Arsenal Londyn

• Newcastle 1:3 Arsenal
      (58' O.Martins) - (57' N.Bendtner, 64' A.Diaby, 67' S.Nasri)

'' Newcastle United przegrał z Arsenalem Londyn 1:3 (0:0). Popularne "Sroki" były równorzędnym rywalem dla "Kanonierów" tylko w pierwszej części spotkania.

Po pierwszej bezbramkowej połowie w drugiej części meczu podopieczni Arsene'a Wengera zafundowali kibicom na St James Park prawdziwy pokaz strzelecki. Najpierw w 57. minucie do bramki gospodarzy trafił Nicklas Bendtner. Wprawdzie w następnej minucie golem odpowiedział Obafemi Martins, ale to było ostatnie słowo "Srok" w tym meczu.

W 64. minucie na 2:1 trafił Abou Diaby, a trzy minuty później wynik na 3:1 ustalił Samir Nasri.

Całe spotkanie na ławce rezerwowych londyńczyków spędził Łukasz Fabiański. ''
    • W pierwszej połowie super bronił ;) W drugiej już troszeczkę gorzej i zawinił przy jednej bramce. Ale był w piątce piłkarzy meczu ;) Nawet kilka angielskich pras dało Fabianowi najwyższe noty w meczu ;) Wraz z Asrhawinem ;)
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez bERN ().

• Arsenal nie miał cos pomysłu na gre :/ Nawet pozadnej kontry nie umieli przeprowadzic heh. Dobrze ze zakonczylo sie na 1:0 bedzie łatwiej odrobic na naszym stadionie :D

Chwała Almuni !!! Choc na moje to tylko fart , machał dobrze łapami i poprstu stal tam gdzie strzelali , ale i tak ma u mnie +
    • Wczoraj Arsenal zagrał dobrze..

Almunia miał swój dzień a to przecież jego 1 mecz po kontuzji....

Dobrze grał też młody Gibbs z 40.. Cristiano ronaldo miał z nim sporo problemów...

A i moja uwaga dla wengera..
      Adebayor powinien zejść z boiska o wiele wcześniej bo nie radził sobie z obrońcami manchesteru

Arsenal 0:1 Manchester(O'shea)
    • Ashiro napisał(a)
      Wczoraj Arsenal zagrał dobrze..

Almunia miał swój dzień a to przecież jego 1 mecz po kontuzji....

Dobrze grał też młody Gibbs z 40.. Cristiano ronaldo miał z nim sporo problemów...

A i moja uwaga dla wengera..
      Adebayor powinien zejść z boiska o wiele wcześniej bo nie radził sobie z obrońcami manchesteru

Arsenal 0:1 Manchester(O'shea)

Almunia grał w niedzielnym spotkaniu z Middlesbrough. Ten mecz był jego 2 po kontuzji. Z własnego doświadczenia wiem jak to jest. Wracasz po kontuzji, chęć do gry jest przeogromna i motywacja też. Almunia po prostu zagrał świetny mecz.

Co do Adebayora to oczywiste że nie zszedł wcześniej. To jest najlepszy snajper Arsenalu. Wenger zapewne liczył na przebłysk geniuszu Fabregasa albo Nasriego i jedną świetną piłkę ... prostopadłą czy za plecy obrońców z której Adebayor mógłby skorzystać ale się przeliczył.

Mecz wyglądałby inaczej gdyby grał Robin van Persie. Na dzień dzisiejszy to on jest postacią wiodącą w Arsenalu.

Po tym meczu Wenger powinien pluć sobie w brodę że do LM nie zgłosili Arshavina (nie mogli czy nie chcieli tego nie wiem). Po ostatnim spotkaniu z Liverpoolem i jego 4 bramkach wczoraj też by coś strzelił albo przynajmniej stworzył jakieś konkretne zagrożenie pod bramką Van der Sara.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ex3me ().

• ale jest jeszcze jeden mecz na Emirates, i Arsenal wygra 2:0, a w finale spotka sie z barca i bedzie to rewanzowy mecz za 2006 rok kiedy to arsenal przegral w finale LM, teraz wygra
    • _PROSTO_ napisał(a)
      Szczerze mowiac wolalbym zeby Arsenal gral z Cwelsi w finale niz z Barca ...

A skad wiesz że Arsenal awansuje ? ? ? bo raczej ciezko bedzie miał czeka ich mecz u siebie ale Man-u jest zbyt doświadczone i zdeterminowane ( moze byc 1 klubem ktory obroni LM ) i nie da sie Arsenalowi ... A barcelona i tak awansuje Chelsea jest za słabe pieniadze nie graja ^^
      u61 TOP 20 max 18 ST[OFF]
      u65 TOP 44 max 26 ST[OFF]

Od kilku lat na emeryturze 8-) 8-) 8-)
    • Arshavina zgłosić nie mogli, bo on już w tej edycji LM zdobywał bramki dla poprzedniego klubu ;)

Zdecydowanie jest to duze osłabienie dla arsenalu :)
      Ale nie zapominajmy ze on nie jest sam w arsenalu :P w meczu z mu arsenal zagrał słabo, no tylko szacun dla almuni, gdyby nie od bylo by z 3-0 dla nas :P

ale jest jeszcze jeden mecz na Emirates, i Arsenal wygra 2:0, a w finale spotka sie z barca i bedzie to rewanzowy mecz za 2006 rok kiedy to arsenal przegral w finale LM, teraz wygra

taa, zebys sie nie przeliczył :P przypominam ze jesli manchester united strzeli na emirates 1 bramkę,
      To arsenalowi będą potrzebne do awansu 3 bramki

NO wlasnie bo Arsenal zbyt duzo okazji nie miał na gola :/ Bo strzelanie jakis szmat po ziemi nie licze ...

Co do okazji bramkowych arsenalu to bylo ich mało
      Z meczu zapamiętałem dobry strzał fabregasa :) zobaczymy jak to bedzie w rewaznzu
    • El Nuno..

to wytłumacz mi to..

# 1956 Hiszpania Real Madryt Francja Stade de Reims 4:3 (2:2)
      # 1957 Hiszpania Real Madryt Włochy Fiorentina 2:0 (0:0)
      # 1958 Hiszpania Real Madryt Włochy AC Milan 3:2 (0:0, 2:2, 2:2), po dogrywce
      # 1959 Hiszpania Real Madryt Francja Stade de Reims 2:0 (1:0)
      # 1960 Hiszpania Real Madryt Niemcy Eintracht Frankfurt 7:3 (3:1)

Real obronił i to dużo razy..

Ja obstawiam finał..

Barca Vs Arsenal..

Chciarz wiem że chelsi i manu są bardzo blisko finału...
    • Ashiro napisał(a)
      El Nuno..

to wytłumacz mi to..

# 1956 Hiszpania Real Madryt Francja Stade de Reims 4:3 (2:2)
      # 1957 Hiszpania Real Madryt Włochy Fiorentina 2:0 (0:0)
      # 1958 Hiszpania Real Madryt Włochy AC Milan 3:2 (0:0, 2:2, 2:2), po dogrywce
      # 1959 Hiszpania Real Madryt Francja Stade de Reims 2:0 (1:0)
      # 1960 Hiszpania Real Madryt Niemcy Eintracht Frankfurt 7:3 (3:1)

Real obronił i to dużo razy..

Ja obstawiam finał..

Barca Vs Arsenal..

Wtedy to był Puchar Europy Mistrzów Klubowych
      Teraz jest Liga Mistrzów UEFA
      Czyli Real obronił PEMK
      A LM nikt jeszcze nie obronił :)

I co ty na to ??:)

• Ashiro napisał(a)

No tego bym nie powiedział :) w obu meczach wystarczy 1 bramka aby odmienic losy meczu
      w przypadku arsenalu bylaby to dobrywka i ewentualne karne :P
      Ale mysle ze sie wszystko roztrzygnie w regulaminowym czasie gry 90 min :D
      Na korzysc oczywiscie MU
    • Ashiro napisał(a)
      El..

no to mogę powiedzieć tylko przepraszam..

Faktycznie mas zarcje..

Ale dla mnie to i tak Lm była hehe pomimo że inna nazwa

Spoko nie ma za co przepraszać :) Niby to samo a jednak inna nazwa robi dużo :) W następnym roku znów czeka nas zmiana zamiast |Pucharu Uefa będzie Liga |Europejska czy coś takiego bodajże :) Jak dla mnie bez sensu ... :P)

• żeby jeszcze ta zmiana...

Nie polegała na innej nazwie..

Tylko np na zmianie etapów rozgrywek albo zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości zespołów,,,

Ale to już spam więc o Arsenalu

sądzę że..

Arsenal wygra u siebie lecz nie wiem ile,..

A Argumenty są takie że..

W tej edycji LM Arsenal grał znakomicie u siebie...

A na wyjazdach słabo..

więc zobaczymy teraz...

A jeszcze kluczowa do zwycięstwa będzie postawa Almuni/...

Bo ja wiemy zdarzają mu się wpadki.. :E
    • Bardzo podoba mi się gra Arsenalu i chętnie zobaczył bym finał Barcelona vs Arsenal :) Moim skromnym zdaniem Arsenal ma duże szanse na swoim własnym stadionie , ale Manu nie odda łatwo wygranej .
    • angielski finał LM bez Arsnealu aż nie możliwe! Kanonierzy pokażą klasę światową i wygrają rewanż a następnie udadzą się do Rzymu po puchar. Zresztą wszyscy byle nie MU!!
    • Portsmouth 0:3 Arsenal Londyn
      [ 13' Nicklas Bendtner, 41' Nicklas Bendtner (karny), 56' Carlos Vela]

Co sądzicie o spotkaniu?

Świetny występ Nicklasa Bendtnera ..

Może on zagrać przeciwko Manu w LM.. Tylko za kogo? Za Wallcota?

Ogólnie w meczu dominował Arsenal ale przyda im się takie przetarcie przed jutrzejszym starciem z Czerwonymi diabłami :)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Ashiro ().

• Ostatecznie 1:3

Szkoda choć większych szans nie mieli ;)

A ja się przekonuje do Aresenalu bo to fajna drużna się staje

Młodzi zdolni niedługo coś ugrają na ligowym i internazional podwórku :D
    • grochol napisał(a)
      Ostatecznie 1:3

Szkoda choć większych szans nie mieli ;)

A ja się przekonuje do Aresenalu bo to fajna drużna się staje

Młodzi zdolni niedługo coś ugrają na ligowym i internazional podwórku :D

W Arsenalu zawsze sa młodzi i zdolni i to od ilu juz sezonow ...

A co do meczu to po pierwszysz ok 8 min byłem normlanie podniecony tak Arsenal łądnie grał i w sumie byłem pewien zwyciestwa :) a tu nagle 8 min bład Gibbsa i dupa :/ Troche sie załamałem, ale 1 gol to jeszcze nie koniec :D , potem 11 min Gol Ronaldo i wtedy sie wkurzylem i wylaczylem mecz ;/

ZAL i tyle