Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 121-140 z 159.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Tacy wieczni optymiści też często mają popapraną przeszłość” Aj, coś się tak bałem, że ktoś go odczyta w ten sposób. Tu nie chodzi przede wszystkim o to, że jest optymistą. Owszem, jest nim, ale ma poza tym inne cechy, które go czynią postacią pozytywną - ma poczucie humoru, chce być dla każdego przyjacielski, przy tym wykazuje tolerancję i nie mają dla niego znaczenia różnice rasowe... A jako przyjaciel Zhacka stara się go zrozumieć, współczuje, wysłuchuje, stara…
-
Cytat: „zlotyand napisał(a) Nie marnuj czasu na spamowanie na forum, tylko wrzucaj” Ejże... to, że sobie czasem prowadzę luźną rozmowę zamiast wklejać rozdziały, to jeszcze nie spamowanie... Ale skoro mam wrzucać... chyba będę tego żałował, jak mi się przedwcześnie materiał skończy... ------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁÓW CZWARTEGO I PIĄTEGO DZIESIĄTEGO ROZDZIAŁU ("KARTY ZOSTAJĄ ROZDANE") ZOSTAŁ USUNIĘTY.
-
Cytat: „mntek napisał(a) No więc pozostaje mi tylko czekać na ciąg dalszy i dowiedzieć się wszystkiego Choć przyznam że bardzo denerwuje mnie to ciągłe czekanie na kolejne kawałki ;)” Chłopie... jak ci rozdam za szybko, to prędko mi się skończą te kolejne kawałki. Póki co jestem na 72 rozdziale i jak dobrnę do linii zero, czyli scen w fazie tworzenia, to będziesz jeszcze dłużej czekał na kolejne linijki... wena nie zawsze mi dopisuje. Cytat: „Może dlatego że wprawił mnie on w bardzo dobry humor …
-
Cytat: „mntek napisał(a) Ten Zhack, tak zazwyczaj małomówny i zamknięty nagle udziela takiego wykładu, i to niemalże obcemu człowiekowi” Zhack nie bez powodu interesuje się Deckardem... coś o tym będzie wspomniane. Powiedzmy, że okazuje mu dobrą wolę, bo dostrzega potencjał, którego jego zdaniem nie wolno zmarnować. Cytat: „Ale szczególnie spodobał mi sie fragment” Nieee, no. Dlaczego akurat ten? Ja też skromny nie jestem i przez to napawam się słowami Zhacka, odkąd je wypociłem "To nie twój wró…
-
Cytat: „zlotyand napisał(a) Pracuję, pracuję” Hmmm... czy nie byłoby z mojej strony grubiaństwem, gdybym zapytał o szczegóły? Cytat: „Kiedy następna część? pzdr” Rany... Kefka narzeka, że za szybko wklejam kolejne stronice, bo nie nadąża i mnie zaraz zabraknie tekstu, a ty jesteś taki szybki... Nie wspominając już o tym, że ze mnie żaden sprinter - jestem jeszcze w trakcie pisania 72 rozdziału... według moich szacunków będzie ich w przedziale 90-100. Chyba nie więcej. Skoro jesteś żądny nowej le…
-
Cytat: „zlotyand napisał(a) I nie jest to ironia - jego książki są porywające, twoje opowiadanie je przypomina pewnymi rozwiązaniami, sposobem prowadzenia narracji, rozwojem i pokazaniem postaci. ” Nie wiem, czy jestem godzien tego porównania w sytuacji, kiedy nie znałem nazwiska faceta... cóż, nie ma to jak faux pas. To wyzwala... można by to nazwać terapią. Cytat: „Rozmowa gada z żołnierzem - z innej bajki zwalnia i rozładowuje sytuacje” Właściwie to ta scena pojawiła się w celu przybliżenia p…
-
Cytat: „zlotyand napisał(a) Watek godny Foleta. Brilliant.” Znaczy który wątek? Nie jestem wtajemniczony, więc wyjaśnij pojęcie Folet... I czy to wyrazy szczerzego uznania, czy ironia? Teraz dwa rozdziały równocześnie. Spragnionym kolejnych bitewnych wrażeń muszę obwieścić, że walk przez jakiś czas nie będzie. --------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁÓW PIERWSZEGO I DRUGIEGO ROZDZIAŁU DZIEWIĄTEGO ("NOWE PLANY I NOWE WYZWANIA") ZOSTAŁ USUNIĘTY.
-
Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Napisałeś to już w akapicie po walce, tak więc przez cały jej czas źle sobie wyobrażałem Zhacka. Niewiele znaczący szczególik, ale mogłeś wspomnieć na początku, że jest nieprzepisowo ubrany” To co, napisać przed walką, że sobie siedział, zdjąwszy uprzednio bluzę/kurtkę/koszulę/górę (nie wiem, jak nazwać tę część, jeśli mówimy o jakimś kombinezonie), dla ochłody? Cytat: „No i pytanie, które mnie nurtowało od dawna. Co to jest czif? Jedyne, z czym mi się to kojarzy …
-
Cytat: „mntek napisał(a) Jesteś okrutny jeśli zamierzasz uśmiercić tych psioników :P” No, wiesz. Twardym trza być, a nie miętkim. Jest wojna i w ogóle. Ofiary ponosić trzeba. Cytat: „Nowe fragmenty bardzo ciekawe, szczególnie podobała mi się ta wielowątkowość. (Walka Zhacka z przeciwnikiem z przed lat ) continue please” Wedle życzenia. Tak a propo to nie licz, że Taiden jest postacią nic nie znaczącą... ------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU PIĄTEGO ÓSMEGO ROZDZIAŁU ("POZORY PO…
-
I tak... teraz hurtem trzy niezbyt długie rozdziałki, żeby się nie rozdrabniać. Potem przerwa i jeszcze jeden nieco dłuższy. ------------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁÓW TRZECIEGO I CZWARTEGO SIÓDMEGO ROZDZIAŁU ("PYŁ OPADA") ORAZ PODROZDZIAŁU PIERWSZEGO ÓSMEGO ROZDZIAŁU ("POZORY POKOJU") ZOSTAŁ USUNIĘTY.
-
Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Uff, SpeeDer, wklejaj to trochę rzadziej, bo nie wyrabiam :D.” Wiesz... ty nie wyrabiasz, a ktoś inny domaga się, żebym jak najszybciej wklejał kolejne rozdziały. Jaką częstotliwość proponujesz? Cytat: „Chciałbym się odnieść do krytyki zlotyanda. Jeśli chodzi o ukazanie osobowości postaci powiedziałbym, że udało ci się trochę połowicznie” Bardzo możliwe, w końcu nie jestem doświadczonym pisarzem i nie próbuję stworzyć niczego na miarę kamienia milowego. A uwypukla…
-
Cytat: „zlotyand napisał(a) To co piszesz o postaciach (prosty rzołnież, psonik idealista, sponiewierany egzekutor, etc....) powinno z nich emanowć a nie wynikać z opisu - tego mi brak i to chciałem powiedzieć” Eee... tego... o ile jakiejś rozbudowanej warstwy psychologicznej nie udało mi się stworzyć, to jednak pewne cechy u paru osób widać. Na przykład u Isadora idealizm objawia się, kiedy przyjmuje misję z myślami o powinnościach, jakie na nim spoczywają jako psioniku, albo podczas rozmowy z …
-
Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Skoro nie, to o jakim ortograficznym fetyszu mówisz? Przecież to imię zapisuje się w innym alfabecie, innymi literami!” Tak, ale "h" jest tu literką stosowaną umownie. W alfabecie sthresian pojawia się tu po prostu przedrostek, bez którego dany wyraz nie może być zapisany poprawnie pod względem ortografii. Jeśli cię to tak interesuje, mógłbym zapisać na kartce stworzony przeze mnie alfabet, zeskanować go, a screen wrzucić na kompa, dając wam link :). Cytat: „Hmm, …
-
Cytat: „zlotyand napisał(a) Twój swiat nie jest doskonaly, postacie niezbyt dokładnie zróznicowane, ale w koncu nie jest to powięć na miarę Chłopow czy Lalki :)” Lejesz miód na me serce, próbując porównywać moją powieść do dzieła doskonałego... Ale przykro mi, że twoim zdaniem postacie są tak mało zróżnicowane. Fakt, że nie poświęcam dużo uwagi ich psychice (może poza Zhackiem, któremu nakreśliłem cały, dość przykry życiorys... który zresztą zostanie ujawniony, rzecz jasna). Ale to są przecież p…
-
Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Erm... nie, raczej jakby wypowiadający miał chrypkę :D. Ale może ja to źle wymiawiam ;).” Może faktycznie źle. "H" jest tutaj nieme, a jego imię czyta się po prostu "zak". Obecność tej literki to taki ortograficzny fetysz, tak samo, jak my musieliśmy sobie wymyślić głoski "ż" oraz "rz". Cytat: „moim zdaniem bombardowanie orbitalne byłoby chyba lepszym sposobem na wspieranie ataku” Nie bardzo. Zwykłe działa plazmowe są mało skuteczne na taki dystans. Do bombardowan…
-
Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Czy pot Zhacka ma aż takie znaczenie dla fabuły ?” Nie, ale skoro już takie wzmianki są, a mogą ranić oczy, to lepiej je usunąć. Cytat: „Okręty wojenne w atmosferze... herezja po prostu, Newton się w grobie przewraca. Mam nadzieję, zę te reduktory to naprawdę dobre są” Są, żebyś wiedział... A mnie po prostu nie pasuje, żeby okręty NIE mogły wspomagać bezpośrednio sił lądowych na powierzchni planety. Cytat: „Najwyżej coś podobnego do smoka, bo smok jako taki to jes…