Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 159.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• No w mordę, akurat jak bym chciał, żebyście pisali, to mi gdzieś znikacie Tajemnica, którą sobie wymyśliłem, ciągnęłaby się przez jeszcze trzy tomy, tak więc zastanowiłem się, czy nie ujawniam pewnych rzeczy zbyt wcześnie. Ale mogę znaleźć kilka innych pomysłów. Na razie jeszcze dwa rozdziały. Zastój przeżywam ostatnio i zaprzestałem pisania. Muszę się zabrać do roboty, ale przy następnym rozdziale (78) przydałby mi się naprawdę bogaty zestaw opinii. ---------------------------------------------…

• Dobra, teraz liczę na parę opinii. Teraz daję rozdział, który budzi u mnie wątpliwości. Zastanawiam się, czy nie za wcześnie postanowiłem ujawnić pewne elementy tajemnicy... w razie, gdybyście się zgodzili, że ten epizod jest jak spoiler, powinienem go gruntownie zmienić i ukrócić. Zresztą, sami przeczytajcie. ------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU TRZECIEGO CZTERNASTEGO ROZDZIAŁU ("OBLĘŻENIE") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• Cytat: „Krzyzowiec_uni_44_51 napisał(a) nie no żebym sie nie czepiał ale tam to zaprezentowałeś raczej oszołomienie faktem iż porucznik okazała się kobietą, co raczej nie sugeruje powalającego piękna a raczej chłopskie cechy w urodzie ;P” Też masz sposoby na interpretację czyjegoś tekstu... Podoba mi się poza tym zdanie na początku. Takie sejmowe bardzo: "ja nikomu nic nie zarzucam... ale widzę tu kilku złodziei!" Cytat: „po drugie to ze zauwazył te cechy wspólne to nic wspólnego z zauroczeniem …

• Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) A co do rozwiązania, które sugeruje Krzyzowiec_uni_44_51... naprawdę niezłe, chętnie bym to zobaczył” Nie uśmiecha mi się zbytnio uśmiercanie głównych bohaterów. O ile w późniejszych tomach chętniej rozdawałbym im wyroki śmierci, o tyle w pierwszym naprawdę nie podoba mi się taki pomysł. A już Andersona to w ogóle nie mam zamiaru zabijać, chętnie bym chociaż jednego z aktualnych bohaterów przeprowadził przez cały cykl, a Jamesa mam właśnie na celowniku :). Prędzej…

• Widzę, że ktoś mi wlepił piękną banię, bo ocena zjechała do 8,08 ;(. Żeby się chociaż ktoś taki odezwał i napisał coś konkretnego... Póki co mogę dorzucić jeszcze jeden rozdział. ---------------------------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU PIERWSZEGO CZTERNASTEGO ROZDZIAŁU ("OBLĘŻENIE") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• Toście mnie doszczętnie zjechali Dobra, zdaję sobie doskonale sprawę, że brak mi wiedzy i doświadczenia, jeśli o pewne sprawy chodzi, na oddawaniu osobowości też się dobrze nie znam. W końcu jestem pisarzem-amatorem (mam nadzieję, że mimo wszystko nie grafomanem...), a nie wyedukowanym profesjonalistą. Ważne żeby się książeczkę dobrze czytało, a to akurat chyba mi w miarę wyszło. Główny wątek fabularny też niezgorszy, tym bardziej, że ma jakby drugie dno. Co do wątku Anderson-Regina, trudno mi j…

• Cytat: „m1ch4l napisał(a) Bardzo fajne fragmenty. Chyba nawet najlepsze z ostatnio wklejanych” Eee... chyba sceny batalistyczne były trochę lepsze... albo to kwestia gustu. Mimo wszystko to ma być powieść wojenna. Cytat: „Czarny handel? Nie spotkałem się z czymś takim. Może lepiej było by napisać ten fragment tak: "(...) kwitł prawdziwy czarny rynek, gdzie handlowano rozmaitymi towarami."?” W sumie masz rację. No to mam kolejne zdanie do poprawki. Cytat: „Miałem się też dopytać o to, czemu nikt …

• Cytat: „m1ch4l napisał(a) Może jakiś spokojniejszy fragmencik...? Przydałby się chyba, bo ostatnio tempo jest bardzo szybkie.” To się dobrze składa... sam zobaczysz. Cytat: „A co do tytułu to może po prostu: "Tajemnica Neoterry"?” Łojezuuu, w to w kółko z tymi tajemnicami :). Skoro już bierzecie się za propozycje tytułu (doceniam), to muszę nadmienić, że a) sprawa jest troszkę bardziej skomplikowana i wyścig po artefakty to tylko jedna strona medalu... b) to ma być cykl kilku powieści, a nie jed…

• Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Coś ci wcięło :>.” Ło w mordę... powiem ci, że w ogóle tego nie zauważyłem... nawet po tym, jak zacytowałeś to zdanie, potrzebowałem kilku zerknięć, żeby się zorientować... Cytat: „Poza tym nadużywałeś na początku fragmentu "odjął" jako określenia odrąbania kończyny” Skoro tak uważasz... na pewno "odjął" brzmi bardziej poetycko, a mniej ordynarnie, niż "odrąbał". Cytat: „Widzisz, robisz błędy, od razu można pokomentować :E.” Tja, to baaardzo przyjemne uczucie... S…

• No i jestem z powrotem... Kefka, liczyłem na komentarze, choćby z tego względu, że nie można za bardzo umieszczać kolejnych postów pod poprzednimi, bo moderatorzy mogliby na mnie warczeć... a czegoś miłego też bym posłuchał (oj, jaki się robię butny:P). Mam dwie nowinki, które wam przedstawię, zanim zapodam rozdział sześćdziesiąty pierwszy. Pierwsza to mój pierwszy (heh) poważny pomysł na tytuł. Jako że planuję swoje dzieło jako pierwszy tom cyklu, tytuł "główny" miałby brzmieć "Kosmiczna Burza"…

• W chwili, gdy to piszę, oczekuję już na tygodniowy wyjazd do Chorwacji... zatem uprzedzam, że przez jakiś czas nie będzie ze mną kontaktu. Napiszcie chociaż nieco komentarzy, kiedy mnie nie będzie 8). Na do widzenia... jeszcze jeden rozdzialik. -------------------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU PIERWSZEGO TRZYNASTEGO ROZDZIAŁU "(LINIA FRONTU") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• Właściwie to Tau_u47 powiedział, co się dało... I tak, tarcie pojawia się tylko wtedy, gdy wchodzi się z próżni w atmosferę - nigdy odwrotnie. Ildianie stacjonują na planecie, ale w strefie okupacyjnej sojuszu auveliańsko-idliańskiego. Podobnie flota auvelian kontroluje orbitę tylko po "własnej" stronie Neoterry. Z tą górą lodową, wierzchołkami i podstawami to już się motam... A na wypadek, gdyby ktoś się czepiał, że potwory strzykają wybuchową albo płonącą cieczą w próżni... powiem po prostu, ż…

• Cytat: „tau_u47 napisał(a) "To jednak tylko podstawa góry lodowej." (rozdział 23 i później się to jeszcze raz gdzieś pojawiało) - chyba czubek/wierzchołek góry lodowej a nie podstawa? ” Z tego, co wiem, podstawa też może być... wierzchołek (przynajmniej w moim rozumieniu, mogę sie oczywiście mylić) jest jakby metaforą tego, co jest w danym zjawisku najistotniejsze, najbardziej zauważalne, tak jak można mówić o momencie szczytowym. A podstawa to po prostu... podstawa... dobra, bo widzę, że bełkot…

• Wojenki ciąg dalszy... --------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU DRUGIEGO DWUNASTEGO ROZDZIAŁU ("BITWA O DAVON") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• Choć powolnymi krokami, eskalacja nadciąga. ---------------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU CZWARTEGO JEDENASTEGO ROZDZIAŁU ("GODZINA ZERO") ORAZ PODROZDZIAŁU PIERWSZEGO DWUNASTEGO ROZDZIAŁU ("BITWA O DAVON") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• Cytat: „m1ch4l napisał(a) Faktycznie nie wszystkich da się zadowolić naraz ale jak będzie trzeba czekać na kolejny odcinek kilka tygodni to nie będzie zadowolony nikt” Nie, no, mógłbym zawsze dać po garach, ja aż tak wolno nie piszę... Poza tym liczę, że skończę pisać książkę i ją opchnę wydawnictwu, ZANIM rozdam wam wszystkie rozdziały. Cytat: „Na pewno sam wiesz jaki masz "zapas", jakie tempo pisania itp więc wierzę, że sam to wyczujesz.” Zapas to się szybko kończy, rozdziałów jest 73, ale wci…

• Cytat: „m1ch4l napisał(a) Skoro nie można tam wejść przez wrota to czemu nie próbują bokiem/górą/dołem? To by było logiczne (no chyba, że cała świątynia jest "opancerzona" tym tajemniczym materiałem a nie tylko wrota)” Cała świątynia jest nie opancerzona, a zbudowana z tego samego materiału. Sam Pagos mówił, że kopiąc dalej natrafiali na ściany, z tego samego materiału, co wrota. Czytaj uważnie... Cytat: „Aha, napiszę też jeszcze coś na temat częstości pojawiania się odcinków. Dawaj tak, żeby Ci…

• Cytat: „m1ch4l napisał(a) Tak sobie czytam kolejne odcinki i podoba mi się coraz bardziej. Szybkie tempo, kilka przeplatających się wątków - normalnie jak profesjonalna książka :)” Sza, bo się jeszcze zrobię nadęty... Cytat: „Mam jednak nadzieję, że obejdzie się bez schematu typu "olbrzymia przewaga wroga - ostra lanie na początku - przełom - zwycięstwo w ostaniej chwili"” Hmmm... wydaje mi się, że się chylę niebezpiecznie ku temu schematowi, ale... sam już przeczytaj i wyraź opinię. Cytat: „Cho…

• Złotyand, ty to piszesz czasem strasznie enigmatycznie :). Zastanawiam się też, czy słówko "majstersztyk" to nie przesada... Póki co, nie naciskajcie. Party begin! ---------------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU DRUGIEGO JEDENASTEGO ROZDZIAŁU ("GODZINA ZERO") ZOSTAŁ USUNIĘTY.

• Cytat: „Kefka 255_06 napisał(a) Aww, czyli to tylko zwyczajny fajny koleś? ;)” Czy zwyczajny... po prostu żeby było jasne, że jest postacią pozytywną, że ma dobre serce, te rzeczy. Zresztą... sam się przekonasz. Na razie coś nowego do czytania, bo od tego okresu nudy i nic-się-nie-dziania ktoś może przysnąć. W końcu dobrniemy do kolejnej bitwy... mam nadzieję, że dostatecznie szybko. --------------------------------------- TEKST PODROZDZIAŁU SZÓSTEGO DZIESIĄTEGO ROZDZIAŁU ("KARTY ZOSTAJĄ ROZDANE…