Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 196.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od ^Zaborca63^: „Myślę jednak, że ta większość wolałaby jednak obejrzeć emocjonujący mecz na wysokim poziomie aniżeli po raz 6 czy 7 Lewandowskiego i jego Borussię.” Uważasz więc, że Szachtar i Borussia to drużyny grające nudny futbol na niskim poziomie? Nie ma pewności, że mecz Realu z Manchesterem Utd będzie emocjonujący. Równie dobrze może to być partia piłkarskich szachów z jedną czy dwoma bramkami w dwumeczu. To czy TVP wybrała odpowiedni mecz okaże się dopiero w lutym. Argument, że p…

• Z marketingowego punktu widzenia Milan czy Arsenal są dla telewizji atrakcyjniejszym zespołem niż Porto, Valencia czy nawet PSG.

• Ciekawe losowanie. Trzy hity w 1/8 finału: Milan - Barcelona, Arsenal - Bayern i Real - Manchester + na dokładkę starcie 2 drużyn typowanych do roli "czarnego konia" rozgrywek czyli Szachtar - Borussia.

• Pozytywne. Możemy się cieszyć, że są jednak ligi słabsze od naszej. A tak już bardziej serio to chyba głównym celem tego meczu miało być szukanie zastępstwa za Polanskiego na mecz z Ukrainą. O ile Łukasik i Furman zaprezentowali się dobrze na tle tego słabego rywala, o tyle Kazimierczak zanotował jedną bardzo poważną stratę w środku pola, która omal nie zakończyła się groźnym strzałem. Mowa tu o sytuacji,w której Łukasik uratował sytuację faulem, dostając przy okazji żółtą kartkę.

• Skoki narciarskie

fafi - - Sport

Nie spodziewałbym się za wiele po tych polskich nielotach. Po prostu nasi skoczkowie tak jak co roku sezon zimowy traktują jako etap przygotowań do Letniej Grand Prix.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Tak, chodzi mi o Kanadę i drzewo będące jej symbolem narodowym, czyli klon. Zadajesz.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Państwo to kojarzy się z pewnym drzewem rosnącym na półkuli północnej, popularnym również w Polsce.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Kirgistan, czyli państwo powstałe z rozpadu Związku Radzieckiego, z drugim językiem urzędowym rosyjskim i domeną .kg ?

• Liga typerów - dyskusje

fafi - - Piłka Nożna

Piekarz to swego rodzaju ewenement. Nie wiem czy trafiła mu się jakaś kolejka, w której wyniki sam wytypował, a nie skopiował od kogoś.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Tak, chodziło mi o Szwecję i słynny hotel lodowy. Zadajesz.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Weny nie mam, więc będzie prosta zagadka. Jeden z hoteli w tym kraju jest czynny jedynie przez kilka miesięcy i co roku musi być odbudowywany.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Wielka Brytania?

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Dobrze, zadajesz.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Nie, chodzi mi o inny kraj.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Państwo, w którym potoczna nazwa mieszkańców jednego z regionów kojarzy się z zupełnie innym państwem.

• O jakim państwie mowa?

fafi - - Nauka

Zapewne chodzi o Cypr?

• Legia Warszawa

fafi - - Piłka Nożna

Ja jednak tak optymistycznie nastawiony bym nie był. Wisła grała wprawdzie ostatnio padakę, ale w naszej ekstraklapie zazwyczaj tuż po zmianie trenera klub rozgrywa kilka dobrych meczów z rzędu.

• Błędy w FAQ i poradnikach

fafi - - Zadawanie pytań

Cytat od Sasza90: „Rzadko bo rzadko? W ciągu ostatnich kilku dni skolonizowałem 7 planet na uni Orion, i żadna nie miała ilości pól zgodnej z całą tą tabelką.” Jest tak może dlatego, że na Orionie jest dodatkowych 25 pól na planecie? <klik>

• Legia Warszawa

fafi - - Piłka Nożna

No i po pucharach. Zawiodła przede wszystkim taktyka Urbana, czyli wykopywanie piłki na oślep licząc, że jakimś cudem doleci ona do Ljuboji czy Sagana, a oni przedryblują całą obronę i stworzą zagrożenie pod bramką Rosenborga. Do tego trzeba doliczyć bardzo pechowe zmiany Urbana. Wchodzi Żyro, po 30 sekundach fauluje on piłkarza Rosenborga w niegroźnej sytuacji co kończy się bramką. Następnie wchodzi Furman i jego pierwszy kontakt z piłką kończy się drugą bramką dla Rosenborga.

• Legia Warszawa

fafi - - Piłka Nożna

Wynik zły, ale nieprzekreślający szans w rewanżu. Rok temu Legia przed rewanżem na Łużnikach była w gorszej sytuacji, ale zdołała awansować. Martwi jednak gra Legii. Praktycznie poza Ljuboją, nikt nie potrafił dłużej przytrzymać piłki czy wywalczyć rzutu wolnego. Oprócz Ljuboji należy też pochwalić Kuciaka, który w końcu zaczyna bronić tak jak w zeszłym sezonie.