Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 141-159 z 159.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat: „mntek napisał(a) No dziekuje dziekuje Widzę że nie dbasz o moje zdrowie i pozwalasz mi sie dusić :P” Jestem okropny i doskonale zdaję sobie z tego sprawę... A zresztą, co mi tam! Cytat: „Mam tylko pytanie jak te latające potwory odróżniają wroga od swych sojuszników? Toż to tylko bezrozumne bestie :)” Ale one są... hmm... sterowane centralnie. Jak... jak... O! Jak Zergowie w StarCrafcie! To na nich w dużej mierze opierałem design armii ildiańskiej. Ale oczywiście nie zrzynałem poszczegól…

• Cytat: „Tylko dlaczego GTU przybywa tak na raty cały czas.” Dlatego, że Astoin stara się działać rozważnie. Pozostawia jak najwięcej woja w rezerwie, nie posyłając więcej jednostek na pole bitwy, niż to potrzebne. Ma do dyspozycji tylko 600 myśliwców, nie może tak po prostu wysłać wszystkich i zostawić sił na orbicie bez ich wsparcia. Z kolei jeśli wróg zaatakuje flotę główną generalnym uderzeniem, to też lepiej na wszelki wypadek nie zabierać zbyt wielu dużych okrętów, żeby mieć czym bronić poz…

• Wró-ci-łeeeeem! Żeglarz powrócił z Mazur po tygodniowym pobycie i otrzymaniu jakże pomyślnej wiadomości o zakwalifikowaniu się na studia :). Dobra, bez zbędnych farmazonów... daję następne rozdziałki... Ale przedtem co nieco o waszych słowach, po których poczułem się mile połechtany... i tu parę drobiazgów. Cytat: „I tu moja wyobraźnia zawiodła. Naprawdę, pocące się gady to chyba nie najlepszy pomysł. Musieli by mieć porowate łuski, inaczej to nie miałoby większego sensu.” Coś tak czułem, że jak…

• No i trafiła kosa na kamień... obawiam się, że przez następny tydzień nie będę w ogóle obecny na forum, jako że wyjeżdżam na trochę. Dlatego też nie dziwcie się, że nowe rozdziałki mojej powieści nie będą się przez ten czas pojawiały. Póki co, może zaostrzy się wam apetyt na ciąg dalszy. --------------------------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU PIERWSZEGO SZÓSTEGO ROZDZIAŁU ("PIERWSZE STARCIE") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• Cytat: „Sitro napisał(a) ZAPOMNIJ O SERII "BAZIL"!!!!!!!!!!” O rany... Żebyś sobie o mnie źle nie pomyślał, uprzedzę, że nie jest to (na szczęście) jedyny cykl Fantasy, jaki czytałem... Cytat: „A skoro w sobotę cię nie ma, to przeczytasz komentarze po weekendzie :P” Raczej w przyszłym tygodniu... przeczytaj jeszcze raz. ----------------------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁÓW PIĄTEGO I SZÓSTEGO PIĄTEGO ROZDZIAŁU ("STABILIZACJA") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• OK, zatem zmiana planów. Jeśli dobrnę, to zakończenie przeczytacie. m1ch4l, nie podjąłem wcześniejszej decyzji ze złośliwości czy dlatego, że zamierzam was z góry zmuszać do ewentualnego kupna książeczki. Raczej ze strachu. Gdybym zamieścił całość, a ktoś skopiowałby tekst i wypuścił pod swoim nazwiskiem... coż, ostatnio mnie nachodziły takie czarne myśli i odtąd mam świra na tym punkcie. Cytat: „Nigdy, przenigdy nie mów co będzie potem. Niszczysz tym fabułę” To był pierwszy i ostatni raz. Napis…

• Cieszę się, że Sitro się w końcu odezwał, czekałem na jego opinię :). Bałem się, że po takiej dawce akcji od samego początku, jaką zaoferował w "Piekle kosmosu" moje długie teksty pozbawione dialogów będą co niektórych męczyć... a jednak nie jest źle... Co do książki Sitro, to jest już skończona i ponoć pod koniec lipca wychodzi. Ja także planuję dać tę powieść do jakiegoś wydawnictwa po napisaniu i podjąć próbę jej wydania... tak więc chyba nie ujrzycie zakończenia. No, chyba że nikt książki ni…

• Cytat: „m1ch4l napisał(a) Spokojnie, nie można się nastawiać na lawinę komentarzy po każdym rozdziale. Ludzie czytają, i to pewnie całkiem sporo ale nie będą przecież się po każdym fragmencie pisać "fajne", "podoba mi się" albo czegoś innego w tym stylu” Nie chodzi mi tylko o tego typu komentarze. Mam także nadzieję przeczytać wasze uwagi odnośnie tej książki, które pisałeś, dla przykładu, ty, a także Kefka 255_06. To tylko pomoże mi poprawiać błędy i sprostować pewne rzeczy... Cytat: „Dlatego n…

• Coś nikt nie zabiera głosu, a mój topic zsunął się nieco na liście. Nie żebym myślał, że jestem najważniejszy, ale... mam nadzieję wydać tę książkę i chcę wysłuchać jak największej ilości opinii. Skoro już przy tym jestem... od trzech bodajże osób otrzymałem dychy, ale już dwie inne oceniły mnie niżej. Niech więc te osoby coś skrobną i powiedzą, co powinienem zmienić. Nagnę trochę regulamin i dopiszę jeszcze jednego posta, żeby było widoczne, że dołożyłem kolejne rozdziałki. Jeśli moderatorzy ma…

• Cytat: „Ależ proszę, choć lepiej by było, żeby to było wplecione w historię niż w postaci tabeli :D” Ej, ale wiesz... jeśli o samą powieść chodzi, to jasne, że wszystko zostanie wplecione w historię, ja tylko zaproponowałem wyłożenie wam na forum tego, co mam w zanadrzu. Cytat: „No nie, daj spokój. Angielski jest znacznie lepszy do wymyślania nazw broni, itd.” Ale wtedy znika gdzieś spójność. Skoro ludzie mówią w esperanto, to czemu nazwy są angielskie? Co innego, gdybym pisał po polsku, bo prze…

• Cytat: „mntek napisał(a) Desantowce ostrzeliwały tą broń? ” Poprawione. Dzięki za spostrzeżenie. Męczy mnie za to inna sprawa. Mianowicie postanowiłem sobie, że językiem powszechnie znanym w GTU ma być (rzeczywiście istniejący, dla tych, co nie wiedzą) esperanto. Kłopot w tym, że ja nie znam tego języka, zaś w takich przypadkach, jak klasy statków itede pojawiają się angielskie nazwy... Mnie to osobiście krępuje. Mam w takiej sytuacji do wyboru: albo szarpnę się i kupię słownik esperanto (można …

• Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Jeden szczegół - Zhack nosi inny hełm niż reszta sthresian?” Reszta sthresian nie nosi hełmów :). Są "zwykłymi" Strażnikami. Zhack posiada jedno z ich cudeniek techniki, które ze względu na koszta produkcji jest "zarezerwowane" jedynie dla tych najbardziej elitarnych formacji. Naskrobałem o tym coś bardziej szczegółowego w jednym z późniejszych rozdziałów. Mogę się ewentualnie rozpisać (na życzenie) o tym, jakie nawymyślałem formacje wojskowe dla jaszczurów... jes…

• Cytat: „m1ch4l napisał(a) Właściwie tylko jedno "ale". Bo z tekstu wynika, że oni w tym wojsku to mają do picia tylko alkohol :)” Eee... to już zależy od interpretacji :). Raczej że mają duży dostęp do alkoholu... a jeśli mają wolne i urządzają imprezę, to chyba normalne, że z tego skorzystają. A o kawie przecież też była mowa... ja po prostu nie poświęcam aż takiej uwagi obyczajom gastronomicznym mieszkańców tego uniwersum... Ale skoro odniosłeś takie wrażenie, to chyba powinienem to potraktowa…

• Cytat: „Szybko się skończy. A niestety nawet najdłuższy tekst się kiedyś musi skończyć” Chyba będę dawał jeszcze mniej rozdziałów naraz... aktualnie jest ich 61, a do końca wciąż mi trochę zostało. Chyba liczba epizodów przekroczy 100, ale to tylko hipoteza. Po prostu jest tak, że mam z góry określony scenariusz, a jeśli chodzi o szczegóły, to polegam na wenie. Cytat: „Dobrze jednak wyczułem, że już kiedyś pisałeś. Masz niezły styl i słownictwo. Tekst czyta się jak profesjonalną książkę.” Cóż, j…

• Sorry, że wklejam dopiero teraz, ale przez dzień brakło mi trochę czasu... Cytat: „PS: To nie jest Twój pierwszy teskt, dobrze myślę?” W pewnym sensie tak, w pewnym sensie nie... Próbowałem się parać pisaniem od podstawówki, bo zawsze lubiłem tworzyć. Najpierw pisałem króciutkie opowiadanka z dreszczykiem (dość niskich lotów, bo choć horrory uwielbiam, to tworzyć ich nie umiem), potem coś przygodowego, gdzieś w mroźnej Kanadzie (tę powieść próbowałem pisać od nowa aż trzy razy - w rożnych wersja…

• Cytat: „mntek napisał(a) Ale mam pytanie. 1.8 miliona żołnierzy, i oni wszyscy stacjonują na wyżej wymienionej flocie? Musi im być nieco ciasno.” Sam nie wiem... może bym przyjął założenie, że jeden okręt inwazyjny mieści sto tysięcy woja, do tego dojdą te jednostki, które upchnięto na niszczycielach i innych jednostkach, to dam jakieś... 1,2 miliona? Albo jeszcze mniej. Początkowo miało być 300 - 600 tysięcy, ale mocno zwiększyłem tę liczbę. Może niepotrzebnie. Rozdziałki do piętnastego włączni…

• Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Rzeczywiście dużo jest powtórzeń i niefortunnych sformuowań ("nie kleił się do rozmowy" - to rozmowa może się nie kleić, rozmówca nie za bardzo :P)” Dzięki za spostrzeżenie, postaram się w przyszłości poprawić. Trochę zmieniłem układ tych rozdziałków, żeby moje posty tak nie straszyły objętością. ------------------------------------------------------ TEKST PODROZDZIAŁÓW TRZECIEGO I CZWARTEGO DRUGIEGO ROZDZIAŁU ("WERBUNEK") ORAZ PODROZDZIAŁÓW PIERWSZEGO I DRUGIEGO …

• Cytat: „mntek napisał(a) Opowiadanie wciągające, ładnie napisane choć często zdarzają sie powtórzenia. ” Masz sporo racji... Jak ja przeglądam te teksty w Wordzie, to co i rusz znajduję byki typu powtórzenie czy nieszczególnie dobrze zbudowane zdanie. Cóż, nikt nie jest doskonały, a błędy staram się poprawiać. Póki co, kolejne kilka rozdziałów. Następnym razem będę ich chyba dawał trochę mniej naraz... zajmują sporo miejsca. -----------------------------------------------------------------------…

• Ponieważ już dość dawno wziąłem się za pisanie tych tekstów, mam nadzieję usłyszeć jak najwięcej opinii (niekoniecznie pochlebnych), żebym miał jakie takie wyobrażenie na temat jakości tego, co tworzę. Książka liczy sobie już prawie 300 stron w Wordzie, jest na ukończeniu i mam nadzieję ją wydać. Od was chciałbym jedynie jak największej ilości opinii. Napiszcie po prostu, co o moich wypocinach myślicie. UPDATE: W chwili obecnej książka jest już od dawna ukończona, a to, co jest zamieszczone na f…