytuacji z którą wcześniej się spotkaliśmy. Sytuacja taka zawsze wywołuje jakieś emocje, jeśli nie wywołuje znaczy, że byłą nam obojętna tak samo jak obojętne może być dla nas postępowanie danego człowieka i w tej sytuacji zgodzimy się z resztą. Jeśli natomiast sytuacja wywołała w nas negatywne emocję i całe postępowanie będziemy postrzegali w kategoriach dla nas niedopuszczalnych. Oczywiście motywy, wolę itp będziemy również uwzględniali ale nie będą one już do nas tak silnie przemawiały jak w sytuacji pozytywnego skojarzenia pierwotnego czynu.

Jak rozumiem wyżej wymienionej teorii :ziew: jaźń wynika z istnienia Boga ;> Otóż istnieje jaźń subiektywna i odzwierciedlona. Pierwsza to nasze subiektywne wyobrażenie o tym jacy jesteśmy, a druga to nasze wyobrażenie o nasz, że nam się wydaję , że inni tak o nas myślą ;p W takim układzie bez społeczeństwa, socjalizacji, więzi i interakcji jaźń a tym bardziej tożsamość nie powstają. Także istnienie jaźni determinują otaczający nas ludzie :O
  • 1. Proszę o wyjaśnienie na czym polega paradoks tyczki i garażu w wersji relatywistycznej :O
    2. Czy miedź może być w stanie krystalicznym? Znaczy - czy jej struktura może być siecią kryształową?
    3. 1 Culomb to jest dużo, czy mało? Uzasadnij dlaczego.
    4. Przypuśćmy, że na całym świecie złoto ma taką samą cenę za kilogram i tak samo łatwo je sprzedać i kupić, a jego zasoby się wyczerpały, całe jest w rękach ludzi. Gdzie kupić złoto i gdzie sprzedać, żeby zarobić?
    5. Jak się ma teoria superstrun to teorii wszechświata samoorganizującego się? :O

mrrr! ^^ Taka inteligentna osoba nie powinna mieć problemu z takimi banalnymi pytaniami, więc tylko pospamowałem sobie troszkę ^_^'

:* :* :*
  • NieustraszonA napisał(a)
    Tak jak postępowanie owszem może być poddane ocenie etycznej nie można jednak oceny do końca postrzegać pod kategorią obiektywne. Obiektywizm jest utopią,...

obiektywizm jest utopią? obiektywizm to stanowisko przypisujące wartościom istnienie niezależne od świadomości.. a to czy dana osoba przy ocenie nie potrafi się odciąć od własnego zdania to inna kwestia... poza tym jak można oceniać kogoś przez swój pryzmat? np: popełniłaś przestępstwo i ktoś popełni przestępstwo to jest oki? a jak nie popełniłaś przestępstwa a ktoś popełnił to wtedy jest bee?
    wartości istniały, istnieją i będą istnieć bez względu czy ktoś je dostrzega czy ie, a to już jest inną kwestią

Jak rozumiem wyżej wymienionej teorii :ziew: jaźń wynika z istnienia Boga ;> ....
    jeżeli już jesteśmy przy Kartezjuszu i jego przykład rozprawiamy to: istnienie jaźni wynika z istnienia myślenia. jeśli bowiem jest myśl, to musi być ktoś, kto myśli - Cogito ergo sum, wskazuje na jaźń myślącą - na duszę, która jest od ciała zupełnie niezależna.
    Kartezjusz proponuje dowód na istnienie Boga, którego doskonałość, wynikająca z posiadania wszelkich cech (perfectiones), sprawia, że nie może on chcieć mylić nas systematycznie, i pewność ta pozwala na uzasadnienie cogito ergo sum.

wydaje mi się, że pomyliłaś tu jaźń ze świadomością bądź też z własnym Ja

wymień różne postacie zła?
    co to jest odwet? proszę go scharakteryzować
    czy powinna istnieć kara śmierci?
    podaj interpretację następującej maksymy: "Czytaj między wierszami, słuchaj też między wypowiedziami"
    ja osobiscie równiez bardziej za donaldkiem ;p wiesz no kazdy ma jakies mankamenty, idealu sie nie znajdzie, bardziej mnie wkurza wlasnei to w polakach ze mamy tendencje do narzekania jakie by to te wladze nie byly, a przykladowo w innych krajach takich jak niemcy skupiaja sie raczej na pozytywach niz wynajdywaniu ciaglych sensacji zwiazanych z negatywami...
    a w jakis sprawach moralnych jesli moge spytac :>

hmmm mowisz cieszyc na sile...ja odbieram szczescie jako sprawe ktora nei dotyczy tylko mnie ale i rowniez otoczenia jakie ma ze mna kontakt...nikt nie lubi sluchac ciaglych uzalen bo zazwyczaj sluchacza w ten sposob rowniez sie humor pogarsza. Szczescie jest na tyle optymistyczna sprawa ze dziala w zasadzie w slozbie nie tylko jeden osoby ktora go doswiadcza ale i rowniez jego blisikim. Oczywiscie jak mowisz na sile to mija sie z celem nieco jednak problem sadze tkwi w tym ze mamy wiekszy problem z interpretowaniem zycia w sposob pozytywny niz negatywny. I dlatego tez mowie ze smutek jest prostszy niz radosc.

Na pol sprawy komuter ^^ no wiem boli okropnie ;p nie raz mam taka sytuacje i tez sie wsciekam...ale tez mi sie przypomina ze czlowiek nie powinien byc przywiazany do rzadnej rzeczy zeby w razie strasty nie musial cierpiec...ale tak potrafia chyba tylko sredniowieczni asceci ^^

Przytulanka ;> w jakim sensie :>

no i to jest najpiekniesza sentencja ... wszytko sie rownowazy. Ja mam taka mala teorie ze zawsze po tych zlych dnaich nadchodza dobre, ktore to skolei zostaja znowu zlymi zastapione, jednak kazde doswiadczenie nawet to negatywne wypelnia wór naszej wiedzy o zyciu i pozwala transferowac pewne sytuacje na przyszlosc ;)

hmm u mnie no dokladnie jak opisalam wyzej...raz na wozie raz pod
    wycisk czasem jest niemilosierny ;p ale wszytko da sie przezyc ;p

o jakie ladne pytanie ^^ glownie jako pedagog szkolny. Marzy mi sie rowniez wlasny gabinet terapetyczny ale dopoki sie prawo w polsce nie zmieni to za wielkich szans na otwarcie tak owego nie mam, no chyba ze o nizszych priorytetach niz sobie zakladalam.

dziekuje jak zwykle za pytanka zmuszajace do wysilku i szczerej rozmowy :**

Bohatersko łapię kredkę i wyrzucam do kosza. ^^
    Możesz spytać, możesz - na przykład nie podoba mi się to, że stanowiska premiera rządu nie traktuje tak jak powinien, czyli nie traktuje wszystkich obowiązków tak jak powinien, a pojawienie się tam gdzie powinien uzależnia od tego czy mu się chce, czy nie. Albo szczyt w Brukseli - prezydenta tam być nie powinno i owszem, ale mógłby chociaż udawać, że ma do kaczucha jakiś szacunek. O! Mądrze to powiedziałaś, bardzo mądrze. Faktycznie, taka już natura Polaków, że nie potrafimy docenić tego co mamy, tudzież dostrzegamy same negatywy danej sytuacji, danej osoby itd.
    Tu też muszę się zgodzić. Tylko że takie coś jak Ty mówisz to jest dla mnie robienie dobrej miny do złej gry w celu zapobiegnięciu robienia przykrości swoim bliskim. Pozostaje jeszcze kwestia tego, że szczęście nie jest długotrwałe, tu się chyba zgodzisz? Smutek może trzymać i trzymać i puścić nie może.
    Już jest w porządku. Komputer działa, tyle że danych musiałem się pozbyć. Asceci... Oni się tylko zamartwiali, a sama mówisz , że to łatwiejsze niż radość. ;)
    Już żadnym. Teraz jestem szczęśliwy.
    Ja kieruję się tym:
    Jednego dnia mały motyl zaczął wykluwać się z kokonu; mężczyzna usiadł i przyglądał się, jak motyl przeciska swoje ciało przez ten maleńki otwór. I wtedy motyl tak jakby się zatrzymał. Tak jakby zaszedł tak daleko jak mógł i dalej nie miał już sił. Więc mężczyzna postanowił mu pomóc. Wziął nożyczki i rozciął kokon. Motyl wyszedł dalej bez problemu. Miał za to wątłe ciało i pomarszczone skrzydła. Mężczyzna kontynuował obserwację ponieważ spodziewał się, że skrzydła motyla zaczną grubieć, powiększać się dzięki czemu motyl będzie mógł odlecieć i zacząć żyć. Tak się nie stało! Motyl spędził resztę życia czołgając się po ziemi z mizernym ciałem i pomarszczonymi skrzydłami. Do końca życia nie był w stanie latać. Człowiek w całej swej życzliwości i dobroci nie wiedział, że walka motyla z kokonem była bodźcem dla jego skrzydeł i dzięki temu motyl był w stanie latać, gdy tylko pokona opór kokonu.
    Czasem walka to, to czego potrzeba nam w życiu.

Życie bez walki może uczynić z nas słabeuszy.

Moglibyśmy nie być tacy silni jak jesteśmy.

Nie bylibyśmy w stanie latać.

Prosiłem o siłę, Bóg dał mi przeciwności losu by uczynić mnie silnym.

Prosiłem o mądrość ... dostałem problemy do rozwiązania.

Prosiłem o dobrobyt ... otrzymałem mózg i krzepę.

Prosiłem o odwagę ... zobaczyłem przeszkody do pokonania.

Prosiłem o miłość ... zesłano mi ludzi w kłopocie, żeby im pomóc.

Prosiłem o przychylność ... dano mi okazję do wykazania się.

Problem tylko w tym, że ja jestem raczej nie wierzącą osobą. Przynajmniej sama przypowieść jest ciekawa. :P

O! Opowiedz mi o tym!
    W jakim celu chciałabyś zakładać taki gabinet? Chodzi tu o psychologię?
    Polskie prawo Ci przeszkadza? Jak zwykle, takie syny! A co z nim nie tak?

To ja dziękuję, za wyczerpującą odpowiedź. ;*
  • Dlaczego romantyzm wyginal wraz z pojawieniem sie Ewy w raju?
    Dlaczego jak ptaszek szuka pozywienia to karmnik jest zamkniety? ekhm.
    Jedzilas kiedys na nartach?
    Macie gdzies tam cos takiego jak "gory" ? [nie mowie tu o Jasnej Gorze]
    Czesto odwiedza was ojciec R?
    Dlaczego gosciu 2 posty wczesniej chce miec z Toba multi?!
    Dlaczego kobiety powinny ubierac sie na bialo?

hipotetyczna: Na drodze do Twojej pracy co chwile widzisz billboardy z napisem "Kasiu, kocham Cie, zadzwon: xxx xxx xxx" i jakis dopisek, ktory znajomo Ci wyglada, po kilku takich juz wiesz ze chodzi o Ciebie, co robisz? kontaktujesz sie z "adoratorem" ? czy moze uznajesz ze jednak nie chodzi o Ciebie... ?

:****
  • Jako kaczka muszem cos hipotetycznego napisac co?

Zalozmy, ze dzwoni do Ciebie lekko wciety kolega miedzy 22 a 23 i wyznaje Ci milosc przez telefon, co robisz? xD

A teraz cos takiego bardziej realnego.

1. Zalozmy ze w koncu decyduje sie dac Ci szanse, abys pokazala to uczucie ktore mi wyznajesz codziennie bez ustanku, w jaki sposob bedziesz mnie chciala przekonac do siebie? :>
    2. W jakiej pozycji bedizesz mnie przekonywac ?xD

3. Jak bardzo mnie kochasz? :>

:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
  • heja
    czemu coraz rzadziej wchodzisz do swojego FC?
    czemu ja też to robię?
    lubisz spam?
    ale tutaj dużo osób....
    a ja mam spaghetti ^^
    lubisz kawę?
    a harbatę?
    jeżeli miała byś wybrać jedno z tych dwóch (kawa lub herbata) co byś wybrała i dlaczego. Podaj sposób przygotowanie i ulubione rodzaje. (proszę o dłuższą wypowiedź) :quasi:
  • Doctor Devil napisał(a)
    1. Proszę o wyjaśnienie na czym polega paradoks tyczki i garażu w wersji relatywistycznej :O
    2. Czy miedź może być w stanie krystalicznym? Znaczy - czy jej struktura może być siecią kryształową?
    3. 1 Culomb to jest dużo, czy mało? Uzasadnij dlaczego.
    4. Przypuśćmy, że na całym świecie złoto ma taką samą cenę za kilogram i tak samo łatwo je sprzedać i kupić, a jego zasoby się wyczerpały, całe jest w rękach ludzi. Gdzie kupić złoto i gdzie sprzedać, żeby zarobić?
    5. Jak się ma teoria superstrun to teorii wszechświata samoorganizującego się? :O

mrrr! ^^ Taka inteligentna osoba nie powinna mieć problemu z takimi banalnymi pytaniami, więc tylko pospamowałem sobie troszkę ^_^'

:* :* :*

chyba cie do reszty pogielo DD ;O ogolem po za pytaniem 4 to reszta jakies badziewie zupelne ktore nikomu nie jest potrzebne ale tobie w tej twojej szkole pocisneli kit ze to wazne i sie na to chwyciles ;p i ktotu teraz jest inteligentny ?^^

a z ciekawosci odpowiedz mi na 4 zebym mogla kiedys kogos przyszpilic takim pytaniem xD

a i ten gdzie masazyk !! :O
    masz szczescie ze chociaz zostawiles troche dna z buziakow to sobie wyprodukuje ulepszonego DD ktory bedzie tylko masowal i nei zadawal pytan ^^
    ;***

tortoise napisał(a)

wymień różne postacie zła?
    co to jest odwet? proszę go scharakteryzować
    czy powinna istnieć kara śmierci?
    podaj interpretację następującej maksymy: "Czytaj między wierszami, słuchaj też między wypowiedziami"

poniewaz jestem leniwa i w ogole przestanmy sie chwalic jacy to zarabiscie inteligentni jestesmy, postanowilam nie podejmowac wyzej wymionego watku dotyczacego systemu aksjonormaltywnego :ziew:

z pozostalych pytan pierwsze 2 zapewne wymagaja definicji ktora w oczywisty sposob wyjasni to co jest oczyywiste tyle ze w bardziej skomplikowanych slowach ;] a podobno im bardziej zawile autor pisze tym mniej ma pojecia o czym pisze ^ ^

3. jestem raczej (bo pewnie po odpowiednich doswiadczeniach moglabym nieco zmienic swoj system myslenia) przeciw. Wierze w sile wyzsza i uwazam ze to jej przypada w udzialowi decydowac kto umrzec powinien a kto nie :> chociaz to bardzo prozaiczny sposob myslenia to jednak na banalach zycie w wiekszosci sie opiera wiec czemu nie ;]
    4. ja bym do tego cytatu jesczze dodala "sluchaj i czytaj tez miedzy wierszami", chociaz nei wiem czy autor nie mial moze jeszcze glebszej intencji w tych slowach...to ja bym to glownie sprowadzila do standardowej regulki waznosci przekazu niewerbalnego ;x balbabla proksemika, parajezyk, mimika, pantomimika i inne pierdoly....jednak nie wiem cyz czasmi za bardzo wyswiechtany nie jest ten cyctat i nie powinnismy sie zwrocic wlasnie w kierunku slow ktore przeziez wyrazaja rownie wiele...

SweetWiewior napisał(a)
    hej :* :*

moge byc Twoim multi?? ]:-D

dlaczemu jak Ciebie myziam na ilcu to nic nie piszesz?? :|

udajesz ze Ciebie nie ma ;( ;( (chyba?)

/me rzuca w KaT kredka :P

hej ^^

ne ;p juz mam dziekuje ^ ^

wybierz losowa odpowiedz:
    a) bo tak
    b) bo nie
    c) bo na swiecie jest duzo zla i staram sie je naprawiac i nie mam czasu przez to na co innego
    d) bo zupa byla za slona

/me odrzuca pudelkiem kredek wypelnione cementem ^^

gitarzysta napisał(a)

Bohatersko łapię kredkę i wyrzucam do kosza. ^^
    Możesz spytać, możesz - na przykład nie podoba mi się to, że stanowiska premiera rządu nie traktuje tak jak powinien, czyli nie traktuje wszystkich obowiązków tak jak powinien, a pojawienie się tam gdzie powinien uzależnia od tego czy mu się chce, czy nie. Albo szczyt w Brukseli - prezydenta tam być nie powinno i owszem, ale mógłby chociaż udawać, że ma do kaczucha jakiś szacunek. O! Mądrze to powiedziałaś, bardzo mądrze. Faktycznie, taka już natura Polaków, że nie potrafimy docenić tego co mamy, tudzież dostrzegamy same negatywy danej sytuacji, danej osoby itd.
    Tu też muszę się zgodzić. Tylko że takie coś jak Ty mówisz to jest dla mnie robienie dobrej miny do złej gry w celu zapobiegnięciu robienia przykrości swoim bliskim. Pozostaje jeszcze kwestia tego, że szczęście nie jest długotrwałe, tu się chyba zgodzisz? Smutek może trzymać i trzymać i puścić nie może.
    Już jest w porządku. Komputer działa, tyle że danych musiałem się pozbyć. Asceci... Oni się tylko zamartwiali, a sama mówisz , że to łatwiejsze niż radość. ;)
    Już żadnym. Teraz jestem szczęśliwy.
    Ja kieruję się tym:
    Jednego dnia mały motyl zaczął wykluwać się z kokonu; mężczyzna usiadł i przyglądał się, jak motyl przeciska swoje ciało przez ten maleńki otwór. I wtedy motyl tak jakby się zatrzymał. Tak jakby zaszedł tak daleko jak mógł i dalej nie miał już sił. Więc mężczyzna postanowił mu pomóc. Wziął nożyczki i rozciął kokon. Motyl wyszedł dalej bez problemu. Miał za to wątłe ciało i pomarszczone skrzydła. Mężczyzna kontynuował obserwację ponieważ spodziewał się, że skrzydła motyla zaczną grubieć, powiększać się dzięki czemu motyl będzie mógł odlecieć i zacząć żyć. Tak się nie stało! Motyl spędził resztę życia czołgając się po ziemi z mizernym ciałem i pomarszczonymi skrzydłami. Do końca życia nie był w stanie latać. Człowiek w całej swej życzliwości i dobroci nie wiedział, że walka motyla z kokonem była bodźcem dla jego skrzydeł i dzięki temu motyl był w stanie latać, gdy tylko pokona opór kokonu.
    Czasem walka to, to czego potrzeba nam w życiu.

Życie bez walki może uczynić z nas słabeuszy.

Moglibyśmy nie być tacy silni jak jesteśmy.

Nie bylibyśmy w stanie latać.

Prosiłem o siłę, Bóg dał mi przeciwności losu by uczynić mnie silnym.

Prosiłem o mądrość ... dostałem problemy do rozwiązania.

Prosiłem o dobrobyt ... otrzymałem mózg i krzepę.

Prosiłem o odwagę ... zobaczyłem przeszkody do pokonania.

Prosiłem o miłość ... zesłano mi ludzi w kłopocie, żeby im pomóc.

Prosiłem o przychylność ... dano mi okazję do wykazania się.

Problem tylko w tym, że ja jestem raczej nie wierzącą osobą. Przynajmniej sama przypowieść jest ciekawa. :P

O! Opowiedz mi o tym!
    W jakim celu chciałabyś zakładać taki gabinet? Chodzi tu o psychologię?
    Polskie prawo Ci przeszkadza? Jak zwykle, takie syny! A co z nim nie tak?

To ja dziękuję, za wyczerpującą odpowiedź. ;*

liiii uratowana przed kredka ^^ nio co ja bym bez Ciebie zrobila;p

co do sprawy powszechnie znanej kaczki nie chce za bardzo roztrzasc tematu, bo jak juz powiedzialam nigdy sie nie dogodzi polakowi ;p ja tam tak na prawde jestem wdzieczna losowi ze nie urodzilam sie w czasie wojny albo innego spustoszenia ;] wiadomo zawsze mozna lepiej trafic, ale dusze ludzka nic lepiej nie hartuje niz wlasnie ciezka sytuacja...czy jak by to inaczje nazwac nie abstrahujac zbytnio od tematu.
    yhym no zgadza sie. Ja zawsze powtarzam sobie ze po zlych dniach nadchodza lepsze ;] w koncu nadzieja napedza nas do zycia jak nic innego. A co do dobrej miny do zlej gry...owszem dobrze to ujales...czasami trzeba w taki sposb tez postepowac, aby dac mozliwosc swobodnej wypowiedzi chociaz by i 2 czlowiekowi...a podobno co dajemy zawsze do nas wraca ;) Ogolem chodzi mi o utrzymanie harmonii mneij wiecej. Wiem ze wiekszosc ludzi wychowana jest na bazie egocentryzmu dlatego dla odmiany przyda sie czasem jakas rownowage zachowac.

wiesz co zabiles mnie tym cytatem i chyba juz ci o tym mowilam kiedys zreszta ^^ na prawde dobry kawalek i od kiedy mialam okazje go przeczytac sama przytaczalam niejednokrotnie w roznych ciekawych sytulacjach ;p na prawde Kwiatuszek ^^

gabinet bardzo chcialam zalozyc gdyz no nie ukrywam zeto takie moje male marzenie ;p Niesety aktualnie polskie prawo pozwala na zalozenie gabinetu strikte psychologicznego tylko osoba z mgr z psychologii (wykluczajac pedagogow - psychologow dzieciecyh ;]), ktorzy odbeda 2 letnie praktyki oplacane z wlasnej kieszeni ;] uzyskaja zgode wladz miasta na zalozenie gabinetu oraz zgode izby psychologicznej ktora na dobra sprawe zlozona jest z samych wlascicieli takich gabinetow....a jak wiadomo konkurencji nikt nie szuka ;]

a i prosze o wybaczenie ze tak dlugo nie odpisywalam ^^ dziekuje jak zwykle za pobudzenie mojej kory mozgowej ^^ :*

Gienek napisał(a)
    Dlaczego romantyzm wyginal wraz z pojawieniem sie Ewy w raju?
    Dlaczego jak ptaszek szuka pozywienia to karmnik jest zamkniety? ekhm.
    Jedzilas kiedys na nartach?
    Macie gdzies tam cos takiego jak "gory" ? [nie mowie tu o Jasnej Gorze]
    Czesto odwiedza was ojciec R?
    Dlaczego gosciu 2 posty wczesniej chce miec z Toba multi?!
    Dlaczego kobiety powinny ubierac sie na bialo?

hipotetyczna: Na drodze do Twojej pracy co chwile widzisz billboardy z napisem "Kasiu, kocham Cie, zadzwon: xxx xxx xxx" i jakis dopisek, ktory znajomo Ci wyglada, po kilku takich juz wiesz ze chodzi o Ciebie, co robisz? kontaktujesz sie z "adoratorem" ? czy moze uznajesz ze jednak nie chodzi o Ciebie... ?

ales wymyslil ;D bo adam przestal marzyc a przeszedl docyznow ;D
    ze co oO xDD to teraz juz przegiales pale ;D moze pusi popukac ? :D czy tam zapukac ;p
    niom ^^ udalo mi sie w tym roku sporbowac ;p i bylo wypasnie \o/ i tylko raz sie wywalilam :O ogolem jestem de best ;D
    przeciez to jura krakowsko czestochowska lamo ;p mamy bardzo ladne skalki ijaskinie :D a nie jakies tam haldy jak u was : O
    tjaaa co weekend baluje na dyskotekach ^ ^ czasem tez siedzi na kwadratach i wyrywa kobiety glownie w dlugich czatnych sukniach ;D a co jestes nim zaintersowany ? :]
    bo widocznie uznal ze to obecne jest jakies lipne ;p
    zeby zamknac buzie pana ktorzy sa uposledzeni ^^ nio ale w sumie to ja tez lubie na bialo xD

a to juz mnei zabiles teraz xD
    po pierwze jak koles ma takie zapendy i publicznie lubi obnazac swoje uczucia to chyba nie chodzilo by mu o mnie glownie a o mozliwosc "ekshibicjonizmu "
    a po drugie to na pewno nie umowila bym sie z kim kto w tak desperacki, czy tam "romantyczny" sposob probuje wyrwac kobiete ;D
    wiec odpowiedz brzmi udaje ze mnie to nie odtyczy ;]
    ale ty to chyba juz wiedziales :P

LoveMe napisał(a)
    czy dziewczyny są gorące xD?

w letniej czy w cieplej wodzie się kapiesz <:

odróżniasz prezydenta od premiera xD?

baaa parza nawet czasem przy takich tekstach ;x

cieplej, bardzo cieplej ^^ chociaz zaczynam od letniej w sumie ; D

ktorego kraju ? :E

Fleet Of AiuR napisał(a)
    /me czaji sie za drzwiami i czeka az Kat wejdzie do pokoju a potem w probie przestraszenia Kat krzyczy "BUU!"

ja jeszcze zyje... a Ty? ;P

matko i corko zaombi zmartwywstaja ;pp

chcesz zebym zawalu dostala ? :p

eee chyba cos sciemniasz ;p po za werbalnymi przekazami to nie widze zebys specialnie zyl ;p co u ciebie ? ;p kiedy wracasz ? :D jak flet ;p

_Billek_ napisał(a)
    Jako kaczka muszem cos hipotetycznego napisac co?

Zalozmy, ze dzwoni do Ciebie lekko wciety kolega miedzy 22 a 23 i wyznaje Ci milosc przez telefon, co robisz? xD

A teraz cos takiego bardziej realnego.

1. Zalozmy ze w koncu decyduje sie dac Ci szanse, abys pokazala to uczucie ktore mi wyznajesz codziennie bez ustanku, w jaki sposob bedziesz mnie chciala przekonac do siebie? :>
    2. W jakiej pozycji bedizesz mnie przekonywac ?xD

3. Jak bardzo mnie kochasz? :>

:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

nie taki "wyjatkowy" jest tylko gienio ;p

xDDDD umawiam sie z nim jak codzien na numerek xD i przestan ogladac titanicka billus xD

1. wahahahahah no to mnie pograzyles :E sadzilam ze nikt sie o tym nie dowie ;D a tu taki cios ; / oo wiemmm :O napisze ogloszenie i zawiesze je na bilbordzie z tekstem "kocham cie piotrus" i nr telefonu podam xD nie zebym gdzies to czytala xD

to bedzie billbord w stylu reklamy triumfa ;D

tak ze nie jestem w stanie tego wyrazic :E
    ja ci dam flooda ;p
    :***

rodziko napisał(a)
    HH polski czy czarnuchy z West Coast ?

nigery mnie bardziej kreca yo yo ....

SweetWiewior napisał(a)
    chcialem sie przywitac :
    cesc

:*

dasz oseska glodnemu??

papa

a masz jeden niech strace ;*

_Billek_ napisał(a)
    Haaalooooo zyyyyjeeesz ?:>

plask za flod namber 2 :O

umarlam i pisze z zaswiatow

HypnOS napisał(a)
    Dlaczego do mnie nie rozmawiasz?
    Podoba Ci się smodkowanie?
    Dobrze Ci się ze mną "współ"pracuje? xD
    Czego najbardziej nie lubisz w pracy smodki?
    Co robiłaś w Sylwka?
    Złożyłaś życzenia Temu Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać (a przynajmniej publicznie :P)?

wlasnie ja rozmawiam ale zapominam czasem wlaczyc gadulca ;D
    ....;x chyba publicznie mi nei wypada sie wypowiadac xD no ale z takim sexi smodem jak hypcia to normalnieprzyjemnosc ;}
    xDD uprzedzilam odpowiedz ^^ nio bez ciebie hypcia to ja bym sie zanudzila na smierc ;p dobrze wiesz ze bym nie wytrzymala ^^
    obowiazkow :P xD
    ktorego? w tego co byl to bylam w zakopanym ;x standardowo taka impreza z wieksza potancowka ;x ogolem to jakos super sie nie bawilam w sumie...bo tydzien wczesniej juz tam bylam i za duzo imprezowalam ;x
    teraz to ja juz nie wiem o kogo chodzi ;p wtedy jescze chyba kojarzylam jak przeczytalam pytanie xD
    SweetWiewior napisał(a)
    podobno organizujesz jakis zlot w czewie?? XD

/me sie pojawi ^^ hihih

to mowisz ze kiedy bedzie tez zlot? :>

za pozno ;p juz byl ;p
    i wcale cie nie bylo : O

fan rocka napisał(a)
    Patrzcie ją, no! X(

nio przeciez juz odpowiadam ;pp moje ty sumienie ^^

kiciak napisał(a)
    heja
    czemu ja też to robię?
    lubisz spam?
    ale tutaj dużo osób....
    a ja mam spaghetti ^^
    lubisz kawę?
    a harbatę?
    jeżeli miała byś wybrać jedno z tych dwóch (kawa lub herbata) co byś wybrała i dlaczego. Podaj sposób przygotowanie i ulubione rodzaje. (proszę o dłuższą wypowiedź) :quasi:

bryk
    bo to juz nie ta sama ekipa co kiedys ;p po za tym wszytko kiedys musi miec swoj kres ;p
    odp wyzej ;p
    teraz to juz nie tak bardzo ;p
    nio wlasnie nei wiem skad to sie wszytko wzielo Oo
    gratuluje ^^ ja tez bym chciala :O
    neee w ogole nie pijam praktycznie ;x
    herbatke bardzo ^^ szcegolnie z miodkiem i cytryna
    o god ;p wlasnie odpowiedzialam w sumei wyzej ;p ergreyke lubie ;x z miodem i cytryna...2 lyzki miodu albo wiecej i wciskana cytryna, nie krojona ;x i duzo herbatki ^^

fan rocka napisał(a)
    Sukcesywnie będę podbijał. Nie boję się modów i innych, chcę po prostu, żebyś wróciła do swojego tematu. :quasi:

jejku no przerkochany jestes ; /// a ja juz sie wypalilam ; / :*

kiciak napisał(a)
    o! i bardzo dobrze! gitarzysta, bardzo dobrze ^^

a ty niepodpowiadaj ;p ;*

OziX tylko nie Głosnopek ....
    ...plakatem ;x

za plus jeden to mozna dostac porzadne wciry :O

Arnhem napisał(a)
    Cześć Kasiu , co tam słychać ? to kiedy te rande vous :xkiss:

czec ^ ^
    jakie rande vous ? ja to chyab mam za krotka pamiec jednak :E

Turles. napisał(a)
    Kiedy mama nakarmi synka? :O
    I da z pejcza w dupsko :E

oo liii synekkk gdzies ty byl :O stalo ci sie cos ? mamusia sie zamartwiala : O a tatus olal jak zwykle sprawe -.- a czekaj kto byl tatusiem :E

mrrr nio caly syneczek :bicz: powiedz ladnie guu guu gaa gaa ^^

o god wrescie odpowiedzialam ;xxx mam dosyc ;x
    Turles. napisał(a)
    Kiedy mama nakarmi synka? :O
    I da z pejcza w dupsko :E

oo liii synekkk gdzies ty byl :O stalo ci sie cos ? mamusia sie zamartwiala : O a tatus olal jak zwykle sprawe -.- a czekaj kto byl tatusiem :E

mrrr nio caly syneczek :bicz: powiedz ladnie guu guu gaa gaa ^^

A szlajałem się tu i tam :E i nie martw się mama, synek się "dobrze" prowadzi xD tatuś O_o?

guu guu gaa gaa xDDDDD

kiciak napisał(a)
    heja
    czemu ja też to robię?
    lubisz spam?
    ale tutaj dużo osób....
    a ja mam spaghetti ^^
    lubisz kawę?
    a harbatę?

bryk
    bo to juz nie ta sama ekipa co kiedys ;p po za tym wszytko kiedys musi miec swoj kres ;p
    odp wyzej ;p
    teraz to juz nie tak bardzo ;p
    nio wlasnie nei wiem skad to sie wszytko wzielo Oo
    gratuluje ^^ ja tez bym chciala :O
    neee w ogole nie pijam praktycznie ;x
    herbatke bardzo ^^ szcegolnie z miodkiem i cytryna
    o god ;p wlasnie odpowiedzialam w sumei wyzej ;p ergreyke lubie ;x z miodem i cytryna...2 lyzki miodu albo wiecej i wciskana cytryna, nie krojona ;x i duzo herbatki ^^

ekipa nie ta sama a jednak wróciłaś :P
    ja niby też tam zaglądam ale nie za często ;(
    a co kiedyś było fajniejszego? a dokładniej kto?
    a już nie mam :(
    herbata lepsza :D ale z miodem nie jest za dobra, :O dobre są earl grey'e, czarne i czerwone i herbatki owocowe ^^
    że ci się chciało na to wszystko odpowiadać 8-/

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez kiciak ().

• Turles. napisał(a)

A szlajałem się tu i tam :E i nie martw się mama, synek się "dobrze" prowadzi xD tatuś O_o?

guu guu gaa gaa xDDDDD

to nie bylo tatusia ? ten no nie zebym sie czepiala ale to chyba jakies niepokalane poczecie bylo w takim razie :E

gdzie sie szlajasz zamiast siedziec przy mamusi i jej uslugiwac ? ^^ mama juz tsara ipotrzebuje paliatywnej opieki normalnie ;p

/me daje naturalne mleczko dzidziusiowi

kiciak napisał(a)

ekipa nie ta sama a jednak wróciłaś :P
    ja niby też tam zaglądam ale nie za często ;(
    a co kiedyś było fajniejszego? a dokładniej kto?
    a już nie mam :(
    herbata lepsza :D ale z miodem nie jest za dobra, :O dobre są earl grey'e, czarne i czerwone i herbatki owocowe ^^
    że ci się chciało na to wszystko odpowiadać 8-/

ano jakos mnie posmyralo zeby poodzywac sie troche ^^ gdzie sentymenty sie mnie jednak trzymaja
    jawlasnie widze ze ty tam szalejesz ostatnio :O
    hmmm no glownie jak powiedziales ekipa...scooter, blazej, tematy o quasim, recznikach i bardzo nocnych spamerach...to niepowtarzalne czasy i niepowatarzalny humor ktorego nie da sie juz chyba reanimowac ;)
    no wlasnie o earl grey mi chodzilo ;x ale zadne czerwone : O ewentulanie owocowe ^^ z dilmah jest pyszna wisniowa ^ ^ i brzoskwiniowa ^^ a miodzik wymiata \o/
    no sama sie sobie dziwie normalnie ;xxx
  • to dobrze że jest ten sentyment ^^
    i jakoś nie szaleje... tam kilka postów tylko:? a nawet ostatnio w spamie rzadko jestem :O :O
    co było nie wróci :P chyba żeby jednak wróciło :quasi:
    ja tam wiem że biała z pomarańcza jest bleee! a brzoskwiniowa rzeczywiście mniami ^^
    a jak mnie nie było to 2 czy 3 strony w FC spamu :O
    od kąt ja jestem tam to chyba tak nie było :O