Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-29 z 29.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
II wojna światowa
PostCzyżby to kapmania duńska w której to Dania straciła łącznie około 40 żołnierzy(zabici i ranii) a III Rzesza ponad 200? I pokonanie Danii otwierało drogę do portów norweskich a te później były bazami strategicznymi m.in. do nalotów na Anglię.
-
Geograficzny!
PostJak nazywa się afrykańskie miasto, którego nazwa w dosłownym tłumaczeniu brzmi "Miasto Pałaców"?
-
Geograficzny!
Posttzw. grunty strukturalne?
-
Przejmowanie planet
PostCytat od Mari: „Jest jeszcze taka sprawa, że to zajmowanie planet musiałoby mieć ograniczenia, bo nie napisałeś, czy astrofizyka ograniczałaby liczbę zajętych planet. ” Napisałem, że byłby to drugi sposób ekspansji, obok kolonizowania nowych planet. Więc tak, astrofizyka by to ograniczała ale w sumie tego już nie napisałem, mój błąd. Jak zaznaczyłem na samym początku, wszystko musiałoby zostać dopracowane a ja zaproponowałem pewien system, który mógłby zostać wprowadzony testowo na jednym lub dw…
-
Przejmowanie planet
PostOkey, pasuje, nie przyjmie się tutaj ten pomysł najwyraźniej
-
Przejmowanie planet
PostWiem że nie ma bunkra nie do zniszczenia - kwestia cierpliwości i wytrwałości. Liczę się z tym że może to dotknąć i mnie, cóż, ryzyko, zaczynając grę liczę się z tym że mogę planety stracić. Takie jest życie i nie kwestionuję tego. Na pewno to jest smutne no ale co zrobić? To byłby też element zabawy dla sojuszu bo nie uwierzę że są sojusze skupiające tylko tych, którzy grają eko. Więc niech sojusz broni swoich członków.
-
Przejmowanie planet
PostNie mam zamiaru nikogo zmuszać do przejmowania planet - kolonizowanie tych "wolnych" byłoby bez zmian. To byłaby druga, alternatywna opcja rozwoju. Jeżeli ktoś gra 5 lat i nie jest w stanie stworzyć sobie dobrej obrony przez ten czas to już jego problem trochę. Byłaby tu rywalizacja na równych poziomach - gracze z topu nie wzięliby się za planety dopiero co skolonizowane ale też, przynajmniej tak mi się wydaje, przy długiej grze raczej niemożliwe jest żeby gracz miał jedną planetę ultra mega i w…
-
Przejmowanie planet
PostJeżeli się ktoś na kogoś uweźmie i przy pomocy sojuszu rozbiorą gracza ze wszystkich planet to tak, może to zniechęcić ale jak wyżej napisałem, może też zachęcić do intensywniejszej gry i inwestycji w każdą gałąź rozwoju - również w obronę tak, żeby planety nie stracić.
-
Przejmowanie planet
PostW wielu grach istnieje możliwość przejęcia czyjejś osady/miasta itd. Natomiast w Ogame takich mechanizmów nie ma i trochę mnie to dziwi. Nie znalazłem podobnego pomysłu więc go podrzucam. Planeta matka mogłaby być pod ochroną i nie być dostępna do przejęcia ale np. kolonie - czemu nie? Można przy okazji wprowadzić moduł wojsk lądowych i transportowania ich. Rekrutacja wojsk lądowych oczywiście polegałaby na jednorazowym rekrutowaniu np. 100 żołnierzy bo robić ich pojedyńczo to zajęłoby to lata P…