Arsenal Londyn

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Piekny mecz, piekne zwyciestwo..zasłuzone....
      We Love You Arsenal (WE DO) We Love You Arsenal (WE DO)

Mówiłem "to ze nas lekcewazycie nas jedynie wzmacnia"
      Slyszalem rozne komentarze typu "Mecz bedzie jednostronny na korzyść Włochów" - chyba nie znacie Arsenalu;]

W tym meczu Kanonierzy wlasnie nie mieli szczescia...mogli wygrac z 3:0 badz 4:0 lecz Eboue n/c
      Zwyciezyli to spotkanie dzieki wielkiej walce do konca, dzieki determinacji...

Milano Arrivederci...Arrivederci...
      Euforia;]
    • patryklks napisał(a)
      LukaszTczew16 napisał(a)
      kredek_ napisał(a)
      Tiberian napisał(a)
      Arsenal w dzisiejszm spotkaniu miał sporo szczescia 2 bramki pod koniec meczu wam to zawsze cos sie upiecze

W całości meczu Arsenal był lepszym zespołem i zasłużył na zwycięstwo. W sumie sam potwierdziłeś "Szczęście sprzyja lepszym".

Hehe a ja dodam ze szczescie przez ostatnich pare lat mieli gracze z milanu :P wielkimi fuksami wygrywali jak dla mnie ale wkoncu arsenal sie znalazł i pokonał ich gratuluje :) a tak aresenal dosyc czesto rozbraja rywali w ostatnich minutach meczu .

Racja Milan miał fuksa i ma go cały czas w Serie A co 2 mecz chyba strzelają bramki w 90 minutach Arsenal zasłużył na zwycięstwo nie ma co tamto

No tak zgadzam sie z wami ze Milan ma szczescie ze wogle w 1 lidze jest :D za włoska liga nie przepadam no ale nie mowcie ze Arsenal nie ma szczescie w Lidze w ostatnim pojedynku z Aston Villa Arsenal szczelił w 90 !!! minucie i to juz tak pare razy :) :]
    • No tak zgadzam sie z wami ze Milan ma szczescie ze wogle w 1 lidze jest :D za włoska liga nie przepadam no ale nie mowcie ze Arsenal nie ma szczescie w Lidze w ostatnim pojedynku z Aston Villa Arsenal szczelił w 90 !!! minucie i to juz tak pare razy :) :]

Szczescie od tego nie zalezy - kiedy padnie bramka lecz jak padnie bramka...
      Jezeli Pirlo strzela wolnego a pilka odbija sie od Inzaghiego i wpada do siatki to jest fart;]
      Normalne bramki w koncowych minutach oznaczają wyczerpanie przegranej druzyny;]
    • Brawo :D Gratulacje dla Arsenalu :] Ładnie dokopali Milanowi :D Powodzenia (o ile nie trafice na Chelsea :D) w 1/4 finału Ligi Mistrzów ;)

EDIT: Brama Fabregasa ładna :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Blu3H34rT ().

• Blu3H34rT napisał(a)
      Brawo :D Gratulacje dla Arsenalu :] Ładnie dokopali Milanowi :D Powodzenia (o ile nie trafice na Chelsea :D) w 1/4 finału Ligi Mistrzów ;)

EDIT: Brama Fabregasa ładna :D

z Chelsea nie bedzie zadnych problemów :)
      finał LM nasz
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

Koniec z Ogame 08.2009 razem z Ideą :)
      ... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • Setanta Sport: Oceny po meczu:

Stacja Setanta Sports oceniła bohaterów wczorajszego widowiska. Podobnie jak Sky Sports, Setanta za gracza meczu wybrała naszego pomocnika - Cesca Fŕbregasa.

Milan
      Zeljko Kalac - 6
      Massimo Oddo - 7
      Kakha Kaladze - 7
      Alessandro Nesta - 7.5
      Paulo Maldini - 7
      Gennaro Gatusso - 6
      Massimo Ambrosini - 6.5
      Andrea Pirlo - 6
      Kaká - 7
      Alexandre Pato - 7
      Filippo Inzaghi (do 69) - 6

Alberto Gilardino (od 69) 6

Arsenal
      Manuel Almunia - 7.5
      Bakary Sagna - 8
      William Gallas - 8
      Philippe Senderos - 7
      Gaël Clichy - 7
      Emmanuel Eboué (do 71) - 7
      Mathieu Flamini - 8
      Cesc Fŕbregas - 9.5
      Abou Diaby - 7
      Alexander Hleb (do 89) - 8
      Emmanuel Adebayor - 8.5

Gilberto (od 89) - 6
      Theo Walcott (od 71) - 7.5
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • Gratulacje wyeliminowania Milanu ;) Świetny mecz Fabregasa, no i piękna bramka ... Ciekawe z kim teraz zmierzy się Arsenal ... Chciałbym żeby była to Barcelona i z wami odpadła :]
      Pozdrawiam
    • Wspaniale wygrał Arsenal zasłużyli w całym dwu meczu na awans... jak Roma odpadnie to będę i kibicować ... :)

Założyłem sie z moją dziewczyną o striptiz :D że Milan nie przejdzie dalej ... trzeba odebrać nagrodę ... 8)
    • Tiberian napisał(a)
      Arsenal w dzisiejszm spotkaniu miał sporo szczescia 2 bramki pod koniec meczu wam to zawsze cos sie upiecze

Zeby nie bylo, ja jestem fanem MU, ogladalem obszerny skrot meczu Millan - Arsenal, wiesz co Ci kolego powiem? Arsenal poprostu zniszczyl Milan, gdyby nie dobra postawa Kalaca (moze mogl sie lepiej zchowac przy bramce Fabregasa) ktory wg mnie zostal zbyt nisko oceniony przez pismakow Arsenal mogl przewiezc Milan piatka, wiec teksty o szczesciu i upiekaniu zostaw sobie na grilla moze, poza tym bramka to bramka czy zostala strzelona w 92 minucie czy w 14 sekundzie to akurat nie jest zadnym wyznacznikiem szczescia

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez zbanowany26 ().

• Tiberian napisał(a)

Zeby nie bylo, ja jestem fanem MU, ogladalem obszerny skrot meczu Millan - Arsenal, wiesz co Ci kolego powiem? Arsenal poprostu zniszczyl Milan, gdyby nie dobra postawa Kalaca (moze mogl sie lepiej zchowac przy bramce Fabregasa) ktory wg mnie zostal zbyt nisko oceniony przez pismakow Arsenal mogl przewiezc Milan piatka, wiec teksty o szczesciu i upiekaniu zostaw sobie na grilla moze, poza tym bramka to bramka czy zostala strzelona w 92 minucie czy w 14 sekundzie to akurat nie jest zadnym wyznacznikiem szczescia

az dziw ze jesteś fanem ManU
      no ale vardzo ładnie sie zachowałes...
      tak zwane Sportowe zachowanie 8)
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • RE: Arsenal Londyn

J O K E (R) napisał(a)
      Ten klub wymiata !! widziliscie ostatni mecz arsenal vs ac milan ? milan hahahahah arsenal pieknie zagral :P

Nie widzieliśmy, a co fajny był? Jaki wynik? :]
    • RE: Arsenal Londyn

kredek_ napisał(a)
      J O K E (R) napisał(a)
      Ten klub wymiata !! widziliscie ostatni mecz arsenal vs ac milan ? milan hahahahah arsenal pieknie zagral :P

Nie widzieliśmy, a co fajny był? Jaki wynik? :]

niewiem chyba Arsenal przegrał 2:0
      albo coś takiego...
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • W niedzielne popołudnie na JJB Stadium dojdzie do pojedynku broniącego się przed spadkiem Wigan Athletic z liderem angielskiej Premiership Arsenalem Londyn. Na papierze faworytem są oczywiście "Kanonierzy", z pewnością czeka ich jednak bardzo trudna przeprawa na stadionie Wigan, którego murawa będzie bardzo daleko od ideału.

Podopieczni Arsčne Wengera wracają na boiska Premier League podbudowani fantastycznym zwycięstwem na San Siro z Milanem. Wszyscy kibice Londyńczyków mają nadzieję na kontynuowanie zwycięskiej passy, która rozpoczęła się we wtorek. W lidze ostatnio "Kanonierom" nie szło. W dwóch spotkaniach z Birmingham City oraz Aston Villą zdobyli zaledwie dwa punkty i ich przewaga nad drugim w tabeli Manchesterem United stopniała do jednego punktu.

Zawodnicy Steve'a Bruce przystąpią do tego spotkania w bardzo dobrych nastrojach, po tym gdy w ostatnich tygodniach dzięki dwóm zwycięstwom i remisowi wydostali się ze strefy spadkowej. Wielki atutem drużyny gospodarzy będzie też z pewnością murawa, której standard należy do najniższych w lidze, szczególnie o tej porze roku. Niejednokrotnie Steve Bruce zwracał uwagę, że stan boiska będzie dla jego podopiecznych atutem i może skutecznie powstrzymać Arsenal przed graniem swojego, opartego na szybkich i dokładnych podaniach, futbolu.

Wigan przystąpi do tego spotkania w najsilniejszym możliwym składzie. Zarówno Ryan Taylor, jak i Kevin Kilbane zdołali wyleczyć się na ten ważny pojedynek. Arsčne Wenger ma o wiele większy ból głowy. Wprawdzie do zdrowia powrócił już Robin van Persie i prawdopodobnie w składzie znajdą się też Kolo Touré oraz Aleksander Song, ale za to w tygodniu kontuzji doznali Abou Diaby i Theo Walcott i nie zobaczymy ich na JJB Stadium. Oprócz nich nadal niedostępni są Johan Djourou, Tomáš Rosický oraz oczywiście Eduardo da Silva. Z kolei dla Emmanuela Eboué będzie to ostatni mecz przymusowego pauzowania za czerwoną kartę, jako otrzymał w meczu FA Cup na Old Trafford.

Arsenal jeszcze nigdy w historii nie przegrał z Wigan Athletic, odnosząc komplet pięciu zwycięstw. W poprzednim sezonie "Kanonierzy" wygrali na JJB Stadium 1:0 po bramce w końcówce spotkania Emmanuela Adebayora. W tym sezonie na Emirates Stadium piłkarze Arsčne Wengera zwyciężyli 2:0 po golach w ostatnim kwadransie Williama Gallasa oraz Tomasa Rosický'ego. Arsenal w Wigan będzie szukał też piątej kolejnej ligowej wygranej nad zespołem z północno-wschodniej Anglii, w tym sezonie Londyńczycy z drużyną z tego regionu Anglii jeszcze nie przegrali. W meczach wyjazdowych liderzy Premier League odnieśli siedem zwycięstw, "The Latics" u siebie wygrali w tym sezonie dotychczas sześciokrotnie.

Najgroźniejszym zawodnikiem Arsenalu jest Emmanuel Adebayor, który ma na koncie w Premier League 19 bramek, a 23 biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki. Togijczyk strzelił również 9 goli w 9 ostatnich meczach ligowych. "Kanonierzy" nigdy nie przegrali spotkania w Premier League, gdy Adebayor wpisywał się na listę strzelców. Obrońcy Arsenalu będą musieli natomiast najbardziej uważać na Marcusa Benta. Napastnik gospodarzy zdołał strzelić w tym sezonie siedem bramek w lidze.

Sędzią spotkania będzie Rob Styles.

Składy obu drużyn:
      Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Touré, Clichy, Fŕbregas, Flamini, Gilberto, Hleb, Adebayor, Bendtner, Lehmann, Senderos, Hoyte, Traoré, Denílson, Song, van Persie.

Wigan: Kirkland, Melchiot, Scharner, Boyce, Edman, Valencia, Brown, Palacios, Koumas, Heskey, King, Sibierski, Pollitt, Bramble, Olembe, Bent, Taylor, Kilbane, Granqvist, Aghahowa, Skoko.
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • lubie arsenal ale senderos nie pasuje tam mi sie nie podoba bym go sprzedal gdybym cos mogl tam zrobic :D. Szkoda ze Henry odszedl i Bergkamp ale bergamp mial juz swoje lata dla mnie to legenda kanonierów. :E

PS. 100 post :D

PS.2 widzial ktos jak taylor złamał Eduardo noge Boże jak to wyglądało w ogole grozila mu amputacja stopy ale dzieki szybkiej interwencji lekarzy arsenalu udalo sie uratowac stope eduardo juz jest w trakcie rehabilitacji a taylor stanie przed jakims sądem czy trybunałem FiFa.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Caliber[NBH] ().

• dlamnie Aarsenal jest w LM najlepsza druzyna swiata bo ostatni odpadl celitk a naniego stawialem szkoda , ale arsenal to mlode wilki maja swietnego FABREGASA ktory z reszta tworza piekna pilke :top1:
      musza wygrac LM
    • Mietek napisał(a)

PS.2 widzial ktos jak taylor złamał Eduardo noge Boże jak to wyglądało w ogole grozila mu amputacja stopy ale dzieki szybkiej interwencji lekarzy arsenalu udalo sie uratowac stope eduardo juz jest w trakcie rehabilitacji a taylor stanie przed jakims sądem czy trybunałem FiFa.
      Najpierw przez 3 miesiące nie będzie mógł nawet stąpać tą nogą po ziemi, dopiero potem rehabilitacja.
    • Mietek napisał(a)

nie nie widziałem....
      a kiedy to było ? ? ?

zartuje..
      szkoda Eduardo

Kontuzje (w tyg.):

Walcott

1

(Kontuzja uda)

Diaby

2

(Kontuzja łydki)

Rosický

5

(Ścięgna podkolanowe)

Djourou

8

(Pachwina)

Eduardo

36

(Złamana stopa)
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • Były kapitan The Gunners, Patrick Vieira uważa, że doświadczenie Liverpoolu w rozgrywkach Ligi Mistrzów będzie głównym powodem, dla którego reszta ćwierćfinalistów Champions League będzie chciała ich uniknąć na swojej drodze. Francuz jednak wierzy, iż to Arsenal sięgnie po Puchar Europy:

"Liverpool był trudnym przeciwnikiem i z pewnością są w stanie wygrać puchar. Zrobili to już wcześniej i dobrze wiedzą, jak sobie radzić w tej fazie rozgrywek. Wiedzą, jak przebrnąć przez te mecze, tak jak zrobili to z nami [z Interem]."

"To oni są drużyną, której wszyscy chcieliby ominąć. Mam jednak nadzieję, że to Arsenal będzie zespołem, który wygra Ligę Mistrzów. Czekali bardzo długo na to trofeum i zasługują na nie. Byliśmy blisko kilka sezonów temu i mam nadzieję, iż ten rok należy do nich."

"Oglądałem Kanonierów w akcji na San Siro i byli wręcz niesamowici. Pod względem jakości mają wielką szansę wygrania Champions League i mam wielką nadzieję, iż uda im się to."

Zawodnik Interu również nie wydaje się być zaskoczonym tym, że aż cztery spośród ośmiu drużyn w 1/4 to zespoły z Anglii:

"To pokazuje, jak silna jest Premier League w tym momencie. To wielkie osiągnięcie dla Brytyjczyków, ale nie jest to niespodzianką" - podsumował Vieira.
    • statystyki LM

Strzelcy:

1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) - 21
      2. Emmanuel Adebayor (Arsenal) - 19
      Fernando Torres (Liverpool FC) - 19
      4. Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur) - 12
      Robbie Keane (Tottenham Hotspur) - 12
      Benjani Mwaruwari (Manchester City) - 12
      Ayegbeni Yakubu (Everton) - 12

Asystenci:

1. Ashley Young (Aston Villa) - 15
      2. Francesc Fŕbregas (Arsenal) - 12
      3. Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur) - 10
      UNI 58 - TOP 3 [OFF]
      UNI 64 - TOP 6 [OFF]

... Zagrałbym ...
      |25.07.2013|
    • Aż dziewięciu młodych Kanonierów dostało powołania do kadr juniorów swoich krajów. Jak widać wyraźnie, młodzi piłkarze Arsenalu są wysoko cenieni przez swoich selekcjonerów.

Carlos Vela. Meksyk - Ghana (mecz towarzyski)
      Kanonier Vela przyleci do Londynu z Pampeluny 24 marca, aby wziąć udział w towarzyskim spotkaniu z Ghaną 26 marca.

Ignasi Miquel - Zgrupowanie reprezentacji Hiszpanii U-16
      Nowy nabytek Miquel 10 marca rozpoczął zgrupowanie w Madrycie. Wtedy to sztab szkoleniowy oceni przydatność piłkarza do drużyny. Raport z poczynań Miquela ma trafić także na biurko Wengera.

Byles, Frimpong, Nicholas, Freeman - Turniej towarzyski reprezentacji Anglii U-16
      Obrońcy Sam Byles oraz Oliver Nicholas, a także pomocnik Emmanuel Frimpong i napastnik Luke Freeman wezmą udział w towarzyskim turnieju Montaigu we Francji.
      19 marca. Anglia - Japonia
      20 marca. Niemcy - Anglia
      22 marca. Anglia - Stany Zjednoczone
      24 marca. Mecze rundy pucharowej

Jack Wilshere, Tommy Cruise - Turniej towarzyski reprezentacji Anglii U-17
      Pomocnicy Wilshere i Cruise wyjadą z reprezentacją Anglii U-17 do Izraela wziąć udział w turnieju UEFA Elite Round.
      25 marca. Anglia - Francja
      27 marca. Anglia - Rosja
      30 marca. Anglia - Izrael

Kieran Gibbs - Anglia - Rosja (mecz towarzyski)
      Młody Kanonier Gibbs został powołany na mecz drużyny U-19, która 25 marca zmierzy się na stadionie MK Dons z rówieśnikami z Rosji.

To nowi Fabregasi, Henrykowcy, itp itd ;D