Hmm tak podstawa to jest ,,Władca Pierścieni'' właśnie, skoro to właśnie ta książka zapoczątkowała nurt fantasy i na dodatek ciężko innym autorom dorównać twórczości Tolkiena.
Wiedźmin to nasz polski klasyk, który każdy również powinien przeczytać.
Autor Sapkowski ma swoje własne poczucie humoru, które umiał wykorzystać.
Co do Eragona, to przeczytałem wszystkie części i w porównaniu do innych książek fantasy wydawał mi się dość dziecięcy, więc nie wciągnęła mnie za bardzo. Ogólnie dużo wydarzeń, które miały się wydarzyć, odgadywałem sam. Dość mało tajemniczości i zaskoczenia, a to sobie cenię najbardziej. Ale ogółem dobra ksiażka, jak na 16-latka, który ją napisał.
Książki Salvatore są dobre. Głównie mroczny klimat.
Ale jak narazie nic nie zaciekawiło mnie bardziej niż ,,trylogia'' ,,Władcy Pierścieni'', którą przeczytałem kilka razy i mogę czytać jeszcze kilka razy. Zawsze mnie zaciekawia.
Wiedźmin to nasz polski klasyk, który każdy również powinien przeczytać.
Autor Sapkowski ma swoje własne poczucie humoru, które umiał wykorzystać.
Co do Eragona, to przeczytałem wszystkie części i w porównaniu do innych książek fantasy wydawał mi się dość dziecięcy, więc nie wciągnęła mnie za bardzo. Ogólnie dużo wydarzeń, które miały się wydarzyć, odgadywałem sam. Dość mało tajemniczości i zaskoczenia, a to sobie cenię najbardziej. Ale ogółem dobra ksiażka, jak na 16-latka, który ją napisał.
Książki Salvatore są dobre. Głównie mroczny klimat.
Ale jak narazie nic nie zaciekawiło mnie bardziej niż ,,trylogia'' ,,Władcy Pierścieni'', którą przeczytałem kilka razy i mogę czytać jeszcze kilka razy. Zawsze mnie zaciekawia.